Deze website maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie: lees ons cookie-beleid of verberg deze melding. ×

meer nieuws

Abacadabra voorbij......

13 september 2020 Column Bert van Oosterhout
column

Mies trouwde met Stanislav. De Poolse ex-soldaat werd door familie en buren op handen gedragen. Hij was niet voor niets bevrijder van Breda, onder de bejubelde generaal Maçek. Het werd een goed huwelijk. En niemand nam het hem kwalijk dat . . .

Deze week in Decennium Dick

10 september 2020 Dick de Klerk
artikel

- Online Openhuis Muziekschool Krimpen, proeflessendag en gratis proefles in september. Uw browser ondersteund deze audio player niet. U kunt het bestand downloaden. - Column van burgemeester Vroom: 'Zijn wij er wel, voor hen?' . . .

Vijfhonderd in getal

5 september 2020 Column Bert van Oosterhout
column

Alleen al de foto's waren hartverscheurend. In de krant en op tv zijn ze inmiddels verdrongen door het laatste nieuws over het corona-virus. Maar ik haal moeiteloos de beelden terug van kinderen en jonge volwassenen in overvolle vluchtelingen . . .

Deze week in Kijk op Krimpen

5 september 2020 Dick de Klerk
artikel

Kijk op Krimpen is het wekelijkse nieuws- en actualiteitenprogramma van de Lokale Omroep Krimpen. Heeft u een tip voor onze uitzending? Laat het weten: kijkopkrimpen@gmail.com Presentatie: Terry Mace Hardyman en Dick de Klerk Dit waren de . . .

Deze week in Decennium Dick

4 september 2020 Dick de Klerk
artikel

- Een uitgebreid gesprek met Corien Delger - VN Ambassadeur voor de gemeente Krimpen aan den IJssel op het gebied van mobiliteit en Roos van Esch van de Krimpen Wijzer. Hoe kunnen we Krimpen nog inclusiever maken? Wat gaat er goed? En wat kan er . . .

IJsseldijk beschadigd door waterleidingbreuk

25 augustus 2020 Dick de Klerk
artikel

De IJsseldijk in Krimpen aan den IJssel is dinsdagmorgen 25 augustus beschadigd door een gesprongen waterleiding. Een vrachtwagen reed tegen een brandkraan en door de klap knapte de waterleiding die onder de dijk ligt. Het water uit de leiding ha . . .

Nog meer nieuws...

kabelkrant

Het weer

Zondag is het bewolkt en eerst nog wat regen. In de middag meest droog en een enkele opklaring. De temperatuur wordt ca. 17 graden. De wind is noord, kracht 4 tot 5.

Maandag laat de zon zich weer zien en vooral in het oosten valt nog even wat regen. Het is vrij rustig met de wind en het wordt 16 tot 20 graden.

Dansschoolhouder vast voor misbruik

De eigenaar van een dansschool in Groningen zit vast op verdenking van misbruik. Het Openbaar Ministerie zegt in het Dagblad van het Noorden dat er elf aangiftes tegen hem liggen, waarvan tien afkomstig van minderjarigen.
De 37-jarige man werd op 8 september opgepakt. Afgelopen donderdag werd zijn hechtenis met drie maanden verlengd. Over de aard van het misbruik wil het OM niets zeggen. De verdachte runde de streetdance-school sinds 2004

Leidens Ontzet

Leidens Ontzet wordt in verband met het coronavirus dit jaar alleen maar digitaal gevierd. Evenementen zoals de traditionele hutspotmaaltijd en het uitdelen van haring met wittebrood gaan niet door.
Met het Leidens Ontzet wordt jaarlijks op 3 oktober gevierd dat de Spanjaarden in 1574 zijn verdreven.

Gommers: 'Lockdown gaat komen'

"Die lockdown gaat er komen. Ik ben er niet bij betrokken, maar ik voel dat", zegt hij. "Het lukt ons niet om het aantal besmettingen omlaag te krijgen." Gommers zegt dat hij het liefst een op maat gemaakte lockdown ziet, "meer voor de ouderen dan voor de jongeren".
Het aantal vastgestelde besmettingen liep donderdag op met 2522. Dat is de vierde dagelijkse stijging op rij. Het aantal gemelde doden liep op met 16. Sinds eind mei werd dat aantal niet meer gehaald. Het aantal patiënten op de IC's is opgelopen naar 106.

Hypermoderne operatiekamer

Zaterdagmiddag is hij erop getakeld en begin 2021 kan hij volledig in gebruik worden genomen: de hybride operatiekamer in het Franciscus Gasthuis & Vlietland Ziekenhuis. Deze hypermoderne operatiekamer moet de zorg naar een nog hoger niveau tillen en biedt de chirurgen ook meer mogelijkheden.
"We brengen eigenlijk twee werelden in één", legt radioloog Maarten van der Wal uit. In deze nieuwe operatiekamer kunnen namelijk twee ingrepen in één ruimte worden gedaan. "Stel je hebt een motorongeluk met interne bloedingen en botbreuken, dan kunnen we hier met deze nieuwe apparatuur in één operatiekamer mee aan de slag."

Maatregelen Gezondheidscentrum 1/3

Het Gezondheidscentrum Krimpen heeft wegens de Corona-uitbraak haar toegangsbeleid aangepast. Omdat de reguliere zorg weer langzaam moet worden opgestart zoals ook aanbevolen door de overheid willen wij graag de onderstaande huisregels bij u onder de aandacht brengen:
1: U kunt het gebouw alleen betreden indien u een afspraak heeft bij een van de werkzame zorginstellingen.
2: Heeft u koorts en/ of luchtwegklachten als bv hoesten, niezen, keelpijn, belt u dan eerst voor overleg naar de assistente van de huisarts of andere zorginstelling.

Maatregelen Gezondheidscentrum 2/3

3: Indien u een afspraak heeft, dan komt u ALLEEN.
4: Indien begeleiding van een patiënt noodzakelijk is (denk aan uw kind, een zorgbehoeftige oudere of iemand die de Nederlandse taal niet goed beheerst), dan mag er ÉÉN begeleider/ begeleidster meekomen naar het spreekuur.
5: Reinigt u bij binnenkomst van het Gezondheidscentrum uw handen bij de daarvoor ter beschikking gestelde handalcohol dispenser.
6: Wij geven GEEN handen.

Maatregelen Gezondheidscentrum 3/3

7: Raak zo min als mogelijk meubilair, leuningen, deurkrukken en knoppen aan.
8: Indien u gebruik maakt van de lift, dan graag ALLEEN of maximaal met 2 personen tegelijkertijd. Denkt u aan de 1,5 meter-regel.
9: Houdt afstand van elkaar, geef elkaar de ruimte en wees geduldig.

Wij danken u voor uw begrip en medewerking.

broere no 22

De Kerken Spreken op de zondagavond

De uitzending wordt uitgezonden vanuit de Sionskerk.
Van 18.00 - 18.30 uur is er gepaste muziek.
Om 18.30 uur wordt er overgeschakeld naar de Sionskerk voor het uitzenden van de kerkdienst.

De uitzending kan worden gevolgd via de frequenties 106.0 FM of 93.1 via de kabel.

Meer kabelkrant...