Deze website maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie: lees ons cookie-beleid of verberg deze melding. ×

meer nieuws

Kiskörös

10 juli 2021 Column Bert van Oosterhout
column

Wanneer de mensen in het Hongaarse stadje Kiskörös 's avonds aan de goulash zitten, zouden ze dan wel eens over Krimpen aan den IjJssel praten? Zou goed kunnen. Per slot van rekening hebben ze met ons een warme band opgebouwd. Sinds . . .

Kijk op Krimpen van 3 juli 2021

3 juli 2021 Niels van der Steenhoven
artikel

10.00 uur – RTVR Nieuws en de Redactieschijf 10.10 uur – Weerpraatje met Jan Dekker Uw browser ondersteund deze audio player niet. U kunt het bestand downloaden. 10.20 uur –Ëxpositie “75 plus 1 jaar Bevrijding&r . . .

Homo ludens (de spelende mens)

3 juli 2021 Column Bert van Oosterhout
column

Hoe ziet een bruisend hart er uit? Wie het weet mag het zeggen. Een kloppend hart – daar heeft iedereen wel een voorstelling van. Maar een bruisend hart? De cardiologen die in Krimpen wonen kunnen ons desgewenst uit de droom helpen. Maar he . . .

Saluut, jullie veteranen

26 juni 2021 Column Bert van Oosterhout
column

Het fotootje is zes bij negen en aan de linkerkant al een beetje verkleurd. Drie mensen staan, of liever gezegd liggen, erop in het gras. De achtergrond wordt gevormd door bergen. Misschien zijn het bossen, dat is niet duidelijk. In schools hands . . .

Decennium Dick: Bijna alle deelnemers geslaagd voor het verkeersexamen

24 juni 2021 Dick de Klerk
artikel

Namens Veilig Verkeer Nederland afdeling Krimpen aan den IJssel was Freek Bredius te gast in Decennium Dick. Hij kon ons vertellen dat er 421 kinderen vandaag hebben meegedaan met het praktijkverkeersexamen. Op vijf kinderen na is iedereen geslaa . . .

Het Witte de With­gevoel

19 juni 2021 Column Bert van Oosterhout
column

Soms word je onverwachts ingehaald door je verleden. Het komt ineens langszij en dat kan een heel plezierige ervaring zijn. Het overkwam mij met de Witte de Withstraat in Rotterdam. Deze straat hoeft geen introductie. Al jaren is ze bekend als ee . . .

Nog meer nieuws...

kabelkrant

Het weer

Donderdag begint met (mist)banken, deze verdwijnen al snel. Verder is er een afwisseling van zon en stapelwolken en bestaat er landinwaarts kans op een regenbui. Langs de kust blijft het droog. Het wordt 20 graden en de zwakke tot aan zee matige zuidoostenwind ruimt vanmiddag naar het zuiden. Vanavond neemt de bewolking verder toe en blijft het droog. Vannacht gaat het vanuit het zuidwesten regenen. De temperatuur komt niet lager dan 16 graden. Er waait een zwakke tot matige zuidoostenwind.
Vrijdag is er slechts af en toe zon en trekken buien over de regio met kans op onweer. Pas in de avond wordt het droog.

Havenziekenhuis

In het voormalige Havenziekenhuis wonen 135 jongeren anti-kraak. Eén van de bewoners is de 18-jarige student Baruch uit Hoorn. Zijn medebewoners zijn studenten en vluchtelingen uit Jemen en Syrië. De ambulance-ingang, lange witte gangen en verlaten operatiekamers herinneren aan oude tijden. "Ik ben blij met een betaalbare kamer op deze plek. Dat het een ziekenhuis is, maakt mij niet uit." In oktober 2017 werd het Havenziekenhuis in Rotterdam gesloten. Sindsdien worden ruimtes verhuurd aan andere ziekenhuizen. Maar het grote pand in hartje Rotterdam stond grotendeels leeg.

Gedumpte huisdieren

Een konijntje in een reismandje in de bosjes, kanariepietjes in een kooitje tussen het vuil en héél veel losgelaten konijnen in parken. De zomer is in volle gang en ook in onze regio is het dumpen van huisdieren weer 'als vanouds' begonnen. Bij Dierenambulance Zuid-Holland Zuid zitten ze momenteel op zo'n 1600 ritten per maand. Dat zijn de gewone ritten en de gedumpte dieren. "In rustige maanden zitten we op 600. Dus het is meer dan een verdubbeling. Het is echt aanpoten voor de vrijwilligers."

