Deze website maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie: lees ons cookie-beleid of verberg deze melding. ×

Man ontdekt bizar insect met harige tentakels bij hem thuis. “Ik ben weg, hij mag het huis hebben”

28 oktober 2017 Alfons Schramm Happy Hour

insect Een foto en video van een mot met - in verhouding tot zijn lichaam - gigantische tentakels jaagt heel wat internetgebruikers de stuipen op het lijf. De beelden komen van een Indonesische man die het insect in zijn huis aantrof. Voor heel wat mensen had hij net zo goed een buitenaards wezen ontdekt kunnen hebben.

“Ik kan zelfs niet beginnen beschrijven hoezeer ik dit haat”, schrijft Eva Gregoric onder de video op Facebook. “Je zou me moeten reanimeren als ik deze tegenkwam”, aldus Sandra Fletcher Owens. Daphne Parrish-Sheldon reageert: “Hij mag het hele huis hebben, ik ben weg!”

Ene Stacey Flook meldt dan weer dat ze “liever zou sterven dan leven in een wereld waar dit bestaat.” Helaas voor Stacey gaat het niet om een buitenaards wezen, maar wel om een mannetjesmot van de familie creatonotos, een geslacht van tijgermotten dat wel vaker voorkomt in Zuidoost-Azië. De mannetjes ontwikkelen de ‘tentakels’ op hun achterlijf om vrouwtjes te verleiden. De harige uitsteeksels worden ook wel coremata genoemd en verspreiden het feromoon hydroxydanaidal, waarmee de mannetjes een partner proberen aan te trekken. Hoewel verschillende mensen op Facebook de link legden met de zogenaamde ‘zombieschimmel’ cordyceps, die het lichaam van geïnfecteerde insecten van binnenuit verteert en dan in de vorm van een paddestoel uit hun lichaam barst, is dat dus niet wat er hier aan de hand is. Brrr, je zal zoiets bij jou in je huis vinden.

In deze Happy Hour bellen we natuurlijk mensen op die jarig zijn (geweest) en ... he's back:  LOURENS PORTASSE! Logisch, want Rutte III is deze week geïnstalleerd en in de Verenigde Staten gebeurt ook van alles. Vanzelfsprekend draaien we ook een track van "De CD van de Maand" "De Marathon" van Thomas Acda.

De LOKSCHIJF is: A Million Ways - Miss Montreal. src= missmontreal_millionways Miss Montreal is een band die onder leiding staat van zangeres Sanne Hans. Sanne Hans (Dedemsvaart, 22 september 1984) ging onlangs terug naar Portugal waar zij acht jaar geleden ook haar eerste album opnam. In die tijd ging ze door een zware periode en dus wilde ze dat op een goede manier over doen. Die moeilijke tijd heeft in meerdere opzichten invloed gehad op haar leven ook al gaat het haar nu voor de wind aan. Want naast haar muziek is de bezige bij druk bezig met The Voice of Holland én de voorbereidingen voor haar eigen festival Bierpop. En nu dus deze week LOKSCHIJF!

 

Veel luisterplezier!

Ander nieuws van Happy Hour

Toerist rijdt in vier uur ruim 41.000 euro aan boetes bij elkaar

Man betaalt na 44 jaar parkeerboete omdat hij zich schuldig voelt

Greenpeace smeert 3500 liter verf op Berlijnse zonnerotonde

Duitsers draaien helemaal door van vrouwelijke voetbalcommentator

Zoon begraaft zijn vader in gloednieuwe BMW

Meer nieuws in het archief van: Happy Hour

Meer informatie

Meer informatie over de LOK programma's bij dit artikel: Happy Hour