Deze website maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie: lees ons cookie-beleid of verberg deze melding. ×

Kabelkrant 20 september 2023

Donderdag 21 september 2023

Dit is de kabelkrant van de Lokale Omroep Krimpen die dagelijks wordt uitgezonden via het kabelnet in Krimpen aan den IJssel.
Nieuws en/of berichten kunt u sturen per e-mail naar info@lokaleomroepkrimpen.nl of
LOK, red. kabelkrant, p/a Lievensstraat 7, 2923 CW Krimpen a/d IJssel. tel. 0180 55 21 11. www.lokaleomroepkrimpen.nl.

Direct kabelkrant nieuws lezen of nieuws van vorige dagen: www.lokaleomroepkrimpen.nl/kabelkrant.

Het weer

Donderdag is een bewolkte en natte dag met langdurig regen. Met name in de ochtend zijn er flinke perioden met regen. In de regen loopt de temperatuur niet veel hoger op dan ongeveer 17 graden. Later in de middag wordt het vanuit het westen droger maar de zon krijgen we niet te zien.
Tot zaterdag is het wisselvallig met geregeld regen of enkele buien. Vrijdag vallen de meeste buien in het westen van de regio met kans op onweer. Vanaf zondag wordt het droog met meer zon en opnieuw hogere temperaturen tot boven de 20 graden.

Langeland Next Generation 1/2

De gemeente Krimpen nodigt inwoners van Langeland uit voor een bijeenkomst om mee te denken over de toekomst van Langeland.
Dit gaat over onderwerpen als woningbouw, het groen in de wijk en het vernieuwen van scholen. Met elkaar willen we kijken hoe we sommige plekken, zoals scholen, sportplekken en parken kunnen vernieuwen. Daarbij houden we de wijk aantrekkelijk voor alle bewoners, nu en in de toekomst.

Langeland Next Generation 2/2

𝗪𝗮𝗻𝗻𝗲𝗲𝗿: zaterdag 7 oktober tussen 14.00 en 18.00 uur
𝗪𝗮𝗮𝗿: basisschool de Groeiplaneet aan de Berk 2
𝗪𝗶𝗲: inwoners van de wijk Langeland, maar ook geïnteresseerden, zoals ouders van de leerlingen van de scholen

Kijk voor meer informatie op: https://krimpenaandenijssel.nl/langelandnextgeneration

Streekmuseum 'Muziek verbindt' 1/2

Op donderdag 28 september opent Streekmuseum Krimpenerwaard de nieuwste tentoonstelling met het thema "Muziek Verbindt". Al eeuwenlang brengt muziek mensen samen, en de Krimpenerwaard is geen uitzondering. Onze regio heeft een rijke geschiedenis van muziekverenigingen die de lokale gemeenschap hebben verrijkt.

In 2021 werden fanfareorkesten officieel erkend als 'immaterieel erfgoed', een waardevol deel van onze culturele geschiedenis dat we koesteren.

Streekmuseum 'Muziek verbindt' 2/2

Dit jaar viert Muziekvereniging Concordia uit Krimpen aan den IJssel haar 125-jarig bestaan! Ze delen objecten en foto's die inzicht geven in de geschiedenis van muziekverenigingen en het fenomeen 'fanfare'.
Programma voor de opening:

Inloop: 14:30 uur, 15:00 uur opening door wethouder Kirsten Jaarsma
Met een speciaal muzikaal optreden door het kwintet van Muziekvereniging Concordia

Jan van Wijnen schrijft 5e boek

De Krimpense schrijver Jan van Wijnen heeft zijn vijfde boek laten drukken. ‘Vergelding’ is de titel van van Wijnen’s nieuwste werk. De hoofdpersoon is Johan, een man die opgroeide in een weeshuis en op zijn 15e de benen nam. Toen hij na 33 jaar in den vreemde besloot om terug te keren naar Nederland, kwam hij zijn oude kwelgeest uit zijn weeshuis-tijd weer tegen. Vanaf dat moment gaat het helemaal los en gebeurt er van alles. Er zijn voorlopig slechts 25 exemplaren gedrukt. Het boek is te koop bij de Krimpense boekhandel Brugzicht. Bron: hetkontakt

