Deze website maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie: lees ons cookie-beleid of verberg deze melding. ×

meer nieuws

LOK TV ­ Tulpen voor Krimpense helden

24 maart 2020 Video Correspondenten
artikel

Het idee kwam van Corien Delger - Vis. Haar nichtje en haar man hebben een tulpenkwekerij, maar kunnen door de Corona-crisis de bloemen niet kwijt. 'Ik heb ...Een nieuwe video van onze video correspondent LOK TV. Kijk op de website onder het men . . .

Ochtenddienst ArkRank 22­03­2020

23 maart 2020 Video Correspondenten
artikel

Een nieuwe video van onze video correspondent LOK TV Kerken. Kijk op de website onder het menu foto/video of kijk naar deze en meer video's.

Ochtenddienst ArkRank zondag 15­03­2020

21 maart 2020 Video Correspondenten
artikel

Een nieuwe video van onze video correspondent ArkRank. Kijk op de website onder het menu foto/video of kijk naar deze en meer video's.

Pruillip

21 maart 2020 Column Bert van Oosterhout
column

Nou, het was me het weekje wel. Met de cruise control steady op 100 kilometer per uur en het corona-virus constant in de hoogste versnelling op weg naar deze zaterdagmorgen. Rakelings langs het onbetwiste hoogtepunt van de week: de magistrale toe . . .

Online Kerkdienst ARK­Rank zondag ook in beeld op de Kabelkrant

21 maart 2020 Dick de Klerk
artikel

Nu de kerken als gevolg van de maatregelen tegen verspreiding van het corona virus gesloten zijn en er op de zondagen in de diverse kerkgebouwen geen kerkdiensten meer kunnen worden gehouden, biedt de Protestantse Gemeente Krimpen aan den IJs . . .

Doorstart formatie met 6 partijen

21 maart 2020 Dick de Klerk
artikel

De wereld, ons land, onze gemeente verkeert in een crisis. Het coronavirus en de ingrijpende gevolgen ervan drukken een zwaar stempel op de dingen van alledag. De fracties van SGP, VVD, Krimpens Belang (KB), CDA, ChristenUnie (CU) en PvdA leven v . . .

Nog meer nieuws...

kabelkrant

Het weer

Dinsdag overdag eerst veel zon. Later verspreid stapelwolken. De temperatuur wordt ca. 10 graden. De wind is noordoost, kracht 2 tot 4.

Woensdag start koud met lokaal matige vorst. Gedurende de dag neemt vanuit het noorden de bewolking toe, lokaal valt een spat regen.
Het wordt 10 graden.

Eerste inwoner van Krimpen overleden aan corona

Zojuist is bekend geworden dat dit weekend de eerste inwoner van Krimpen aan den IJssel is overleden aan de gevolgen van het coronavirus. Burgemeester Martijn Vroom reageert op dit trieste bericht: “Vandaag bereikte mij het droevige nieuws dat de eerste inwoner van Krimpen aan den IJssel aan het coronavirus is overleden. Mijn gedachten gaan uit naar de nabestaanden. Ik wens hen veel sterkte en troost toe.”
“Het was onvermijdelijk dat het virus in onze gemeente ook slachtoffers zou maken”.

Voedselbanken hebben het zwaar, maar blijven open

De voedselbanken in de Rijnmond-regio houden vooralsnog het hoofd boven water. Juist nu komt er extra hulp van bedrijfsleven, restaurants en particulieren. Tientallen andere voedselbanken in ons land hebben de deuren al moeten sluiten vanwege de coronacrisis. Consumenten hamsteren de supermarkten leeg, waardoor er weinig overblijft voor de voedselbanken.
Wilt u contact met de voedselbank in Krimpen bel tel no.
0906 4001922.

Noodgedwongen zonder bescherming

Werknemers in zorginstellingen zonder mondkapjes en handschoenen, die wel mensen wassen, aankleden en verzorgen. Rijnmond ontving de afgelopen week meerdere anonieme berichten van zorgpersoneel over dergelijke situaties. FNV Offensief Rotterdam luidt nu de noodklok over het gebrek aan bescherming van verzorgenden.

Antistoffen van genezen patiënten

In een onderzoek naar de behandeling van het coronavirus (COVID-19) krijgen zieke patiënten in het Erasmus MC deze week al plasma met antistoffen toegediend. Dit plasma komt van positief geteste en inmiddels genezen coronapatiënten. Het Rotterdamse ziekenhuis riep afgelopen weekend mensen die net genezen zijn van het virus op om hun plasma te doneren. Honderden mails zijn daarop binnengekomen en de eerste donaties zijn al afgenomen bij bloedbank Sanquin in Rotterdam.

Maatregelen in het gezondheidscentrum 1/4

De partijen in het gezondheidscentrum volgen de aanwijzingen en instructies van het RIVM. Om verdere verspreiding tegen te gaan en de gezondheidszorg in stand te kunnen houden hebben de huisartsen onderstaande maatregelen getroffen in het gezondheidscentrum.
Voor patiënten met klachten gelden, tot nader orde, de volgende aanwijzingen:
• Heeft u klachten (verkoudheid, hoesten, keelpijn, koorts), bel dan eerst uw huisarts! In overleg met uw huisarts wordt zo nodig een afspraak gemaakt.

Maatregelen in het gezondheidscentrum 2/4

• De huisartsen hebben een apart spreekuur op een aparte locatie in het gezondheidscentrum ingericht om patiënten met deze klachten te zien. Uw huisarts informeert u hierover.
Verder gelden voor alle huisartsenpraktijken de volgende afspraken:
• In principe mogen alleen mensen met een afspraak naar binnen.
• Patiënten zonder klachten kunnen gebruik blijven maken van de hoofdingang.

Maatregelen in het gezondheidscentrum 3/4

• Kom NIET naar het gezondheidscentrum als u klachten heeft (verkoudheid, hoesten, keelpijn, koorts). Bel dan eerst uw huisarts!

Kom NIET ZONDER AFSPRAAK naar het gezondheidscentrum als u bekend bent met chronische ziekte (zoals COPD, diabetes / suikerziekte, chronische hart- en/of nierziekte).

Maatregelen in het gezondheidscentrum 4/4

• Afspraken voor niet noodzakelijke zorg zullen de huisartsen zoveel mogelijk afzeggen of verplaatsen.
• Afspraken / controle-afspraken proberen de huisartsen zoveel mogelijk telefonisch te doen.
• Zelf een online afspraak maken via de praktijkwebsite van de huisartsen is niet mogelijk.

Schalen met snoep en fruit naar ziekenhuis

Niet alleen het professionele voetbal ligt plat, ook amateurclubs hebben de deuren moeten sluiten. Dat betekent ook dat er omvangrijke voorraden chips, Snickers en M&M's in lege voetbalkantines liggen. Verkopen kan niet, dan kun je het maar beter weggeven, dacht de Schiedamse RKSV Excelsior'20. Het snoepgoed gaat naar de harde werkers van het Franciscus Vlietland ziekenhuis in Schiedam. Verdeeld over een aantal schalen liggen dinsdag zo'n vijfhonderd stuks snoepgoed en evenveel stukken fruit. "We gaan het zorgpersoneel een hart onder de riem steken”.

Meer kabelkrant...