Deze website maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie: lees ons cookie-beleid of verberg deze melding. ×

meer nieuws

Tweede nationale wespentelling

22 augustus 2023 Sid B. Dane
artikel

Herken jij de veldwesp of stadsreus? De ene wesp is de andere niet. Je kan zomaar een Franse veldwesp in je tuin hebben terwijl je met alle moeite je drankje beschermt, omdat je denkt dat de wesp het op je drinken gemunt heeft. Terwijl de Fran . . .

Verrassende kunstmanifestatie in Lekkerkerk

21 augustus 2023 Sid B. Dane
artikel

Tijdens het museumweekend van 9 en 10 september organiseert de Vereniging Krimpener Kunstwaard een kunstmanifestatie op de Oude Scheepssloperij aan de Opperduit 69a in Lekkerkerk. Vijf van haar leden - Marijne van der Velde, Plony Jansen, Tonni H . . .

Keti koti

8 juli 2023 Column Bert van Oosterhout
column

Alsof er een wervelstorm was opgestoken. Zo'n gevoel kreeg ik toen kortgeleden keti koti over ons land raasde. De beweging liet diepe sporen na. Velen kijken sindsdien met andere ogen naar ons koloniale verleden. Dat onze voorouders bakken . . .

Een lust voor het oog

1 juli 2023 Column Bert van Oosterhout
column

Uw browser ondersteund deze audio player niet. U kunt het bestand downloaden. Bijna altijd wanneer wij de bult van de Algera-brug achter ons hebben en de eerste afslag naar links nemen, hebben we dezelfde ervaring. Van die kant de Nieuwe . . .

Een echte vrijbuiter

24 juni 2023 Column Bert van Oosterhout
column

Een bunker in Zandvoort, een paar jaar eerder verlaten door Hitlers soldaten toen de Geallieerde legers naderden, redde begin jaren vijftig onze vakantie. We waren zeventien, Pim, Bas en ik. Ruim honderd kilometer hadden we gefietst van Breda n . . .

Een handdruk in de Thalys

17 juni 2023 Column Bert van Oosterhout
column

Tevreden brommend staat de Thalys te wachten op het sein voor vertrek. Dat duurt nog even, want het is hartstikke druk op perron 22 van Antwerpen Centraal. Achter de raampjes van de rood-bruine treincoupes verdringen bezwete gezichten elkaar. Een . . .

Nog meer nieuws...

kabelkrant

Het weer

Donderdag is een bewolkte en natte dag met langdurig regen. Met name in de ochtend zijn er flinke perioden met regen. In de regen loopt de temperatuur niet veel hoger op dan ongeveer 17 graden. Later in de middag wordt het vanuit het westen droger maar de zon krijgen we niet te zien.
Tot zaterdag is het wisselvallig met geregeld regen of enkele buien. Vrijdag vallen de meeste buien in het westen van de regio met kans op onweer. Vanaf zondag wordt het droog met meer zon en opnieuw hogere temperaturen tot boven de 20 graden.

Langeland Next Generation 1/2

De gemeente Krimpen nodigt inwoners van Langeland uit voor een bijeenkomst om mee te denken over de toekomst van Langeland.
Dit gaat over onderwerpen als woningbouw, het groen in de wijk en het vernieuwen van scholen. Met elkaar willen we kijken hoe we sommige plekken, zoals scholen, sportplekken en parken kunnen vernieuwen. Daarbij houden we de wijk aantrekkelijk voor alle bewoners, nu en in de toekomst.

Langeland Next Generation 2/2

𝗪𝗮𝗻𝗻𝗲𝗲𝗿: zaterdag 7 oktober tussen 14.00 en 18.00 uur
𝗪𝗮𝗮𝗿: basisschool de Groeiplaneet aan de Berk 2
𝗪𝗶𝗲: inwoners van de wijk Langeland, maar ook geïnteresseerden, zoals ouders van de leerlingen van de scholen

Kijk voor meer informatie op: https://krimpenaandenijssel.nl/langelandnextgeneration

Streekmuseum 'Muziek verbindt' 1/2

Op donderdag 28 september opent Streekmuseum Krimpenerwaard de nieuwste tentoonstelling met het thema "Muziek Verbindt". Al eeuwenlang brengt muziek mensen samen, en de Krimpenerwaard is geen uitzondering. Onze regio heeft een rijke geschiedenis van muziekverenigingen die de lokale gemeenschap hebben verrijkt.

In 2021 werden fanfareorkesten officieel erkend als 'immaterieel erfgoed', een waardevol deel van onze culturele geschiedenis dat we koesteren.

Streekmuseum 'Muziek verbindt' 2/2

Dit jaar viert Muziekvereniging Concordia uit Krimpen aan den IJssel haar 125-jarig bestaan! Ze delen objecten en foto's die inzicht geven in de geschiedenis van muziekverenigingen en het fenomeen 'fanfare'.
Programma voor de opening:

Inloop: 14:30 uur, 15:00 uur opening door wethouder Kirsten Jaarsma
Met een speciaal muzikaal optreden door het kwintet van Muziekvereniging Concordia

Jan van Wijnen schrijft 5e boek

De Krimpense schrijver Jan van Wijnen heeft zijn vijfde boek laten drukken. ‘Vergelding’ is de titel van van Wijnen’s nieuwste werk. De hoofdpersoon is Johan, een man die opgroeide in een weeshuis en op zijn 15e de benen nam. Toen hij na 33 jaar in den vreemde besloot om terug te keren naar Nederland, kwam hij zijn oude kwelgeest uit zijn weeshuis-tijd weer tegen. Vanaf dat moment gaat het helemaal los en gebeurt er van alles. Er zijn voorlopig slechts 25 exemplaren gedrukt. Het boek is te koop bij de Krimpense boekhandel Brugzicht. Bron: hetkontakt

Francis van Broekhuizen

De bekende zangeres Francis van Broekhuizen treedt zaterdag 21 oktober op tijdens het jubileumconcert van het gemengde koor ‘River Voices’ in de Fonteinkerk aan de Burg. Aalberslaan 41 te Krimpen aan den IJssel. Het koor viert haar twintigjarig bestaan en zal tijdens het concert een selectie uit haar repertoire van de afgelopen twee decennia ten gehore brengen, inclusief eigentijdse christelijke liederen en delen uit bekende musicals. De voorverkoop van kaarten is reeds van start gegaan. www.ticketkantoor.nl/shop/rivervoices

Jan Terlouw bezoekt Quint

Jan Terlouw, schrijver van Oorlogswinter, is afgelopen zondag bij de voorstelling van Jongerentheater Quint komen kijken! Zij brachten het verhaal van 'Oorlogswinter' op de planken. Hij was diep onder de indruk van het stuk en noemde het een "prachtige dynamische voorstelling".

Ben jij ook benieuwd naar de voorstelling 'Oorlogswinter' van Jongerentheater Quint? De voorstelling is te zien op 1 oktober in Dorpshuis Swanla, De Tuyter op 28 oktober en op 4 en 5 november in het Hofplein Theater in Rotterdam.

Straattekenfeest - Fotoreportage

Woensdagmiddag 20 september werd er een straattekenfeest georganiseerd op kinderboerderij Klein Boveneind. Tussen half 2 en half 4 mochten er prachtige kunstwerken gemaakt worden van stoepkrijt.

Ook de foodtruck was open.
Hierna volgt er een kleine fotoreportage.

straattekenfeest01
Meer kabelkrant...