Deze website maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie: lees ons cookie-beleid of verberg deze melding. ×

Chinese ijsbloemjongen gaat viral: met min negen lopend naar school

13 januari 2018 Alfons Schramm Happy Hour

chinese_ijsbloemjongen Een foto van een Chinese jongen is viral gegaan op sociale media vanwege zijn 'coole' uiterlijk. Met zijn haar vol ijsbloemen, rode wangen en een dunne jas kwam de 'ijsbloemjongen' deze week zijn school in het zuidwesten van China binnengelopen. Tot groot vermaak van zijn klasgenootjes, maar Chinese internetgebruikers zijn bezorgd. Het jongetje loopt elke dag zo'n 4.5 kilometer naar school. Hij is op de foto gezet door zijn leraar. "Het was die dag 9 graden onder nul", vertelt de schooldirecteur aan Chinese staatsmedia. "Hij kwam met bevroren haren binnen lopen en trok een gek gezicht. Zijn klasgenootjes schoten meteen in de lach." De naam van het jongetje is niet bekendgemaakt. Op Chinese sociale media heeft hij de bijnaam ijsbloemjongen gekregen. Sommige internetgebruikers maken zich zorgen omdat de school op dit moment geen verwarming heeft. Mensen bieden aan om kleren en geld te doneren.

De ijsbloemjongen is een zogeheten achtergelaten kind. Op het Chinese platteland wonen meer dan zestig miljoen kinderen bij hun grootouders. De ouders van deze kinderen wonen en werken het grootste deel van het jaar in grote steden. Kinderen mogen van de Chinese wet niet met ze mee, omdat arbeidsmigranten geen recht hebben op een permanente verblijfsstatus in de stad. Ongelooflijk en dat in deze tijd!

 

In deze editie van Happy Hour gaan we twee Jukebox Giants Vinyl draaien. De platenspeler is terug in de studio, dus daar gaan we gebruik van maken. Oh yeah! Vanzelfsprekend hebben we leuke berichtjes en ... hebben we "Humor uit Rotterdam".


De LOKSCHIJF is: Seven Sticks of Dynamite - AWOLNATION. AWOLNATION Vorige maand, 6 december 2018, is de video in première gegaan van de nieuwe single van AWOLNATION: Seven Sticks of Dynamite. De track van frontman Aaron Bruno en zijn mannen staat op het aankomende album “Here comes the Runts”, dat in februari gaat uitkomen. Over de video, die opgenomen is in Agoura Hills, California, meldt Bruno: “I’ve always wanted to make a video at The Old Place with all of my friends and showcase the spirit of old California.” Awolnation (meestal geheel in hoofdletters geschreven) is een Amerikaanse elektronische-rockgroep. De band werd in 2010 opgericht en is aangesloten bij Red Bull Records, waar ze anno 2012 een ep en studioalbum uit hebben gebracht. De band kwam tot stand toen Aaron Bruno, die eerder actief was in Under the Influence of Giants en Home Town Hero, door Red Bull Records de kans kreeg aangeboden om gratis gebruik te maken van hun studio in Los Angeles. Nadat hij een paar nummers had opgenomen tekende Bruno een contract en verzamelde muzikanten om zich heen om een band te vormen. Op 18 mei 2010 bracht de band haar eerste ep uit, genaamd Back from Earth, met hierop vijf tracks, waaronder Sail, wat later de eerste single van de band zou worden. Op 15 maart 2011 kwam Awolnation met haar tweede uitgave, het studioalbum Megalithic Symphony, die in de Top Heatseekers van het Amerikaanse blad Billboard op 1 kwam. Van het album verschenen twee singles: Sail (platina in Canada, goud in de Verenigde Staten) en "Not your Fault". En nu in 2018 met de single "Seven Sticks of Dynamite" LOKSCHIJF!

Veel luisterplezier!

Ander nieuws van Happy Hour

Toerist rijdt in vier uur ruim 41.000 euro aan boetes bij elkaar

Man betaalt na 44 jaar parkeerboete omdat hij zich schuldig voelt

Greenpeace smeert 3500 liter verf op Berlijnse zonnerotonde

Duitsers draaien helemaal door van vrouwelijke voetbalcommentator

Zoon begraaft zijn vader in gloednieuwe BMW

Meer nieuws in het archief van: Happy Hour

Meer informatie

Meer informatie over de LOK programma's bij dit artikel: Happy Hour