Deze website maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie: lees ons cookie-beleid of verberg deze melding. ×

Kiekeboe! Nieuwsgierige uil brengt onverwacht bezoekje aan verkeerscamera

3 februari 2018 Alfons Schramm Happy Hour

uil_verkeerscamera Een verkeerscamera in de Finse stad Tampere legde onlangs het bezoekje vast van een opmerkelijke gast. Op een bepaald moment dook zowaar even een uil op voor de camera. Dat de vogel daardoor het zicht op het verkeer even blokkeerde, kon het dier uiteraard niet deren. Het leverde in ieder geval leuk beeldmateriaal op voor het Finse transportagentschap dat het fragment achteraf op Twitter postte. Daar is het filmpje intussen al tienduizenden keren bekeken. Ga het kijken; het is echt hilarisch!

In deze Happy Hour draaien we lekkere muziek en hebben we twee tracks klaar staan van de groep The Temptations. Dit, omdat Dennis Edwards, Dennis_edwards de voormalige leadzanger van deze Amerikaanse band, vrijdagochtend in een ziekenhuis in Chicago is overleden aan complicaties van hersenvliesontsteking. Dat heeft zijn familie bekendgemaakt. Edwards zou vandaag 75 jaar zijn geworden.
The Temptations werden in de jaren zestig met The Supremes de boegbeelden van Motown. Edwards volgde in 1968 David Ruffin (My Girl) op als zanger van de groep, die dankzij zijn stem kon overschakelen naar een stijl die bekend zou worden als psychedelische soul. Het nummer "Cloud Nine" werd meteen een megahit. Later schitterde Edwards onder meer met "Papa was  rollin' Stone". In 1985 had hij als solist nog succes met "Don't look any further". 

Deze maand geen "CD van de Maand", maar "Vinyl van de Maand"! En deze eer gaat naar Gruppo Sportivo. Gruppo Sportivo was een Haagse popband, opgericht in 1976 en actief tot eind december 2013. GooldOleGruppo De band had veel succes met de albums 10 Mistakes en Back to '78. Liedjes als "Beep Beep Love", "Hey Girl", Disco really made it" en "Tokyo" werden klassiekers en zijn nog steeds veel te horen op de radio.
Eind jaren zeventig behaalde de band op de eerste golven van de new wave een nationale populariteit. Creatieve kracht is Hans Vandenburg (gitaar en zang). Naast hem bestond de oerbezetting uit Max Mollinger (drums), Peter Calicher (toetsen), Eric Wehrmeyer (bas) en de Gruppettes Josée van Iersel en Meike Touw (zang). De vaste formule van de band bestond uit popliedjes, met veel aandacht voor relativering van personen en situaties, humor (knipogen naar), muziek-citaten en slapstick in de performance; vaak gingen de liedjes over een 'antiheld'. In 1984 werd het verzamelalbum "Gruppo Sportivo Greatest Hats" uitgebracht. Gruppo_GreatestHats_760x768 Deze maand "Vinyl van de Maand".

De LOKSCHIJF is: Bloom - The Paper Kites. The-Paper-Kites In 2015 bracht de Australische band de single "Electric Indigo" uit en misschien ken je ze daar wel van. Ken je ze nog nog niet? Maakt niks uit, want 'Bloom' is het perfect liedje om deze band mee te ontdekken. Het nummer is afkomstig van de EP "Woodland" die al in 2010 in thuisland Australië uitkwam, maar pas in 2016 in Europa werd uitgebracht. 
Toen zanger/gitarist Sam Bentley ooit gevraagd werd naar de muziekstijl van The Paper Kites, antwoordde hij: "We zijn datgene wat je hoort op ons laatst verschenen album." The Paper Kites begon ooit als indie-folkband die bekend stond om de perfectie harmonieën en het karakteristieke gitaargepingel van Bentley, maar heeft zich in de loop der tijd laten beïnvloeden door vele andere muziekstijlen.
Hun laatste volledige album "Twelvefour" schreef Bentley tussen twaalf en vier uur 's nachts, omdat hij had gelezen dat je in die uren het creatiefst bent. Op dat album zijn de melancholische songs van The Paper Kites in een meer jaren '80-jasje gestoken. Op "Bloom", dat dus oorspronkelijk dateert uit 2010, hoor je nog een meer folky The Paper Kites. Kortom, een lekkere LOKSCHIJF!

Bloom_PaperKites

Veel luisterplezier!

Ander nieuws van Happy Hour

Toerist rijdt in vier uur ruim 41.000 euro aan boetes bij elkaar

Man betaalt na 44 jaar parkeerboete omdat hij zich schuldig voelt

Greenpeace smeert 3500 liter verf op Berlijnse zonnerotonde

Duitsers draaien helemaal door van vrouwelijke voetbalcommentator

Zoon begraaft zijn vader in gloednieuwe BMW

Meer nieuws in het archief van: Happy Hour

Meer informatie

Meer informatie over de LOK programma's bij dit artikel: Happy Hour