Deze website maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie: lees ons cookie-beleid of verberg deze melding. ×

Kabelkrant 16 september 2021

Donderdag 16 september

Dit is de kabelkrant van de Lokale Omroep Krimpen die dagelijks actueel wordt uitgezonden via het kabelnet in Krimpen aan den IJssel.
Nieuws en/of berichten kunt u sturen per E-mail naar info@lokaleomroepkrimpen.nl of
LOK, red. kabelkrant, pa Olympiade 30, 2924 AM Krimpen a/d IJssel. tel. 0180 552111. www.lokaleomroepkrimpen.nl.

Direct kabelkrant nieuws lezen of nieuws van vorige dagen: www.lokaleomroepkrimpen.nl/kabelkrant.

Het weer

Donderdag profiteren we in het Rijnmondgebied van lekker zomerweer. Er zijn zonnige perioden en het blijft in de hele regio droog. De temperatuur komt vanmiddag uit op een graad of 20 en er waait een matige westen- tot noordwestenwind. Vanavond en vannacht zijn er opklaringen en blijft het overal droog. Wel kan zich verspreid mist of een mistbank vormen. Het koelt af naar 13 graden. De wind krimpt naar het zuidwesten en neemt verder af tot zwak.
Vrijdag wisselen zon en bewolking elkaar af en blijft het in onze regio vrijwel droog. De temperatuur komt uit op 21 graden.

Vaccinatiegraad

Het gaat erg slecht met de vaccinatiegraad in Rotterdam. In de wijken Delfshaven, Charlois en Feijenoord is minder dan de helft van de bewoners volledig gevaccineerd, zo blijkt uit cijfers van de GGD Rotterdam-Rijnmond die Rijnmond heeft ingezien. Gemiddeld ligt de vaccinatiegraad in Rotterdam lager dan iedere andere grote stad in Nederland. Artsen van het Erasmus MC en de GGD maken zich zorgen. Volgens de cijfers van de GGD is de laagste vaccinatiegraad te vinden in de wijk Charlois, waar slechts 43,6 procent van de bewoners volledig is gevaccineerd.

Woningbouw

Het kabinet trekt opnieuw 1 miljard euro extra uit voor de snellere bouw van betaalbare woningen. Het geld is bedoeld als een extra impuls voor de woningbouw, zo bevestigen diverse bronnen aan de NOS. De extra investering staat in de Prinsjesdagstukken, die volgende week dinsdag door het kabinet worden gepresenteerd. Maar hoewel er extra geld komt voor de aanpak van de woningbouw, zal het kabinet geen ingrijpende plannen presenteren om de huidige woningnood aan te pakken.

Sukkels

Het college van burgemeester en wethouders heeft de knoop doorgehakt: het hek van de museumtuin wordt niet gesloopt. Het college volgt hiermee het advies van de Rijksdienst die maandag een negatief advies gaf voor het slopen van de muur. Daardoor moet er een ander plan bedacht worden voor het project 'Rivier, Boot, Stad' van kunstenaar Edward Clydesdale Thomson. Een onderdeel van dit kunstproject is dat een schip van 15 meter door de historische binnenstad zou worden gesleept. Maar het college blokkeerde dit, omdat er een conflict ontstond over een stukje tuinmuur met monumentale status.
broere no 22

Corona in de regio

Het RIVM meldt woensdag 353 nieuwe coronabesmettingen in de regio Rijnmond. Dat zijn er 71 meer dan dinsdag, toen 282 nieuwe besmettingen werden gemeld. Maandag ging het om 248 nieuwe besmettingen. Op woensdag en donderdag is het aantal positieve tests vrijwel altijd hoger dan in de rest van de week. Dat komt omdat mensen zich in het weekend minder laten testen en er in de loop van de week vervolgens een 'inhaaleffect' ontstaat.

Ontslagvergoeding

De Rotterdamse zorginstelling Antes moet een voormalige werknemer 40 duizend euro ontslagvergoeding betalen. Dat heeft de rechtbank in een hoger beroep bepaald. De vrouw zou vanwege haar zwangerschap ontslagen zijn in 2019, en dat mag niet. Volgens de rechter heeft Antes onvoldoende rekening gehouden met haar zwangerschap. Zo werd verwacht dat ze nachtdiensten draaide en op locaties werkte die voor haar 'als zwangere ongeschikt waren'. Daarnaast drong de zorginstelling aan op het verminderen van het aantal uren per week.

Veerpoort

Ook na enkele tientallen jaren discussie lijkt een definitieve afsluiting van de Schoonhovense Veerpoort niet dichtbij. Politiek Krimpenerwaard neigt naar een ‘nee’ . Dat bleek dinsdagavond tijdens de discussie in de commissievergadering, waarbij de VGBK de eerder geventileerde onvrede over het collegevoorstel nogmaals uitte. “We zijn verbaasd over het feit dat het college voorbij gaat aan een pilot, zoals eerder afgesproken”, stelde fractievoorzitter Pascal van der Hek. Hij reikte wel een compromis aan, door te pleiten voor een gedeeltelijke afsluiting, bijvoorbeeld alleen in het weekend.

De geschiedenis van 16 september

Op 16 september 1908 werd in Amerika het automobielconcern General Motors opgericht. Het bedrijf kwam voort uit de Olds Motor Vehicle Company die in 1897 was opgericht door Ransom Olds. Dit bedrijf werd bekend met de zogenaamde Oldsmobile. Het bedrijf van Ransom Olds fuseerde twee jaar na oprichting tot Olds Motor Works en richtte vervolgens in Detroit de eerste echte autofabriek van de Verenigde Staten op. William Durant richtte op 16 september 1908 uiteindelijk General Motors (GM) op.

De KabelKrant in het weekend

Door ziekte is er een tekort aan KabelKrant medewerkers.
Hierdoor kan er soms een beperkte of geen KabelKrant worden gemaakt op zaterdag en zondag.
Ons excuus hiervoor.

Het KK-team

LOK-TV videoreportages

Door de redactie van LOK-TV worden en zijn diverse nieuwe videoreportages gemaakt van gebeurtenissen in Krimpen.
U kunt deze video’s bekijken via de website van de LOK.

Ga naar www.lokaleomroepkrimpen.nl
- klik op foto/video - video-correspondenten - LOK-TV en kies dan de gewenste reportage.

Veel kijkplezier,
de redactie.

Lokale Omroep Krimpen

Naast deze kabelkrant produceert de Lokale Omroep Krimpen (LOK) dagelijks ook radiouitzendingen.
LOK-Radio is te ontvangen via:
- Kabel93.1 MHzin stereo met RDS
- Ether106.0 MHzin stereo met RDS
Heeft u berichten, stuur deze naar:
LOK, pa Olympiade 30, 2924 AM Krimpen aan den IJssel, tel: 0180 55 21 11.
E-mail: info@lokaleomroepkrimpen.nl,
Info: www.lokaleomroepkrimpen.nl.
Programmaoverzicht op de web-site.