Deze website maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie: lees ons cookie-beleid of verberg deze melding. ×

meer nieuws

Een nieuwe canon

27 juni 2020 Column Bert van Oosterhout
column

Plotseling is geschiedenis een springlevend onderwerp. Als de huidige beeldenstorm iets duidelijk heeft gemaakt is het dàt wel. Menige bronzen held van weleer is inmiddels beroofd van zijn titel en zijn hoofd. De furie van de straat heeft . . .

Nieuwe coalitie presenteert coalitieprogramma

25 juni 2020 Dick de Klerk
artikel

Nieuwe coalitie presenteert coalitieprogramma op vrijdag 26 juni 2020 van 10:00-11:30 uur Na een periode van digitaal onderhandelen presenteert de nieuwe coalitie, bestaande uit zes partijen: SGP, VVD, Krimpens Belang, CDA, Christen Unie e . . .

Deze week in Decennium Dick

25 juni 2020 Dick de Klerk
artikel

Wat een gezellige drukte was het vanavond in het park bij de Middenwetering. Vreemd geklede mensen en rondlopende en rond rennende kinderen. Het waren de kinderen van de groepen 8 van pcb Het Kompas. Door de coronacrisis kon het schoolkamp dit ja . . .

Vlagvertoon

20 juni 2020 Column Bert van Oosterhout
column

Op donderdagmorgen 11 oktober 2018 hees wethouder Kirsten Jaarsma de regenboogvlag. In haar persoon bevestigde Krimpen aan den Ijssel zo de Nationale Coming Out Dag. Lesbiennes, homo's, biseksuelen, transgenders en interseksuelen (LHBTI) kreg . . .

Koorts of niet? Camera in winkelcentrum Krimpen aan den IJssel geeft uitsluitsel

17 juni 2020 Sid B. Dane
artikel

Eerst temperaturen, dan pas shoppen. Dat is tegenwoordig de gang van zaken in winkelcentrum Crimpenhof in Krimpen aan den IJssel. Direct na binnenkomst staat de bezoeker oog in oog met een apparaat, een soort tablet op een standaard, dat de licha . . .

Black lives matter

13 juni 2020 Column Bert van Oosterhout
column

Beurtelings woedend en verbaasd was ik bij het zien van de politie-moord op George Floyd en de daarop volgende protesten. Machteloze woede beving mij toen ik op televisie zag hoe een fascistische witte politie-agent in Minneapolis een zwarte arre . . .

Nog meer nieuws...

kabelkrant

Het weer

De ochtend start vrijdag grijs met op veel plaatsen regen of motregen. In de middag kan er nog een enkele bui vallen, maar het zal vanuit het westen ook wat opklaren. Het wordt 16 tot 19 graden. Komende nacht is het helder en staat er weinig wind. Het wordt een koude nacht met landinwaarts 5 tot 9 graden. Aan zee en in grote steden is het iets minder koud.

Zaterdag is de zon opnieuw te zien al komt landinwaarts wel een enkele bui tot ontwikkeling. Na een frisse start, is het in de middag 18 tot 20 graden.

België verplicht mondmasker

Vanaf zaterdag is het in België verplicht om een mondmasker te dragen in winkels, winkelcentra en andere openbare gebouwen. Dat heeft het Overlegcomité van de verschillende regeringen in België vanavond besloten. De mondkapjesplicht geldt voor een lange lijst openbare gelegenheden , zoals bibliotheken, musea, gebedshuizen en bioscopen. Premier Sophie Wilmès benadrukt dat de lijst aangepast kan worden, afhankelijk van de ontwikkeling van het coronavirus. Op dit moment is een mondmasker al verplicht in het openbaar vervoer en bij contactberoepen als de kapper.