Francis van Broekhuizen

De bekende zangeres Francis van Broekhuizen treedt zaterdag 21 oktober op tijdens het jubileumconcert van het gemengde koor ‘River Voices’ in de Fonteinkerk aan de Burg. Aalberslaan 41 te Krimpen aan den IJssel. Het koor viert haar twintigjarig bestaan en zal tijdens het concert een selectie uit haar repertoire van de afgelopen twee decennia ten gehore brengen, inclusief eigentijdse christelijke liederen en delen uit bekende musicals. De voorverkoop van kaarten is reeds van start gegaan. www.ticketkantoor.nl/shop/rivervoices

Jan Terlouw bezoekt Quint

Jan Terlouw, schrijver van Oorlogswinter, is afgelopen zondag bij de voorstelling van Jongerentheater Quint komen kijken! Zij brachten het verhaal van 'Oorlogswinter' op de planken. Hij was diep onder de indruk van het stuk en noemde het een "prachtige dynamische voorstelling".

Ben jij ook benieuwd naar de voorstelling 'Oorlogswinter' van Jongerentheater Quint? De voorstelling is te zien op 1 oktober in Dorpshuis Swanla, De Tuyter op 28 oktober en op 4 en 5 november in het Hofplein Theater in Rotterdam.

Straattekenfeest - Fotoreportage

Woensdagmiddag 20 september werd er een straattekenfeest georganiseerd op kinderboerderij Klein Boveneind. Tussen half 2 en half 4 mochten er prachtige kunstwerken gemaakt worden van stoepkrijt.

Ook de foodtruck was open.
Hierna volgt er een kleine fotoreportage.
straattekenfeest01
straattekenfeest02
straattekenfeest03
straattekenfeest04
straattekenfeest05
straattekenfeest06

Verkeershelden gezocht

De verkeersregelaars van Krimpen aan den IJssel zoeken nieuwe verkeershelden. De verkeersregelaars helpen bij meerdere evenementen om de situatie op de weg veilig te houden. Zorg jij ervoor dat weggebruiker veilig is? Verkeersregelaars Krimpen is een gezellige groep waarmee we samenwerken aan een veilige verkeersomgeving. Heb je vragen of wil je een keer een dagje meelopen? Meld je aan bij Cora. cvdsluis@live.nl
Groot Krimpens Dictee

Groot Krimpens Dictee 2023

Is het ‘kosteloos’ of ‘kostenloos’? ‘Cafés’ of ‘Café’s’? Test uw kennis en doe mee aan het Groot Krimpens Dictee. Op maandag 2 oktober kunt u om 19.30 uur (kosteloos) aanschuiven in De Tuyter. Krimpenaar Huib Neven schrijft het dictee en leest het deze avond ook voor. Thema dit jaar: ‘gevoel en emotie’. Het dictee is onderdeel van de Week van het Nederlands.

Aanmelden kan tot en met 25 september via www.krimpenaandenijssel.nl/dictee.

De KabelKrant beperkt

Er is een tekort aan KabelKrant medewerkers.

Hierdoor kan er vaak slechts een beperkte of soms zelfs geen KabelKrant worden gemaakt.
Ons excuus hiervoor.

Mocht u ons team willen komen versterken bel dan 06 - 30153537

Het KK-team
broere no 22

RADIO-UITZENDINGEN LOK (woe/do)

Woensdag
17.00-18.00: Happy Hour
19.00-20.00: Radio 6
20.00-22.00: PopShop
23.00-24.00: De Late Avond

Donderdag
20.00-22.00: Decennium Dick.
23.00-24.00: De Late Avond
00.00-01.00: 'k Zal Zijn lof ...'

