Deze website maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie: lees ons cookie-beleid of verberg deze melding. ×

Win twee kaarten voor Tour du Jour, de Rally

10 augustus 2017 Dick de Klerk Decennium Dick Kijk op Krimpen

18, 19, 25 en 26 augustus wordt in Krimpen het Hart4Krimpen Gala georganiseerd bij voetbalvereniging DCV. Het gala wordt georganiseerd om het goede doel Hart4senioren te steunen. Met de opbrengst gaan we de eenzame ouderen uit de regio een onvergetelijke dag bezorgen. Met activiteiten als een bezoek aan Diergaarde Blijdorp, een uitje naar een pannenkoekenuis, een luch op het strand of een prachtige rondvaart door de Rotterdamse haven. Hart4Krimpen haalt de ouderen uit hun isolement en ze stimuleren nieuwe vriendschappen.

Eenzaamheid onder senioren is de afgelopen jaren enorm toegenomen. Ouderen worden steeds vaker gedwongen om  thuis te blijven wonen en verliezen daardoor steeds meer het contact met hun leeftijdgenoten. 

Ouderen Vereniging Senes, richt zich op het organiseren van activiteiten voor pensioengerechtigde, eenzame ouderen en stelt ontmoeten centraal. Daartoe organiseert Senes benefiet-evenementen die ertoe leiden dat geld wordt ingezameld om evenementen te organiseren.

De doelstelling sluit aan op de volgende wensen van de overheid:

· Het creëren van een ontmoetingsplaats dicht bij de leefomgeving
· Het aanbieden/organiseren van activiteiten
· Het voorkomen van eenzaamheid en isolement
· Het ondersteunen van kwetsbare groepen

Deze vier punten hangen nauw samen. Een belangrijke rol hierbij is, senioren mogelijkheden bieden een zinvolle invulling te geven aan hun dagbesteding. Senes wil uitgroeien tot een landelijke thuishaven voor eenzame ouderen.

Om fondsen te werven wordt er een 4-daags benefietgala georganiseerd bij DCV, het hart4krimpen gala. Dit gala wordt georganiseerd op 18, 19, 25 en 26 augustus. Een Bingo-avond, het hart4blues, het hart4hollandstalig en een avond 'Soul Factory'.

Een vijfde activiteit is de Tour du jour rally. De benefietrally wordt georganiseerd om het goede doel 'Hart4senioren' te ondersteunen. Het recept van de rally is een vermakelijke tourrit van ca 100 kilometer. Tijdens de rally draait het absoluut niet om snelheid, maar om kennis, oriëntatievermogen, handigheid en de juiste manier van instructies geven aan de chauffeur. Je rijdt met je eigen auto, zorgt zelf voor de brandstof en één of meer gezellige passagiers. De organisatie zorgt voor de rest. Er is namelijk een gezellig afterborrel met een Bbq, een veiling, live-entertainment, een tombola en een 70's en 80's party. 

Kijk voor meer informatie/inschrijvingen op www.tourdujour-rally.nl of via www.senes-vereniging.nl

tour-du-jourVoor de Krimpense rally op 26 augustus mogen we twee kaartjes van deelname gratis weggeven. Normaal gesproken kost een kaartje 59 euro. Beantwoord hiervoor de volgende vragen:

- Hoe laat start de rally?
- Wie geeft het startschot?
- Hoeveel kilometer is de rally? 

De drie antwoorden op deze vragen mogen doorgestuurd worden naar kijkopkrimpen@gmail.com o.v.v. Tour du jour.

Vermeld ook duidelijk uw voornaam, achternaam en een telefoonnummer, zodat we met u contact op kunnen nemen.

Meer weten? Luister dan via 'uitzending gemist' naar Decennium Dick van donderdag 10 augustus of luister zaterdagochtend 12 augustus naar 'Kijk op Krimpen'. Of beluister het volledige interview:

Ander nieuws van deze programma's

Deze week in Kijk op Krimpen

Special FM - eenmalige speciale uitzending

Zomerse 50

Wethouders te gast bij Kijk op Krimpen

Nieuwe wethouders zaterdag te gast in Kijk op Krimpen

Meer nieuws in het archief van: Decennium Dick | Kijk op Krimpen

Meer informatie

Meer informatie over de LOK programma's bij dit artikel: Decennium Dick | Kijk op Krimpen