Deze website maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie: lees ons cookie-beleid of verberg deze melding. ×

meer nieuws

Rick DeVito in Memorial Tribute Concert

17 september 2018 Sid B. Dane
artikel

Rickey Hogendorp is overleden op 26 juni 2018, op Ibiza. Wat muzikale vrienden van hem willen hem eren door met elkaar een avondje muziek te maken, op 24 oktober. Als we dat zouden schrijven zou er geen mens komen, behalve de naaste familie en . . .

Culturele seizoen in De Tuyter weer van start

14 september 2018 Sid B. Dane
artikel

Inmiddels het 3e seizoen van de Cultuurwerkplaats in De Tuyter te Krimpen aan den IJssel. De aftrap van dit nieuwe seizoen is op donderdag 27 september met de 1e filmavond met de film “Huisvrouwen bestaan niet”. Zaterdag 29 sep . . .

Ronde van Krimpen 2018

12 september 2018 Sid B. Dane
artikel

Woensdag 12 september: dan wordt de Parkzoom in Krimpen weer omgetoverd tot een feestelijke sportlocatie. Hardlopers, wielrenners met of zonder licentie, jeugd of volwassene, echt iedereen kan meedoen. En als je niet meedoet, dan kom je gezellig . . .

Stormvloedkering Hollandsche IJssel rijksmonument

12 september 2018 Sid B. Dane
artikel

CAPELLE/KRIMPEN A/D IJSSEL – Nederland is een rijksmonument rijker. In Capelle aan den IJssel is de Stormvloedkering Hollandsche IJssel aangewezen als rijksmonument. Directeur Kennis en Advies van de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgo . . .

Open huis in de Tuyter

4 september 2018 Sid B. Dane
artikel

Op zaterdag 8 september opent cultureel ontmoetingscentrum de Tuyter wijd haar deuren. Samen met de vaste partners in de Tuyter organiseren we optredens en proeflessen, workshops en lezingen én je kunt informatie krijgen over alle activite . . .

Deze week in Kijk op Krimpen

2 september 2018 Dick de Klerk
artikel

Iedere zaterdagmorgen tussen 10 en 12 uur is er op LOK-Radio 'Kijk op Krimpen' het nieuws en actualiteitenprogramma 'Kijk op Krimpen. Zaterdag 1 september was dat met de volgende onderwerpen: - Een terugblik op de zomer met wee . . .

Nog meer nieuws...

kabelkrant

Het weer

15 oktober 2018

Maandag is het vrij zonnig. In de ochtend in het westen een kleine kans op een bui. De temperatuur wordt ca. 23 graden.
De wind is zuidelijk, zwak of matig, kracht 2 tot 4.

Dinsdag is het opnieuw vrij zonnig. Wel zijn er ook weer wolkensluiers die over trekken.
De maxima liggen tussen 20 en 25 graden bij een matige zuidenwind.

Koninklijke Onderscheiding

15 oktober 2018

Op zaterdag 13 oktober heeft burgemeester Martijn Vroom een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt aan mevr. H. van Campen-de Haij. Zij is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Mevrouw H. van Campen-de Haij heeft de KO ontvangen voor haar inzet als lid en voorzitter van Kerkkoor Krimpen. Ook is ze van 1987 tot 2000 vrijwilliger en voorzitter geweest van Chr. Jongerenver. YMCA.
Zij is sinds 2012 vrijwilliger bij PKN Krimpen.

Dode bij aanrijding in Rotterdam-Zuid

15 oktober 2018

Bij een auto-ongeluk op de Spinozaweg in Rotterdam-Zuid is maandagochtend een man om het leven gekomen.
De bestuurder van een personenauto knalde rond 06:00 uur met hoge snelheid tegen een lichtmast. De bestuurder werd bewusteloos gevonden en een traumateam kwam erbij om het slachtoffer te helpen.

Pogingen om het slachtoffer te reanimeren mochten niet meer baten. Het gaat om een 65-jarige Rotterdammer.

75.000 boetes uit voor bellen achter stuur

15 oktober 2018

Het Centraal Justitieel Incassobureau incasseerde in 2017 bijna 75.000 boetes voor appen en bellen achter het stuur. In totaal ging het om 17 miljoen euro aan bekeuringen.

Het gaat om een toename van een kwart ten opzichte van 2016. Ook in 2015 steeg het aantal bekeuringen voor bellen en appen in de auto al flink.

De politie deelde in 2017 gemiddeld tweehonderd bekeuringen per dag uit.

Nog zeker jaar in de opvang

15 oktober 2018

Het leeuwtje Remy, dat eerder deze week langs de kant van de weg werd gevonden in Utrecht, blijft naar verwachting nog zeker een jaar wonen in het opvangcentrum van Stichting Leeuw.

Het duurt naar schatting nog zeker een jaar voordat het welpje sterk genoeg is om een andere huisvesting te gaan zoeken. In die periode gaat Stichting Leeuw op zoek naar één of meerdere vrouwelijke partners voor Remy.

citroen broere no 6

Albert Heijn haalt makreelfilet terug

15 oktober 2018

De supermarktketen Albert Heijn heeft besloten de 'AH makreelfilet graatloos' uit de schappen te halen, omdat bij de producent de listeria-bacterie is aangetroffen. Het gaat om vis in plastic verpakking met daarop de houdbaarheidsdatum 14 en 15 oktober.

​Klanten wordt dringend verzocht het product niet te eten en terug te brengen naar een Albert Heijn-winkel. Bij inlevering krijgen ze het aankoopbedrag terug.

Vrouwen welkom aan boord van onderzeeër

15 oktober 2018

Onderzeeërs van de marine krijgen voor het eerst vrouwen aan boord. De marine bekijkt of een vrouwelijke officier, twee onderofficieren en een matroos begin volgend jaar toe kunnen treden tot de bemanning van de Zr. Ms. Zeeleeuw.
De onderzeebootdienst is het laatste onderdeel van de krijgsmacht dat vrouwen weerde. Ruim een eeuw lang waren vrouwen aan boord taboe, omdat dit tot problemen zou leiden.

Lokposter sept 2018

Lokale Omroep Krimpen

15 oktober 2018

Naast deze kabelkrant produceert de Lokale Omroep Krimpen (LOK) dagelijks ook radiouitzendingen.
LOK-Radio is te ontvangen via:
- Kabel~93.1 MHz~in stereo met RDS
- Ether~106.0 MHz~in stereo met RDS
Heeft u berichten, stuur deze naar:
LOK, Postbus 279, 2920 AG Krimpen aan den IJssel,
tel: 55 21 11.
E-mail: info@lokaleomroepkrimpen.nl,
Info: www.lokaleomroepkrimpen.nl.

Meer kabelkrant...