Deze website maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie: lees ons cookie-beleid of verberg deze melding. ×

Kabelkrant 6 maart 2021

Zaterdag 6 Maart

Dit is de kabelkrant van de Lokale Omroep Krimpen die dagelijks actueel wordt uitgezonden via het kabelnet in Krimpen aan den IJssel.
Nieuws en/of berichten kunt u sturen per E-mail naar info@lokaleomroepkrimpen.nl of
LOK, red. kabelkrant, pa Olympiade 30, 2924 AM Krimpen a/d IJssel. tel. 0180 552111. www.lokaleomroepkrimpen.nl.

Direct kabelkrant nieuws lezen of nieuws van vorige dagen: www.lokaleomroepkrimpen.nl/kabelkrant.

Het weer

Zaterdag:
Droog met wolkenvelden, later waarschijnlijk zonnig.
Zwakke wind uit veranderlijke richtingen.
Temperatuur: 6 graden.
Vannacht lichte vorst, weinig wind, kans op mist.
Zondag:
Afwisselend bewolkt, afgewisseld met zon.
Kalme noordwestenwind, kracht 2.
Temperatuur: 6 graden.

Oogziekenhuis wil verhuizen

Het Oogziekenhuis Rotterdam wil verhuizen naar het terrein van het Rotterdamse Erasmus MC. De bedoeling is dat het Oogziekenhuis, dat zich kort na de Tweede Wereldoorlog vestigde aan de Schiedamse Vest, over vijf tot zes jaar gaat verhuizen. Voordat het echter zo ver is, moeten er eerst nog een aantal oude gebouwen op het terrein van Erasmus MC worden afgebroken. De verhuizing kan zorgen voor een nauwere samenwerking met het Erasmus en de mogelijkheid tot het doen van wetenschappelijk onderzoek.

Zomercarnaval in Ahoy

Het Zomercarnaval in Rotterdam neemt deze zomer de wijk naar Ahoy. Het vijfdaagse evenement Rotterdam Unlimited, waarvan de straatparade een onderdeel is, wordt net als vorig jaar in de wielen gereden door de coronapandemie. Om er toch voor te zorgen dat er deze keer nog iets te vieren is, verhuist de kleurrijke en muzikale optocht naar Ahoy. Op zaterdag 31 juli zullen door de Arenahal Zomercarnaval-groepen paraderen en is er live-muziek van internationale artiesten.

Plan Nationaal Herstel

VVD-lijsttrekker Mark Rutte komt in aanloop naar de verkiezingen met een nog nooit eerder vertoond plan voor de formatie. Hij wil dat de formerende partijen meteen aan de slag gaan met het maken van een 'Nationaal Hetstelplan'. Daarin moet komen te staan hoe Nederland naar 'een normaler normaal' kan nu de hevigheid van de coronapandemie afneemt. Rutte:"Dat plan moet snel af en dan door de Tweede Kamer worden goedgekeurd. Hopelijk met ideeën en steun van zoveel mogelijk politieke partijen, ook buiten de formerende partijen."

In het radioprogramma Kijk op Krimpen

radioprogramma Kijk op Krimpen van zaterdag 27februari via LOK-Radio tussen 10.00 en 12.00 uur.
- Belbus rijdt weer.
- Adviesraad jongeren van start.
- verhoging WOZ waarde.
- kwestie Leon Houtzager v.s.Ds. Kort.
- demonstratie op het Raadhuisplein.
Herhaling maandag van 10.00 - 12.00 uur.

Vaccinatie begint vruchten af te werpen

Het aantal sterfgevallen lag vorige week voor het eerst sinds half september lager dan het aantal dat normaal is voor de tijd van het jaar, zo meldt het CBS. De vaccinatiecampagne begint effect te hebben. Kunnen we dan na 15 maart toch versoepelen? Volgens experts geven deze getallen hoop, maar moeten we voorzichtig blijven.
Vooral de sterfte onder mensen van 80 jaar of ouder en Wiz-zorggebruikers is afgenomen.

Geen griep vastgesteld deze winter

Er is deze winter nog geen officieel geval van griep geregistreerd bij het RIVM. De coronamaatregelen blijken het griepvirus buiten de deur te houden. Afgelopen week gingen 7 op de 100.000 mensen met griepklachten naar de huisarts. Dat zijn er minder dan anders en ver onder de limiet van 60 die nodig is voor een epidemie. Bij steekproeven werd afgelopen weken geen enkele keer influenza vastgesteld. Klachten kwamen voort uit bijvoorbeeld het rhinovirus. Echter: de meeste mensen met griepachtige klachten laten zich nu bij de GGD testen op corona, en niet op griep bij de dokter.

Rokerei

Vergeet het gekookte eitje....de nieuwe trent is: het gerookte eitje! Het is een uit Australië overgewaaid fenomeen dat de Brabantse Annegien en Gijsbert naar Nederland, nee, zelfs naar heel Europa halen.
In hun rokerij is plaats voor tienduizenden eieren per dag. "Gerookte eieren smaken naar barbecue, het heeft wat weg van bacon."
Door het roken zouden de eieren zelfs na achttien weken nog zó vers zijn, dat het lijkt alsof ze diezelfde dag zijn gelegd.

