Deze website maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie: lees ons cookie-beleid of verberg deze melding. ×

Uit de Kast

Dit programma wordt niet meer uitgezonden bij de LOK

uitgezonden op zaterdag 18:00-19:00 vanaf 16-12-2017 tot 6-4-2019

Uit de kastAlles kan, en alles mag!

Uit de Kast is iedere eerste en derde zaterdag om 12:00 op Radio Capelle en Stadsomroep Schiedam! Dezelfde avond is het programma om 18:00 bij Omroep Zuidplas en de Lokale Omroep Krimpen te beluisteren.

In 'Uit de Kast' komt een scala aan onderwerpen op het gebied van seksuele diversiteit voorbij. Het doel van 'Uit de kast' is het bespreekbaar maken van diversiteit en om dit op een luchtige en begrijpelijke manier te vertellen.

Het programma neemt je mee op een kleurrijk maar vaak nog onbekend pad, aan de hand van interviews en reportages met o.a. activisten, kunstenaars en professionals uit de LHBTIQ+ gemeenschap (lesbisch, homo, biseksueel, transgender, intersekse, queer, etc.).

Ook komen actuele en maatschappelijk relevante onderwerpen voorbij, zoals bijvoorbeeld meerouderschap, homoseksualiteit en sport, lesprogramma's voor scholen over seksuele- en genderdiversiteit, maar ook het vieren van de liefde! In een verhelderende column van Frans Heemskerk wordt het onderwerp van de maand nogmaals op poëtische wijze doorgenomen. In de uitgaansagenda hoor je elke maand wat er in Rotterdam en omgeving te doen is.

Na afloop van de uitzending is er ook elke 1e zaterdag van de maand de Regenboogsalon in het Isala Theater om 15.00. 'Uit de kast' en de Regenboogsalon zijn een initiatief van Noes Fiolet, Regenboogambassadeur 'ouderen' voor de Gemeente Capelle a/d IJssel. Ook zijn collega Quirine Lengkeek, Regenboogambassadeur met een focus op 'jeugd en educatie' neemt deel aan het programma.

Voor meer informatie of vragen, zie de Facebookpagina van de Regenboogambassadeurs: facebook.com/regenboogcapelle of dat van het programma 'Uit de kast': facebook.com/UitdeKast.RadioCapelle.e.o of mail naar uitdekast@radiocapelle.nl

Uit de kast wordt gepresenteerd door: René Romeijn, Quirine Lengkeek, en Frans Heemskerk.