Deze website maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie: lees ons cookie-beleid of verberg deze melding. ×

Schoten in de lucht leidt tot waarschuwingsschoten

31 december 2017 Politie Nederland | Rotterdam

Getuigen meldden zondagavond om ongeveer 20.00 uur dat jongeren in de lucht schoten met een vuurwapen. Het zou om een groepje van zeker 10 personen gaan die zich ophielden op de Brinkpoort in Rotterdam.

Agenten die naar de Brinkpoort gingen zagen een aantal jongeren wegrennen. Omdat zij aan het signalement voldeden vermoedden zij dat dat het groepje was dat geschoten had.

De agenten namen geen enkel risico, omdat een vuurwapenmelding betrof. De jongeren, inmiddels nog met vijf,  werden met een bijzondere tactiek, dus met getrokken wapens (BTGV) onder controle gebracht. Anderen wisten te ontkomen.

Maar de jongeren hadden andere plannen. Zij weigerden de opdrachten van de agenten op te volgen. Daarom werden enkele waarschuwingsschoten gelost. Daarna konden zij worden gefouilleerd, maar er werd geen vuurwapen aangetroffen. De jongeren zijn niet aangehouden. Meer informatie

Als u contact wil opnemen met de politie, belt u dan bij spoed 112 of zoek uw wijkagent op de website van de Nationale Politie.

De artikelen van de Politie zijn overgenomen van de website politie.nl. Fouten en onjuistheden voorbehouden.