Deze website maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie: lees ons cookie-beleid of verberg deze melding. ×

Kinderen in Enschede gingen woensdag alweer naar school

11 november 2017 Alfons Schramm Happy Hour

shcoolzone Afgelopen maandag keek Anouck Haven, basisschooldirectrice uit Enschede, even vreemd op toen er niet 'schoolzone' maar 'shcoolzone' op straat stond geschreven. Ze belde de gemeente, een stratenmaker kwam langs, en ze dacht dat alles was opgelost. Totdat ze woensdagmorgen zag dat er alwéér 'shcoolzone' stond.

In de herfstvakantie heeft de gemeente Enschede bij iedere basisschool het wegdek aangepast, zodat automobilisten beter op kinderen letten als ze langs een school rijden. Bij elke school is dat goed gegaan, ook deze, denkt de gemeente. "Voor zover wij weten heeft de stratenmaker geen fouten gemaakt en zijn het kwajongens geweest die de stenen hebben verlegd", zegt een woordvoerder.
Dat denkt directrice Anouck ook. "De stenen lagen helemaal scheef in het wegdek, dit is niet het werk van een stratenmaker geweest, maar van kwajongens." Ze kan er wel om lachen: "We hebben er voor de bovenbouw een les in sociale media van gemaakt. Onze juf van groep 3, die het als eerste zag, had een foto van de weg op sociale media geplaatst en die kreeg plotseling ontzettend veel aandacht. Er staan nu journalisten voor de deur en die foto wordt heel veel gedeeld. Zo kunnen de leerlingen goed zien wat de impact van een bericht op internet kan zijn."
En ook voor de leerlingen in groep 3 is het een belangrijke les. "Ze zullen in ieder geval nooit meer vergeten hoe ze 'sch' moeten spellen", zegt ze. Toch kan ze zich er ook boos om maken. "Dit is gevaarlijk! Er liggen stenen los op het wegdek, daar zouden fietsers door kunnen vallen. En wat als er kinderen met de losse stenen gaan spelen? Dan zouden ze kunnen worden aangereden door een auto." Kortom, gemeente Enschede, DOE ER WAT AAN!!!!!!


In deze Happy Hour besteden we aandacht aan het plotselinge overlijden van Hans Vermeulen. Op het Thaise eiland Koh Samui is afgelopen donderdag popzanger en componist Hans Vermeulen op 70-jarige leeftijd overleden, melden vrienden van hem op sociale media. Hij was de leider van de band Sandy Coast en later van Rainbow Train. hans-vermeulen-590x260 Vermeulen begon met Sandy Coast in 1961. Met die band had hij hits als "I see your Face again", "True Love that's a Wonder", "Capital Punishment" en "Summertrain".
In de jaren 70 viel de band uit elkaar en begon Vermeulen de groep Rainbow Train, waarin hij zong met zijn toenmalige vrouw Dianne Marchal. Voor haar schreef hij het nummer "Hilde.
Als producer werkte Vermeulen ook voor artiesten als Margriet Eshuijs en Anita Meyer. Voor Meyer schreef hij in 1976 de hit "The alternative Way", waarop hij ook meezong.
Begin jaren 80 maakte Sandy Coast een comeback, waarbij de band met "The Eyes of Jenny" voor het eerst in acht jaar weer een hit scoorde.
Toen het in de jaren 90 met zijn carrière minder ging, emigreerde Vermeulen naar Thailand, waar hij hertrouwde met de Thaise zangeres Jariya Chatsuwan. Eind jaren 90 bracht hij nog een cd uit met Nederlandstalige nummers. Af en toe kwam hij naar Nederland om op te treden.


De LOKSCHIJF is: My Indigo - My Indigo. Iedereen wist het zeker: Within Temptation gaat Nederland vertegenwoordigen tijdens het Eurovisie Songfestival in 2018. Sharon_MyIndigo De website van de methalband ging op zwart en er zou een officieel statement komen. Had iedereen dat even goed mis! Inmiddels weten we dat Waylon volgend jaar een poging doet om het liedjesfestijn te winnen en dat Sharon den Adel, de frontvrouw van de band, solo gaat. Twee jaar geleden – na een lange tournee – merkte Sharon dat ze even iets anders moest doen. Dat ‘iets anders’ is haar soloproject My Indigo geworden en vandaag komt de 43-jarige zangeres met de eerste single. Of dit het einde van Within Temptation betekent? “Absoluut niet”, aldus Sharon. Maar eerst nu "My Indigo" LOKSCHIJF!

Veel luisterplezier!

Ander nieuws van Happy Hour

Zoon begraaft zijn vader in gloednieuwe BMW

Agent had beloofd iets geks te doen als leerling betere punten haalt

Gevraagd: Ivm. vakantie echtgenote iemand die contactlens plaatst

Even niet opletten in Groningen en de weg is weg

Pas op: spijkerbroek met gaten heel verraderlijk in de zon

Meer nieuws in het archief van: Happy Hour

Meer informatie

Meer informatie over de LOK programma's bij dit artikel: Happy Hour