Deze website maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie: lees ons cookie-beleid of verberg deze melding. ×

meer nieuws

LOK TV: Kindermuziekfestival 2022

9 juli 2022 Video Correspondenten
artikel

Krimpen aan den IJssel - Zaterdag 2 juli werd er in de tuin van het Streekmuseum voor de Krimpenerwaard weer het ...Een nieuwe video van onze video correspondent LOK TV. Kijk op de website onder het menu foto/video of kijk naar deze en meer vide . . .

Deze week in Kijk op Krimpen

9 juli 2022 Dick de Klerk
artikel

- Volop zomervakantie activiteiten in de Streekmuseum. Een telefonisch gesprek met Hilde van den Berg. Uw browser ondersteund deze audio player niet. U kunt het bestand downloaden. - Wethouder Kirsten Jaarsma vertelt over de mobiele mi . . .

College van B&W keurt besmeuring regenboogzebra ten zeerste af

9 juli 2022 Dick de Klerk
artikel

Op zaterdag 9 juli is het regenboogzebrapad aan de Groenendaal besmeurd met witte verf. Ook is er een opruiende tekst geplaatst naast het zebrapad. Het college van burgemeester en wethouders van Krimpen aan den IJssel keurt deze vernieling te . . .

LOK TV: Dag van de Kinder­ge­meen­te­raad in Krimpen aan den IJssel

4 juli 2022 Video Correspondenten
artikel

Krimpen aan den IJssel - Op maandag 20 juni organiseerde de gemeente Krimpen aan den IJssel samen met ProDemos de Dag ...Een nieuwe video van onze video correspondent LOK TV. Kijk op de website onder het menu foto/video of kijk naar deze en meer . . .

LOK TV: Koningsdag 2022 deel 9 ­ Interview St Trouw aan Oranje & het Waterspektakel

4 juli 2022 Video Correspondenten
artikel

Een nieuwe video van onze video correspondent LOK TV. Kijk op de website onder het menu foto/video of kijk naar deze en meer video's.

Dag van de Kinder­ge­meen­te­raad

4 juli 2022 Dick de Klerk
artikel

Op maandag 20 juni organiseerde de gemeente Krimpen aan den IJssel samen met ProDemos de Dag van de Kindergemeenteraad. Tijdens deze dag bedenken leerlingen van alle Krimpense basisscholen concrete plannen voor de gemeente. De gemeente heeft . . .

Nog meer nieuws...

kabelkrant

Het weer

Maandag zijn er perioden met zon afgewisseld door wolkenvelden en blijft het droog. Eind van de dag wordt het overal zonnig. In de middag wordt het 24°C. De wind waait zwak tot matig en komt uit het noorden.
De komende week staat in het teken van sterk oplopende temperaturen. Het is zonovergoten en het blijft aanhoudend droog. Uiteindelijk loopt de temperatuur op naar 29 tot 32°C. Volgens de laatste berekeningen bestaat er een grote kans van ruim 75% we vanaf dinsdag aan het begin staan van de dertigste landelijke hittegolf sinds 1901.

Rust of Reuring

Rotterdam wil graag een bruisende stad zijn, maar ook bewoners beschermen tegen overlast. Dat leidde afgelopen februari tot nieuwe, strengere regels rond vergunningen voor festivals: de zogeheten 'Parapluherziening evenementen'. Die nieuwe regels moeten de levendigheid en de leefbaarheid van Rotterdam in een goede balans houden. Maar het is daardoor ingewikkelder geworden om iets te organiseren. Pleinbioscoop kreeg voor het eerst de vergunningen niet rond en festivalorganisatoren maken zich zorgen.

Aanhouding

Een man is zondagmorgen aangehouden bij een alcoholcontrole op de Tjalkaan in Rotterdam-West. Hij had niet alleen teveel gedronken, ook weigerde hij zicht te identificeren. Bij het doorzoeken van de auto vond de politie vervolgens 19 zakjes wiet in zijn auto. Ook bleek het rijbewijs van de man ongeldig verklaard. De beschonken bestuurder was het zo oneens met zijn aanhouding dat hij de politie, naar eigen zeggen, publiekelijk beledigde. Hierna mocht de man mee naar het bureau.

Vrijwilligers

Het bestuur van voetbalvereniging Bergambacht ziet zich genoodzaakt een noodoproep te doen richting de leden en ouders van de leden. Er zijn namelijk veel te weinig vrijwilligers om de ‘voorzitterloze’ dorpsclub draaiende te houden. Het meest acute probleem doet zich voor bij de barcommissie. Er zijn momenteel slechts vijf (!) vrijwilligers, die de kantine draaiende houden. De kantine op bepaalde dagen sluiten is geen optie, omdat deze bron van inkomsten niet gemist kan worden. Het noodscenario komt echter steeds dichterbij.

Rolstoel te water

In Alblasserdam is een man in een elektrische rolstoel in het water beland. Vermoedelijk raakte hij de controle over de rolstoel kwijt. Mensen die het zagen gebeuren, schoten meteen te hulp. De rolstoel is met een sleepkabel door een politiebusje uit het water getrokken. Hoe het met de bestuurder van de rolstoel gaat, is niet bekend. Hij is naar het ziekenhuis gebracht.

Drugsafval

Aan het Binnenbospad in Vlaardingen is zaterdagnacht waarschijnlijk drugsafval aangetroffen. In de bosjes is een grote hoeveelheid vaten gevonden waar een nog onbekende vloeistof in zit. Volgens de brandweer vormde de vaten geen direct gevaar voor de leefomgeving, waarna een gespecialiseerd bedrijf de vaten kon opruimen. De politie doet momenteel onderzoek, maar gaat ervan uit dat het drugsafval is.

Vintagelangsdebrug

De KabelKrant beperkt

Er is een tekort aan KabelKrant medewerkers.

Hierdoor kan er soms een beperkte of geen KabelKrant worden gemaakt.
Ons excuus hiervoor.

Mocht u ons team willen komen versterken bel dan 06 - 30153537

Het KK-team

De Herepoort

Een groep Groningers wil dat het Rijksmuseum roofkunst teruggeeft aan de stad. Nou ja, roofkunst? De Herepoort, die rond 1614 gebouwd werd, moest in 1878 worden gesloopt om plaats te maken voor stadsuitbreidingen. De poort werd deels gered door de architect Pierre Cuypers, en staat nu in de tuin van het Rijksmuseum. De sloop was achteraf toch niet zo’n goed idee, want in de loop der jaren waren er al meerdere initiatieven om het object terug te krijgen. Nu wil een actiegroep van Groningers dat hun ”Arc de Triomphe” terugkeert naar het hoge noorden.

RADIO-UITZENDINGEN LOK (ma/di)

Maandag
10.00 - 12.00: Kijk op Krimpen (herhaling)
19.00 – 20.00: Dat ons loflied vrolijk…
20.00 – 21.00: Kunst en cultuur
21.00 – 22.00: Blues and More Radio
23.00 - 24.00: De Late Avond
Dinsdag
18.00 - 19.00: Heerlijk Hollands
19.00 – 21.00: Molukse uurtjes
23.00 - 24.00: De Late Avond

Meer kabelkrant...