Deze website maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie: lees ons cookie-beleid of verberg deze melding. ×

Kabelkrant 31 maart 2023

Vrijdag 31 maart 2023

Dit is de kabelkrant van de Lokale Omroep Krimpen die dagelijks wordt uitgezonden via het kabelnet in Krimpen aan den IJssel.
Nieuws en/of berichten kunt u sturen per e-mail naar info@lokaleomroepkrimpen.nl of
LOK, red. kabelkrant, p/a Lievensstraat 7, 2923 CW Krimpen a/d IJssel. tel. 0180 55 21 11. www.lokaleomroepkrimpen.nl.

Direct kabelkrant nieuws lezen of nieuws van vorige dagen: www.lokaleomroepkrimpen.nl/kabelkrant.

Het weer

Vrijdag is het bewolkt en regent het de hele dag in meer of mindere mate. De middagtemperatuur komt uit op 11 graden. De zuidenwind draait vanmiddag naar het zuidwesten en waait matig en langs de kust (vrij) krachtig. Vanavond en vannacht is het bewolkt en regenachtig. De temperatuur komt niet veel lager uit dan 8 of 9 graden. De wind waait matig en gaat uit het westen waaien.

Explosie

In Rotterdam-Feijenoord is gisteravond laat een explosief afgegaan. Dat gebeurde aan de Stoomtramweg, net voor middernacht. De explosie was bij de voordeur van een woning op de vierde verdieping. Er kwam wat rook uit de woning, maar er lijkt geen brand te zijn geweest. Of er mensen binnen in de woning waren is niet duidelijk. Sinds begin dit jaar zijn er al meer dan dertig explosies geweest bij panden in Rotterdam. De meesten daarvan waren, net als gisteravond, in Rotterdam-Zuid.

Schoten

Aan de Wiekslag in Capelle aan den IJssel is gisteravond een woning van een flatgebouw beschoten. De woning bevindt zich op de eerste verdieping. In een van de ramen van de ramen van de woning zitten drie kogelgaten. Omwonenden hoorden rond half twaalf meerdere knallen. Er raakte niemand gewond. Er kwam een speurhond ter plaatse die kogelhulzen op het grasveld achter de flat heeft gevonden. Deze zijn veiliggesteld door de Forensische Opsporing. De politie heeft nog in de omgeving van de Wiekslag gezocht naar de schutter, maar heeft niemand kunnen vinden.

Datalekken

Het aantal bedrijven dat betrokken is bij het datalek neemt nog steeds toe. Eerder deze week was al duidelijk dat de NS, VodafoneZiggo, zorgverzekeraar CZ en Vrienden van de Amstel Live waren getroffen. Nu komen daar vervoersbedrijf Trevvel, de Nederlandse Golf Federatie en ArboNed bij. Deze bedrijven maken via marktonderzoekbureau's gebruik van enquêtesoftware, bijvoorbeeld om klanttevredenheid te onderzoeken. De gegevens van zeker twee miljoen klanten liggen op straat.

DCV

De 30-plus vrouwen van vv DCV kunnen wel wat versterking gebruiken. Wie het leuk lijkt om de voetbalschoenen (weer) aan te trekken is iedere woensdagavond vanaf 19.00 uur welkom op het Krimpense sportcomplex. Cindy van der Vlist-Schouten stond anderhalf jaar geleden met Marjolein Hogendoorn aan de basis van het laagdrempelige voetbalgezelschap. (Bron: HetKontakt)

Kunstroute

Op maandag 29 mei (Tweede Pinksterdag) wordt de Af en Toe-Kunstroute weer gehouden. Veertien jaar terug bedachten Gerjo Goudriaan en haar man Marco het idee voor een kunstroute aan beide kanten van de Lek, waarbij met een bootje tussen Ammerstol en Groot-Ammers overgevaren kon worden. Inmiddels is het bootje een voetveer dat op zon- en feestdagen van Tweede Paasdag tot 1 oktober tussen deze twee plaatsen heen en weer vaart. (Bron:HetKontakt)

Getuige

Een papegaai is erin geslaagd om een moordzaak op te lossen in India. Hij was de enige getuige van de dood van zijn bazinnetje en haar hond en verklapte de naam van één van de twee daders aan de echtgenoot van de vrouw. Toen de twee verdachten daarna ondervraagd werden door de politie, bekenden ze. De rechter in de noordelijke stad Agra gaf hen nu allebei een levenslange celstraf.

Vintage bij de kazen

Verkoop van Vintage, homedecoratie en curiosa.

Kaasboerderij Speksnijder, Tiendweg 28b 2941 ER Lekkerkerk

Openingstijden Vintage winkel
Vrijdag10:00 – 15:30
Zaterdag10:00 – 15:30
Grote kaaswinkel met een keur aan streekproducten en mooie cadeauverpakkingen.

Ingevroren

De oprichter van de 'invriesbeweging', de Amerikaan Robert Ettinger, is dood en zijn lichaam is -hoe kan het anders- ingevroren. Dat heeft zijn familie bekendgemaakt. Ettinger werd wereldberoemd door zijn ideeen over het bewaren en mogelijk later weer tot leven wekken van stoffelijke overschotten. Hij werd 92 jaar. Ettingers lichaam is in Detroit opgeslagen in een vat met vloeibare stikstof. Tot nu toe hebben 106 mensen na hun overlijden een soortgelijke behandeling ondergaan.
broere no 21

RADIO UITZENDINGEN LOK (vr)

Vrijdag

09.00-10.00: Dat ons Loflied H
10.00-11.00: LOK Klassiek
11.00-12.00: Kunst en Cultuur H

18.00-19.00: Heerlijk Hollands
20.00-22.00: Pop Shop
23.00-24.00: De Late Avond

De KabelKrant beperkt

Er is een tekort aan KabelKrant medewerkers.

Hierdoor kan er soms een beperkte of geen KabelKrant worden gemaakt.
Ons excuus hiervoor.

Mocht u ons team willen komen versterken bel dan 06 - 30153537

Het KK-team

Lokale Omroep Krimpen

Naast deze kabelkrant produceert de Lokale Omroep Krimpen (LOK) dagelijks ook radiouitzendingen.
LOK-Radio is te ontvangen via:
- Kabel93.1 MHzin stereo met RDS
- Ether106.0 MHzin stereo met RDS
Heeft u berichten, stuur deze naar:
LOK, p/a Lievensstraat 7, 2923 CW Krimpen a/d IJssel, tel: 0180 55 21 11.
E-mail: info@lokaleomroepkrimpen.nl,
Info: www.lokaleomroepkrimpen.nl.
Programmaoverzicht op de website.