Markt

Op de allereerste Oogst- & Streekmarkt ‘Proef de Krimpenerwaard’ - op zaterdag 14 augustus van 11.00 tot 17.00 uur in het Springerpark in Schoonhoven - bieden boeren, telers en andere voedselmakers uit de Krimpenerwaard allerlei streekproducten aan. Het aanbod varieert van verse groente, kaas en fruit tot vlees, vis en allerlei soorten kruiden. Arike Mijnlieff, kwartiermaker van Voedselfamilie Krimpenerwaard, verwacht dat een hoop bezoekers op het evenement af zullen komen. “Streekproducten staan, mede door corona, volop in de belangstelling.

broere no 22

Corona in de regio

Bij het RIVM zijn de afgelopen 24 uur 292 meldingen gedaan van positieve coronatests. Dat zijn er meer dan dinsdag en maandag, toen respectievelijk 233 en 175 besmettingen werden gemeld. Het zevendaags gemiddelde komt hiermee op 333 besmettingen te staan. Dinsdag was dat nog 339. In de regio werd één persoon opgenomen in het ziekenhuis. Het gaat daarbij om iemand uit Schiedam. Ook is er een Rotterdammer overleden als gevolg van een besmetting met het coronavirus.

Pasgeboren reetje

Een wildcamera maakte eind juni unieke beelden van een pasgeboren reetje in de Krimpenerwaard. Boswachters Ties Ittmann en Ivan Broer van Staatsbosbeheer zijn lyrisch. Broer had de camera opgehangen vlakbij een plek waar reeën graag rusten. Al snel verscheen er een drachtige reegeit in beeld. Dat is volgens Ittmann al bijzonder. “Je ziet het jong schoppen in de buik. De reegeit gaat vervolgens buiten beeld onder een boom liggen voor de bevalling. Na de geboorte zie je haar het jong drooglikken. Een dag later huppelt het kleine reetje vrolijk rond. Echt supertoffe beelden.”

Vergissing

Agenten hebben na een bosbrand een verkoold lijk van een vrouw per ongeluk in een vuilcontainer van een politiebureau gedumpt, omdat ze dachten dat het een etalagepop was. In een verklaring werd aangehaald dat ooggetuigen verklaarden dat iemand de bosbrand had veroorzaakt door een mannequin in brand te steken. Op de locatie werd een verbrand lijk ontdekt, echter gingen de agenten uit Quebec, Canada, ervan uit dat het om de etalagepop ging. Enkele uren nadat de agenten het lijk hadden gedumpt, werd de vrouw als vermist opgegeven door haar echtgenoot.

Altijd handig

Jessica Fox pakte bij het kajakken op de Olympische Spelen een bronzen medaille. Dat is op zich geen wonder, aangezien Jess tot de top van de wereld behoort. De manier waarop Fox aan die bronzen plak kwam, was echter wel bijzonder. Daarbij kreeg ze hulp van een condoom. De kajak van Fox was wat gehavend na haar trainingen, dus moest ze aan de bak om die te repareren. Van de organisatie van de Olympische Spelen krijgt iedere atleet een gratis setje condooms, al gebruikt ieder die waarschijnlijk op zijn eigen manier. Foxx had het rubbertje nodig om haar kajak te fixen.

Wat gebeurde er op 5 augustus

Begin augustus 1945 keert de koninklijke familie terug in Nederland. Tijdens de Tweede Wereldoorlog verbleef de familie in Canada. Na de Duitse inval op 10 mei 1940 raadde generaal Winkelman koningin Wilhelmina aan het land te verlaten. De koningin vertrok uiteindelijk op 13 mei naar Londen. Eind juli richtte de vorstin zich voor het eerst via Radio Oranje tot het Nederlandse volk. In totaal wendde de koningin zich tijdens de bezettingsjaren via Radio Oranje vierendertig keer tot de Nederlanders.

Meer kabelkrant...

politienieuws uit de regio

Zes verdachten op 20 mei herkenbaar in Bureau Rijnmond

19 mei 2021 Politie | Rotterdam
artikel

Op 20 mei laat het regionale opsporingsprogramma Bureau Rijnmond zes verdachten van een vechtpartij en steekincident in beeld zien. Herkenbaar. Wie weet wie de getoonde jongemannen zijn, wordt gevraagd de politie te bellen.Op 13 mei werden de gezicht . . .

Politie zoekt getuigen van brandstichting

19 mei 2021 Politie | Rotterdam
artikel

Dinsdagavond 18 mei is er een brand gesticht in een woning aan de Schaarweide in Rotterdam. De 58-jarige bewoonster van de woning is met verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis. De politie zoekt getuigen.Als de vrouw rond 23.50 uur in haar huis . . .

Vijf verdachten aangehouden voor brandstichting HI Ambacht

18 mei 2021 Politie | Hendrik-Ido-Ambacht
artikel

Vijf jongeren in de leeftijd van 16 tot 22 jaar zijn in de afgelopen dagen aangehouden voor de brandstichtingen in de Van Polanenstraat.Agenten die sinds de branden op 26 maart en donderdag 13 mei onderzoek doen hebben vijf verdachten aangehouden. De . . .

Meer politienieuws...