Deze website maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie: lees ons cookie-beleid of verberg deze melding. ×

Hoe word je een milieuheld

9 november 2017 Dick de Klerk Decennium Dick

Groep 8P van PCB Het Kompas, groep 8B van OBS De Groeiplaneet en groep 8B van OBS Kortland zijn door een deskundige jury alle drie uitgeroepen tot winnaar van de Milieubende-wedstrijd in Krimpen aan den IJssel! De klassen hebben allemaal prachtige inzendingen, waar de jury niet echt een duidelijke winnaar in kan en wil aanwijzen, vandaar dat is besloten om de winnende ideeën aan elkaar te koppelen. Wethouders Marco Oosterwijk en Arnold de Leeuw reikten de prijzen woensdagochtend 8 november uit in de raadszaal van het raadhuis.

Prijzen
Groep 8P van PCB Het Kompas gaat begin 2018 vloggen over afval en deze vlogs worden op een speciale Facebook-pagina geplaatst. Ze krijgen daarbij hulp van een ervaren vlogger. Kort daarna gaat groep 8B van De Groeiplaneet prullenbakken pimpen, samen met heel creatieve mensen die dit goed kunnen begeleiden in een speciale workshop. Terwijl zij daarmee bezig zijn, komt groep 8P van Het Kompas daarover een vlog maken voor de Facebookpagina. Tot slot organiseert groep 8B van OBS Kortland een nationale opruimdag, met hulp van de gemeente. Tijdens deze dag komt groep 8P van Het Kompas opnieuw een vlog maken.

Hoe word ik een Krimpense Milieuheld?
Begin september van dit jaar bood de gemeente Krimpen aan den IJssel aan elf basisschoolklassen de voorstelling en workshop ‘Hoe word ik een Milieuheld?’ aan van de Stichting Milieubende. De Milieubende is interactief theater en educatieve workshop in één en zet leerlingen uit de groepen 7 en 8 aan kom mee te denken over oplossingen voor de huidige milieu- en klimaatproblematiek. Dit initiatief maakt onderdeel uit van de campagne ‘Sorteren, maak uw afval waardevol’, om alle inwoners te informeren over de nieuwe manier van afval inzamelen.

Vlogs
De vier bedenkers van het plan om vlogs te gaan maken, kwamen langs in de studio om over hun plan te vertellen, want we moeten echt met elkaar zorgen dat het afval beter in de vuilnisbakken terecht komt, in plaats van ernaast. Alec, Jarmo, Rick en Ronan zijn erg enthousiast.

20171109_203651

Beluister hier het interview over het maken van afvalvlogs:

 

Ander nieuws van Decennium Dick

Zomerse 50 bij Decennium Dick

Special FM - eenmalige speciale uitzending

Zomerse 50

Veteranen symposium

Deze week in Decennium Dick

Meer nieuws in het archief van: Decennium Dick

Meer informatie

Meer informatie over de LOK programma's bij dit artikel: Decennium Dick