Deze website maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie: lees ons cookie-beleid of verberg deze melding. ×

‘Witwasgeld’ gevonden bij controle centrum Rotterdam

8 maart 2018 Politie Nederland | Rotterdam

De politie heeft het centrum van Rotterdam weer een stukje veiliger gemaakt door het verkeer te controleren. Opvallend was de vondst van 30.400 euro verstopt in het vak onder de bijrijdersstoel. De autobestuurder had geen aannemelijke verklaring voor het geld en mocht direct mee naar het bureau op verdenking van witwassen. Een andere autobestuurder had nog een gevangenisstraf openstaan van 16 dagen en kon na de controle direct beginnen aan het uitzitten hiervan.

De controle gebeurde woensdagavond op het Mevlanaplein en de Zalmstraat. De politie selecteerde met ANPR-apparatuur, en motoragenten namen verkeersdeelnemers die opvallend rijgedrag vertoonden mee naar de controleplek.

Agenten namen een auto in beslag omdat de bestuurder zijn openstaande boete niet kon betalen. De douane, die ook meedeed aan de controle, vond een hoeveelheid sterke drank en onderzoekt of hier wel accijnzen voor zijn betaald. Verder schreven agenten bekeuringen uit voor verkeersovertredingen zoals bijvoorbeeld rijden zonder rijbewijs en niet handsfree bellen.Meer informatie

Als u contact wil opnemen met de politie, belt u dan bij spoed 112 of zoek uw wijkagent op de website van de Nationale Politie.

De artikelen van de Politie zijn overgenomen van de website politie.nl. Fouten en onjuistheden voorbehouden.