Deze website maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie: lees ons cookie-beleid of verberg deze melding. ×

Kijk op Krimpen

zaterdag 10:00-12:00

Herhaling op maandag van 10:00 tot 12:00 uur

De nieuwste columns van Kijk op Krimpen:

PROGRAMMABESCHRIJVING


Kijk op Krimpen is een programma dat door wisselende presentatoren wordt verzorgd. Het programma bevat nieuws en informatie uit Krimpen en omstreken, vaak met gasten uit Krimpen aan den IJssel.

Het programmahoofd van Kijk op Krimpen is Niels van der Steenhoven. De redactie is in handen van Terry Mace-Hardyman. Terry, Niels, Dick de Klerk en Renko Ponsen verzorgen beurtelings de centrale presentatie.

Kijk 2017 - Niels Kijk 2017 - Terry en Dick

Jan van Zwienen verzorgt de techniek als Terry presenteert. De weersverwachting van de regio wordt uitgebreid uit de doeken gedaan door onze vaste weerman Jan DekkerHans Stofkooper vertelt over het programma IJsselsport. 

Kijk 2017 - Jan van Zwienen Kijk 2017 - Jan Dekker

Het tweede uur start met de bekendmaking van de nieuwe LOK-schijf, gevolgd door een actuele column door onze columnist Bert van Oosterhout. Tevens wordt de nieuwe LOK-schijf bekend.

Het basisformat van het programma is als volgt:

10.00 Nieuwsbulletin
10.10 Weerbericht door Jan Dekker (Meteo IJssel en Lek)
10.20 Actueel item
10.30 Actueel item/Opmerkelijk berichten
10.45 Actueel item
10.55 Berichten

 

11.00 Nieuwsbulletin
11.05 De nieuwe LOK-schijf
11.15 Vooruitblik naar IJsselsport met Hans Stofkooper
11.20 Column
11.30 Actueel item/Nieuws uit Krimpen
11.45 Actueel item

tot 12:00

Bekijk hier het introductiefilmpje van Jan Dekker:

Voor meer informatie, of als u interesse heeft om als gast deel te nemen aan het programma, kunt u contact met ons opnemen via kijkopkrimpen@gmail.com.

 

HISTORIE

 


Kijk op Krimpen is een programma dat ontstaan is door een samenvoeging van de programma's De ochtendeditie en Wakker worden met... .

De Ochtendeditie was het eerste programma van de Lokale Omroep Krimpen, toen nog genaamd Nieuws en Informatiemagazine. In een twee uur durende uitzending op zaterdagmorgen van 10 tot 12 uur brengt het informatie over die onderwerpen die voor de bewoners van Krimpen en omgeving interessant zijn. Het programma De Ochtendeditie is meer dan 20 jaar lang met veel succes gepresenteerd door Margaret Roeloffs.

Wakker worden met... (tot en met 1995 heette het programma Ochtendhumeur) was een programma waarin de presentatie gerouleerd verzorgd werd door verschillende LOK-medewerkers, onder aansturing van Renko Ponsen. In het programma werden andere medewerkers van de LOK gebeld zodat zij informatie konden geven over hun programma.

Vanaf 2011 zijn de beide programma's samengevoegd tot één nieuw programma met de naam Zaterdagmorgen met.... Niels van der Steenhoven heeft daarmee het stokje overgenomen van Margaret en Renko als programmahoofd. Samen met Dick de Klerk startte hij het nieuwe programma. 

Begin 2012 wordt het team uitgebreid met een nieuwe presentator: Terry Mace Hardyman. Samen met technicus Cor Vonk zal hij twee keer per maand het programma verzorgen. Tevens doet Terry wekelijks de redactie van het programma, waarmee het programma een zeer actueel karakter krijgt.

In april 2013 wordt het programma omgedoopt tot de huidige naam Kijk op Krimpen. Eind 2016 stopt Cor Vonk met zijn werk als technicus bij het programma en hij wordt opgevolgd door Jan van Zwienen. Ook Renko Ponsen wordt toegevoegd aan het schema van wisselde presentatoren.

De column is een belangrijk onderdeel in Kijk op Krimpen. Van 2012 tot 2018 worden de columns beurtelings verzorgd door An Terlouw, Frank Drion, Huib Neven en Lourens Portasse. Vanaf 2019 worden de columns wekelijks gepresenteerd door Bert van Oosterhout.

medewerkers

presentatie
techniek
weerman