Deze website maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie: lees ons cookie-beleid of verberg deze melding. ×

Kijk op Krimpen

zaterdag 10:00-12:00

Herhaling op maandag van 13:00 tot 15:00 uur

2017-05-13 Dick bij de kinderboerderij   2017-05-13 Terry bij de kinderboerderijDe maand mei staat altijd in het teken van het schapen scheren.  Zo ook op de Krimpense kinderboerderij “Klein Boveneind”.  Dat staat op 13 mei weer te gebeuren en traditiegetrouw komt de uitzending van “Kijk op Krimpen” daar vandaan.  Niet alleen van het schapen scheren wordt een impressie verzorgd maar ook van de andere activiteiten. 

Los daarvan hebben we ook nog aandacht voor twee andere onderwerpen t.w. extra krediet voor de kinderboerderij (hoe actueel kun je zijn……) en het Zwanenwater definitief afgekeurd als recreatieplas. We praten daarover met de wethouders Jaap Blankenberg resp. Marco Oosterwijk die beiden op de kinderboerderij “acte de presence” zullen geven.  Verder onze vaste onderwerpen, het weerpraatje met Jan Dekker, de inhoud van het programma “Multisport” met Hans Stofkooper en onze column, deze week uitgesproken door Huib Neven.

Presentatie ter plekke wordt verzorgd door Dick de Klerk en Terry Mace-Hardyman, terwijl de programmatechniek in de studio in handen is van Niels van der Steenhoven.  Wellicht spreken we elkaar op de kinderboerderij!


De nieuwste columns van Kijk op Krimpen:

PROGRAMMABESCHRIJVING


Kijk op Krimpen is een programma dat door wisselende presentatoren wordt verzorgd. Het programma bevat nieuws en informatie uit Krimpen en omstreken, vaak met gasten uit Krimpen aan den IJssel.

Het programmahoofd van Kijk op Krimpen is Niels van der Steenhoven. De redactie is in handen van Terry Mace-Hardyman. Terry, Niels en Dick de Klerk verzorgen beurtelings de centrale presentatie.

Kijk 2017 - Terry en Dick Kijk 2017 - Niels
Terry Mace-Hardyman en Dick de Klerk Niels van der Steenhoven

Jan van Zwienen verzorgt de techniek als Terry presenteert. De weersverwachting van de regio wordt uitgebreid uit de doeken gedaan door onze vaste weerman Jan DekkerKasper Luchtmeijer vertelt over het programma Multisport. 

Kijk 2017 - Jan van Zwienen Kijk 2017 - Jan Dekker
Technicus Jan van Zwienen Weerman Jan Dekker

Het tweede uur start met de bekendmaking van de nieuwe LOK-schijf, gevolgd door een actuele column door één van onze columnisten. Per toerbeurt zijn dit Frank DrionAn Terlouw en Lourens Portasse. Tevens wordt de nieuwe LOK-schijf bekend.

Kijk 2017 - Frank Kijk 2017 - An Kijk 2017 - Lourens
Columnist Frank Drion Columnist An Terlouw Columnist Lourens Portasse

Het basisformat van het programma is als volgt:

10.00 Nieuwsbulletin
10.10 Weerbericht door Jan Dekker (Meteo IJssel en Lek)
10.20 Actueel item
10.30 Actueel item/Opmerkelijk berichten
10.45 Actueel item
10.55 Vooruitblik naar MultiSport met Kasper Luchtmeijer
11.00 Nieuwsbulletin
11.05 De nieuwe LOK-schijf
11.10 Columnist
11.15 Actueel item
11.30 Actueel item/Nieuws uit Krimpen
11.45 Actueel item

tot 12:00

Bekijk hier het introductiefilmpje van Jan Dekker:

Voor meer informatie, of als u interesse heeft om als gast deel te nemen aan het programma, kunt u contact met ons opnemen via kijkopkrimpen@gmail.com.

Kijk 2017 - Team

Het team van Kijk op Krimpen boven vlnr: Frank Drion, Lourens Portasse, Dick de Klerk, Niels van der Steenhoven. Onder vlnr: Jan Dekker, An Terlouw, Terry Mace-Hardyman, Jan van Zwienen

HISTORIE


Kijk op Krimpen is een programma dat ontstaan is door een samenvoeging van de programma's De ochtendeditie en Wakker worden met... .

De Ochtendeditie was het eerste programma van de Lokale Omroep Krimpen, toen nog genaamd Nieuws en Informatiemagazine. In een twee uur durende uitzending op zaterdagmorgen van 10 tot 12 uur brengt het informatie over die onderwerpen die voor de bewoners van Krimpen en omgeving interessant zijn. Het programma De Ochtendeditie is meer dan 20 jaar lang met veel succes gepresenteerd door Margaret Roeloffs.

Wakker worden met... (tot en met 1995 heette het programma Ochtendhumeur) was een programma waarin de presentatie gerouleerd verzorgd werd door verschillende LOK-medewerkers, onder aansturing van Renko Ponsen. In het programma werden andere medewerkers van de LOK gebeld zodat zij informatie konden geven over hun programma.

Vanaf 2011 zijn de beide programma's samengevoegd tot één nieuw programma met de naam Zaterdagmorgen met.... Niels van der Steenhoven heeft daarmee het stokje overgenomen van Margaret en Renko als programmahoofd. Samen met Dick de Klerk startte hij het nieuwe programma. 

Begin 2012 wordt het team uitgebreid met een nieuwe presentator: Terry Mace Hardyman. Samen met technicus Cor Vonk zal hij twee keer per maand het programma verzorgen. Tevens doet Terry wekelijks de redactie van het programma, waarmee het programma een zeer actueel karakter krijgt.

In april 2013 wordt het programma omgedoopt tot de huidige naam Kijk op Krimpen. Eind 2016 stopt Cor Vonk met zijn werk als technicus bij het programma en hij wordt opgevolgd door Jan van Zwienen.

medewerkers

presentatie
techniek
columnist
weerman