Deze website maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie: lees ons cookie-beleid of verberg deze melding. ×

Kunst in de Kerk: Feest van de Geest

2 mei 2018 Sid B. Dane

KUNST IN DE KERK: Anneke Slappendel voor Feest van de Geest

OntmoetingskerkDe Ontmoetingskerk te Krimpen aan de Lek doet voor de derde keer mee aan het Feest van de Geest: een tweejaarlijks evenement van inspiratie en bezinning waarbij hedendaagse kunst, de architectuur van kerken en de boodschap van Pinksteren centraal staan. De Ontmoetingskerk is van zondag 13 mei t/m zondag 20 mei dagelijks open van 11.00 u tot 13.00u en van 14.00u tot 16.00 u., behalve op maandag.

Speciaal voor dit Feest maakte Anneke Slappendel, kunstenaar uit Ouderkerk a/d IJssel, zeven beelden met het thema "Levensadem". Zij liet zich hierbij inspireren door het lied van Ramses Shaffy: "Zing, vecht, huil, bid, lach, werk en bewonder".

De beelden worden geëxposeerd in de kerkruimte. Daarnaast is er een doorlopende filmvertoning over de architectuur en de kunst van de kerk. Het thema Levensadem wordt ook uitgebeeld in een vlaggenlijn, met vlaggetjes waarop ieder die dat wil zorgen, verdriet, hoop of een nadere bede kan schrijven. De vlaggenlijn wordt buiten de kerk opgehangen waar de wind de gebeden mee kan voeren naar God.

Er zijn in de week diverse activiteiten, maar gewoon binnenlopen kan ook. Toegang is gratis.