RADIO-UITZENDINGEN LOK (za/zo)

Zaterdag
10.00 - 12.00 uur: Kijk op Krimpen, nieuws en info
13.00 - 14.00 uur: Happy Hour
14.00 - 18.00 uur: IJsselsport
Zondag
00.00 - 01.00 uur: 'k Zal zijn loflied. H
09.30 - 12.00 uur: De kerken spreken
12.00 - 13.00 uur: Lok klassiek. H
13.00 - 17.00 uur: IJsselsport
17.00 - 18.00 uur: Hafabra
18.30 - 20.30 uur: De kerken spreken: Sionskerk
21.00 - 22.00 uur: Blues and More Radio. H

Wereld Alzheimerdag 1/2

Donderdag 21 september is het Wereld Alzheimerdag. In het kader daarvan is er een speciale film in theater de Tuyter. Om 19.00 uur gaat de zaal al open. Er is tijd voor een kopje koffie of thee en er is een mogelijkheid om informatie in te winnen bij Krimpenwijzer als u te maken heeft met Alzheimer/Dementie of als u mantelzorger bent.
Om 20.00 uur start de film 'Supernova'. Een gedeelte van de ticketopbrengst wordt gedoneerd aan Alzheimer Nederland.

Wereld Alzheimerdag 2/2

De film Supernova is het verhaal van Sam en Tusker. Het koppel is al 20 jaar bij elkaar. Samen trekken ze in een camper door Engeland. Op bezoek bij familie, vrienden en plaatsen uit hun verleden. Maar het is geen gewone vakantie. Want Tusker heeft al een paar jaar dementie en de gevolgen van de ziekte worden steeds duidelijker. De twee nemen met de reis afscheid van hun gedeelde verleden en volgen het pad naar hun onzekere toekomst.
Meer informatie of kaartjes reserveren: www.uitagendakrimpen.nl

Movie Night Lyle Lyle Crocodile

Theater de Tuyter - Vrijdag 22 september, speciaal voor kinderen (9-12 jaar) organiseert het theater een Movie Night.

Een avondje uit met je vrienden en vriendinnen. Om 18:00 uur starten we met een heerlijk patatje, een kroket en limonade. Daarna starten we de humoristische film 'Lyle, lyle, crocodile' in de theaterzaal. De avond zal rond 20:15 uur eindigen.
Meer informatie of kaartjes reserveren: www.uitagendakrimpen.nl

Kom langs bij KOAG

Tijdens de Nationale Sportweek, die van 15 t/m 24 september plaats vindt, wordt heel Nederland opgeroepen om in beweging te komen. Weet jij al op welke sport je wilt? Of wil je een andere sport uitproberen? Uiteraard ben je ook bij KOAG van harte welkom!
Open Training voor F en E jeugd op vrijdag 22 september.
F-jeugd (groepen 3 en 4) van 17:00 - 18:00 uur.
E-jeugd (groepen 5 en 6) van 18:00 - 19:00 uur.
Graag wel van tevoren aanmelden via: werving@ckvkoag.nl

Padeltoernooi

Nieuwgierig hoe het is om padel te spelen? In dat geval is het padeltoernooi dat Tafelronde 165 op zaterdag 30 september organiseert een ideale kans. Met je deelname steun je het goede doel, want de opbrengst gaat naar Stichting Dagbesteding Krimpenerwaard. Op zaterdag 30 september wordt het padeltoernooi afgewerkt van 18.00 tot 22.00 uur in My Padel Club aan de Krimpenerbosweg in Krimpen aan den IJssel (het gebouw van My Health Club, red.). Er is plaats voor 112 deelnemers. Meedoen kost 30 euro per persoon.

Lokale Omroep Krimpen

Naast deze kabelkrant produceert de Lokale Omroep Krimpen (LOK) dagelijks ook radiouitzendingen.
LOK-Radio is te ontvangen via:
- Kabel93.1 MHzin stereo met RDS
- Ether106.0 MHzin stereo met RDS
Heeft u berichten, stuur deze naar:
LOK, p/a Lievensstraat 7, 2923 CW Krimpen a/d IJssel, tel: 0180 55 21 11.
E-mail: info@lokaleomroepkrimpen.nl,
Info: www.lokaleomroepkrimpen.nl.
Programmaoverzicht op de website.