Deze website maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie: lees ons cookie-beleid of verberg deze melding. ×

meer nieuws

NL­Alert vanwege grote brand

18 november 2021 Dick de Klerk
artikel

Aan de Radarstraat in Capelle aan den IJssel is donderdagavond brand uitgebroken. Een opslagruimte van Felyx, een aanbieder van elektrische deelscooters, is omtrent 21.00 uur in brand gevlogen. Als u veel last heeft van de rook, sluit ramen en . . .

Deze week in Decennium Dick

18 november 2021 Dick de Klerk
artikel

Decennium Dick is al 15 jaar een radioprogramma bij de Lokale Omroep Krimpen. En wordt wekelijks gepresenteerd door Dick de Klerk In de uitzending van 18 november: - Een interview met de allereerste kinderklimaatburgemeester van Krimpen . . .

LOK TV ­ Interview burgemeester Vroom 70 asielzoekers

11 november 2021 Video Correspondenten
artikel

Binnenkort zijn 70 vluchtelingen tijdelijk 8 weken bij ons te gast in Krimpen aan den IJssel. Zij kunnen vanwege plaatsgebrek niet terecht in de bestaande ...Een nieuwe video van onze video correspondent LOK TV. Kijk op de website onder het menu . . .

70 Vluchtelingen tijdelijk te gast

11 november 2021 Dick de Klerk
artikel

Maandagavond 8 november organiseerde de gemeente een inloopavond om omwonenden te informeren over de tijdelijke noodopvang van vluchtelingen. Burgemeester Martijn Vroom: “We hebben een tafeltjesavond gehouden om goed het gesprek te kunn . . .

LOK­TV Klimaatweek 'Geloof in duurzaamheid'

10 november 2021 Video Correspondenten
artikel

Tijdens de klimaatweek in Krimpen aan den IJssel werd op donderdag 4 november de inspiratieavond 'Geloof in Duurzaamheid' georganiseerd door 'De Raad ...Een nieuwe video van onze video correspondent LOK TV. Kijk op de website onder het menu foto . . .

Kijk op Krimpen van 6 november 2021

6 november 2021 Niels van der Steenhoven
artikel

10.00 uur – RTVR Nieuws en de Redactieschijf 10.10 uur – Weerpraatje met Jan Dekker Uw browser ondersteund deze audio player niet. U kunt het bestand downloaden. 10.20 uur – Hij komt, hij komt……(Nog 7 nachtj . . .

Nog meer nieuws...

kabelkrant

Het weer

Zondag zien we veel bewolking met af en toe zon en vallen enkele regen- of hagelbuien. De meest actieve buien vallen in de kuststreek. In het oosten van de regio valt slechts een enkele bui. De temperatuur komt uit op 6 graden en er waait een matige en aan zee vrij krachtige of krachtige noordwestenwind.
De gehele nieuwe werkweek is het sterk wisselvallig. De beste dag van de week wordt de maandag met geregeld zon en kan er nog een bui voorkomen. Vanaf dinsdag valt er geregeld regen of buien en kan er soms veel regen vallen.

Overval

Een 56-jarige vrouw uit Rotterdam is zaterdagavond in haar woning overvallen. De daders waren volgens de politie drie jongemannen die een mes bij zich hadden. De overval was in de Bloemkwekersstraat in het Oude Westen, niet ver van de Nieuwe Binnenweg. De drie overvallers belden aan bij de vrouw, bedreigden haar met een mes en duwden haar naar binnen. Daar haalden ze alles overhoop. Het is niet duidelijk of ze iets uit haar huis hebben meegenomen. De vrouw raakte bij de overval niet gewond.

Rust

Een herhaling van de rellen van vorige week is het niet geworden. Ook zijn grote mensenmassa’s en protesten ondanks enkele oproepen op social media uitgebleven. De politie spreekt van een rustige avond. Rotterdam centrum loopt even vol als om 18:00 uur de deuren van de winkels sluiten. De stromende regen is geen uitnodiging om te blijven en al snel na sluitingstijd is het stadscentrum weer verlaten. Meer dan op een normale avond rijden politie en ME-busjes af en aan op de Coolsingel en Lijnbaan.

