Deze website maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie: lees ons cookie-beleid of verberg deze melding. ×

meer nieuws

The Walk 2019: Levend Monument

12 april 2019 Sid B. Dane
artikel

The Walk Voor de 5e keer organiseert Werkgroep Samen uit Krimpen aan den IJssel in samenwerking met de gebroeders Timisela en het Krimpenerwaard College het evenement The Walk. The Walk is een vreedzame, saamhorige wandeling uit eerbetoon aan . . .

Kijk op Krimpen

12 april 2019 Terry Mace-Hardyman
artikel

In "Kijk op Krimpen" .d.d 13 april 2019 de volgende onderwerpen : - het weerpraatje met Jan Dekker -Grofvuil op verzoek opgehaald - Mannen leren hun eigen potje koken - WMO vervoer in de knel door failliissement taxibedrijf . . .

PopShop d.d. 12 april 2019

12 april 2019 Terry Mace-Hardyman
artikel

In PopShop d.d. 12 april tussen 20.00 uur en 21.00 uur de hits uit april 1972, week 15 met de hits uit de Nederlandse Top 40, The U.K. Top 40 en The U.S. Cashbox Hot 100. Tussen 21.00 uur en 22.00 uur is fractieleider van het CDA, Arnold de Leeu . . .

Flying Pancakes in Decennium Dick

11 april 2019 Dick de Klerk
artikel

De nieuwe popformatie uit Krimpen aan den IJssel heet 'Flying Pancakes' een band die ontstaan is na verschillende oefensessies bij de muziekschool in Krimpen aan den IJssel. Wie zijn de bandleden? U kon vanavond in Decennium Dick met ze k . . .

Een komische janboel

6 april 2019 Column Bert van Oosterhout
column

En.... al een beetje gewend aan de zomertijd? Sommige mensen lopen nog te tollen op hun benen, is me verteld. Hun biologische klok is namelijk totaal van slag. Dat komt doordat ze sinds zondagnacht nogal wat uren slaap hebben ingeleverd. En deze . . .

Kijk op Krimpen

6 april 2019 Terry Mace-Hardyman
artikel

In "Kijk op Krimpen" d.d. 6 aprtil 2019 de volgende onderwerpen : - Weer veel te bveleven in het Streekmuseum - Zwemvereniging "De Lansingh" bestaat 60 jaar. - Nieuw leven voor "Big Bear"als jeugdhonk ? - . . .

Nog meer nieuws...

kabelkrant

Het weer

Vrijdag verloopt zonnig en op veel plaatsen warm. Alleen in de ochtend zijn wolkensluiers mogelijk. Het wordt 20 tot 24 graden en er waait een meest matige oostenwind. Zaterdag verloopt ronduit zonnig met hoge temperaturen. Het wordt 20 tot 25 graden, alleen op de Wadden blijft het kwik wat verder achter. Zondag komen we in iets minder zachte lucht terecht. In het noorden wordt het 18 of 19 graden, in Limburg kan het wel 24 graden worden. Maandag is het weer warmer met lokaal zomerse temperaturen. Het blijft zonnig.

Minder kijkers voor The Passion

De uitzending van The Passion is dit jaar door flink minder mensen bekeken dan vorig jaar.
Naar de liveregistratie in Dordrecht keken iets minder dan 2,4 miljoen mensen.
Vorig jaar keken er nog 3,1 miljoen mensen.

Franse brandweerlieden geeerd als helden

Bij de brand van de Notre-Dame heeft de brandweer erger weten te voorkomen, blijkt uit een reconstructie. 'Als we de strijd om de torens hadden verloren, hadden we de kathedraal verloren.'
In stoet arriveerden ze donderdagmiddag bij het Elysee: bijna driehonderd brandweermannen en -vrouwen die maandag ruim negen uur gestreden hebben voor het behoud van de kathedraal Notre-Dame in Parijs.

Malafide DigiD-app in Google Play Store

De overheid waarschuwt donderdag voor een malafide DigiD-app in de Google Play Store, de appwinkel voor Android-smartphones. Het gaat om een app met de naam 'mijnoverheid for digid', die sinds 15 april in de Google Play Store te vinden is. De app belooft de functionaliteit van een QR-scanner te bieden.

Jumbo roept amandelpasta terug

Supermarktketen Jumbo haalt per direct Jumbo Amandelpasta uit de schappen, meldt de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA). Tijdens het productieproces is pindakaas vermengd met de amandelpasta. Het consumeren van het product kan een gevaar vormen voor mensen met een pinda-allergie.

Gratis af te halen

Een jolige stunt van de eindexamenklassen van het Emmauscollege in Rotterdam. Ze hebben namelijk de gehele school gratis aangeboden op Marktplaats. Inclusief 'alles' natuurlijk. "Als je iets niet meer gaat gebruiken verkoop het dan: dat is wat zij als examenkandidaten dachten over de school", schrijven ze op Marktplaats. "Nu de laatste lesdag voor de examenklassen is aangebroken, hebben zij niet zo veel meer aan dit gebouw."

Op vakantie naar een Marsbasis

De lucht is er een beetje te blauw, maar verder waan je je meteen op Mars. In de Chinese Gobiwoestijn is een prototype van een Marsbasis gebouwd waar toeristen binnenkort kunnen zien hoe het zou zijn om in zo'n basis op de rode planeet te leven. De futuristisch ogende Mars Base 1 staat in een dorre woestenij in het noordwesten van de provincie Gansu, waar normaal gesproken nauwelijks vakantiegangers komen.

Verstappen hoopt op alle circuits te kunnen winnen

Max Verstappen denkt dat hij met de nieuwe combinatie Red Bull Racing-Honda het maximale gehaald heeft uit de eerste drie races van het Formule 1-seizoen. De Nederlander hoopt in het tweede deel van het jaar bij elke Grand Prix mee te kunnen doen om de winst.

Krimpense Survival Challenge

In de meivakantie organiseert Synerkri op 2 en 3 mei de Krimpense Survival Challenge! Deze tweedaagse sportieve uitdaging vindt plaats rondom Sporthal de Boog.
Kinderen van 8 tot en met 13 jaar kunnen meedoen.
Leden van Synerkri kunnen zich inschrijven via de website www.synerkri.nl.
Kinderen die geen lid zijn mogen ook meedoen, stuur dan een mailtje met naam, leeftijd en telefoonnummer naar sanne@synerkri.nl.

Paaseieren zoeken bij het Streekmuseum

Op 2e paasdag (maandag 22 april) is het museum geopend van 14.00 tot 17.00 uur.
Kinderen (basisschoolleeftijd) kunnen de hele middag paaseieren zoeken op het erf (bij mooi weer) of in het museum (bij minder weer).
Als de weergoden ons goed gezind zijn kun je op het erf spelen met ouderwets speelgoed. Daarnaast kun je kleuren of puzzels oplossen.

Meer kabelkrant...