Deze website maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie: lees ons cookie-beleid of verberg deze melding. ×

meer nieuws

Kijk op Krimpen van 24 april 2021

24 april 2021 Niels van der Steenhoven
artikel

"Kijk op Krimpen" (Lokaal informatie en actualiteiten programma) 10.00 uur – RTVR Nieuws en de Redactieschijf 10.10 uur – Weerpraatje met Jan Dekker Uw browser ondersteund deze audio player niet. U kunt het bestand d . . .

Een patatje zonder

24 april 2021 Column Bert van Oosterhout
column

Wanneer ik Mark Rutte en zijn politieke collega's zie spartelen, denk ik soms: hebben we eigenlijk nog een regering? Maar de aangekondigde corona-versoepelingen wekken de suggestie van wel. Of het echt zo is, zullen we over enkele weken merke . . .

D­day in Krimpen

17 april 2021 Column Bert van Oosterhout
column

Op en rondom de Grote Kruising in Krimpen aan den Ijssel is het vandaag D-day. Het sein voor het vervolg van de reconstructie heeft geklonken. 'Op volle oorlogssterkte,' beginnen projectleider Henk Slappendel, project engineer Laurens Smi . . .

Trijntje als maagd

3 april 2021 Column Bert van Oosterhout
column

Pasen. Voor mijn gevoel hebben we de vorige nauwelijks achter de rug. Maar morgen is het toch weer zo ver. Overal in de wereld waar het christendom wortel heeft geschoten, is het feest. Dat wil zeggen, zo was het tot vorig jaar. In de toekom . . .

Mogelijk Fieldlab kerkdienst in Krimpen

1 april 2021 Dick de Klerk
artikel

Donderdagavond 1 april in Decennium Dick een uitgebreid met burgemeester Martijn Vroom om terug te blikken op de afgelopen week. Via Teams sprak ik vanavond met de burgemeester over de impasse, de polarisatie en hoe we met elkaar uit deze situati . . .

Het brommen van Manon

27 maart 2021 Column Bert van Oosterhout
column

Manon van Beek, de vijftigjarige chief executive officer (ceo) van Tennet, doet graag iets voor goede doelen. Dat zei ze kort na haar aantreden bij het Nederlands-Duitse bedrijf, dat via het hoogspanningsnet van maar liefst 23000 kilometer lengte . . .

Nog meer nieuws...

kabelkrant

Het weer

Vrijdagmorgen trekt een gebied met buien richting het zuidoosten. Lokaal komt het tot hagel, onweer of zelfs natte sneeuw. Na deze buien klaart het vanuit het noordwesten op en blijft het de rest van de dag zo goed als droog. De temperatuur komt op 10 tot 12, lokaal 13 graden uit. De west- tot noordwestenwind waait in de middag matig, kracht 3 tot 4. Vrijdagavond klaart het verder op en vannacht is het een tijd onbewolkt. Met weinig wind daalt de temperatuur in het binnenland tot net iets boven nul. Zaterdag neemt van het zuidwesten uit de bewolking toe en later volgt uit dezelfde hoek enige tijd regen.

In het radioprogramma Kijk op Krimpen

In het radioprogramma Kijk op Krimpen van zaterdag 8 mei via LOK-Radio tussen 10.00 en 12.00 uur o.a. de volgende onderwerpen.
- Evaluatie sorteren afval.
- Nijlganzen overlast.
- Suurhoff brug op transport.
- Innovatiefonds cultuur gaat van start.
- Een bijzonder verhaal over Jan Buijs.
- diverse info’s.
Herhaling maandag van 10.00 - 12.00 uur.

Onder invloed rijles

Een 57-jarige man is donderdag voor de deur van Rotterdam The Hague Airport aangehouden voor rijden onder invloed van drugs. Saillant detail: de man uit Capelle aan den IJssel zat als rij-instructeur gewoon les te geven.
De Marechaussee hield de lesauto aan vanwege een algemene verkeerscontrole op de Linatebaan bij Rotterdam The Hague Airport. Door hoe de rij-instructeur zich gedroeg ontstond het vermoeden dat hij onder invloed was.