Trump aangeklaagd voor 6 januari 1/4

Een Amerikaanse politicus die als aanklager betrokken was bij het mislukte impeachmentproces tegen Donald Trump, sleept de voormalige president nu voor de rechter. De Democratische afgevaardigde Eric Swallwell houdt Trump en anderen verantwoordelijk voor de gevolgen van de bestorming van het parlementsgebouw Capitool in Washington op 6 januari. "De afschuwelijke gebeurtenissen van 6 januari waren een direct en voorspelbaar gevolg van de onwettige acties van de gedaagde," stelt Swallwell in de aanklacht.

Trump aangeklaagd voor 6 januari 2/4

De Democraat klaagt ook de zoon van Trump, Donald Trump Jr., advocaat Rudy Giuliani en de Republikein Mo Brooks aan. Volgens Swallwell zijn aanhangers van Trump opgehitst met leugens over verkiezingsfraude. Dat leidde volgens hem tot de bestorming van het Capitool toen daar de verkiezingsuitslag werd goedgekeurd. Swallwell eist een nog onbekend bedrag aan schadevergoeding, maar wat voor Trump nog problematischer kan worden is dat er een onderzoek naar zijn gedragingen en zijn communicatie met zijn stafleden kan volgen.

Trump aangeklaagd voor 6 januari 3/4

Tijdens het impeachmentproces kwam die informatie niet naar boven, omdat het Witte Huisalle medewerking weigerde. Volgens Philip Andonian, de advocaat van Swallwell, is Trump mede daarom nog niet ter verantwoording geroepen voor zijn rol bij "één van de donkerste dagen in de Amerikaanse geschiedenis".
Democraten probeerden na die rellen al om Trump via het parlement te vervolgen, maar dat liep op niets uit. Er was niet genoeg steun in de Senaat om Trump te veroordelen. Hij heeft er sindsdien op gezinspeeld dat hij in 2024 misschien weer meedoet aan de presidentsverkiezingen.

Trump aangeklaagd voor 6 januari 4/4

Hoewel Trump in de Senaat vrijuit ging, zijn de juridische problemen van de oud-president daarmee nog niet achter de rug. Eerder spande ook de Democraat Bennie Thompson al een rechtszaak tegen hem aan vanwege zijn aandeel in de bestorming.

Ontleend aan De Telegraaf, zaterdag 6 maart 2021.

De Kerken Spreken via LOK-radio

De uitzending van de kerken wordt zondag 7 maart verzorgd door IJsseldijkkerk.
Van 09.30 - 10.00 uur is er het kinderprogramma.

Om 10.00 uur wordt er overgeschakeld naar de IJsseldijkkerk voor het uitzenden van de kerkdienst.
Voorganger is Ds. C. Baggerman.

Kerkdiensten zondag 7 maart 1/5

IJSSELDIJKKERK
10.00 uur:Ds. C. Baggerman
18.30 uur:Gez. dienst in De Rank

DE RANK
18.30 uur:Ds. J.C. Scholte -de Jong

Kerkdiensten zondag 7 maart 2/5

DE ARK
Zie De Rank

DE WINGERD
10.00 uur: Prop. A. Matser-Verhoeven

Kerkdiensten zondag 7 maart 3/5

IMMANUELKERK
Gereformeerde Kerk Vrijgemaakt
10.00 uur :Ds. P.P.H. Waterval
Dienst zonder bezoekers

De TUYTER
Evangelische Gemeente Krimpen
10.00 uur: Dienst zonder bezoekers
Dienst te volgen via YouTube kanaal en via de LOK

Kerkdiensten zondag 7 maart 4/5

REHOBOTHKERK
10.00 uur:Prop. H.H. de Mots
18.30 uur:Ds. J.J. Mulder

SIONSKERK
10.00 uur:Prop. H.Boele
18.30 uur:Ds. J.A.W. Verhoeven

Kerkdiensten zondag 7 maart 5/5

DE BRON
Parochie Heilige Maria Koningin

11.00 uur:Viering via internet te volgen
! Klik hier : https://kerkdienstgemist.nl/stations/517/events/live

Harnas weer terug in het Louvre 1/2

Het Louvre in Parijs heeft na veertig jaar twee museumstukken uit de Renaissance teruggekregen. Het gaat om een helm en het achterstuk van een ridderharnas die uit de zestiende eeuw stammen.
De helm en het achterstuk zijn niet in de strijd gebruikt. Ze behoorden tot een ceremonieel harnas dat is ingelegd met gouden en zilveren ornamenten. De stukken verdwenen in 1983 op overklaarbare wijze uit het museum.
Begin dit jaar doken ze weer op in de erfenis van een familie uit Bordeaux

Harnas weer terug in het Louvre 2/2

De politie is een onderzoek gestart om erachter te komen hoe ze daar terechtkwamen.
Het Louvre kreeg het harnas in 1922 van de familie Rothschild. Het hoofd van de afdeling erfgoedkunstwerken van het museum, Philippe Malgoures, zegt dat hij altijd al verwachtte dat de objecten weer op zouden duiken omdat ze zo bijzonder zijn, maar hij had niet durven hopen ze gezamenlijk terug te zullen krijgen.

