Deze website maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie: lees ons cookie-beleid of verberg deze melding. ×

meer nieuws

Zingende Buschauffeurs Steken Rotterdamse stadsgrens over

1 januari 2021 Sid B. Dane
artikel

We geven 17 miljoen Nederlanders een steuntje in de rug. Na een dramatisch jaar voor heel veel landgenoten stappen we het "Corona Bevrijdingsjaar" 2021 in met veel positiviteit! Een nieuw jaar waarin we gaan afrekenen met Corona, en . . .

LOK TV ­ Kerstfilm Jozef en Maria in Krimpen

24 december 2020 Video Correspondenten
artikel

Donderdag 24 december gaat de Kerstfilm 'Jozef en Maria in Krimpen' in première.Een nieuwe video van onze video correspondent LOK TV. Kijk op de website onder het menu foto/video of kijk naar deze en meer video's.

Exit John le Carré

19 december 2020 Column Bert van Oosterhout
column

Een van de vervelende kanten van oud worden is dat veel van mijn literaire helden me voorgaan naar het Hiernamaals. Ik voel me een beetje verweesd, elke keer dat een geliefde schrijver er voorgoed het zwijgen toe doet. Deze week overkwam het me w . . .

Kinderkerstnachtdienst bij de LOK

19 december 2020 Dick de Klerk
artikel

Kinderkerstnachtdienst, help jij ook mee? Donderdagavond 24 december kunnen de kinderen van Krimpen aan den IJssel kijken en luisteren naar een speciale uitzending van 'De Kerken Spreken' met een speciale uitzending van de Kinder K . . .

Deze week in Kijk op Krimpen

19 december 2020 Dick de Klerk
artikel

Kijk op Krimpen is het wekelijkse actualiteitenprogramma van de Lokale Omroep Krimpen. Deze week in de uitzending: - Het weerpraatje met weerman Jan Dekker Uw browser ondersteund deze audio player niet. U kunt het bestand downloaden. . . .

Het gesprek met... Burgemeester Martijn Vroom (aflevering 9)

18 december 2020 Video Correspondenten
artikel

Presentator Dick de Klerk gaat in gesprek met Burgemeester Martijn Vroom. Hij praat ons bij over de Corona Maatregelen, de hoge besmettingsaantallen, ...Een nieuwe video van onze video correspondent LOK TV. Kijk op de website onder het menu foto . . .

Nog meer nieuws...

kabelkrant

Het weer

Zaterdag:
Begint bewolkt, vanaf het begin van de middag sneeuw.
Temperatuur: iets boven nul.
Koude zuidenwind, kracht 3.
Vannacht 2 à 4 centimeter sneeuw. Glad!!
Het blijft bewolkt.
Temperatuur: rond het vriespunt.
Zondagochtend begint het te dooien.
Temperatuur: zo'n 3 à 4 graden.
Straffe noordwestenwind, kracht 3.

Koning Winter klopt op de deur

Koning Winter dient zich aan. "We verwachten dat op zaterdag voor het eerst sneeuw van betekenis kan vallen"'zegt Johnny Willemse, weerman bij Weeronline.
"Waarschijnlijk begint het tegen het einde van de middag te sneeuwen in Zeeland, Noord-Holland en Zuid-Holland. In de avond en nacht kan dit verplaatsen naar de rest van het land, waarbij maximaal vier centimeter sneeuw kan vallen".
Hij wijst er wel op dat het zondagochtend kan gaan regenen in het westen, waardoor de sneeuwpret al verdwenen is als de mensen wakker worden.

Kabinet Rutte III gevallen

Ja, dit was het nieuws van gisteren en we kunnen er niet omheen, want op de tv werd over niets anders gesproken, zodat we allemaal de kans hebben gehad het 'drama' van alle kanten te bekijken. Vier van de ministers gaan door als lijsttrekker in de komende verkiezingen in maart, te weten: Mark Rutte (VVD), Wopke Hoekstra (CDA), Sigrid Kaag (D66) en Gert-Jan Segers (CU).
Wat noodzakelijk is, dat de mensen die het slachtoffer zijn geworden van de toeslagenaffaire, zo snel mogelijk schadeloos worden gesteld. Zonder dat allerlei schuldeisers zich over het uitgekeerde geld gaan 'ontfermen'.

Let op: slapende egel is niet dood

Zie je een 'dode' egel in je tuin? Gooi hem dan niet in de container. Dat is het dringende advies van Egelwerkgroep Nederland. De dieren houden op de vreemdste plekken hun winterslaap. "Dan kun je gemakkelijk verwarren met een dode egel."
Volgens de werkgroep is die verwarring logisch. "Egels in winterslaap ademen weinig en onregelmatig. Ook voelen ze koud aan, hun temperatuur kan dalen tot wel twee graden, en ze kunnen lijkstijf lijken."

