Deze website maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie: lees ons cookie-beleid of verberg deze melding. ×

Sampai Berjumpa Lagi, tot weerziens: Het Molukse verhaal

9 maart 2018 Sid B. Dane

FOTO_MATAHARYWie kent de werkelijke geschiedenis van de Molukkers in Nederland? In de geschiedenisboeken op scholen vandaag de dag staat nog steeds  weinig tot niets geschreven over de gedeelde geschiedenis van Nederland en de Molukken .

Duo Matahary komt op 17 maart naar De Tuyter om het Molukse verhaal te vertellen.

Tijdens de voorstelling volgen we Itja vanaf zijn reis naar Nederland in de buik van zijn moeder, het moment waarop zijn vader de keus heeft gemaakt: “wij blijven in Nederland, hier ligt onze toekomst” tot aan de dag van vandaag. Opgroeien in Nederland waar Itja zich ook de Molukse cultuur eigen maakt: de adat, het geloof en het RMS-ideaal. Een interessant, inspirerend en waargebeurd verhaal over verbinden, inspireren en bruggen bouwen. Beleef de ontknoping van Itja’s zoektocht en kom zaterdag 17 maart naar De Tuyter in Krimpen a/d IJssel!

Duo Matahary bestaat uit René Akihary, zijn dochter Eleonora Akihary en Richard Akihary. Zaterdag 17 maart, 20:00 uur in De Tuyter te Krimpen aan den IJssel.

Vooraf aan de voorstelling, om 19:00 uur, vindt de opening van de expositie IDENTITEIT van kunstenaars Daniël Saptenno en Wim Visser plaats. Daniël Saptenno is een jonge kunstenaar die op eigen wijze zijn gedachten aan het doek toevertrouwd. Wim Visser maakt als allround kunstenaar momenteel iconische Molukse schilderijen. Zijn werk toont typische voorwerpen uit de geschiedenis van de Molukken geschilderd in moderne, frisse eigentijdse kleur en stijl. Van 17 maart tot 23 april 2018 is in de centrale ontmoetingsruimte van De Tuyter de expositie te bewonderen.  De opening van de expositie is vrij toegankelijk.

Tickets voor de voorstelling Duo Matahary kosten in de voorverkoop €12,50 incl. 1 consumptie via www.cwpkrimpen.nl. Aan de deur kosten tickets €15,- incl. 1 consumptie. Reserveren van tickets kan via tickets@cwpkrimpen.nl of 06-22640541

Volg de Cultuurwerkplaats (https://www.facebook.com/CWPKADIJ/)op Facebook en blijf op de hoogte van nieuws en acties! www.cwpkrimpen.nl

Cultuurwerkplaats

POSTER_MATAHARY