Deze website maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie: lees ons cookie-beleid of verberg deze melding. ×

Krokodil valt gestrande vissers aan die dagenlang op eigen auto slapen

25 november 2017 Alfons Schramm Happy Hour

gestrande_auto Twee Australische vissers hebben vijf dagen vastgezeten in het westen van Australië. De auto van de mannen zakte weg in de modder en ze konden vervolgens geen kant op. 
Charlie Williams (19) en Beau Bryce-Maurice (37) waren samen met hun hond. Ze waren op een visexpeditie. De twee kwamen volgens de lokale politie vast te zitten in een mangrove-gebied, een plek waar veel krokodillen zitten. Eén krokodil kwam vervolgens dichtbij, vertelde een van de twee mannen aan de politie. De krokodil had het gemunt op de hond, maar die overleefde de aanval. 
De mannen strandden op vrijdag. Toen ze op maandag nog niet thuis waren gekomen, werd een zoekactie gestart. Dinsdagmiddag werden ze gevonden. Zes keer kwam hun auto onder water te staan door wisselende getijden. "Ze waren heel blij ons te zien", zei een politieman. "Ze waren vermoeid, uitgedroogd en ze moesten huilen." Het werd in de dagen dat de mannen vastzaten niet koeler dan 25 graden. Maximaal werd het 35 graden. De politieman: "Hier vijf dagen vastzitten... Ik weet niet wat er in hun hoofden omging." Brr, ik moet er niet aan denken. 
In deze Happy Hour draaien we natuurlijk een single van de afgelopen dinsdag overleden zanger david-cassidy-David Cassidy. david-cassidy-dr-phil Verder bellen we mensen op die jarig geweest zijn. Ellen Bommeljé komt langs voor de column "Blij met de Bieb". Het boek "Het geheime dagboek van Hendrik Groen" zal hierin de hoofdrol spelen. Hendrik Groen, het pseudoniem van Peter de Smet, is een Nederlands schrijver. Hij is de auteur van het in 2014 verschenen boek Pogingen iets van het leven te maken: Het geheime dagboek van Hendrik Groen, 83¼ jaar. hendrikgroen Dat boek werd in 2016 bekroond met de Publieksprijs voor het Nederlandse Boek. Het vervolg Zolang er Leven is: Het nieuwe geheime dagboek van Hendrik Groen, 85 jaar verscheen in 2016. Jarenlang was onbekend wie er schuilging achter het pseudoniem. Dit leidde tot speculatie over wie het kon zijn. De namen Sylvia Witteman tot Arnon Grunberg werden genoemd. Zowel de Volkskrant als het NRC Handelsblad[2] onthulden in 2016 vrijwel gelijktijdig dat het zou gaan om de toen 62-jarige Peter de Smet. De Smet heeft daarop gereageerd met de woorden dat 'hij niet zit te wachten op publiciteit' en 'geen zin in de heisa van bekendheid heeft'. Pogingen iets van het leven te maken won in 2016 de Publieksprijs voor het Nederlandse Boek. Deze prijs werd door de auteur niet persoonlijk opgehaald. In 2017 werden de boeken verfilmd en door Omroep Max als televisieserie Het geheime dagboek van Hendrik Groen uitgezonden. De scenarioschrijver Martin van Waardenberg bevestigde wederom dat De Smet de man achter het pseudoniem is.
De LOKSCHIJF is: Golden Slumbers - Elbow. elbow_goldenslumbers In Groot-Brittannië wordt ieder jaar met veel belangstelling uitgekeken naar de kerstcampagne van warenhuisketen John Lewis, omdat die altijd zeer ontroerend is. Deze kerst mag Elbow voor de muziek zorgen. De single is een cover van de gelijknamige Beatles song van hun album “Abbey Road”. Hun versie van "Golden Slumbers" komt meteen ook op een 'The Best of'-album. Een plaat die meedingt naar een plaatsje tussen alle kerstcadeau's. De band uit Manchester, bestaande uit zanger Guy Garvey, toetsenist Craig Potter, bassist Pete Turner en gitarist Mark Potter, bestaat al bijna twintig jaar. Met “Magnificent” scoorden ze vorig jaar een grote internationale hit. Elbow
Zanger Guy Garvey wil er ook nieuw publiek mee bereiken: "Best ofs are a good way of introducing new fans to a big back catalogus. My first Leonard Cohen album was 'The best of', same with Fleetwood Mac and Nick Drake." Deze LOKSCHIJF zal er zeker toe bijdragen.

 

Veel luisterplezier!

Ander nieuws van Happy Hour

Man betaalt na 44 jaar parkeerboete omdat hij zich schuldig voelt

Greenpeace smeert 3500 liter verf op Berlijnse zonnerotonde

Duitsers draaien helemaal door van vrouwelijke voetbalcommentator

Zoon begraaft zijn vader in gloednieuwe BMW

Agent had beloofd iets geks te doen als leerling betere punten haalt

Meer nieuws in het archief van: Happy Hour

Meer informatie

Meer informatie over de LOK programma's bij dit artikel: Happy Hour