PVV

De Partij voor de Vrijheid (PVV) doet volgend jaar niet mee aan de gemeenteraadsverkiezingen in Rotterdam. Dat heeft de partij zaterdag bekendgemaakt. De PVV laat weten dat het niet gelukt is om voldoende geschikte kandidaten te vinden. Het nieuws komt een dag nadat PVV-raadslid Maurice Meeuwissen via Twitter kritiek uitte op partijleider Geert Wilders. Na de rellen op de Coolsingel van vorige week noemde Wilders de relschoppers 'Marokkanen'

Corona in de regio

Bij het RIVM zijn in de afgelopen 24 uur 2273 nieuwe coronabesmettingen in onze regio gemeld. Dat zijn er meer dan vrijdag, toen zijn er 2103 besmettingen vastgesteld. Een persoon uit de regio is overleden. Daarnaast zijn er negen mensen opgenomen in het ziekenhuis.
De overleden regiogenoot kwam uit Rotterdam. In het ziekenhuis werden verder mensen uit Capelle aan den IJssel, Dordrecht, Lansingerland, Nissewaard, Rotterdam en Schiedam opgenomen.

Schandalig

Een 10-jarig meisje belde huilend de politie omdat ze door haar feestende moeder in de auto werd opgesloten. Het incident vond afgelopen zaterdag plaats in Sueca, een gemeente in de Spaanse provincie Valencia. De politie zette volgens medium Levante alle middelen in om het meisje te lokaliseren, omdat ze niet precies wist waar ze zich bevond en niet bekend was met het gebied. Na enkele minuten werd ze huilend in natte kleren aangetroffen in een geparkeerde auto op straat.

Alligator

Agenten in Soest kwamen maandagnacht op een spannende melding af. Iemand dacht een loslopende alligator gezien te hebben tussen de bladeren. De politie kwam al gauw tot de ontdekking dat het niet om een echte krokodil ging. Hoewel de politie heel wat meldingen over dieren gewend is, zijn alligators niet vaak aan de orde. "Dan klapper je toch wel even met de oren. Zeiden ze dat echt?" aldus het Operationeel Centrum Politie Midden Nederland in een post op Facebook.

De KabelKrant in het weekend

Door ziekte is er een tekort aan KabelKrant medewerkers.
Hierdoor kan er soms een beperkte of geen KabelKrant worden gemaakt op zaterdag en zondag.
Ons excuus hiervoor.

Het KK-team

broere no 22

De Kerken Spreken op de zondagavond

De uitzending wordt uitgezonden vanuit de Sionskerk.
Van 18.00 - 18.30 uur is er gepaste muziek.
Om 18.30 uur wordt er overgeschakeld naar de Sionskerk voor het uitzenden van de kerkdienst.

De uitzending kan worden gevolgd via de frequenties 106.0 FM of 93.1 via de kabel.

Meer kabelkrant...

politienieuws uit de regio

Zes verdachten op 20 mei herkenbaar in Bureau Rijnmond

19 mei 2021 Politie | Rotterdam
artikel

Op 20 mei laat het regionale opsporingsprogramma Bureau Rijnmond zes verdachten van een vechtpartij en steekincident in beeld zien. Herkenbaar. Wie weet wie de getoonde jongemannen zijn, wordt gevraagd de politie te bellen.Op 13 mei werden de gezicht . . .

Politie zoekt getuigen van brandstichting

19 mei 2021 Politie | Rotterdam
artikel

Dinsdagavond 18 mei is er een brand gesticht in een woning aan de Schaarweide in Rotterdam. De 58-jarige bewoonster van de woning is met verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis. De politie zoekt getuigen.Als de vrouw rond 23.50 uur in haar huis . . .

Vijf verdachten aangehouden voor brandstichting HI Ambacht

18 mei 2021 Politie | Hendrik-Ido-Ambacht
artikel

Vijf jongeren in de leeftijd van 16 tot 22 jaar zijn in de afgelopen dagen aangehouden voor de brandstichtingen in de Van Polanenstraat.Agenten die sinds de branden op 26 maart en donderdag 13 mei onderzoek doen hebben vijf verdachten aangehouden. De . . .

Meer politienieuws...