Watervogels in kaart

Honderden vogelaars gaan zaterdag en zondag overwinterende watervogels tellen. Nederland is met ongeveer 5,5 miljoen van deze vogels één van de belangrijkste overwinteringslanden langs de Oost-Aziatische route, aldus Sovon, het onderzoeksbureau voor vogels. Naar verwachting zullen de brandgans, de kolgans en de smient weer het vaakst geteld worden, want die doen het al jaren goed.
De jaarlijkse midwintertelling is de oudste watervogeltelling van Nederland en bestaat sinds 1967.

In het radioprogramma Kijk op Krimpen

In radioprogramma Kijk op Krimpen van zaterdag 16 januari via LOK-Radio tussen 10.00 en 12.00 uur o.a.
- Krimpense studenten maken met crowd funding.
- Jongeren organiseren via Breakout Krimpen.
- Nieuwe afvalapp van Cyclus in gebruik.
- Psychische klachten Krinpense jongeren.

Herhaling maandag van 10.00 - 12.00 uur.

broere no 23

Dodelijke vlucht 1/2

Gisteren lazen we het volgende bericht in de krant. Joe is een bijzondere postduif. Hij verdween eind oktober vorig jaar toen hij deelnam aan een race in de Amerikaanse staat Oregon. Twee maanden later, op Tweede Kerstdag, streek de vogel neer in de tuin van een huis in het Australische Melbourne. Waarschijnlijk is hij meegelift op een schip. Toch een mooie prestatie, maar de Australische autoriteiten gaan hem desondanks afmaken. Joe zou pluimvee kunnen besmetten met uitheemse ziekten en een gevaar vormen voor de voedselveiligheid.

Dodelijke vlucht 2/2

Maar dat hele verhaal klopt niet staat vandaag in de krant. De Amerikaanse postduif Joe, die de Stille Oceaan zou zijn overgestoken, in Australië terecht was gekomen en daar als exoot gedood zou worden, is waarschijnlijk gewoon Australisch.
De ring van de Amerikaanse Postduivenunie die hij om zijn pootje had, blijkt namelijk vervalst. Australische duivenmelkers zouden wel vaker dergelijke ringen gebruiken. Joe mag nu blijven leven. De man die Joe vond, is blij en noemt het dier vanaf nu 'Aussie Joe'.

Zonder raven, geen Tower 1/2

Het is een oud bijgeloof, maar zelfs Winston Churchill gaf eraan toe. Het verhaal wil, dat als er geen raven meer in de Tower of London zijn, dan betekent dat het einde van Engeland. Tegenwoordig zegt men zelfs, dat er minstens zes raven aanwezig moeten zijn, wil Engeland niet door rampspoed overspoeld worden. En nu zijn er nog maar zeven! Eén van de vaste vogels wordt al weken vermist.
Gedurende de Tweede Wereldoorlog was het ravenbestand ook beneden peil. Churchill, better safe than sorry, heeft toen raven laten vangen en onderbrengen in de Tower.

Meer kabelkrant...

politienieuws uit de regio

Politie zoekt getuigen van overval beautysalon Rotterdam

15 januari 2021 Politie Nederland | Rotterdam
artikel

De Rotterdamse politie zoekt getuigen van een overval die op 14 januari op de Vierambachtsstraat plaatsvond.Stockfoto politie Onbekend voorwerp Rond 17.00 uur kwam een in het zwart geklede man de salon binnen. Hij had een onbekend voorwerp in zijn h . . .

Verdachte in bewaring voor schietpartij Alblasserdam

14 januari 2021 Politie Nederland | Alblasserdam
artikel

De politie heeft op begin januari twee verdachten aangehouden voor betrokkenheid bij een schietpartij in Alblasserdam op 13 november vorig jaar. Een van de verdachten werd voorgeleid aan de Rechter-Commissaris en in bewaring gesteld. De andere verdac . . .

Arrestantenbewaker aangehouden voor ontucht

14 januari 2021 Politie Nederland | Rotterdam
artikel

In Rotterdam is maandag 11 januari een 29-jarige medewerker van de politie aangehouden op verdenking van ontucht. De man was in dienst als medewerker arrestantenzorg in een Rotterdams cellencomplex en zou daar een 22-jarige vrouwelijke arrestant hebb . . .

Meer politienieuws...