Deze website maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie: lees ons cookie-beleid of verberg deze melding. ×

meer nieuws

LOK TV ­ Open Monumentendag 2020

10 oktober 2020 Video Correspondenten
artikel

Open Monumentendag 'Light' 2020. Officiële start bij het Streekmuseum met de uitreiking van de Cultuurgids door wethouder Coen Derickx aan Huib Neven ...Een nieuwe video van onze video correspondent LOK TV. Kijk op de website onder het menu . . .

Knoestige joekels

10 oktober 2020 Column Bert van Oosterhout
column

De prijs voor de oneliner van de week – zo'n zinnetje dat lekker bekt en dat maar niet uit je hoofd wil – gaat deze keer naar Cornel van Geelen. De fractievoorzitter van de PvdA in de gemeenteraad. Voor deze microfoon hield hij vo . . .

Een nobel besluit

3 oktober 2020 Column Bert van Oosterhout
column

Vrienden van bijna hetzelfde vooroorlogse bouwjaar als wij, hebben hun besluit genomen. Mocht het corona-virus hen bespringen en staan artsen voor de keuze hèn te redden of een jongere patiënt, dan geven zij de jeugd voorrang. Dat . . .

Kijk op Krimpen op 3 oktober

3 oktober 2020 Dick de Klerk
artikel

In het radioprogramma Kijk op Krimpen van zaterdag 3 okt. via LOK-Radio tussen 10.00 en 12.00 uur o.a. de volgende onderwerpen: - Renovatie voor W.C. Crimpenhof. Een gesprek met Paul Vogels van de winkeliersvereniging. Uw browser ondersteun . . .

Greg Shapiro in Isala Theater met Leaving Trumpland

2 oktober 2020 Sid B. Dane
artikel

Greg Shapiro, bekend van Boom Chicago, BNR, Comedy Central en Zondag met Lubach, is terug in de theaters. De veelgeprezen comedian staat op 15 oktober met Leaving Trumpland - A 2020 US Election Survival Guide in Isala Theater, Capelle a/d IJssel. . . .

Deze week in Kijk op Krimpen

26 september 2020 Dick de Klerk
artikel

- Weerpraatje van Jan Dekker Uw browser ondersteund deze audio player niet. U kunt het bestand downloaden. - Jongerentheatergroep Quint speelt 'De Piraten Koningin' in de Tuyter Uw browser ondersteund deze audio player niet. U ku . . .

Nog meer nieuws...

kabelkrant

Het weer

Op veel plaatsen start de vrijdag grijs door bewolking, nevel of mist. Verder is er ruimte voor zon, maar er valt eerst nog een bui in het zuidoosten. Later kan vooral in het noordwesten weer een bui vallen. Het wordt 15 tot 17 graden. De wind waait eerst uit het zuiden, later uit het zuidwesten en neemt langzaam toe naar matig tot vrij krachtig, 3 tot 5 Bft. Zaterdag verloopt droog, maar wel met tamelijk veel wolken. Er staat meer wind en het wordt dan 15 graden. Zondag gaat het weer regenen.

In het radioprogramma Kijk op Krimpen

In het radioprogramma Kijk op Krimpen van zaterdag 24 okt. via LOK-Radio tussen 10.00 en 12.00 uur o.a. de volgende onderwerpen:
- Start kap zieke Essen in recreatiegebied.
- Corona dwarsboomt Cultuurprogramma.
- “Zin” wandeling van verpakkingen en afval.
- “Webinar” Operatie Steenbreek.
- CDA wil “knarrenhof” in Krimpen.
- Meedenken over reis alternatieven.
Herhaling op maandag van 10.00 - 12.00

1662 Nieuwe coronabesmettingen in de regio

Volgens de laatste cijfers van het RIVM zijn er donderdag 1662 nieuwe besmettingen vastgesteld in de regio Rijnmond. Dat is een nieuw record. Woensdag waren er 1184 nieuwe besmettingen, dinsdag 1122.Het totaal aantal besmettingen in onze regio sinds de start van de coronacrisis staat nu op 40.365.In de afgelopen 24 uur zijn veertien mensen uit de regio aan corona zijn overleden, waaronder één persoon uit Krimpen aan den IJssel.
Het aantal nieuwe coronagevallen in de gemeente, gevolgd door het totaal sinds het begin van de coronacrisis: Krimpen aan den IJssel: 25 - 627

Banendrama bij Schiphol

Er staan zeker 60.000 banen rond de luchtvaart op de tocht door de coronacrisis. Naar verwachting zal de helft van de directe banen op Schiphol verdwijnen, plus nog een derde van de ’afgeleide’ werkgelegenheid. In vele sectoren, zoals luchtvaart zelf, reisindustrie, horeca en detailhandel, is een ontslaggolf ingezet, blijkt uit een inventarisatie van De Telegraaf.