Abbey Road-bordje à 43.000 euro

Een straatnaambord van Abbey Road, waar het beroemde gelijknamige album van The Beatles werd opgenomen, heeft op een veiling 37.200 Britse pond ( ruim 43.000 euro) opgeleverd. Verwacht werd dat het bordje voor tussen de 1000 en 2000 Britse pond van de hand zou worden gedaan.

Het witte bordje met zwart en rode letters werd in 1967 door Sir Misha Black ontworpen en was één van de 275 borden die in Westminster gebruikt werden.

Lokale Omroep Krimpen

Naast deze kabelkrant produceert de Lokale Omroep Krimpen (LOK) dagelijks ook radiouitzendingen.
LOK-Radio is te ontvangen via:
- Kabel93.1 MHzin stereo met RDS
- Ether106.0 MHzin stereo met RDS
Heeft u berichten, stuur deze naar:
LOK, pa Olympiade 30, 2924 AM Krimpen aan den IJssel,
tel: 55 21 11.
E-mail: info@lokaleomroepkrimpen.nl,
Info: www.lokaleomroepkrimpen.nl.

RADIO-UITZENDINGEN LOK 3

Zaterdag
10.00 - 12.00 uur: Kijk op Krimpen, nieuws en info
13.00 - 14.00 uur: Happy Hour
14.00 - 18.00 uur: IJsselsport
Zondag
00.00 - 01.00 uur: 'k Zal zijn loflied. H
09.30 - 12.00 uur: De kerken spreken
12.00 - 13.00 uur: Lok klassiek. H
13.00 - 17.00 uur: IJsselsport
17.00 - 18.00 uur: Harmonie-fanfare-en brassmuz.
18.30 - 20.30 uur: De kerken spreken: Sionskerk
21.00 - 22.00 uur: Blues and More Radio. H

KRIMPENSE HUISARTSEN ADVISEREN 1/3

Krimpense patiënten bellen momenteel veel met de huisartsenpraktijken in Krimpen aan den IJssel met vragen over het vaccineren en de toekomstige vaccinatielocatie De Ark.
Helaas kunnen de praktijken zelf nog geen vaccinaties bestellen en weten ze ook nog niet wanneer zij in De Ark gaan vaccineren. Zodra de huisartsen starten met vaccineren van uw doelgroep ontvangt u een uitnodiging met daarin alle benodigde informatie.

KRIMPENSE HUISARTSEN ADVISEREN 2/3

De GGD heeft de vaccinatielocatie De Ark nog niet in gebruik genomen. Het is onbekend wanneer de GGD dit gaat doen.
Daarom adviseren alle Krimpense huisartsen dringend om bij uitnodiging voor vaccinatie door de GGD een afspraak in te plannen bij de GGD op een beschikbare locatie. Hiermee bent u eerder aan de beurt voor een vaccinatie en dus ook eerder beschermd.

KRIMPENSE HUISARTSEN ADVISEREN 3/3

Wacht dus niet totdat De Ark opengaat.
Voor vervoersproblemen biedt de GGD diverse oplossingen. Deze vindt u op:
https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-vaccinatie/vraag-en-antwoord/hoe-kom-ikbij-de- priklocatie

Maatregelen Gezondheidscentrum 1/3

Het Gezondheidscentrum Krimpen heeft wegens de Corona-uitbraak haar toegangsbeleid aangepast. Omdat de reguliere zorg weer langzaam moet worden opgestart zoals ook aanbevolen door de overheid willen wij graag de onderstaande huisregels bij u onder de aandacht brengen:
1: U kunt het gebouw alleen betreden indien u een afspraak heeft bij een van de werkzame zorginstellingen.
2: Heeft u koorts en/ of luchtwegklachten als bv hoesten, niezen, keelpijn, belt u dan eerst voor overleg naar de assistente van de huisarts of andere zorginstelling.

Maatregelen Gezondheidscentrum 2/3

3: Indien u een afspraak heeft, dan komt u ALLEEN.
4: Indien begeleiding van een patiënt noodzakelijk is (denk aan uw kind, een zorgbehoeftige oudere of iemand die de Nederlandse taal niet goed beheerst), dan mag er ÉÉN begeleider/ begeleidster meekomen naar het spreekuur.
5: Reinigt u bij binnenkomst van het Gezondheidscentrum uw handen bij de daarvoor ter beschikking gestelde handalcohol dispenser.
6: Wij geven GEEN handen.

Maatregelen Gezondheidscentrum 3/3

7: Raak zo min als mogelijk meubilair, leuningen, deurkrukken en knoppen aan.
8: Indien u gebruik maakt van de lift, dan graag ALLEEN of maximaal met 2 personen tegelijkertijd. Denkt u aan de 1,5 meter-regel.
9: Houdt afstand van elkaar, geef elkaar de ruimte en wees geduldig.

Wij danken u voor uw begrip en medewerking.