Deze website maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie: lees ons cookie-beleid of verberg deze melding. ×

Kindergemeenteraad kiest voor 'Natuurtalent'

24 juni 2019 Dick de Klerk Decennium Dick

20190624_183407

Maandag 24 juni organiseerde de gemeente Krimpen aan den IJssel in samenwerking met ProDemos, de 'dag van de kindergemeenteraad'. Tijdens deze dag moesten er plannen worden bedacht voor Krimpen aan den IJssel die iets te maken moesten hebben met het thema 'gezonde levensstijl'. 

Drie groepen bedachten een plan, werkten het uit en presenteerden het vanavond in de vergadering van de kindergemeenteraad. Als eerste werd er een plan gepresenteerd met als titel 'Heel Krimpen kookt', daarna groepje 2 met 'Kick & Run' en groep 3 presenteerde het plan 'Natuurtalent'. De andere kindergemeenteraadsleden mochten aan de groepjes vragen stellen om meer duidelijkheid te krijgen over de plannen.

Vervolgens was er een peiling, waarbij alle kindergemeenteraadsleden door hand op te steken een stem uit moesten brengen. Daarna volgde een schorsing waarbij er onderhandeld moest worden en dat de 3 partijen elkaar moesten proberen te overtuigen. Natuurlijk kwam daarna de geheime schriftelijke stemming, waarna medewerkers van ProDemos de opgevouwen stembriefjes ophaalde en ging tellen. 

EERSTE KINDERRECHTEN-VERDRAG REGIO ROTTERDAM

Tijdens de telling werd met het hand opsteken met volledige instemming van de kindergemeenteraad de steun uitgesproken voor het Kinderrechten-Verdrag van Krimpen aan den IJssel. En zo is Krimpen aan den IJssel de eerste gemeente van de regio Rotterdam waar een Kinderrechten-Verdrag is ondertekend. Het verdrag werd toen nog bekrachtigd met de handtekening van burgemeester Vroom en van de griffier. Meer weten over het Kinderrechten-Verdrag? Beluister dan het volgende interview.

20190624_185002DE STEMMEN ZIJN GETELD DE KINDERGEMEENTERAAD HEEFT GEKOZEN

De schriftelijke stemmen waren geteld en er was een duidelijke meerderheid. De kindergemeenteraad van 2018-2019 heeft uiteindelijk gekozen voor het plan 'Natuurtalent'. Een talentenjacht die in Krimpen aan den IJssel georganiseerd moet gaan worden in de herfstvakantie van 2019. Het plan is dat er acts bedacht gaan worden, een leuk optreden waarbij een gezonde levensstijl op een positieve manier gepresenteerd gaat worden. 

Luister donderdagavond 27 juni naar Decennium Dick voor een presentatie van het plan 'Natuurtalent'. Een interview met alle leden die aan dit plan hebben meegedacht. 

Ander nieuws van Decennium Dick

Happy New Year! Mooie opbrengst schoolsponsorloop Tim! En nieuwjaarscolumn van de burgemeester

2019

Inzamelingsactie Lions Krimpen weer van start

Decennium Dick: Boetiek 527

Sinterklaas komt aan in Krimpen aan den IJssel - rechtstreeks op de radio te horen

Decennium Dick: Sponsorloop voor Oog in Oog, Jade wint derde prijs, Muzikaal 'blazen'

Meer nieuws in het archief van: Decennium Dick

Meer informatie

Meer informatie over de LOK programma's bij dit artikel: Decennium Dick