Postbode dumpt honderden brieven

Honderden brieven dwarrelden rond achter een flat in Velp. Eenmaal bij elkaar geraapt leverde dat twee vuilniszakken post van zo’n 25 kilogram per stuk op. Bij de buit zaten belangrijke poststukken van onder meer de Rabobank, Belastingdienst, RDW, UWV en ING. Vermoedelijk had een postbezorger van PostNL geen zin meer om de post in de brievenbus te stoppen”, zo meldt Omroep Gelderland. De post was geadresseerd aan bewoners van de Schonenbergsingel en de Bergweg in Velp.

Koning neemt deel aan trainingsmissie met F-16

Koning Willem-Alexander heeft donderdagmiddag meegedaan aan een trainingsvlucht met een F-16 op Vliegbasis Volkel.

De koning bracht een werkbezoek aan de basis in het kader van de inzet van het jachtvliegtuig in binnen- en buitenland.

Champions League wordt afgemaakt in lege stadions

De Champions League wordt volgens planning in augustus vanaf de kwartfinales in Lissabon gespeeld. Dat gebeurt in toernooivorm en, definitief, achter gesloten deuren. Dit heeft de UEFA donderdag beslist. Dat er in delen van de Portugese hoofdstad vanwege de verspreiding van het coronavirus weer een lockdown is ingesteld, vormt geen belemmering.

Lichaam van burgemeester van Seoel gevonden

Het lichaam van de vermiste burgemeester Park Won-soon (65) van de Zuid-Koreaanse hoofdstad Seoel is vrijdag (lokale tijd) gevonden, meldt het Zuid-Koreaanse persbureau Yonhap op basis van de politie. Het vermoeden is dat hij zelfmoord heeft gepleegd. Park werd donderdagmiddag door zijn dochter als vermist opgegeven. Ze vertelde dat haar vaders telefoon uitstond en hij een bericht had achtergelaten dat leek op een testament.

Mogelijk paracetamol met kankerverwekkende stof

Mogelijk is er paracetamol met een kankerverwekkende stof op de Nederlandse markt terechtgekomen, blijkt donderdag uit onderzoek van Zembla en NRC. Drie partijen uit het voorjaar van 2019 bleken vervuild te zijn met het kankerverwekkende 4-chlooraniline (PCA) . Europese toezichthouders zijn het er niet over eens in welke mate PCA kankerverwekkend is. Het Europees Geneesmiddelenbureau (EMA) vindt zes pillen paracetamol met deze stof acceptabel, terwijl de Europese voedselveiligheidsautoriteit één pil al een te hoog risico op kanker vindt geven.

Kritiek op R'dam om Feyenoord City

De Rotterdamse Rekenkamer is kritisch over de tientallen miljoenen die de stad wil besteden aan een nieuw stadion voor Feyenoord, onderdeel van Feyenoord City. Er is niet goed gekeken naar het publieke belang,vindt de Rekenkamer.
In 2017 stemde de raad in met maximaal 40 miljoen euro voor het stadion, maar volgens de Rekenkamer is dat bedrag overschreden zonder dat de raad daarvan weet. Het zou gaan om 1,5 miljoen. "Vrij ernstig", zegt de Rekenkamer.

Amsterdamse politie vist Ferrari op

De politie heeft donderdag een Ferarri uit 1987 uit het IJ in Amsterdam getakeld.
Momenteel doet de politie onderzoek naar het voertuig om een mogelijk misdrijf uit te sluiten. De auto is 26 jaar geleden als vermist opgegeven.
De bolide werd 17 juni aangetroffen door brandweerduikers in opleiding aan de Javakade.

De geschiedenis van 10 juli

1584: moord op Willem van Oranje
Nadat Willem van Oranje in 1580 door koning Filips II vogelvrij is verklaard, besluit Balthasar Gerards hem te vermoorden.
1940: de Slag om Engeland
De Slag om Engeland begint. De strijd vindt plaats tussen de Duitse Luftwaffe en de Britse RAF en duurt tot en met 30 oktober.
1985: The Rainbow Warrior zinkt
In Nieuw-Zeeland wordt het schip van Greenpeace, The Rainbow Warrior, door de Franse geheime dienst gezonken.

Meer kabelkrant...