Deze website maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie: lees ons cookie-beleid of verberg deze melding. ×

meer nieuws

De Kerken Spreken over 'Schuldhulpmaatje'

13 januari 2019 Dick de Klerk
artikel

In het derde deel van 'De Kerken Spreken' werd op zondag 13 januari gesproken over het onderwerp 'Schuldhulpmaatje'. Tom Janse is bij dit project betrokken als hulpverlener. In gesprek met Jaap Juursema vertelt hij over het ont . . .

Quint zoekt jongeren en volwassenen voor film "Krimpen Mon Amour"

3 januari 2019 Sid B. Dane
artikel

Jongerentheater Quint zoekt jongeren en volwassenen voor de nieuwe speelfilm: Krimpen Mon Amour Herinnert u zich nog uw allereerste zoen? Onzeker, onhandig en storm in je hoofd. Zenuwslopend en toch heerlijk verliefd? Krimpen Mon Amour is e . . .

De top 40 van 1992 en Nummer 1 Hits in PopShop

28 december 2018 Dick de Klerk
artikel

Winkelchef Terry Mace Hardyman heeft de winkel vanavond even achtergelaten in vertrouwde handen van 'De Vakantiehulp' in de persoon van Dick de Klerk. In het eerste uur gaan we terug naar de Top40 van december 1992. Op de tweede verdi . . .

Man overleden bij zwaar ongeval op N210

23 december 2018 Sid B. Dane
artikel

Lekkerkerk - Bij een zwaar verkeersongeval zondagmiddag 23 december omstreeks 14:30 uur op de N210 bij Lekkerkerk kwam een 29-jarige man uit Lekkerkerk om het leven. Vijf slachtoffers raakten gewond, waaronder twee zwaar gewond. Bij het ongeval w . . .

Klimatologisch

15 december 2018 Column Frank Drion
column

Klimatologisch Het is weer gebleken op de klimaatconferentie in het Poolse Katowice. Het loopt allemaal niet zo best met het klimaat. Doelen die gesteld worden lijken niet haalbaar. Polen gaan gewoon door met kolen winnen en stoken. Om nog maa . . .

December

1 december 2018 Column Lourens Portasse
column

December, de laatste maand van het jaar. Nog even is het weer Kerst. Een willekeurig gekozen tijdstip trouwens. Jezus is eigenlijk geboren in Augustus. Vroeger was Koninginnedag op de verjaardag van de Koningin. Toen op de verjaardag van haar moe . . .

Nog meer nieuws...

kabelkrant

Het weer

Woensdag trekken wolkenvelden vooral over het noorden van het land. Soms kan daaruit een spat regen vallen. Elders is het droog met nu en dan ook ruimte voor de zon. Het wordt 9 tot lokaal 12 graden en er waait een meest matige zuidwestenwind. Donderdag is het droog. De zon schijnt van tijd tot tijd en het wordt zacht met 10 tot 14 graden. Vanaf vrijdag waait de wind uit het zuidoosten. De zon zien we nog vaker en de temperatuur loopt overdag weer op naar lenteachtige waarden. 's Nachts kan het regionaal weer licht vriezen.

Elbers blijft aan als topman van KLM

President-directeur Pieter Elbers van KLM mag aanblijven. Dat heeft het bestuur van Air France-KLM besloten. Het voornemen is om de termijn van de Nederlander in april te verlengen.
Over Elbers' positie is de afgelopen tijd hevig gespeculeerd. Het personeel van KLM voerde actie voor zijn aanblijven. Een petitie werd 25.000 keer ondertekend.

Air France-KLM behaalt flinke winst in 2018

De operationele winst, dat zijn de resultaten als alleen gekeken wordt naar de kernactiviteiten, komt voor de gehele holding op ruim 1,3 miljard euro.
Daarvan kwam ruim 1 miljard euro voor de rekening van de Nederlandse tak van het bedrijf. Air France was goed voor 266 miljoen euro van de totale operationele winst.

Kamer woedend over 'energiefout'

In de Tweede Kamer is verontwaardigd en boos gereageerd op de fout van het kabinet bij het voorspellen van de energienota voor 2019. Regeringspartij CDA noemt de fout onaanvaardbaar en ook de VVD vindt de zaak onvergeeflijk.
Oppositiepartijen als SP en PVV spreken van liegen en bedriegen en voelen zich in hun hemd gezet, omdat ze gewaarschuwd hadden voor het oplopen van de kosten. Er gaan stemmen op voor compensatie als de koopkracht erdoor terugloopt.

Collectes met pinbussen leveren meer op

Het tweede jaar van de proef met pincollectes levert goede doelen meer geld op en toont een grotere bereidheid om met een pinpas te doneren.
De gemiddelde gepinde opbrengst per pinbus is gestegen van 41 euro in het eerste proefjaar naar ruim 48 euro in het tweede testjaar, een stijging van 18 procent, meldt de Betaalvereniging.
De gegevens zijn afkomstig van elf goede doelen die meedoen met de tweejarige pilot.

Een wolf: wegrennen of stil blijven staan?

De wolf heeft zich officieel gevestigd in Nederland en dat roept de vraag op wat we moeten doen als er opeens zo'n beest voor onze neus staat. Ren je weg? Blijf je stilstaan als een standbeeld? Of kun je een wolf eigenlijk best aaien?

Een wolf tegenkomen is echt zeldzaam, er staat er niet zomaar eentje voor je neus. Vooral omdat het een wild vluchtdier is. Ze vermijden alle risico's en lopen echt de andere kant op als ze een mens zien.

Zwarte zaterdag in Franse Alpen

Vakantiegangers die zaterdag met de auto naar de skigebieden in de Franse Alpen reizen, moeten rekening houden met lange files.

De ANWB waarschuwt voor extreme drukte en uren oponthoud en spreekt van 'een zwarte zaterdag'.
Ook in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland zal het vrijdag en zaterdag druk zijn op de wegen naar wintersportgebieden.

Diederik Ebbinge baalt van Kruidvat-producten

Diederik Ebbinge geeft in het NRC een veeg uit de pan aan Kruidvat die producten in de schappen heeft met uitspraken van De Luizenmoeder.
Hij vindt het zonde dat er bij zo'n mooie serie 'zoiets lelijks wordt bedacht voor een paar rotcenten'. Hij laat weten dat de lijn van commerciele producten die Kruidvat verkoopt, afbreuk doet aan de serie. 'Die folder van het kruidvat, daar zakt mijn broek van af. Het is zo lelijk en armoedig.'

Belgische nazi's nu nog steeds een pensioen

Belgische collaborateurs en oud-leden van de Waffen-SS ontvangen nog steeds pensioenen uit Duitsland.
Het gaat om 27 hoogbejaarde Belgen of hun weduwen die geld ontvangen.
De collaborateurs ontvingen de pensioenen via een decreet van Hitler zelf en dat besluit is nooit teruggedraaid. Belgische politici willen dat anders. Dinsdag werd gestemd over een voorstel om verder onderzoek te doen naar deze praktijken.

Pauw en Jinek maken samen verkiezingsprogramma

Voor de tweede keer gaan Jeroen Pauw en Eva Jinek reizen door het land, in aanloop naar de Provinciale Statenverkiezingen. De twee talkshowpresentatoren bezoeken voor het programma alle provincies van Nederland.
In Pauw & Jinek: De Verkiezingen zal het duo in de tien dagen voor de verkiezingen beginnen zeven dagen reizen naar een viertal plekken in Nederland.

Meer kabelkrant...