Deze website maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie: lees ons cookie-beleid of verberg deze melding. ×

Kabelkrant 9 december 2022

Vrijdag 9 december 2022

Dit is de kabelkrant van de Lokale Omroep Krimpen die dagelijks actueel wordt uitgezonden via het kabelnet in Krimpen aan den IJssel.
Nieuws en/of berichten kunt u sturen per e-mail naar info@lokaleomroepkrimpen.nl of
LOK, red. kabelkrant, p/a Lievensstraat 7, 2923 CW Krimpen a/d IJssel. tel. 0180 55 21 11. www.lokaleomroepkrimpen.nl.

Direct kabelkrant nieuws lezen of nieuws van vorige dagen: www.lokaleomroepkrimpen.nl/kabelkrant.

Het weer

Vrijdagochtend komt plaatselijk mist voor. De temperaturen liggen 's ochtends rond of iets onder het vriespunt waardoor het lokaal glad kan zijn. De mist en gladheid verdwijnen in de loop van de ochtend. Verder blijft het veelal grijs vandaag met vanmiddag mogelijk even hier en daar een knipoog van de zon. Het blijft droog en met een temperatuur vanmiddag van 2 tot 3 graden is het koud voor de tijd van het jaar. De wind is zwak en komt uit het zuiden, windkracht 2. Zaterdag is het weer grijs en mistig met een kleine kans op een winterse bui.

Coronagedenkplek

Het college heeft besloten om een corona-herdenkplek te realiseren. Eerst werd gedacht aan een herdenkingsbos, maar daarvoor is geen ruimte. Een plekje inrichten met een herdenkplek waar inwoners kunnen zitten en overdenken, is wel mogelijk. Er is gekozen voor een groene locatie in de buurt van voorzieningen. In dit geval is dat bij het Gezondheidscentrum. Hier is ook voldoende ruimte. In samenwerking met Verkuil & Moree werd een plek ontworpen waar alle inwoners rustig kunnen zitten. Het middelpunt is een wat grotere boom, een winterlinde, met een boombank.

Vrijwilligersdag

Woensdag 7 december was het Nationale Vrijwilligersdag. Wethouder Hugo van der Wal deelde pakketten uit aan de vrijwilligers in Krimpen a/d IJssel. Hanneke van der Blom van de Krimpense reddingsbrigade ontving het eerste pakket. Er zijn bijna 2500 pakketten uitgereikt aan vrijwilligers via de (vrijwilligers)organisaties. Hiermee benadrukt de gemeente het belang van vrijwilligerswerk. Dit keer is voor een gezonde uitvoering gekozen. De vrijwilligers ontvangen allemaal een pakket vol met lekker fruit en winterse kruiden voor in de thee.

Hij staat!

Een veelgehoorde kreet op social-media bij een foto van de kerstboom. Op op het het raadhuisplein staat sinds 6 december de kerstboom weer. Ook werden de kerstlampjes van de kerstboom aangezet. Dit deed burgemeester Martijn Vroom samen met de nieuwe Kindergemeenteraad na afloop van de derde vergadering. Daarna dronken de griffie, de burgemeester en de kinderraadsleden een kop warme chocolademelk. Bovendien kregen zij verse oliebollen. De kerstboom staat jaarlijks op het Raadhuisplein. Hij staat daar tot en met het nieuwe jaar voor het gemeentehuis.

Rietenkap-brandbestrijding

Veiligheidsregio Hollands Midden beschikt met ingang van deze maand over twee eigen rietenkap-brandbestrijdingsteams (RKBB-teams). Naast brandweerpost Krimpen aan de Lek is ook Noordwijkerhout hierin gespecialiseerd. Hun toegevoegde waarde is vooral schadebeperking.
De regio Hollands Midden heeft in het verzorgingsgebied veel panden met een rieten kap. “Bij brandmeldingen in deze panden waren zij altijd afhankelijk van de burenhulp van onder andere Utrecht en Haaglanden. Daar komt nu verandering in”, meldt een woordvoerder. (bron: HetKontakt)

Bankfraude

Een 19-jarige man uit Capelle aan den IJssel en een 20-jarige Sliedrechter zijn woensdagavond aangehouden op verdenking van bankfraude. Een van de jongemannen deed zich voor als bankmedeweker en belde een 71-jarige man uit Raamsdonk. De bejaarde man kende dit trucje en trapte er niet in. In plaats daarvan sprak hij met de 'medewerker' af om de bankpas bij hem thuis op te halen. In de tussentijd belde hij de politie. Nadat de Capellenaar aanbelde bij de woning in Raamsdonk trof hij niet de bewoner aan, maar een politieagent.

