Deze website maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie: lees ons cookie-beleid of verberg deze melding. ×

meer nieuws

Tussen nu en straks

14 mei 2022 Column Bert van Oosterhout
column

Bij de jongste verkiezingen voor de gemeenteraad van Krimpen aan den IJssel scoorde de partij 843 stemmen. Dat komt overeen met 1 zetel in de gemeenteraad. Dan ga je duidelijk niet voor de populariteitsprijs. En evenmin genereer je veel vertrouwe . . .

Voortgang Formatie: Het motorblok kiest voor coalitie met CDA

9 mei 2022 Dick de Klerk
artikel

Het motorblok van Leefbaar Krimpen en SGP kiest voor een coalitie Leefbaar Krimpen/SGP/CDA. De keuze voor het CDA is gebaseerd op de criteria voor een sterke coalitie, zoals eerder opgesteld door de informateur. De wens was om minstens 12 zet . . .

Olé

7 mei 2022 Column Bert van Oosterhout
column

Er lijkt een nieuw bewustzijn door binnen- en buitenland te waaien. Het heeft te maken met het groeiend besef dat wij wel erg slordig met onze planeet omspringen. En met ons zelf, want wat hele volksstammen op jaarbasis aan ongezond voedsel en dr . . .

Deze week in Kijk op Krimpen

7 mei 2022 Dick de Klerk
artikel

Het weerpraatje met weerman Jan Dekker. Op stap in de Streek. Een gesprek met Angelique. Lekker wandelen met het gezin, vrienden en/of kennissen. En wandelend de Krimpenerwaard te verkennen. Wandelingen zijn te lopen in de periode tussen 7 mei . . .

LOK TV: 4 mei met gebarentolk

5 mei 2022 Video Correspondenten
artikel

Een nieuwe video van onze video correspondent LOK TV. Kijk op de website onder het menu foto/video of kijk naar deze en meer video's.

Deze week in Decennium Dick

5 mei 2022 Dick de Klerk
artikel

Een terugblik op de dodenherdenking van woensdag 4 mei. Met de toespraak van burgemeester Vroom. De toespraak is hier ook terug te kijken en bij deze video is ook ondertiteling beschikbaar. Ook lieten we een reportage horen over de Krimpe . . .

Nog meer nieuws...

kabelkrant

Het weer

Er is zondag veel zon met soms ook wat sluierbewolking. Het blijft overal droog en de temperatuur loopt een stuk hoger op dan gisteren en stijgt naar 20 graden aan zee tot 23 graden verder landinwaarts. De wind waait zwak tot matig uit het zuidoosten en vanmiddag aan zee uit het noordwesten met windkracht 2 tot 3. Vanavond en vannacht zijn er brede opklaringen en blijft het overal droog. Vannacht komt er vanuit het zuiden geleidelijk wat meer bewolking de regio binnen. Het koelt niet verder af dan 14 of 15 graden en er staat nog steeds niet veel wind uit een oostelijke richting.

Protest

Op een braakliggend veld in de Rotterdamse wijk Nesselande moeten zo'n 150 flexwoningen komen. De compacte huizen zijn vooral bedoeld voor starters, vluchtelingen (statushouders) en urgent woningzoekenden. Een actiegroep van inmiddels zo'n 75 adressen uit de wijk verzet zich fel tegen de plannen en heeft een advocaat in de arm genomen. Ze vrezen voor overlast. "Dit past hier niet in het straatbeeld."

Reuzenbever

Het begon allemaal met de vondst van een klein botje door fossielenliefhebbers op de Maasvlakte. Amateur-paleontoloog Dick Mol nam het botje mee voor verder onderzoek. Was het van een kat, een beer, of toch iets anders? Het botje bleek na speuren afkomstig te zijn van de Nederlandse reuzenbever uit de prehistorie: het dier leefde meer dan 130 duizend jaar geleden. Vanaf dinsdag is een levensechte reconstructie van deze reuzenbever te zien in Historyland in Hellevoetsluis.

Workshop

maandag 23 mei 19:30 t/m 21:00 uur Krimpen a/d IJssel, Bibliotheek.
Virtual Reality simuleert een omgeving via een computer om een gebruiker via diverse zintuigen onder te dompelen in een ervaring. Deze avond ontdekken de deelnemers de basis van deze nieuwe technologie en gaan ze er zelf mee aan de slag. Het volgende staat op het programma: een introductie in wat VR en AR is; voorbeelden uit de praktijk; zelf aan de slag gaan met deze nieuwe technologie. Deelnemers dienen hun mobiele telefoon mee te nemen. Deelname is gratis, aanmelden kan via de website van de bibliotheek.

Vintagelangsdebrug

Dronken

Een 57-jarige Nederlandse vrouw heeft voor commotie gezorgd op het vliegveld van Düsseldorf toen ze gisterochtend op een landingsbaan wilde parkeren, zodat ze haar vlucht naar Spanje zou halen. Ze nam ‘park and fly’ wel erg letterlijk, grapt de Duitse politie. Ze meldde zich bij de bewaker van een van de toegangspoorten en zei dat ze over het asfalt moest rijden naar het vliegtuig. Dat de bewaker bij de toegangspoort - ‘uiteraard’, schrijft de politie - niet meteen aan de verwachtingen van de Nederlandse voldeed, maakte haar boos.

Katten

Ze lijken zich soms niet al te veel aan te trekken van ons bestaan, maar toch zijn katten in werkelijkheid meer geïnteresseerd in ons doen en laten dan we zouden denken, zo moet blijken uit een Japans onderzoek. Net zoals honden kennen ze hun eigen naam. Méér nog: ze kunnen ook de naam van andere katten uit hun ‘kennissenkring’ herkennen, én die van hun huisgenoten.

Koffie

Een hoogoplopende ruzie over de prijs van een kopje koffie liep in een Italiaanse koffiebar dusdanig uit de hand dat de politie erbij gehaald moest worden. De eigenaar werd uiteindelijk veroordeeld tot een boete van 1000 euro omdat hij de prijs niet duidelijk genoeg zou hebben geadverteerd. De klant schoot uit zijn slof omdat hij tot zijn grote verrassing 2 euro moest betalen voor een cafeïnevrije espresso. Achter de bar hing geen prijzenoverzicht en dat is tegen de regels, bepleitte hij. Eigenaar Francesco Sanapo van de bar Ditta Artigianale ontkent dat er sprake is van oplichting en zegt dat zijn bar met een digitaal menu werkt.

De KabelKrant beperkt

Er is een tekort aan KabelKrant medewerkers.

Hierdoor kan er soms een beperkte of geen KabelKrant worden gemaakt.
Ons excuus hiervoor.

Mocht u ons team willen komen versterken bel dan 06 - 30153537

Het KK-team

broere no 22
Meer kabelkrant...