Deze website maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie: lees ons cookie-beleid of verberg deze melding. ×

Heren zijn schoner in het toiletgebruik

9 september 2017 Alfons Schramm Happy Hour

toiletdames Toiletdames Leny en Susan zorgen voor schone wc's op de drafbaan in Emmeloord. Wat bezielt de dames dit werk te doen? En wat valt op, tijdens het werk als toiletdame? Zo'n interview is best leuk, maar er moet natuurlijk wel gewoon gepoetst worden.....en dus verdwijnen Leny van der Veen (58 ) en dochter Susan (30) met de regelmaat van de klok richting toiletten. Gewapend met poetsdoek en reiniger vangen ze het ene compliment na het andere. ,,De toiletten hier op de drafbaan zijn wel oud, maar vooral ook schoon en daar gaat het de mensen toch om. Ik ga regelmatig naar festivals en daar zie ik me toch smerige bakken. En wat denk je van die benzinestations langs de snelweg. Zet er dan alsjeblieft een toiletdame bij, want iedereen wil graag een schoon toilet'', zegt Leny die ondersteuning krijgt van een dame in een blauwe jurk. 

Ze moet zo nodig dat ze het schoteltje voorbij stuift. ,,Blij dat jullie hier geen Dixi's hebben en ik betaal zo meteen.....'' Vrolijk lachend kijken de toiletdames haar na om bij terugkomst te vernemen dat ze helemaal geen geld bij zich heeft. ,,Geen probleem, dat komt straks wel een keer'', klinkt het begrijpend. 
,,Sommige mensen snappen niet waarom we dit werk doen, maar we krijgen behoorlijk wat fooi en bovendien is het vaak reuzegezellig'', vertelt Leny die moet passen als er een man met een briefje van twintig staat te wapperen. ,,Het kost maar 40 cent, betaal straks maar dubbel, dan krijg je ook twee dropjes.'' Deze pot Engelse drop is meteen een aanmoediging voor onze gasten om hun handen te wassen als ze geweest zijn'', wijst Susan. ,,Toch is er bij het schoonhouden wel degelijk een verschil. 
Natuurlijk hebben de dames het excuus dat ze vaker moeten verschonen, maar over het algemeen zijn de heren toch schoner in het toiletgebruik. En mooi gezellig als ze een borreltje op hebben. Laatst vroeg er één om een tienrittenkaart, dat is toch lachen. Een beetje humor houdt dit baantje leuk en over het algemeen is dit poldervolk ook gewoon eerlijk.'' Het wordt onmiddellijk bevestigd door een jongetje dat met een rotvaart de hoek om komt zeilen. ,,Hier nog een euro van m'n moeder, je weet wel die ene mevrouw in die blauwe jurk...'' Da's toch mooi.

Op deze regenachtige dag gaan we u een gezellig uurtje voorschotelen met goede muziek, "Cover-Original", leuke berichtjes, mensen die gebeld gaan worden omdat ze jarig zijn en we gaan Michel Ebben bellen,Michel Ebben_live zodat hij wat kan vertellen over zijn nieuwste album "Michel Ebben Live 2013-2017" dat CD van de Maand is bij Happy Hour. Ruim 20 jaar staat hij op de planken! Van kleine café’s en theaters tot de hoofdpodia van buitenlandse festivals, alleen gewapend met gitaar, of met band. Elk optreden is uniek en kenmerkt zich door intensiteit, gelaagdheid en humor. Verstild, maar altijd in dialoog met zijn publiek! Dus, de hoogste tijd om een live album uit te brengen.
Op ‘Michel Ebben Live 2013-2017’ Michel Ebben Live 2013-2017  Album-1 staan 13 nummers opgenomen tijdens diverse optredens in Nederland, de afgelopen vijf jaar. Een bijzondere collectie songs, waaronder nummers zelden live gespeeld "In our Kingdom", "(A Song for) Fall & Darkness" en covers van nummers van vrienden als Shawn Byrne "Ol’ Cook Pot" en Eric Taylor "Strong enough for Two". Op dit album verder muzikale bijdragen van Delouise (Wies Peeters) en Kalulu (Marinka Stam). Samengesteld als een privé-concert, wat je kunt beluisteren vanuit je eigen luie stoel!

De LOKSCHIJF is: Zing! - Nick en Simon & Jayh. Nick & Simon (Nick Schilder, 6-11-1983 en Simon Keizer, Volendam) hebben gisteren twee nieuwe singles uitgebracht:" Zing!"  met Jayh (Jaouad Ait Taleb Nasser, Amsterdam, 18-01- 1982), Nederlandse zanger en producer) en " Proosten op de Doden". En wat meteen opvalt is dat Nick & Simon een nieuwe sound hebben! Om je een beetje het idee te geven wat voor sound:" Zing!" is geproduceerd door Jack $hirak; een producer die muziek maakt voor o.a. Lil Kleine en Ronnie Flex. Dus totaal niet de sound van de Rosanne's en Julia's die het duo normaal uitbrengt. In hun vlogs laten ze weten dat ze nog best wel zenuwachtig zijn over deze switch. Aan de fans dus om hun oordeel te vellen... en mede daarom LOKSCHIJF!Zing

Veel luisterplezier!

Ander nieuws van Happy Hour

Man betaalt na 44 jaar parkeerboete omdat hij zich schuldig voelt

Greenpeace smeert 3500 liter verf op Berlijnse zonnerotonde

Duitsers draaien helemaal door van vrouwelijke voetbalcommentator

Zoon begraaft zijn vader in gloednieuwe BMW

Agent had beloofd iets geks te doen als leerling betere punten haalt

Meer nieuws in het archief van: Happy Hour

Meer informatie

Meer informatie over de LOK programma's bij dit artikel: Happy Hour