Deze website maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie: lees ons cookie-beleid of verberg deze melding. ×

Bbq zonder houtskool maar met zonlicht

22 juli 2017 Alfons Schramm Happy Hour

SolSource Sport De SolSouce Sport laat je koken en barbecueën met behulp van geconcentreerd zonlicht.

Enkele jaren geleden begon de Amerikaanse dr. Catlin Powers met de ont­wikkeling van een duurzame kook­methode voor nomaden in de Himalaya, die nauwelijks toegang hebben tot energievoorzieningen. Powers ontwikkelde een ­manier om zonlicht te concentreren en zo een pan met eten te verwarmen.
Vervolgens richtte ze het bedrijf One Earth ­Designs op en 54 prototypes later was de SolSource Sport geboren. De SolSource Sport is veel lichter en compacter dan eerdere uitvoeringen en is makkelijk mee te nemen. Dit maakt ­koken en barbecueën mogelijk op plekken waar open vuur verboden is.
De SolSource Sport weegt ongeveer 4,5 kg en past gedemonteerd in ­onderdelen in een weekendtas. Het ­opbouwen en kookklaar maken duurt nog geen vijf minuten.
Het kook­apparaat is opgebouwd uit aparte schaaldelen die aan het frame zijn te bevestigen. Samen vormen de schaal­delen een reflecterende schaal met een diameter van 80 cm.
De vorm van de schaal concentreert de zonnestralen in één punt, waardoor het equivalent van 1000 W aan kook­vermogen wordt opgewekt.
Op dit punt, in het midden van de schaal, is een kookplaatje bevestigd. Binnen enkele ­seconden bereikt het kookplaatje al de maximumtemperatuur van 200 °C. Het plaatje is geschikt om met verschillende soorten pannen onder meer te stomen, grillen, bakken of koken. Kortom, makkelijk voor in de tuin of om mee te nemen op vakantie!

Het wordt een gezellige boel in Happy Hour. Veel zomerse muziek, leuke berichtjes en een eindelijk weer eens het item "de Kotsschijf". Welke? Dat ga ik u nog niet verklappen! Een reden temeer om tussen 17 en 18 uur naar Happy Hour op LOK-Radio te luisteren.

Veel luisterplezier!

 

Ander nieuws van Happy Hour

Man betaalt na 44 jaar parkeerboete omdat hij zich schuldig voelt

Greenpeace smeert 3500 liter verf op Berlijnse zonnerotonde

Duitsers draaien helemaal door van vrouwelijke voetbalcommentator

Zoon begraaft zijn vader in gloednieuwe BMW

Agent had beloofd iets geks te doen als leerling betere punten haalt

Meer nieuws in het archief van: Happy Hour

Meer informatie

Meer informatie over de LOK programma's bij dit artikel: Happy Hour