Deze website maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie: lees ons cookie-beleid of verberg deze melding. ×

Kindergemeenteraad kiest: 'Creafeest voor Jong en Oud'

19 februari 2018 Dick de Klerk Decennium Dick

2018-02-20kindergemeenteraad

Maandag 19 februari 2018 was de dag van de kindergemeenteraad. Het thema van dit jaar is 'oud en jong samen'. Een start budget van €2000,- en heel veel enthousiaste groep 8 leerlingen. 

Een dag lang vergaderen, plannen bedenken en uitwerken. Presenteren, vragen stellen en debatteren. Drie mooie plannen waar uiteindelijk uit gekozen moest worden. Daarbij moest er van voorzitter en burgemeester Martijn Vroom ook een duidelijke meerderheid behaalt worden voor één van de drie plannen. Er kon gekozen worden uit: 

  • Schoolmusicals in de Tuyter voor jong en oud!
  • Creafeest voor jong en oud!
  • Ouderklets en nieuwerwets

Uiteindelijk werd met een nipte meerderheid van 13 stemmen voor gekozen voor het plan: creafeest voor jong en oud. Jolein, Jasmijn, Sanne, Baran, Wouter, Johannes, Chloë en Laura zullen aanstaande donderdag in Decennium Dick een toelichting geven op hun plannen. Maar ze zijn zeker trots dat hun plan gewonnen heeft.

De kinderen hopen dat er nog dit schooljaar gestart kan worden met de creafeesten, waarbij ook de hulp zal worden ingeroepen van Susan van de Water. Als locaties hebben de kinderen van de kindergemeenteraad het 'facet' nabij pcb 'Het Kompas' en obs 'De Groeiplaneet'  nabij Crimpenersteyn op het oog. Burgemeester Martijn Vroom heeft toegezegd dat de beleidsmedewerkers morgen al aan het werk zullen gaan om het plan zo spoedig mogelijk tot uitvoering te kunnen brengen. De kinderen van de kindergemeenteraad hebben zelfs hoop dat er nog geld van het budget over zal blijven. 

Wethouder Marco Oosterwijk was na afloop lovend over de kindergemeenteraad en schreef op Facebook: allemaal supergoed gedaan!

Als Lokale Omroep Krimpen hopen we u zeker op de hoogte te houden van dit prachtige plan.

Ander nieuws van Decennium Dick

Deze week in Decennium Dick

'Hemelse' uitzending Decennium Dick - Feest van de Geest - terugblik op 5 mei

Deze week in Decennium Dick

Vandaag in Decennium Dick

Decennium Dick: Reacties op beoogde coalitie - gesprek met Mariëtte Bac (voormalig raadslid VVD)

Meer nieuws in het archief van: Decennium Dick

Meer informatie

Meer informatie over de LOK programma's bij dit artikel: Decennium Dick