Deze website maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie: lees ons cookie-beleid of verberg deze melding. ×

meer nieuws

NieuwsPiet aan de telefoon

8 november 2018 Dick de Klerk
artikel

'We zijn nu nog in Spanje, druk bezig met het inpakken van de laatste dingen, want zaterdag vertrekt Sinterklaas met de boot vanuit Spanje richting Krimpen aan den IJssel,' meldde NieuwsPiet donderdagavond 8 november in Decennium Dick. . . .

Theo van Gogh vermoord

3 november 2018 Column Lourens Portasse
column

Theo van Gogh is alweer veertien jaar geleden vermoord. En toch begin ik hem steeds meer te missen. Het was een genoegen om mijzelf af en toe te spiegelen aan deze vrijdenker, te spiegelen aan deze grote mond met dat kleine hartje. Mijn moeder v . . .

1 november in Decennium Dick

1 november 2018 Dick de Klerk
artikel

Een interview met Johan en Lars. Zij hopen in 2019 na meer dan 6 jaar weer een Truckrun te kunnen gaan starten in de Krimpenerwaard. 50 Vrachtwagens en 75 bijrijders. Maar het is nog afwachten en hopen dat alle vergunningen rond kunnen komen. . . .

LOK TV - Terugblik op 50 jaar Algera

31 oktober 2018 Video Correspondenten
artikel

In het kader van 60 jaar Algera, de videoreportage die we 10 jaar geleden maakten rond het 50 jarig jubileum van het Algeracomplex.Een nieuwe video van onze video correspondent LOK-TV. Kijk op de website onder het menu foto/video of kijk naar de . . .

Digitale Overheid

20 oktober 2018 Column Frank Drion
column

De Digitale Overheid, laat me niet lachen. Volgens berichten van mijn pensioenfonds wordt op termijn ‘DiGiD’ vervangen door ‘eIDAS’. Volgens diezelfde berichten zou de vervanging zelfs ingaan per 29 september 2018. Dus lig . . .

Bijbel Doe Dagen

18 oktober 2018 Dick de Klerk
artikel

Donderdagavond 18 oktober werd er in Decennium Dick gesproken over de Bijbel Doe Dagen. Wat zijn de Bijbel Doe Dagen? Wat is het thema? Wat gebeurt er tijdens de Bijbel Doe Dagen. En wat betekent Wauw? Laat je reactie achter op de Facebookpagina . . .

Nog meer nieuws...

kabelkrant

Het weer

Maandag zijn er wolkenvelden met soms wat zon en bestaat er lokaal kans op een buitje. Het wordt in de middag 7 graden en er waait een matige en aan zee (vrij) krachtige noordoostenwind. In de avond en nacht is er veel bewolking en koelt het af naar +1 of 2 graden. Er staat een tot vrij krachtig en aan zee tot hard toenemende noordoostenwind. Dinsdag is een overwegend bewolkte dag en blijft het vrijwel droog. Het is met 4 graden te koud voor de tijd van het jaar. Er staat een stevige en koude oostenwind.

Metrostation Stadhuis

Deze maandagochtend vertrekken en arriveren reizigers weer als vanouds op metrostation Stadhuis in Rotterdam dat enkele weken gesloten is geweest na een asbestvondst. De asbest werd bijna een maand geleden, op 23 oktober, gevonden. Direct volgde het besluit om het station uit voorzorg te ontruimen en te sluiten. Op twee plaatsen in het station zit nog wel asbest. Dat asbest zit vast en vormt volgens de RET geen gezondheidsrisico. Het wordt de komende weken wel uit voorzorg verwijderd. Dat gebeurt grotendeels in de nacht.

Publiciteitsstunt

De vondst in Roemenië van de in 2012 uit de Kunsthal gestolen tekening Tête d'Arlequin van Picasso lijkt in scène gezet door Belgische theatermakers. De twee laten dat weten in een e-mail aan de vinders, de Roemeense auteur Mira Feticu en journalist Frank Westerman. Ze zeggen dat de stunt onderdeel is van hun voorstelling True Copy, die deze week in Antwerpen in première ging. De Belgen stuurden anonieme brieven aan onder anderen Feticu met de locatie en instructies.

Protesten in Frankrijk

De Franse regering gaat de hogere accijns op brandstof niet terugdraaien na de massale protesten van afgelopen weekend, heeft premier Philippe gezegd. Volgens hem daalt de belastingdruk voor Fransen toch, door andere maatregelen. Zaterdag waren er in Frankrijk zo'n 2000 protestacties en wegblokkades, gisteren nog eens 150. Op meerdere plaatsen waren er confrontaties tussen betogers en de politie. Ook kwam iemand om het leven. Philippe benadrukte op de Franse tv dat de verhoging is bedoeld om CO2-uitstoot te belasten.

Bevoegdheid afschaffen

De VVD wil af van de 'discretionaire bevoegdheid' van het kabinetslid dat is belast met Asielzaken, schrijft De Telegraaf. VVD-Kamerlid Azmani noemt het oneerlijk dat een asielzoeker die is uitgeprocedeerd door zo'n besluit toch een verblijfsvergunning kan krijgen. Staatssecretaris Harbers, ook VVD'er, gebruikte de speciale bevoegdheid onder meer in de zaak van Lili en Howick. Die kinderen dreigden te worden uitgezet naar Armenië, maar Harbers maakte onder grote druk een uitzondering.

Sint is in Krimpen!

Er stonden weer honderden kinderen, papa's, mama's , opa's en oma''s op de kade bij de haven van molen de Schelvenaer om Sinterklaas te ontvangen.

Om 13:00 uur werd de boot afgemeerd aan de kade , waarna de Sint door de burgemeester Martijn Vroom werd welkom geheten in Krimpen aan den IJssel.
De sint heeft zich daarna al handjes schuddend een weg gebaand naar de gereedstaande auto voor het vertrek naar het Krimpenerwaard college.( zie foto's)

sint 2018 no 1sint 2018 no 2sint 2018 no 3sint 2018 no 04
Meer kabelkrant...