Deze website maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie: lees ons cookie-beleid of verberg deze melding. ×

Archeologisch onderzoek Stormpolder

17 mei 2024 Sid B. Dane Radio 6

In de loop van dit jaar vangen de bouwwerkzaamheden aan in de Stormpolder voor het maken van een enorme werkvloer, waarop in de toekomst Hollandia en Royal IHC hele grote installaties kunnen gaan bouwen of herstellen.

Daar waar op het terrein nu nog autoâ?Ts staan geparkeerd aan de Van Cralingeweg zal straks â?oDe Putâ?, zoals dit terrein ook wel wordt genoemd, tot straatniveau gevuld worden. Vervolgens wordt er een vloer aangebracht, die later zal dienen als werkvloer voor, bijvoorbeeld, de bouw of het opknappen van bruggen, sluizen en scheepssecties.

Aan de Noordkant van deze bouwplaats, daar waar het terrein de Schaardijk raakt, is uit eerder onderzoek gebleken dat daar archeologische resten van eerdere bebouwing verwacht mogen worden. Om die reden zal er op 22 mei a.s. door Archeologisch Bureau RAAP uit Leiden, in samenwerking met de amateur-archeologen van de Stichting Archeologie Krimpenerwaard (SAK), onderzoek worden gedaan naar deze resten door het graven van twee proefsleuven.

Dit onderzoek is vanaf 10.00 uur ook beperkt toegankelijk voor publiek. Op de locatie zullen tekst en uitleg worden gegeven door de amateurs en kunnen vragen worden gesteld over de verwachtingen van het onderzoek en zal uitleg worden gegeven over eventueel opgegraven vondsten. 

Aangezien het een archeologische bouwplaats betreft zullen er strikte regels gelden waaraan bezoekers zich dienen te houden! Pas ook kleding en schoeisel aan de omstandigheden aan.

sak

Ander nieuws van Radio 6

Archeologisch onderzoek Stormpolder

2022

Raamexposities bij winkeliers Bergambacht

"Tussen de Weg en de Wereldrand" nu met beeldende kunstwerken in De Tuyter

Examenleerlingen Krimpenerwaard College exposeren in de Tuyter

2021

Fabian Fransicus Eerste theatervoorstelling in De Tuyter

Meer nieuws in het archief van: Radio 6

Meer informatie

Meer informatie over de LOK programma's bij dit artikel: Radio 6