Deze website maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie: lees ons cookie-beleid of verberg deze melding. ×

meer nieuws

In memoriam: Erick Rick Devito Hogendorp

30 juni 2018 Sid B. Dane
artikel

Deze week bereikte ons het bericht van het overlijden van artiest Rick Devito, onder andere bekend van de Krimpense band The Frog en zijn solocarriere met o.a. de hit "Eva". Wij wensen zijn familie, vrienden en dierbaren alle sterkt . . .

Veteranen symposium

28 juni 2018 Dick de Klerk
artikel

Op woensdag 27 juni heeft de gemeente Krimpen aan den IJssel een symposium georganiseerd voor haar veteranen. Het was een succesvolle avond, waar erkenning, respect en waardering voor deze groep militairen de aanleiding was voor burgemeester Mart . . .

Boekenmarkt Crimpenhof terug op kalender

25 juni 2018 Sid B. Dane
artikel

Krimpen- In het overdekte winkelcentrum Crimpenhof in Krimpen aan den IJssel vindt op zaterdag 30 juni een boekenmarkt plaats. Tussen 9.30 en 16.30 uur staan op de pleinen van het winkelcentrum 30 grote tafels met antiquarische boeken opgesteld. . . .

Slooppremie voor huisorgeltjes in Krimpen

23 juni 2018 Column Lourens Portasse
column

Krimpen aan den IJssel heeft een coalitieakkoord. Stem van Krimpen, Leefbaar Krimpen, VVD en D66 hebben hun handtekening gezet onder het coalitieakkoord 2018-2022. De titel van dit akkoord is: KLEURRIJK KRIMPEN. Oh, ja. Er is ook een ondertitel . . .

Vacature: LOK zoekt bestuursleden

19 juni 2018 Sid B. Dane
artikel

Lokale Omroep Krimpen aan den IJssel (LOK) zoekt per direct nieuwe bestuursleden. Het Bestuur van de Stichting Lokale Omroep Krimpen ad IJssel bestaat uit een Voorzitter, een Secretaris , een Penningmeester en een of meer algemene bestuurslede . . .

LOK TV - 5 mei 2018 Bevrijdingsvuur in Krimpen

13 juni 2018 Video Correspondenten
artikel

Het team Runners naar Krimpen bracht op 5 mei het bevrijdingsvuur vanuit Wageningen naar Krimpen aan den IJssel. Het team werd onthaald bij ...Een nieuwe video van onze video correspondent LOK-TV. Kijk op de website onder het menu foto/video of . . .

Nog meer nieuws...

kabelkrant

Het weer

18 juli 2018

Tot en met vrijdag blijft het vrijwel overal droog. De komende uren is het eerst vrij zonnig. In de loop van de ochtend ontstaan er enkele stapelwolken. De temperatuur loopt op naar 23 tot 26 graden. De wind houdt het vandaag rustig. Donderdag en vrijdag waait er een zwakke tot matige noordelijke wind. In de middag wordt het met 24 tot 29 graden warmer dan vandaag. Verder verandert er niet veel. Zaterdag kan er verspreid over het land een beetje regen vallen. Zondag blijft het gewoon weer droog.

Basisscholen missen 1300 leraren

18 juli 2018

Het basisonderwijs dreigt het nieuwe schooljaar in te gaan met een tekort van bijna 1300 onderwijzers. Waar scholen de afgelopen jaren vacatures over het algemeen nog op het laatste moment wisten in te vullen, vallen er nu blijvende gaten. Bijna een kwart (22,4 procent) van de schoolbesturen bereidt zich voor op die situatie.

Niet alle schilderijen van Kunsthalroof verbrand

18 juli 2018

De zeven schilderijen die in 2012 uit de Rotterdamse Kunsthal werden gestolen zijn mogelijk niet allemaal verbrand. Kunstdetective Arthur Brand heeft aanwijzingen dat twee doeken door de dieven van de hand zijn gedaan. Hij zei dat dinsdagavond in het radioprogramma Kunststof. Arthur Brand is op zoek naar de schilderijen die de oven mogelijk zijn ontsprongen. De detective maakte internationaal naam met het opsporen van gestolen kunstobjecten.

Kritiek Obama op liegende leiders

18 juli 2018

De Amerikaanse oud-president Obama heeft in de jaarlijkse Mandela-lezing in bedekte termen kritiek geleverd op zijn opvolger Trump. Zonder diens naam te noemen, sprak Obama zich uit tegen leiders die xenofobie aanwakkeren en angst zaaien.Vroeger baalden ze als ze werden betrapt op een leugen.Tegenwoordig doen ze er nog een schepje bovenop en liegen ze nog meer.

Zeshonderd wandelaars staken Vierdaagse na eerste

18 juli 2018

Na de eerste dag van de Nijmeegse Vierdaagse is de tocht al klaar voor 607 wandelaars. De tocht gaat vandaag verder met 43.873 lopers. Vorig jaar vielen 792 deelnemers uit op de eerste wandeldag.

Grote groep dolfijnen voor de Belgische kust

18 juli 2018

Voor de kust van Belgie is een grote groep dolfijnen gespot. Het gaat om zo'n 25 tuimelaars met enkele kalfjes. Ze verplaatsen zich snel in noordelijke richting en zouden dus ook in Nederlandse wateren kunnen opduiken.De dieren zwommen bij een zandbank op zo'n 37 kilometer uit de Belgische kust. Ze werden opgemerkt tijdens een vlucht van het Museum voor Natuurwetenschappen voor een onderzoek naar zeezoogdieren en controle op vervuiling.

Groenland vreest tsunami door passerende ijsberg

18 juli 2018

In Groenland is een enorme ijsberg naar een klein kustdorp gedreven. De autoriteiten vrezen dat een tsunami het dorp Innaarsuit kan treffen als het gevaarte in elkaar stort.

Lezing over tegels en tegeltableaus

18 juli 2018

Tegeldeskundige Herbert van den Berge geeft in het Streekmuseum op zondag 5 augustus een lezing over tegels en tegeltableaus. De lezing begint om 14.30 uur en de toegang is vrij.
Aanmelden kan telefonisch via: 0180-14866 of naar: info@streekmuseumkrimpenerwaard.nl

Poppenkast in het Streekmuseum 1/2

18 juli 2018

Boer Rokus en boerin Teuntje beleven in de poppenkast weer vele avonturen, waarvan de kleinste kinderen elke dinsdag kunnen genieten onder het genot van een glaasje ranja en iets lekkers. Na de voorstelling is er gelegenheid tot het bezoeken van het museum onder begeleiding van een rondleider. Kinderen kunnen plaatsnemen in het Ot en Sien klasje, zich verkleden met ouderwetse verkleedkleren en alles leren over het leven van 100 jaar geleden. Ook kunnen ze, bij mooi weer, spelen met ouderwets speelgoed op het boerenerf.

Poppenkast in het Streekmuseum 2/2

18 juli 2018

We maken er dus een feestelijke middag van met Rokus, Teuntje, Kaatje de Kip en Klaartje de Koe.
Voor wie: kinderen van 2 - 6 jaar. Waar: Streekmuseum Krimpenerwaard, IJsseldijk 312, Krimpen aan den IJssel. Data: dinsdag 24 en 31 juli en 7, 14 en 21 augustus. Tijdstip: 14.30 uur (het museum is om 14.00 uur open) Entree: 2,50 (inclusief: museumbezoek, ranja en lekkers).
Met het Jeudvakantiepaspoort: Via Synerkri: gratis.
Begeleidende (groot)ouders betalen, als ze het museum willen bezoeken, het normale tarief.
.

Meer kabelkrant...