Deze website maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie: lees ons cookie-beleid of verberg deze melding. ×

meer nieuws

Hoe interview ik mijn ouders?

13 februari 2020 Alfons Schramm
artikel

Afgelopen woensdag, 13 februari, heb ik met Ellen Bommeljé o.a gesproken over het boek "Snapshots van een tropische Jeugd" uit 2016 van Marieke Burgers Uw browser ondersteund deze audio player niet. U kunt het bestand downloaden . . .

“Ik heb je altijd gezocht”: oorlog scheidde Russische zussen, 78 jaar later worden ze herenigd

12 februari 2020 Alfons Schramm
artikel

Twee Russische zussen hebben elkaar eind januari teruggevonden nadat ze door de Tweede Wereldoorlog 78 jaar van elkaar gescheiden waren. Hun hereniging hebben ze te danken aan een televisieprogramma en de Russische politie. Ioulia en Rozalin . . .

Zin in Ouderom en een goed gesprek met ambtsdragers

9 februari 2020 Dick de Klerk
artikel

Zondag 9 februari werd het radioprogramma 'De Kerken Spreken' weer verzorgd door de IJsseldijkkerk. Het thema van de kerkdienst was 'Zin in Ouderdom' over dit thema hadden we een interview met dominee Baggerman. Uw browser onde . . .

De Grote Kruising

8 februari 2020 Column Bert van Oosterhout
column

Wow, daar krijg ik nou toch even rode oortjes van. Nauwelijks heeft de gemeente met stemverheffing en slaande trom het project De Grote Kruising gelanceerd, of de Rekenkamer strooit roet in het eten. De seinen gaan op rood. In een rapport van . . .

Kijk op Krimpen d.d. 8 februari 2020

7 februari 2020 Terry Mace-Hardyman
artikel

Zaterdag 8 februari 2020 in "Kijk op Krimpen": - Weerpraatje met Jan Dekker - Zondag 9 februari mini blues festival in De Tuyter - Moeder en dochter lopen voor "Lyme" - Stichting Krimpen Presents organiseert Bevrij . . .

Deze week in Decennium Dick

6 februari 2020 Dick de Klerk
artikel

- De toneelgroep van de YMCA+ brengt vrijdag 14 en zaterdag 15 februari weer een gezellig toneelstuk op het podium van 'De Rank' te Krimpen aan den IJssel. Gert en Astrid vertelden er enthousiast over. Uw browser ondersteund deze audio . . .

Nog meer nieuws...

kabelkrant

Het weer

Zondag is het bewolkt en zijn er perioden met regen. In de avond vanuit het westen droog. De temperatuur wordt ca. 14 graden.
De wind is zuidwest, kracht 6 tot 9.

Maandag vallen verspreid pittige buien met kans op hagel, onweer en windstoten.
Tussendoor is er ruimte voor de zon en met 10 graden is het minder zacht.

Berovers steken 18-jarige

Metrostation Heemraadlaan in Spijkenisse is zaterdagavond rond 22:15 helemaal afgesloten door de politie. Er is geprobeerd een jongen te beroven. Daarbij is het 18-jarige slachtoffer in zijn arm en vermoedelijk ook in het gezicht gestoken, schrijft de politie op Twitter.

De politie heeft het verder over vier mogelijke daders, die zouden zijn weggerend. Agenten doen sporenonderzoek in het metrostation.

Groep tieners slaat jongen

Een groep van zo'n tien man heeft zaterdagmiddag twee jongens met geweld beroofd. Een van de twee liep een hersenschudding op. Zes mannen van de groep overvallers zijn kort daarna aangehouden. Een van hen had een vuurwapen, zegt de politie. De twee slachtoffers werden rond 14:30 uur op het Hazenpad in Bleiswijk door de groep aangevallen. Ze moesten hun telefoon en andere waardevolle spullen geven. Een van de twee kreeg daarbij mogelijk een klap met een vuurwapen. Agenten hebben later op de middag met getrokken wapens twee jongens opgepakt in de Luijtenstraat.

