Deze website maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie: lees ons cookie-beleid of verberg deze melding. ×

meer nieuws

Kijk op Krimpen van 26 november

26 november 2022 Dick de Klerk
artikel

Deze week in Kijk op Krimpen: In december start ook dit jaar weer de jaarlijkse inzamelingsactie van LIONS Nederland. We gaan weer zoeken naar D.E. zegels en oud en vreemd geld. Van de D.E. zegels worden pakken koffie ingezameld voor de voe . . .

Staatssecretaris bezoekt asielzoekers in Sliksloothaven

24 november 2022 Dick de Klerk
artikel

Staatssecretaris Eric van der Burg van Justitie en Veiligheid bracht vanmiddag samen met burgemeester Martijn Vroom een bezoek aan het schip Alemannia in de Sliksloothaven. In deze crisisnoodopvang zijn tijdelijk 150 vluchtelingen opgevangen. Na . . .

Green Friday

24 november 2022 Dick de Klerk
artikel

Deze week in Decennium Dick: Black Friday. Kopen, kopen, kopen. Of misschien moeten we toch allemaal wat bewuster omgaan met onze planeet, de natuur en ons eigen Krimpen aan den IJssel. Krimpen Schoon, is een vrijwilligersgroep die regelma . . .

LOK TV: Tentoonstelling vv De Vogelvrienden

19 november 2022 Video Correspondenten
artikel

Zaterdag 19 november is tussen 10.00 en 16.00 uur de vogeltentoonstelling van de Krimpense Vogelvereniging De ...Een nieuwe video van onze video correspondent LOK TV. Kijk op de website onder het menu foto/video of kijk naar deze en meer video's . . .

LOK TV: Superheld Wijs komt naar Krimpen

19 november 2022 Video Correspondenten
artikel

Een bijdrage van Max Theodoridis.Een nieuwe video van onze video correspondent LOK TV. Kijk op de website onder het menu foto/video of kijk naar deze en meer video's.

De waaier van Robbert

19 november 2022 Column Bert van Oosterhout
column

De geschiedschrijving van het moderne Israël kent talrijke anekdotes. Geen wonder (leuke woordspeling). Al vóór de staat Israël werd uitgeroepen, vestigden joden uit alle windstreken zich in de heuvels en de dalen v . . .

Nog meer nieuws...

kabelkrant

Het weer

Woensdag is er veel bewolking met soms wat zon en er vallen verspreid enkele buien. Het wordt opnieuw 7 graden en de noordwestenwind waait matig en langs de kust matig tot vrij krachtig. In de namiddag en avond neemt de wind landinwaarts verder af.

VOORUITZICHTEN
De komende dagen wordt het geleidelijk kouder. Op donderdag vallen winterse buien. Vanaf vrijdag zijn er perioden met zon en bestaat er langs de kust kans op een winterse bui.

Winterfair

Voor de jeugd van 12 tot en met 18 jaar zal er genoeg te doen zijn op de winterfair op zaterdag 10 december op het Raadshuisplein. Wethouder Kirsten Jaarsma gaf dat donderdagavond in de raadsvergadering aan in reactie op vragen van Edmée Bartelse van Stem van Krimpen. Bartelse was benieuwd waarom er geen feest wordt gegeven specifiek voor deze leeftijdsgroep, zoals dat wel het geval is voor Krimpense jongeren vanaf 18 jaar. (Bron: HetKontakt)

Feest?

Wat de Rotterdamse politie betreft is het voetbalfeestje in de binnenstad voorbij. De feestende menigte, die de WK-overwinning van Marokko viert, krijgt het dringende advies om naar huis te gaan. Het Kruisplein is kort na 20:00 uur 'schoongeveegd' door de ME. Ook in steden als Amsterdam en Den Haag heeft de ME ingegrepen, onder meer omdat er met zwaar vuurwerk naar agenten werd gegooid.

Persfotograaf

De politie heeft maandagavond op instructie van de rechter-commissaris beelden van een persfotograaf in beslag genomen. Een deel van de opnames is gewist. De fotograaf maakte beelden van de doorzoeking van een woning in Alblasserdam. In dat huis woont de verdachte (77) die eerder op de dag in Limburg werd aangehouden in verband met een woningoverval aan de Puntweg in Kinderdijk, in de nacht van 1 op 2 december.

Priklocatie

Zalencentrum Amicitia in Lekkerkerk is één van de pop-up corona-priklocaties die GGD Hollands Midden de komende periode opent. Belangstellenden kunnen er op de woensdagen 30 november, 7, 14 en 21 december van 10.00 tot 15.00 uur terecht. Volgens de GGD komen er wekelijks nieuwe pop-up vaccinatielocaties bij. Zie voor het meest actuele overzicht, de adressen en openingstijden: ggdhm.nl/coronavaccinatie/pop-ups.

Vintage bij de kazen

Verkoop van Vintage, homedecoratie en curiosa.

Kaasboerderij Speksnijder, Tiendweg 28b 2941 ER Lekkerkerk

Openingstijden Vintage winkel
Vrijdag~10:00 – 16:00
Zaterdag~10:00 – 16:00

Grote kaaswinkel met een keur aan streekproducten en nu mooie kerstcadeauverpakkingen.

Nacht van het Zilver

Alle voorbereidingen voor een warme, romantische en vooral sfeervolle ‘Nacht van het Zilver’ in Schoonhoven -op zaterdag 10 december- zijn getroffen. Het is op deze avond dat burgemeester Pauline Bouvy van Krimpenerwaard haar taken en de sleutel van de stad overdraagt aan nachtburgemeester Marco Oudshoorn (67). “Een erebaantje”, geeft hij aan. “Mijn taken zijn vooral symbolisch.” (Bron: HetKontakt)

Nepbuik

Een Chinese vrouw heeft gedaan alsof ze zwanger was om in een nepbuik computerchips te smokkelen. Ze werd aangehouden toen ze vanuit Macau wilde terugkeren naar haar eigen land. Ze had 202 chips en negen smartphones verstopt in het neplichaamsdeel. In China is sinds 2020 een zwarte markt voor computerchips ontstaan doordat er grote leveringsproblemen van die onderdelen waren ontstaan. Behalve de chiptekorten spelen ook Amerikaanse sancties mee.

LOK-TV videoreportages

Door de redactie van LOK-TV worden en zijn diverse nieuwe videoreportages gemaakt van gebeurtenissen in Krimpen.
U kunt deze video’s bekijken via de website van de LOK.

Ga naar www.lokaleomroepkrimpen.nl
- klik op foto/video - video-correspondenten - LOK-TV en kies dan de gewenste reportage.

Veel kijkplezier,
de redactie.

RADIO-UITZENDINGEN LOK (woe/do)

Woensdag
17.00-18.00: Happy Hour
19.00-20.00: Radio 6
20.00-22.00: PopShop
23.00-24.00: De Late Avond

Donderdag
20.00-22.00: Decennium Dick.
23.00-24.00: De Late Avond
00.00-01.00: 'k Zal Zijn lof ...'

Meer kabelkrant...