Deze website maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie: lees ons cookie-beleid of verberg deze melding. ×

'Hemelse' uitzending Decennium Dick - Feest van de Geest - terugblik op 5 mei

10 mei 2018 Dick de Klerk Decennium Dick

Heaven, Tears in heaven, Hurts like heaven, The edge of heaven, Heaven is a place on earth, Heaven for Everyone... Alle muziek had wel iets te maken met hemelvaartsdag in Decennium Dick op donderdagavond 10 mei. Naast de muziek was er natuurlijk ook nog aandacht voor de actualiteiten.

feest-van-de-geest2018FEEST VAN DE GEEST

In de studio kwam langs Ds. Corinne Groenendijk van de Wingerd. Deze week is namelijk het 'Feest van de Geest' begonnen. Het feest heeft dit jaar het thema 'Levensadem' en wordt gehouden in samenwerking met verschillende kerken. De dominee vertelde over dat we ons mogen verwonderen over de dagelijkse levensadem. Maar ook dat we een speciaal kunstwerk dat is gemaakt door viltkunstenaar Marian Kastelein kunnen komen bewonderen. Dat er in de kerk schoolklassen van de groepen 8 langs gaan komen, een spefciale kookworkshop met gerechten voor hemelvaartsdag en het Pinksterfeest. Er is gelegenheid om foto's te maken voor het Krimpens Kerkblad waarop u zelf kunstzinnig aan de slag mag gaan met het thema 'Levensadem'. Foto's voor deze wedstrijd mogen ingestuurd worden naar: redactiekrimpenskerkblad@gmail.com. Daarbij mag u dan ook omschrijven waarom u vindt dat de foto 'levensadem' laat zien. Ook vertelde ze wanneer u het kunstwerk kunt komen bewonderen in de Wingerd. Kortom: luister het volledige interview met Ds. Corinne Groenendijk terug.

TERUGBLIK OP 5 MEI - AANKOMST VAN HET BEVRIJDINGSVUUR

Ook blikten we terug op zaterdag 5 mei met de aankomst van het bevrijdingsvuur in Krimpen aan den IJssel. Het team Runners naar Krimpen vertrok midden in de nacht vanuit Wageningen met het bevrijdingsvuur en brachten het naar Krimpen aan den IJssel. U hoorde gesprekken met: Margot Wekker, voorzitter van DCV Siemen de Wilde, Loco-burgemeester Marco Oosterwijk, verslaggeving van de live-aankomst en het ontsteken van het vuur, een gesprek met initiatiefneemster Ingeborg de Vries en een gesprek fietser en motivator Mark.

Beluister hier de samenvatting:

SCHEIDSRECHTER HARVY DE BRUIN FLUIT 900e WEDSTRIJD

En kon u ook nog luisteren naar een gesprek met scheidsrechter Harvy de Bruijn, 73 jaar en al jarenlang voetbal scheidsrechter. 900 Officiële wedstrijden mocht hij al fluiten in zijn loopbaan, maar als we de niet officiële wedstrijden mee zouden tellen, dan zou hij al zeker al 1200 wedstrijden gefloten hebben. Gezien zijn leeftijd mag hij geen wedstrijden meer fluiten van de KNVB voor het eerste elftal van DCV, maar zijn officiële 900e wedstrijd was een wedstrijd van DCV 5 tegen Barendrecht 10. Voorafgaan aan het duel werd hij door DCV in het zonnetje gezet. Beluister hier ook het gesprek met de scheidsrechter dat we afgelopen zaterdag hebben opgenomen.

Decennium Dick is een programma van Dick de Klerk

Ander nieuws van Decennium Dick

Florien Ferdinandus straalt op Gouden Televizier-Ring Gala

Brand zwembad de Lansingh

Groot Krimpens Radio Dictee

Zomerse 50 bij Decennium Dick

Special FM - eenmalige speciale uitzending

Meer nieuws in het archief van: Decennium Dick

Meer informatie

Meer informatie over de LOK programma's bij dit artikel: Decennium Dick