Deze website maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie: lees ons cookie-beleid of verberg deze melding. ×

meer nieuws

Zwarte vrijdag

25 november 2023 Column Bert van Oosterhout
column

Het zou mij niet verbazen als DONALD TRUMP op BLACK FRIDAY volgend jaar, 2024, het allermooiste, allerduurste, cadeau is dat in de United States of America, in de verkoop wordt gedaan. JOE BIDEN oogt echt te kwetsbaar om nog een keer een termijn . . .

Kijk op Krimpen #610 van 25 november 2023

25 november 2023 Jan van Zwienen
artikel

Uw browser ondersteund deze audio player niet. U kunt het bestand downloaden. Weerpraatje (Leen de Koning) Uw browser ondersteund deze audio player niet. U kunt het bestand downloaden. Gemeente Krimpen wil de hoeveelheid rest . . .

Ook in Krimpen aan den IJssel winst PVV en NSC

23 november 2023 Sid B. Dane
artikel

Uitslag Krimpen aan den IJssel Ook in Krimpen aan den IJssel staat de PVV op winst, van 10,7% naar 26,6% is ruim meer dan een verdubbeling. Ook het beeld bij de andere partijen is redelijk overeenkomstig met de rest van het land. CDA is wa . . .

Kijk op Krimpen #609 van 18 november 2023

18 november 2023 Jan van Zwienen
artikel

Uw browser ondersteund deze audio player niet. U kunt het bestand downloaden. Weerpraatje (Leen de Koning) Uw browser ondersteund deze audio player niet. U kunt het bestand downloaden. Krimpen boos op RWS i v m uitstel werkza . . .

Trippel, trappel...

18 november 2023 Column Bert van Oosterhout
column

Soms denk ik van Sinterklaas, die gast spoort niet. Oekraïne wordt door het krijgsvolk van Poetin terug gebombardeerd naar de middeleeuwen; de Israëlische strijdkrachten zijn op bevel van Bibi Netanjahu druk met te land, ter zee en in d . . .

LOK TV: Energiek Krimpen

15 november 2023 Video Correspondenten
artikel

De ruim 500 zonnepanelen op het Krimpenerwaard College in Krimpen aan den IJssel zijn in gebruik genomen. Hoe gaat het nu ...Een nieuwe video van onze video correspondent LOK TV. Kijk op de website onder het menu foto/video of kijk naar deze en . . .

Nog meer nieuws...

kabelkrant

Het weer.

Het blijft vandaag nog lang mistig. Vanmiddag zijn er perioden met zon, maar lokaal kan het ook grijs blijven. Het blijft droog en er staat weinig wind. Vanochtend is er eerst nog lichte vorst, vanmiddag loopt de temperatuur afhankelijk van de zonneschijn op naar 1 tot 4 graden. Vrijdag, na het verdwijnen van eventuele mist, krijgen we perioden met zon en blijft het de hele dag droog. De middagtemperatuur bereikt 1 of 2 graden boven het vriespunt. In de avond gaat het overal vriezen. Verder belooft het opnieuw een uitermate rustige dag te worden met weinig wind.

Orange the World

Wethouder Hugo van der Wal (portefeuillehouder Sociaal Domein) hees op maandag 27 november de ‘Orange the World’-vlag. Het klokkunstwerk aan het Raadhuisplein licht in deze periode ook oranje op. En de fontein aan de Nieuwe Tiendweg kleurt oranje. Orange the World is de wereldwijde campagne tegen geweld tegen vrouwen en meisjes. De campagne vindt ieder jaar plaats van 25 november, de Internationale Dag tegen Geweld tegen Vrouwen. Dit duurt tot 10 december, de Internationale Mensenrechtendag. De dagen daartussen zijn de 16 Dagen van Actie.

2023-11-27-Orange the World

Rivierkreeften

Gericht uitheemse rivierkreeften wegvangen is een effectieve manier om de kreeftenplaag in te dammen. Dit blijkt uit een driejarige praktijkproef van het hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard en de provincie Zuid-Holland. Bij de proef is in de eerste twee jaar het aantal kreeften sterk verlaagd, waarna weer waterplanten gingen groeien in het testgebied. Dit herstel zette zich voort in 2023. De aanpak maakt ecologisch herstel mogelijk in eerder kaal- en leeggevreten wateren. Meer informatie is te vinden op de website van het waterschap.

Energietoeslag aanvragen

Mensen die de energietoeslag 2023 niet automatisch kregen, kunnen het nu aanvragen. Dit kan tot en met 31 augustus 2024. Er zijn wel voorwaarden. De aanvrager moet huurder of eigenaar van een woning zijn, een energiecontract en een laag inkomen hebben. Op www.ijsselgemeenten.nl/energietoeslag staat meer informatie en het aanvraagformulier. Wacht niet tot de (hoge) energierekening binnen is. Heeft u recht op de energietoeslag? Vraag het dan meteen aan. Vind u het aanvragen lastig? Neem contact op met KrimpenWijzer, zij helpen u graag.

Hoogste punt Groeiplaneet

In januari 2023 is de gefaseerde bouw gestart van nieuwe sportzaal de Populier, basisschool de Groeiplaneet en kinderopvang KindeRdam. In september is de Populier opgeleverd en daarna is gestart met de bouw van de school. Op vrijdag 24 november vierden we met alle betrokkenen het bereiken van het hoogste punt van de nieuwe multifunctionele accommodatie.
De Groeiplaneet en KindeRdam zullen in de zomervakantie van 2024 verhuizen naar hun locatie aan de Populierenlaan in Krimpen aan den IJssel.

Doneerrekjes

Bij de drie winkelcentra in Krimpen aan den IJssel worden binnenkort zogenaamde doneerrekjes geplaatst. Deze rekjes worden aan afvalbakken bevestigd. Ze bieden mensen de mogelijkheid om hun statiegeldflesjes en blikjes er in te plaatsen, zodat anderen ze kunnen verzamelen voor statiegeld. “Besloten is om tien doneerrekjes te plaatsen bij de winkelcentra. Dit zijn drukbezochte plaatsen.” Het college is benieuwd naar het effect van de rekjes op de hoeveelheid zwerfafval in de omgeving en zal hier extra aandacht aan besteden. (bron:HetKontakt)

2023-11-30-Doneerrekjes

Stijging drinkwaterkosten

De tarieven voor drinkwater stijgen voor een gemiddeld huishouden het komende jaar met 1,62 euro per maand. Drinkwater kost, inclusief belastingen en heffingen, in 2024 maandelijks zo’n 20,66 euro. Dat is 8,4% meer dan in 2023. Het komende jaar kost duizend liter drinkwater 1,56 euro bij Oasen. Het vastrechttarief wordt 91,45 euro per jaar. Het drinkwatertarief verandert als gevolg van de inflatie, hogere kosten voor grondstoffen en noodzakelijke investeringen om de drinkwatervoorziening voor de toekomst te verzekeren. (bron:HetKontakt)

Bloemetje voor De Pannekoe

Burgemeester Jan Luteijn heeft woensdagochtend een bos bloemen overhandigd aan het personeel van restaurant De Pannenkoe. Dit als blijk van waardering voor hun hulp bij de opvang van bezoekers van zwembad De Lansingh. Het zwembad moest vrijdagavond worden ontruimd vanwege een brandincident. Er was flinke rookontwikkeling ontstaan in een kleedkamer. Zwembadbezoekers kregen buiten warmhoudfolie aangereikt. Uiteindelijk vond de opvang van de geëvacueerde mensen plaats bij het nabijgelegen restaurant De Pannenkoe. (bron:HetKontakt)

Meer kabelkrant...