Deze website maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie: lees ons cookie-beleid of verberg deze melding. ×

Deventenaar Thijmen Apswoude slaapt 250 dagen per jaar in het bos

20 januari 2018 Alfons Schramm Happy Hour

thijmen-klein-768x500 Thijmen (27) heeft een huurhuis in de binnenstad van Deventer, een vrouw en een dochter (2) maar de natuur is zijn thuis. Als het even kan ontvlucht hij de hectiek van alle dag en duikt hij het bos in. Met enkel een mes kan hij zich prima vermaken in de natuur. Dit is wat hij kan en waar hij zich het fijnst voelt. Zijn excentrieke levensstijl zette hij zelfs om tot onderneming. Wat hem een zeer goed inkomen oplevert. Woeste baard, tatoeages op zijn handen. In Bathmen gebruikt de wildernisschool Living by Nature, waar Thijmen hoofdinstructeur is, een aantal hectare grond. 

Living by Nature biedt jong en oud, professionele cursussen en workshops. Van één dag tot een complete jaaropleiding. Als hoofdinstructeur leert Thijmen zijn studenten met oorspronkelijke technieken en natuurlijke materialen (over)leven. Van welke houtsoorten je gebruikt voor een vuurboog, tot hoe je een huid kunt bewerken tot ‘raw hide.’ “Dat buiten zijn, zijn we als moderne mensen een beetje verleerd. Voor mij is het een ander verhaal. Ik kom uit een jagersfamilie en weet niet beter. De natuur is er mij met de paplepel ingegoten. Maar ik geef toe: ik ben er zelf compleet in doorgeslagen.” 
Toen Thijmen 1,5 jaar oud was ging hij voor het eerst, in de maxi-cosi, mee op jacht. Hij groeide op en zijn vader nam hem regelmatig mee op sleeptouw om de dieren in het wild te observeren en een totaal gevoel van sereniteit in de natuur te vinden. ”Toen ik 6 jaar was gingen mijn ouders uit elkaar. Mijn moeder kreeg een nieuwe man, een natuur rechercheur, en het contact met mijn vader verwaterde. Ik ging me afzetten tegen mijn stiefvader, op mijn 16e vloog ik het huis uit en trok ik de natuur in. De liefde voor de natuur zit in mijn bloed. Ik heb niets anders en ik wil ook niets anders.”
Jarenlang snuffelde Thijmen rond tussen bomen en planten voor puur plezier. Niet alleen in Nederland maar ook ver daarbuiten. Hij kan vuur maken als de beste, bouwt schuilplekken, vindt voedsel en herkent bomen en planten, zelfs in de winter, als alles verwelkt is. Hij bezit een dosis kennis waar menig boswachter jaloers op is. En daar moest hij wat mee doen. “Op mijn 18e begon ik met lesgeven en dat heb ik de afgelopen jaren uitgebouwd. Ik heb cursussen ontwikkeld voor allerlei verschillende soorten omgevingen en scenario’s. Ik durf te zeggen dat ik het in alle gebieden op de wereld zou kunnen uithouden. Tenzij ik een been breek, dan wordt het een ander verhaal.” Kortom, een heel aparte man, maar wel veel respect voor!

In deze Happy Hour draaien we natuurlijk iets van The Cranberries, vanwege het plotselinge overlijden van Dolores O'Riordan, de zangeres van The Cranberries. Dolores Natuurlijk heb ik ook een stuk vinyl bij de hand om te gaan draaien. Wat het wordt? Luister maar!


De LOKSCHIJF is: El Bano - Enrique Iglesias ft Bad Bunny. Enrique Miguel Iglesias Preysler, Madrid, 8 mei 1975, is een Spaans zanger, als zoon van zanger Julio Iglesias zit de muziek al vroeg in zijn bloed. Hij debuteert in 1995 met zijn titelloze album, maar moet nog tot 1999 wachten op zijn eerste hit in ons land. "Bailamos" weet dan de vierde plaats te bereiken. Een jaar later scoort hij, samen met Whitney Houston, zijn eerste nummer 1-hit met "Could I have this Kiss forever". Ook de opvolgers, "Hero" en "Escape", worden grote hits in ons land.
De Spanjaard is populair en geeft in 2002 voor het eerst een concert in Nederland in de Rotterdamse Ahoy’. Ook krijgt hij dat jaar een relatie met de, op dat moment ook populaire, Russische tennisster Anna Koernikova. In 2007 verschijnt zijn album "Insomniac" dat opnieuw succesvol is. Zowel "Do you know (The Ping Pong Song)" als "Tired of being sorry" komen dat jaar in de top 3 terecht. Ook geeft de Spanjaard opnieuw een concert in Ahoy’. 

In 2008 maakt Iglesias "Can you hear me", het thema van het Europees kampioenschap voetbal. In 2009 weet "Takin’ back my Love" (met Ciara) nog wel de vijfde plaats te bereiken, maar daarna blijven de echt grote successen voor Enrique uit. En dat ligt niet aan de namen met wie hij dan samenwerkt, zoals Nicole Scherzinger, Ludacris, Pitbull en Usher. 

In 2014 gooit Iglesias het over een andere boeg als hij samen met de Cubaanse groep Gente De Zona en Descemer Bueno "Bailando" maakt en zijn 18e hit in ons land scoort. Het nummer is één van de zes Spaanstalige nummers op zijn album "Sex and Love". Daarvan wordt ook "Let me be your Lover" (met Pitbull) als single uitgebracht.

In 2015 maakt hij samen met Nicky Jam het zomerse "El Perdón". Het wordt eind juli zijn derde nummer 1-hit, waarmee hij het aantal van zijn vader Julio overtreft. "El Perdón" is de vijfde volledig Spaanstalige nummer 1 in ons land.

"Messin' around" is voor Enrique in het voorjaar van 2016 opnieuw een samenwerking met Pitbull. Nog geen week later verschijnt ook zijn eigen track, "Duele El Corazón". Eind mei levert hij een vocale bijdrage op "Don't you need Somebody" van RedOne. 

Enrique Iglesias Ft In 2017 schotelt Iglesias ons weer een Spaanstalige track voor via Súbeme La Radio. Daarop werkt hij, naast met Zion & Lennox, opnieuw samen met Descemer Bueno, met wie hij in 2014 de hit "Bailando" scoorde. En nu dus de LOKSCHIJF "El Baño".

Veel luisterplezier!

Ander nieuws van Happy Hour

Toerist rijdt in vier uur ruim 41.000 euro aan boetes bij elkaar

Man betaalt na 44 jaar parkeerboete omdat hij zich schuldig voelt

Greenpeace smeert 3500 liter verf op Berlijnse zonnerotonde

Duitsers draaien helemaal door van vrouwelijke voetbalcommentator

Zoon begraaft zijn vader in gloednieuwe BMW

Meer nieuws in het archief van: Happy Hour

Meer informatie

Meer informatie over de LOK programma's bij dit artikel: Happy Hour