Deze website maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie: lees ons cookie-beleid of verberg deze melding. ×

Kabelkrant 29 januari 2020

Woensdag 29 januari

Dit is de kabelkrant van de Lokale Omroep Krimpen die dagelijks actueel wordt uitgezonden via het kabelnet in Krimpen aan den IJssel.
Nieuws en/of berichten kunt u sturen per E-mail naar info@lokaleomroepkrimpen.nl of
LOK, red. kabelkrant, pa Olympiade 30, 2924 AM Krimpen a/d IJssel. tel. 0180 552111. www.lokaleomroepkrimpen.nl.

Direct kabelkrant nieuws lezen of nieuws van vorige dagen: www.lokaleomroepkrimpen.nl/kabelkrant.

Het weer

Het is woensdag wisselend bewolkt en verspreid over het land vallen enkele buien, de meeste in het noorden en oosten. Het blijft stevig waaien en het wordt 5 tot 7 graden. Donderdag is het grotendeels bewolkt en vooral later op de dag kan er in het zuiden af en toe regen vallen. Met 8 tot 10 graden is het iets zachter. De wind is daarbij zuidwest en matig tot vrij krachtig. Vrijdag blijft bewolking de overhand houden. Er valt af en toe een bui en het blijft zeer zacht.

Januari was anti-winters zacht

Januari 2020 gaat de geschiedenisboeken in als een van de warmste januarimaanden ooit. Met gemiddeld 6,1 graden, tegen 3,1 normaal, was het anti-winters zacht, blikt Weeronline terug.De gemiddelde temperatuur levert een zesde plek op in de lijst met warmste januarimaanden. Recordhouder blijft januari 2007 met een gemiddelde van 7,1 graden.


Filehoofdstad van ons land

Leiden is de nieuwe filehoofdstad van ons land. Automobilisten hebben daar het meest last van opstoppingen, omleidingen en drukte. Daardoor hebben bestuurders te maken met 30 procent meer reistijd.Vorig jaar stonden automobilisten in Leiden gemiddeld 135 uur langer stil in het verkeer tijdens de spits dan weggebruikers op het platteland. Ze deden zo'n 18 minuten langer over een rit van een half uur. De sleutelstad lost Den Haag af als nummer een op de gehate ranglijst, dat nu een tweede plek inneemt met 28% meer oponthoud.

Protestactie McEnroe en Navratilova jegens Court

Martina Navratilova en John McEnroe hebben bij de Australian Open - wederom - hard uitgehaald naar een andere tennislegende, de inmiddels 77-jarige Margaret Court. Court is werkzaam als dominee in haar woonplaats Perth en heeft zich meermalen negatief uitgelaten over het homohuwelijk, gelijke rechten voor transgenders en zich uitgesproken tegen abortus. Zij roepen de Australische tennisbond op de naam van de Margaret Court Arena in Melbourne te veranderen in de Evonne Goolagong Arena .

Girafje geboren in diergaarde Blijdorp

In diergaarde Blijdorp is dinsdagochtend een netgirafje geboren. "Het is een meisje van zo'n 170 cm lang en circa vijftig kilo zwaar! Ze heet Maartje en heeft al gedronken bij moeder Anne", laat Blijdorp opgetogen weten.
Maartje is al voor het publiek te zien. Samen met haar moeder verblijft ze de eerste maand apart in het binnenverblijf 'de Ui'. Dat is om te voorkomen dat Anne meteen weer drachtig wordt.

Tasje met handgranaten in bos bij Ede

Een man heeft maandag een eindje gewandeld met een tasje met daarin 'zeer gevaarlijke handgranaten van Joegoslavische makelij', aldus de politie in Ede op Facebook.

Na een poosje bedacht de wandelaar dat het misschien wel gevaarlijk was wat hij deed, waarna hij de tas weer neerzette en de politie belde.

Terrein Lowlands krijgt carport van zonnepanelen

Op het parkeerterrein van de evenementenlocatie in Biddinghuizen komt een zonnepark van 90.000 zonnepanelen. Bezoekers kunnen vanaf volgend jaar hun auto parkeren op "de grootste solar carport ter wereld", aldus duurzaam energiebedrijf Solarfields.
Op het terrein worden onder meer popfestival Lowlands, dancefestival Defqon en de Pinksterconferentie van de stichting Opwekking gehouden.

Verhuizing Inloophuis De IJssel, locatie Krimpen.

Met ingang van 6 februari gaat Inloophuis De IJssel, de ontmoetingsplaats voor Kankerpatiënten in de regio van locatie veranderen in Krimpen aan den IJssel. Op donderdag 6 februari is het de viering van Wereldkankerdag en de opening van de nieuwe locatie in ontmoetingscentrum De Tuyter, in Krimpen. Het programma van die dag is tussen 10.00 en 15.30 uur, Fotoshoots, Voetmassage, en Ontspanningsmassage. Het programma is omlijst met gitaarmuziek en info kraampjes in de hal. Iedereen is welkom die dag.

De Inloopgroep

De Inloopgroep "Lief en Leed " blijft in de Vijverhoek gehuisvest en is geopend op dinsdagmiddag van 13.30 tot 16.30 uur.
Het Inloophuis de IJssel, de ontmoetingsplaats voor kankerpatienten in de regio is gehuisvest in de Tuyter en is geopend op donderdagmiddag van 12.30 uur tot 15.30 uur.
Voor meer informatie, 0107370069 of via info@inloophuisdeijssel.nl

Wat gebeurde er op 29 januari

1616 Jacob le Maire en Willem Cornelisz Schouten ontdekken de doorgang naar de Grote Oceaan bij Kaap Hoorn
1886 Karl Benz deponeert de rechten voor de 'Patent Motorwagen', die algemeen wordt beschouwd als het eerste voertuig dat specifiek werd ontworpen om door een verbrandingsmotor te worden aangedreven
2015 In Nederland dringt een gewapende man het gebouw van de Nederlandse Omroep Stichting (NOS) binnen en eist zendtijd in het achtuurjournaal. Hij wordt overmeesterd door de politie.

Lokale Omroep Krimpen

Naast deze kabelkrant produceert de Lokale Omroep Krimpen (LOK) dagelijks ook radiouitzendingen.
LOK-Radio is te ontvangen via:

- Kabel93.1 MHzin stereo met RDS
- Ether106.0 MHzin stereo met RDS
Heeft u berichten, stuur deze naar:
LOK, pa Olympiade 30, 2924 AM Krimpen aan den IJssel,
tel: 55 21 11.
E-mail: info@lokaleomroepkrimpen.nl,
Info: www.lokaleomroepkrimpen.nl.