Deze website maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie: lees ons cookie-beleid of verberg deze melding. ×

meer nieuws

Beestenboel

11 maart 2023 Column Bert van Oosterhout
column

Met de komst van covid-19 zagen wij indertijd tegelijk het aantal honden in de buurt in hoog tempo toenemen. Het leek wel of iedere bewoner van de seniorenflat aan de Nieuwe Tiendweg zo'n beestje aanschafte. Meestal zelfs twee. Die plots . . .

Open Dag Tennisvereniging Langeland

10 maart 2023 Sid B. Dane
artikel

TV Langeland houdt op zondag 26 maart 2023 "Open Dag". Iedereen is welkom op het tennispark aan de Krimpenerbosweg 6 te Krimpen aan den IJssel. Meer dan 1 miljoen mensen tennissen regelmatig. Of je nu een jongen of meisje bent, arm o . . .

Verkiezingen Waterschap en Provinciale Staten: Een Debat in Decennium Dick

9 maart 2023 Dick de Klerk
artikel

Donderdagavond 9 maart in Decennium Dick op LOK-Radio tussen 20.00 en 21.00 uur aandacht voor de verkiezingen van woensdag 15 maart. Met de aanwezigheid van verschillende kandidaten uit Krimpen aan den IJssel en de Krimpenerwaard van. Op de f . . .

Kijk op Krimpen #577 van 4 maart 2023

4 maart 2023 Niels van der Steenhoven
artikel

10.00 uur – RTVR Nieuws en de Redactieschijf 10.10 uur – Weerpraatje en terugblik meteorologische winter Een bijdrage van Jan Dekker Uw browser ondersteund deze audio player niet. U kunt het bestand downloaden. 10.20 uur - Rui . . .

Kaalslag op de Crimpenhof

4 maart 2023 Column Bert van Oosterhout
column

Uw browser ondersteund deze audio player niet. U kunt het bestand downloaden. Ik krijg het gevoel dat ik onbedoeld als onheilsbode optreed. Vorige week hadden we het op deze plaats over de teloorgang van de bruine kroeg.Vandaag kan ik m . . .

LOK TV: Onderwijs voor kinderen van de asielboot

2 maart 2023 Video Correspondenten
artikel

Krimpen aan den IJssel - De kinderen van de asielboot krijgen in Krimpen aan den IJssel onderwijs in een gebouwtje aan de ...Een nieuwe video van onze video correspondent LOK TV. Kijk op de website onder het menu foto/video of kijk naar deze en . . .

Nog meer nieuws...

kabelkrant

Het weer

Vrijdag is het bewolkt en regent het de hele dag in meer of mindere mate. De middagtemperatuur komt uit op 11 graden. De zuidenwind draait vanmiddag naar het zuidwesten en waait matig en langs de kust (vrij) krachtig. Vanavond en vannacht is het bewolkt en regenachtig. De temperatuur komt niet veel lager uit dan 8 of 9 graden. De wind waait matig en gaat uit het westen waaien.

Explosie

In Rotterdam-Feijenoord is gisteravond laat een explosief afgegaan. Dat gebeurde aan de Stoomtramweg, net voor middernacht. De explosie was bij de voordeur van een woning op de vierde verdieping. Er kwam wat rook uit de woning, maar er lijkt geen brand te zijn geweest. Of er mensen binnen in de woning waren is niet duidelijk. Sinds begin dit jaar zijn er al meer dan dertig explosies geweest bij panden in Rotterdam. De meesten daarvan waren, net als gisteravond, in Rotterdam-Zuid.

Schoten

Aan de Wiekslag in Capelle aan den IJssel is gisteravond een woning van een flatgebouw beschoten. De woning bevindt zich op de eerste verdieping. In een van de ramen van de ramen van de woning zitten drie kogelgaten. Omwonenden hoorden rond half twaalf meerdere knallen. Er raakte niemand gewond. Er kwam een speurhond ter plaatse die kogelhulzen op het grasveld achter de flat heeft gevonden. Deze zijn veiliggesteld door de Forensische Opsporing. De politie heeft nog in de omgeving van de Wiekslag gezocht naar de schutter, maar heeft niemand kunnen vinden.

Datalekken

Het aantal bedrijven dat betrokken is bij het datalek neemt nog steeds toe. Eerder deze week was al duidelijk dat de NS, VodafoneZiggo, zorgverzekeraar CZ en Vrienden van de Amstel Live waren getroffen. Nu komen daar vervoersbedrijf Trevvel, de Nederlandse Golf Federatie en ArboNed bij. Deze bedrijven maken via marktonderzoekbureau's gebruik van enquêtesoftware, bijvoorbeeld om klanttevredenheid te onderzoeken. De gegevens van zeker twee miljoen klanten liggen op straat.

DCV

De 30-plus vrouwen van vv DCV kunnen wel wat versterking gebruiken. Wie het leuk lijkt om de voetbalschoenen (weer) aan te trekken is iedere woensdagavond vanaf 19.00 uur welkom op het Krimpense sportcomplex. Cindy van der Vlist-Schouten stond anderhalf jaar geleden met Marjolein Hogendoorn aan de basis van het laagdrempelige voetbalgezelschap. (Bron: HetKontakt)

Kunstroute

Op maandag 29 mei (Tweede Pinksterdag) wordt de Af en Toe-Kunstroute weer gehouden. Veertien jaar terug bedachten Gerjo Goudriaan en haar man Marco het idee voor een kunstroute aan beide kanten van de Lek, waarbij met een bootje tussen Ammerstol en Groot-Ammers overgevaren kon worden. Inmiddels is het bootje een voetveer dat op zon- en feestdagen van Tweede Paasdag tot 1 oktober tussen deze twee plaatsen heen en weer vaart. (Bron:HetKontakt)

Getuige

Een papegaai is erin geslaagd om een moordzaak op te lossen in India. Hij was de enige getuige van de dood van zijn bazinnetje en haar hond en verklapte de naam van één van de twee daders aan de echtgenoot van de vrouw. Toen de twee verdachten daarna ondervraagd werden door de politie, bekenden ze. De rechter in de noordelijke stad Agra gaf hen nu allebei een levenslange celstraf.

Vintage bij de kazen

Verkoop van Vintage, homedecoratie en curiosa.

Kaasboerderij Speksnijder, Tiendweg 28b 2941 ER Lekkerkerk

Openingstijden Vintage winkel
Vrijdag~10:00 – 15:30
Zaterdag~10:00 – 15:30
Grote kaaswinkel met een keur aan streekproducten en mooie cadeauverpakkingen.

Ingevroren

De oprichter van de 'invriesbeweging', de Amerikaan Robert Ettinger, is dood en zijn lichaam is -hoe kan het anders- ingevroren. Dat heeft zijn familie bekendgemaakt. Ettinger werd wereldberoemd door zijn ideeen over het bewaren en mogelijk later weer tot leven wekken van stoffelijke overschotten. Hij werd 92 jaar. Ettingers lichaam is in Detroit opgeslagen in een vat met vloeibare stikstof. Tot nu toe hebben 106 mensen na hun overlijden een soortgelijke behandeling ondergaan.

broere no 21
Meer kabelkrant...