Deze website maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie: lees ons cookie-beleid of verberg deze melding. ×

Mannen met loodzware tas vol geld aangehouden

3 november 2017 Politie Nederland | Rotterdam

De politie heeft twee mannen met een tas vol geld aangehouden voor witwassen. Na telling bleek dat er maar liefst 420.000 euro in de tas zat. Agenten controleerden de twee op 30 oktober toen ze over de Kruiskade reden. De zware boodschappentas lag in de kofferbak.

De twee mannen van 22 en 27 jaar uit Rotterdam deden na verhoor afstand van het geld. Dat betekent dat de 420.000 euro nu dus eigendom is van de Nederlandse Staat. De twee gaven geen verklaring hoe ze aan het geld kwamen. Het geld zat verpakt in vijf pakketten vol met hoofdzakelijk tien en twintig euro biljetten. De biljetten waren in vacuüm zakken verpakt. Natuurlijk nam de politie ook de auto waarin de verdachten reden in beslag.

Witwassen

Witwassen is het uitvoeren van transacties om de herkomst van illegaal verkregen geld te verbergen. Het gaat om geld afkomstig van criminele activiteiten zoals drugshandel, mensenhandel, diefstal, sociale en fiscale fraude. De aanpak van het witwassen is een belangrijke prioriteit van de politie en het Openbaar Ministerie want criminaliteit mag niet lonen.Meer informatie

Als u contact wil opnemen met de politie, belt u dan bij spoed 112 of zoek uw wijkagent op de website van de Nationale Politie.

De artikelen van de Politie zijn overgenomen van de website politie.nl. Fouten en onjuistheden voorbehouden.