Meer inhoud in tweede debat Trump en Biden

Het tweede verkiezingsdebat tussen de Amerikaanse president Donald Trump en zijn Democratische rivaal Joe Biden in de nacht van donderdag op vrijdag was een stuk inhoudelijker en minder chaotisch dan het eerste. Of het veel kiezers over de streep zal trekken, valt te bezien.

Eerste zorgbonussen zijn uitbetaald

De eerste zorgbonussen zijn aan 100 zorginstellingen uitgekeerd.In juni beloofde het kabinet een bonus van 1000 euro netto aan zorgmedewerkers voor hun inzet tijdens de eerste coronagolf. Het is de bedoeling dat alle bonussen voor het eind van het jaar zijn uitbetaald.

Binnenkort opzet van zeven grote snelteststraten

De komende weken zullen zeven grote snelteststraten worden opgezet in Nederland. Bij deze teststraten krijgen geteste personen binnen vijftien minuten de uitslag.
Het is nog onbekend wie als eerste van de snelteststraten gebruik mogen maken. Ook over de locaties is nog niets bekendgemaakt. De bedoeling is dat militairen helpen met de testlocaties op te zetten.

Coen Verbraak wint interviewprijs

Programmamaker Coen Verbraak wint dit jaar de Sonja Barend Award voor het beste tv-interview van het jaar.Voor zijn serie over de val van Srebrenica sprak Verbraak met oud-Dutchbatter Liesbeth Beukeboom over haar ervaringen in de Bosnische enclave.De jury roemt Verbraaks prachtige zinnen en zijn mededogen.De prijs werd uitgereikt door Sonja Barend zelf in De Vooravond.

De pepernoot is niet ongevoelig voor de coronacris

Het pepernotenrecord van vorig jaar wordt dit jaar niet verbroken en niet eens geëvenaard. Dat concludeert marktleider Van Delft Biscuits. Door de coronacrisis doen we gerichter boodschappen en zijn we terughoudender met impulsaankopen zoals van kruidnoten, zoals ze officieel heten.

De Roy van Zuydewijn begint nieuwe rechtszaak

Edwin de Roy van Zuydewijn eist vrijdag bij het Gerechtshof in Den Haag, ruim veertien jaar na zijn scheiding van prinses Margarita de Bourbon de Parme, opnieuw partneralimentatie van zijn ex-vrouw. Dat schrijft De Volkskrant. Een eerdere poging mislukte omdat de prinses beweerde geen geld te hebben.

Meer kabelkrant...

politienieuws uit de regio

Politie zoekt getuigen van schietincident Da Costastraat Rotterdam

23 oktober 2020 Politie Nederland | Rotterdam
artikel

Bewoners van de Da Costastraat in Rotterdam werden op 23 oktober opgeschrikt toen een onbekende persoon schoten loste op een woning. Niemand raakte gewond. De politie zoekt getuigen.Stcokfoto politie Rond 01.45 uur reed een personenauto de straat . . .

Aanhouding na beroving met vuurwapen, politie zoekt tweede verdachte

21 oktober 2020 Politie Nederland | Rotterdam/Den Haag
artikel

Een 22-jarige man uit Spijkenisse is dinsdag 20 oktober aangehouden na een beroving van een 17-jarige jongen uit Rotterdam. Het slachtoffer dacht een telefoon te gaan kopen, maar kreeg een vuurwapen op zich gericht en moest zijn geld afstaan. Een twe . . .

Schietincidenten en babbeltrucs in Bureau Rijnmond

21 oktober 2020 Politie Nederland | Rotterdam
artikel

Babbeltrucs zijn de laatste tijd bijna aan de orde van de dag. Daarom zou Bureau Rijnmond, het Regionaal opsporingsprogramma van politie en Openbaar Ministerie, deze week enkel aandacht besteden aan dit onderwerp. De actualiteit dwong echter die plan . . .

Meer politienieuws...