Deze website maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie: lees ons cookie-beleid of verberg deze melding. ×

Kabelkrant 21 januari 2022

Vrijdag 21 januari 2022

Dit is de kabelkrant van de Lokale Omroep Krimpen die dagelijks actueel wordt uitgezonden via het kabelnet in Krimpen aan den IJssel.
Nieuws en/of berichten kunt u sturen per E-mail naar info@lokaleomroepkrimpen.nl of
LOK, red. kabelkrant, p/a Lievensstraat 7, 2923 CW Krimpen a/d IJssel. tel. 0180 552111. www.lokaleomroepkrimpen.nl.

Direct kabelkrant nieuws lezen of nieuws van vorige dagen: www.lokaleomroepkrimpen.nl/kabelkrant.

Het weer

Varijdag is er veel bewolking met soms wat zon en bestaat er nog kans op een lichte regenbui. Er waait een matige en aan zee vrij krachtige noordwestenwind. Het wordt vanmiddag 7 graden. Vanavond en vannacht is er veel bewolking en blijft het vrijwel droog. Het koelt af naar een graad of 5.

Morgen is een grijze dag en kan het soms druilerig zijn met wat motregen. Het is met 8 graden vrij zacht en er waait een matige westen- tot noordwestenwind.

Huis beschoten

In de nacht van donderdag op vrijdag is rond 01:00 een huis in Rotterdam-Hillesluis beschoten. De politie vond vijf kogelhulzen op straat. In de voordeur van het huis zaten vijf kogelgaten. Drie kogelgaten zaten in het hout van de deur, twee zaten in het glas. Dat meldt de Rotterdamse politie. Er zijn zover bekend geen gewonden.
Kort na de schietpartij arresteerde de politie een 28-jarige man uit Barendrecht en een 41-jarige man uit Rotterdam.

Fraude

De politie heeft in Gorinchem negen mannen en vrouwen aangehouden in verband met herstelbewijzenfraude. De verdachten zouden tientallen personen tegen betaling valse coronaherstelbewijzen hebben gegeven. Het gaat om medewerkers van een commerciële teststraat waar antigeen- en PCR-testen worden afgenomen. De verdachten zijn vorige week al aangehouden. Het gaat om een 18-jarige vrouw, een 19-jarige man, een 19-jarige vrouw, twee 21-jarige vrouwen, een 21-jarige man, een 22-jarige man en een 24-jarige man uit Gorinchem en een 21-jarige vrouw uit Hardinxveld-Giessendam.

Burgemeester

De gemeente Krimpenerwaard heeft in de persoon van Pieter Paans een nieuwe burgemeester. De oud-wethouder van Papendrecht werd donderdagavond geïnstalleerd tijdens een ingetogen bijeenkomst in de raadzaal te Lekkerkerk. Hij is hiermee de opvolger van Roel Cazemier, die woensdag afscheid nam. Paans wil een burgemeester zijn die ‘tussen de mensen staat’, zo sprak hij: “Ik ben trots maar vooral dankbaar deze functie aan te gaan. Ik zie volop uitdagingen en kansen en hoop, zodra het kan, met zoveel mogelijk inwoners en andere betrokkenen kennis te maken.”

Openbaar vervoer

Jongeren pleiten voor meer en beter openbaar vervoer in de Krimpenerwaard. De politiek omarmt die ambitie, maar vreest een (stevig) prijskaartje. De Klankbordgroep Jongeren raadpleegde de achterban over het huidig openbaar vervoer in de gemeente Krimpenerwaard en werd daar niet vrolijk van. Pijnpunten zijn de lage frequentie van de busritten, het ontbreken van goede verbindingen tussen de kernen en het feit dat de bussen ’s nachts niet rijden.
Vintagelangsdebrug

Huwelijk

Decennia aan onderzoek wijst uit: getrouwde mensen zijn gelukkiger en gezonder. Maar komt dat omdat ze getrouwd zijn of omdat gelukkige mensen vaker trouwen. Een nieuwe studie wijst richting dat laatste. Psycholoog Charlie Huntington en zijn collega's van de universiteit van Denver volgden 168 koppels die binnen afzienbare tijd gingen trouwen. Hun studie verscheen in de Journal of Family Psychology. Volgens de verzamelde data maakt een huwelijk niet gelukkiger of gezonder.

Wassen

Over wat wanneer in de wasmachine moet hebben veel mensen duidelijke ideeën. Toch verschillen die behoorlijk van elkaar. NRC zette enkele was-wetenswaardigheden op een rij. Om te beginnen: het beddengoed. 45 procent van de Nederlanders gooit de lakens 'een paar keer per maand' in de wasmachine. 34 procent vindt dat het bed wekelijks moet worden verschoond. De handdoeken dan: 35 procent gebruikt zijn handdoek vijf keer of vaker, 16 procent gooit de handdoek na één douchebeurt al in de wasmand.
broere no 21

De KabelKrant beperkt

Er is een tekort aan KabelKrant medewerkers.
Hierdoor kan er soms een beperkte of geen KabelKrant worden gemaakt.
Ons excuus hiervoor.

Het KK-team

Lokale Omroep Krimpen

Naast deze kabelkrant produceert de Lokale Omroep Krimpen (LOK) dagelijks ook radiouitzendingen.
LOK-Radio is te ontvangen via:
- Kabel93.1 MHzin stereo met RDS
- Ether106.0 MHzin stereo met RDS
Heeft u berichten, stuur deze naar:
LOK, pa Olympiade 30, 2924 AM Krimpen aan den IJssel, tel: 0180 55 21 11.
E-mail: info@lokaleomroepkrimpen.nl,
Info: www.lokaleomroepkrimpen.nl.
Programmaoverzicht op de web-site.