Praiseband Testify in De Tuyter

Op zondagavond 11 december is er een praiseavond in De Tuyter in Krimpen a/d IJssel! Het is, aldus 'Testify', alweer veel te lang geleden dat we dat hebben kunnen doen met elkaar. Dus hebben ze onlangs besloten om maar eens aan ‘korte termijn planning’ te doen 😉. Het thema van de avond is eenvoudig: SING PRAISE!
Reserveer je plek via: www.praisebandtestify.nl/events/sing-praise.
Vol is vol!

Bandenprikker langer vast

De 34-jarige Capellenaar die bekende honderden autobanden lek gestoken te hebben in Capelle en de Krimpenerwaard blijft 90 dagen langer vastzitten.
De politie heeft meer dan 250 aangiftes binnen gekregen. De ‘bandenprikker’ bekende dat hij achter de vernielingen zit. Op donderdag 8 december heeft de rechter besloten zijn voorarrest met 90 dagen te verlengen. Het is nog niet duidelijk wanneer de zaak inhoudelijk behandeld wordt. (Bron:HetKontakt)

Fietslichtcontrole

Deze week heeft de Politie een fietslichtcontrole uitgevoerd op de Algerabrug. Tientallen fietsers kregen een bekeuring. 28 daarvan werden betrapt zonder verlichting. Zij kregen een boete, maar kregen tegelijkertijd ook een nieuw setje lampjes mee van Veilig Verkeer Nederland. Ook de bestuurder van een snorscooter liep tegen de lamp en bleek zonder rijbewijs te rijden. Ook de opzittende van een elektrische fiets/step-hybride die niet op de weg mag, mocht verder lopend. Komende dagen zullen in de regio meer controles volgen. (Bron:KrimpenVandaag)

Vintage bij de kazen

Verkoop van Vintage, homedecoratie en curiosa.

Kaasboerderij Speksnijder, Tiendweg 28b 2941 ER Lekkerkerk

Openingstijden Vintage winkel
Vrijdag10:00 – 16:00
Zaterdag10:00 – 16:00

Grote kaaswinkel met een keur aan streekproducten en nu mooie kerstcadeauverpakkingen.

De nieuwe Klinker is er weer

De nieuwe Klinker, het informatieblad van de gemeente Krimpen aan den IJssel is er weer. Hier is veel informatie te vinden, zoals bijvoorbeeld een uitgebreid artikel over de aanpak van de Algera-corridor. Wie een nee-nee sticker op de brievenbus heeft geplakt zal het blad niet ontvangen hebben. Ophalen in De Tuyter en bij het Gemeentehuis kan natuurlijk ook, maar ook on-line is de Klinker te vinden: krimpenaandenijssel.nl/dossiers/de-klinker/
broere no 21

RADIO UITZENDINGEN LOK (vr)

Vrijdag

09.00-10.00: Dat ons Loflied H
10.00-11.00: LOK Klassiek
11.00-12.00: Kunst en Cultuur H

18.00-19.00: Heerlijk Hollands
20.00-22.00: Pop Shop
23.00-24.00: De Late Avond

De KabelKrant beperkt

Er is een tekort aan KabelKrant medewerkers.

Hierdoor kan er soms een beperkte of geen KabelKrant worden gemaakt.
Ons excuus hiervoor.

Mocht u ons team willen komen versterken bel dan 06 - 30153537

Het KK-team

Superheld Wijs

Hij is inmiddels alom bekend in Capelle: Superheld WIJS. Doormiddel van geschreven briefjes kunnen kinderen in de brievenbussen van deze kinderbeschermer terecht om op een laagdrempelige manier om hulp te vragen. Bijvoorbeeld wanneer het thuis niet goed gaat. De methode viel de afgelopen twee jaar zo in de smaak dat WIJS in deze Week tegen Kindermishandeling is overgevlogen naar Krimpen aan den IJssel. Bekijk in de video hoe de superheld woensdag zijn entree maakte in Krimpen aan den IJssel.

Lokale Omroep Krimpen

Naast deze kabelkrant produceert de Lokale Omroep Krimpen (LOK) dagelijks ook radiouitzendingen.
LOK-Radio is te ontvangen via:
- Kabel93.1 MHzin stereo met RDS
- Ether106.0 MHzin stereo met RDS
Heeft u berichten, stuur deze naar:
LOK, p/a Lievensstraat 7, 2923 CW Krimpen a/d IJssel, tel: 0180 55 21 11.
E-mail: info@lokaleomroepkrimpen.nl,
Info: www.lokaleomroepkrimpen.nl.
Programmaoverzicht op de website.