Onbekende man misbruikt fietster

Een nog onbekende man heeft vrijdagavond in Capelle aan den IJssel een vrouw misbruikt. De dader trok het slachtoffer op de P.C. Boutensingel van haar fiets en vergreep zich aan haar. De dader is weggerend richting de Slotlaan.

Het is een getinte man tussen de 30 en 35 jaar met een soort sikje aan zijn kin. Volgens de politie rook hij naar zware parfum.De politie is direct een onderzoek gestart in de omgeving. Daarbij is onder meer een politiehond ingezet. De verdachte is nog niet gevonden.

'Taalvout 2019' bekend

Een waarschuwingsbord waarop in het Engels, Frans en Nederlands wordt gewaarschuwd voor drijfzand, maar uitgerekend Duitsers 'herzlich wilkommen' wordt geheten, is uitverkoren tot 'Taalvout van het Jaar'. Dat meldt taalplatform Taalvoutjes, dat ooit op Facebook begon met het inzamelen van taalgekkigheden. Taalvout heeft niet kunnen achterhalen waar het bord staat, maar de foto was niet gemanipuleerd. Het werd uit 20 genomineerde blunders als winnaar aangewezen. Op plaats 2 eindigde de waarschuwing om niet 'zonder salto' een parkeergarage te verlaten, op 3 kwam het beroep van 'leuterleidster'.

'Lief' verjaardagscadeau voor Rutte

President Macron was zo attent de jarige Marc Rutte vrijdag een cadeau te geven tijdens een werkoverleg op het Élysée. "Heel lief, ik kreeg twee boeken over Charles de Gaulle", zei de premier na afloop. Het cadeau was een schot in de roos: Rutte houdt van biografieën. De twee lunchten samen in aanloop naar de Europese Raad komende donderdag. Zij spraken onder meer over de meerjarenbegroting. Charles Michel, president van de Raad, kwam vrijdag met een nieuw voorstel. Hij wil o.a. de bijdrage voor lidstaten opschroeven naar 1,07 procent van de nationale rijkdom. Rutte wil niet verder gaan dan 1 procent.

citroen broere no 9

Il Duce blijft ereburger van Salò 1/2

De fascistische dictator Benito Mussolini blijft ereburger van het Noord-Italiaanse plaatsje Salò. Een voorstel van drie gemeenteraadsleden uit de oppositie om het ereburgerschap te schrappen, dat hem daar in 1924 werd gegeven, stuitte op weerstand bij de overige gemeenteraad. De rest van de raad vond dat het voorstel niet passend was voor deze tijd en dat het leek ingediend met het oog op politiek gewin. "De enige manier om de foute ideologie van het fascisme uit te roeien is door met feiten aan te tonen dat onze liberale en democratische opovatting van de staat de juiste is", aldus burgemeester Giampiero Cipani.

Il Duce blijft ereburger van Salò 2/2

Salò, gelegen aan de westelijke kant van het Gardameer, is historisch van groot belang voor het fascisme. In september 1943 stichtte Mussolini van hieruit de Italiaanse Sociale Republiek, ook wel de Republiek van Salò genoemd. Het was een voortzetting van het fascisme in het noordelijk deel van Italië, nadat de Fascistische Grote Raad in Rome twee maanden eerder tijdens een stemmming in juli 1943 Mussolini had afgezet. Mussolini kwam in 1922 aan de macht. In de jaren daarna werd hij in veel Italiaanse plaatsen benoemd tot ereburger.
Ontleend aan De Telegraaf, zaterdag 15 februari 2020.

Kunstlezing in Van Cappellenhuis

Kunsthistorica Josee Claassen geeft op dinsdag 18 februari van 20 tot 22 uur uitleg over de wereldberoemde altaar panelen van Van Eycks 'Lam Gods' die de afgelopen jaren zijn gerestaureerd. Ze zijn nu te zien in het Museum voor Schone Kunsten in Gent van 1 februari t/m 30 april. Hierna zijn zij weer te zien zijn in de Sint Baafskathedraal in Gent. Ook vertelt Josee over het leven van Jan van Eyck aan de hand van zijn schilderijen.Toegang 7,50 /tot 26 jaar 5,00 inclusief pauzedrankje.
Informatie en reserveren: www.vancappellenhuis.nl

Meer kabelkrant...