Deze website maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie: lees ons cookie-beleid of verberg deze melding. ×

Kabelkrant 27 juni 2022

Maandag 27 juni 2022

Dit is de kabelkrant van de Lokale Omroep Krimpen die dagelijks actueel wordt uitgezonden via het kabelnet in Krimpen aan den IJssel.
Nieuws en/of berichten kunt u sturen per E-mail naar info@lokaleomroepkrimpen.nl of
LOK, red. kabelkrant, p/a Lievensstraat 7, 2923 CW Krimpen a/d IJssel. tel. 0180 552111. www.lokaleomroepkrimpen.nl.

Direct kabelkrant nieuws lezen of nieuws van vorige dagen: www.lokaleomroepkrimpen.nl/kabelkrant.

Het weer

Maandag begint droog met af en toe zon, eind van de ochtend en vanmiddag trekken enkele buien met kans op onweer en windvlagen over de regio naar het noordoosten. De temperatuur komt vanmiddag uit tussen 19 graden aan zee en 21 graden in Gorinchem. De wind trekt aan tot matig en komt uit west tot zuidwest.

Vanavond en vannacht zijn er brede opklaringen en landinwaarts kan zich een mistbank vormen. De temperatuur daalt naar 12 graden en de zuidwestenwind waait zwak en aan zee matig.

Sneakers

De Rotterdamse sneakerjager Woei Tjin brengt samen met kunstenaar Jacco Bunt afgelopen week een nieuwe shirtcollectie uit. Bunt heeft het ontwerp gebaseerd op elementen die hem doen denken aan Rotterdam. Veel van de tekeningen op de shirts herken je wellicht wel. Een begrip onder menig Rotterdammer: WOEI. In 2007 opgericht en inmiddels worden de sneakers, maar ook zeker de eigen merkkleding, door het hele land gedragen. De sneakerzaak is niet meer weg te denken uit het centrum van Rotterdam.

Actieweek

Met een actieweek, uitmondend in een manifestatie op het Malieveld in Den Haag komende vrijdag, uiten huisartsen uit heel Nederland hun zorgen over de toekomst. De huisartsenpraktijken in Lekkerkerk, Krimpen aan de Lek en Ouderkerk aan den IJssel staan achter de actieweek en benoemen in een open brief een aantal pijnpunten. In het schrijven constateren de huisartsen dat het steeds moeilijker wordt om ‘toegankelijke, menselijke en kwalitatief hoogstaande zorg te leveren’: ‘Er is sprake van veel regels en wetgeving, zonder duidelijk nut en noodzaak.

Deborah Veerman

Deborah Veerman kwam zondagmiddag op het NK voor elitedames zonder contract (niet-profs) goed voor de dag. De Stolwijkse wielrenster sprintte op de VAM-berg met haar klimmersbenen naar de tweede plaats. Tot aan de laatste ronde had de renster uit de Van der Velden MtD-formatie in Anna van Wersch, die als zevende zou finishen, een ploeggenote in de sterke kopgroep van acht vrouwen. Het zware parkoers met de telkens terugkerende VAM-(afval)berg, die met een hoogte van 56 meter boven NAP het hoogste punt van Drenthe is, eiste zijn tol.

Stikstof

Het Zuid-Hollands Landschap beheert in de Krimpenerwaard verschillende natuurgebieden. “Ook hier zien we de gevolgen van de aanhoudende stikstofproblematiek en is het belangrijk om nu snel daad bij woord te gaan voegen”, aldus woordvoerder Kirstin Poot. Veengebieden als de Krimpenerwaard zijn het meest gevoelig voor stikstof, geeft Poot aan. “Juist omdat daar soorten leven die groeien op voedselarme gronden.” In de Krimpenerwaard bestrijdt het Zuid-Hollands Landschap zowel stikstof als vermesting en verzuring.

Ongeluk

Twee personen zijn omgekomen bij een ongeluk met een elektrische auto van het Chinese merk Nio. De auto viel van de derde verdieping van het hoofdkantoor van Nio in Shanghai. Bij het ongeluk kwamen een medewerker van Nio en een persoon die bij een partnerbedrijf werkte om het leven, meldt de BBC. De twee slachtoffers zaten in het voertuig dat door een raam reed en naar beneden viel. Nio werkt samen met de autoriteiten aan het onderzoek naar het ongeval.
Vintagelangsdebrug

De KabelKrant beperkt

Er is een tekort aan KabelKrant medewerkers.

Hierdoor kan er soms een beperkte of geen KabelKrant worden gemaakt.
Ons excuus hiervoor.

Mocht u ons team willen komen versterken bel dan 06 - 30153537

Het KK-team

Vrijwilligers

Voor het opbouwen en afbreken van de afzetting langs het parkoers van de Omloop van de Crimpenhof voor vrouwen, die op zaterdag 23 juli in Krimpen aan den IJssel plaatsvindt, zoekt de organisatie nog vrijwilligers. De wielrensters starten om 19.00 uur voor een rit in lijn van 75 kilometer op een parkoers van drie kilometer dwars door het dorp heen. “Alles voor deze Krimpenerwaardse wielerdag is geregeld,” aldus Peter de Vries. “Voor een belangrijk knelpunt is echter nog geen oplossing gevonden. Vanaf 16.00 uur moeten de dranghekken geplaatst worden en na de finish weer worden opgeruimd.

RADIO-UITZENDINGEN LOK (ma/di)

Maandag
10.00 - 12.00: Kijk op Krimpen (herhaling)
19.00 – 20.00: Dat ons loflied vrolijk…
20.00 – 21.00: Kunst en cultuur
21.00 – 22.00: Blues and More Radio
23.00 - 24.00: De Late Avond
Dinsdag
18.00 - 19.00: Heerlijk Hollands
19.00 – 21.00: Molukse uurtjes
23.00 - 24.00: De Late Avond

RADIO-UITZENDINGEN LOK (woe/do)

Woensdag
17.00-18.00 Happy Hour
19.00-20.00: Radio 6
20.00-22.00: PopShop
23.00-24.00: De Late Avond

Donderdag
20.00-22.00: Decennium Dick.
23.00-24.00: De Late Avond
00.00-01.00: 'k Zal Zijn lof ...'

Lokale Omroep Krimpen

Naast deze kabelkrant produceert de Lokale Omroep Krimpen (LOK) dagelijks ook radiouitzendingen.
LOK-Radio is te ontvangen via:
- Kabel93.1 MHzin stereo met RDS
- Ether106.0 MHzin stereo met RDS
Heeft u berichten, stuur deze naar:
LOK, p/a Lievensstraat 7, 2923 CW Krimpen a/d IJssel, tel: 0180 55 21 11.
E-mail: info@lokaleomroepkrimpen.nl,
Info: www.lokaleomroepkrimpen.nl.
Programmaoverzicht op de website.