KRIMPENSE HUISARTSEN ADVISEREN 1/3

Krimpense patiënten bellen momenteel veel met de huisartsenpraktijken in Krimpen aan den IJssel
met vragen over het vaccineren en de toekomstige vaccinatielocatie De Ark.
Helaas kunnen de praktijken zelf nog geen vaccinaties bestellen en weten ze ook nog niet wanneer zij in De Ark gaan vaccineren. Zodra de huisartsen starten met vaccineren van uw doelgroep ontvangt u een uitnodiging met daarin alle benodigde informatie.

KRIMPENSE HUISARTSEN ADVISEREN 2/3

De GGD heeft de vaccinatielocatie De Ark nog niet in gebruik genomen. Het is onbekend wanneer de GGD dit gaat doen.
Daarom adviseren alle Krimpense huisartsen dringend om bij uitnodiging voor vaccinatie door de GGD een afspraak in te plannen bij de GGD op een beschikbare locatie. Hiermee bent u eerder aan de beurt voor een vaccinatie en dus ook eerder beschermd.

KRIMPENSE HUISARTSEN ADVISEREN 3/3

Wacht dus niet totdat De Ark opengaat.
Voor vervoersproblemen biedt de GGD diverse oplossingen. Deze vindt u op:
https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-vaccinatie/vraag-en-antwoord/hoe-kom-ikbij-de- priklocatie

Corona in de regio

832 nieuwe coronabesmettingen, minder dan gemiddeld
Woensdag ging het om 911 nieuwe gevallen en dinsdag om 1110. De cijfers liggen donderdag onder het zevendaagse gemiddelde van 926 besmettingen per dag.Het aantal nieuwe besmettingen in de gemeente, gevolgd door het totaal aantal besmettingen sinds het begin van de coronacrisis:
Krimpen aan den IJssel: 9 - 3506

'Inhaalgedrag': duidelijke piek in winkelbezoek

Nederland heeft de afgelopen dagen massaal de kans gegrepen om te winkelen. Klanten stromen toe nu de strengste coronaregels zijn versoepeld, blijkt uit data van het Nederlands Verplaatsingspanel. De piek van de afgelopen week was ongeëvenaard in de coronaperiode.

Ziekenhuizen willen ook vaccineren

Ongeveer zestig Nederlandse ziekenhuizen krijgen vanaf eind mei priklocaties voor de vaccinatiecampagne. Dat bevestigt het Landelijk Netwerk Acute Zorg (LNAZ) aan Nieuwsuur. Het is de bedoeling dat de ziekenhuizen een half miljoen prikken per week gaan zetten bij vooral "jonge, gezonde mensen", zegt een woordvoerder.

Nieuwe Suurhoffbrug

In de nacht van zondag 9 op maandag 10 mei gaat de nieuwe Suurhoffbrug op transport van bruggenbouwer Hollandia in Krimpen aan den IJssel naar de definitieve ligplaats over het Hartelkanaal bij de Maasvlakte. Tenminste, als het weer het toelaat. De Suurhoffbrug in de A15 vormt de nieuwe toegangspoort tot de Maasvlakte. De brug moet tot 2030 de toenemende verkeersdrukte helpen opvangen tot er een definitieve oeververbinding komt.

Meer kabelkrant...

politienieuws uit de regio

21-jarige Amsterdammer aangehouden voor explosies Rotterdam

7 mei 2021 Politie | Rotterdam/Hoogvliet
artikel

Goed recherchewerk leidde vanavond naar een verdachte die in verband wordt gebracht met een serie explosies in Rotterdam in de afgelopen week. De politie hield de 21-jarige man uit Amsterdam in zijn woonplaats aan. Hij wordt verdacht van betrokkenhei . . .

Twee aanhoudingen na steekincident Provenierssingel

7 mei 2021 Politie | Rotterdam
artikel

Donderdagmiddag 6 mei omstreeks 17.50 uur vond er aan de Provenierssingel in Rotterdam, naast het stationsplein, een steekincident plaats. Kort daarna konden er twee verdachten in de buurt aangehouden worden. Hierbij werd een waarschuwingsschot gelos . . .

Drie explosies in één nacht

7 mei 2021 Politie | Rotterdam/Hoogvliet
artikel

Het eerste explosief ging af bij een café aan het Kreekplein. Een kwartier later knalde er iets op de Forelstraat en om 3.00 uur was een flat aan De Blecourtstraat het doelwit. Gelukkig raakte er niemand gewond. De politie wil graag weten wie dit op . . .

Meer politienieuws...