Deze website maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie: lees ons cookie-beleid of verberg deze melding. ×

Dames, laat eens wat vaker uw onderbroek thuis

30 september 2017 Alfons Schramm Happy Hour

damesslip Kies er eens wat vaker voor om geen ondergoed te dragen. Dat advies heeft een Amerikaanse gynaecologe verspreid. Volgens haar lopen vrouwen meer risico op schimmel- en andere vaginale infecties als ze altijd een onderbroek dragen.

Het dragen van een onderbroek zorgt ervoor dat de warmte en het zweet zich opstapelt bij het vrouwelijke geslachtsdeel. Daardoor wordt een ideale omgeving gecreëerd voor bacteriën, zo zegt de Amerikaanse gynaecologe Donnica Moore.
Als jouw slipjes dan ook nog eens gemaakt zijn van kant of een andere niet-ademende stof, zijn er nog meer risico’s. Die materialen kunnen de delicate huid van de vagina irriteren en uitslag veroorzaken. Daarom raadt de expert aan om wanneer mogelijk geen onderbroek te dragen. Voor de meeste vrouwen is slapen zonder ondergoed dan de beste optie.
“Het is niet goed om je geslachtsdelen altijd opgesloten te houden”, zegt dokter Moore. “Zoals alle andere lichaamsdelen moet ook de vagina verlucht worden.”
Toch is het ook niet ongevaarlijk om zonder ondergoed naar buiten te gaan. Als je dan bijvoorbeeld een strakke jeansbroek aantrekt, kunnen de ritsen voor irritatie zorgen. “Wanneer je kledij draagt die niet bedoeld is om rechtstreeks in contact te zijn met je vulva, loop je het risico op irritatie en schaafwonden.”
Als je voor een rok of een jurk kiest, hoef je je volgens de gynaecologe geen zorgen te maken. “Het is zeer onwaarschijnlijk dat stof- en vuildeeltjes hun weg zullen vinden naar je vagina”, klinkt het. Nou dames, over een paar maanden dan maar, wanneer het weer lekker warm wordt? En natuurlijk bij het slapen gaan -> geen ondergoed.


In deze aflevering van Happy Hour hebben we een speciale editie van Jukebox Giants, namelijk een heel ondeugende!!! Natuurlijk heeft het te maken met het overlijden van Hugh Heffner. hugh-hefner-playboy We draaien zeker een track van de CD van de Maand: Michel Ebben Live 2013-2017.


De LOKSCHIJF is: No Roots - Alice Merton. aliceMerton_noroots Alice Merton(13-9-1993, Frankfurt am Main, Duitsland) emigreerde op jonge leeftijd met haar ouders naar Canada en begon daar op haar vijfde met het maken van muziek. Als tiener keerde ze terug naar Duitsland om te gaan studeren aan de Popakedemie in Mannheim. Tegenwoordig woont ze zowel in Engeland (waar haar ouders wonen) als in Duitsland. 
Met al die wisselende woonplaatsen is het geen toeval dat ze zowel haar eerste EP als eerste single 'No Roots' heeft genoemd. "Ik word vaak gevraagd waar ik me het meest thuis voel." vertelt ze in een interview. Maar omdat Merton nooit lang op dezelfde plek heeft gewoond is dat voor haar een moeilijke vraag om te beantwoorden. "Op een gegeven werd ik daar wat ongelukkig van en besloot ik een liedje te schrijven waardoor ik me beter zou voelen." Dat liedje werd 'No Roots'. Een lekker nummer, dus LOKSCHIJF!

Veel luisterplezier!

Ander nieuws van Happy Hour

Man betaalt na 44 jaar parkeerboete omdat hij zich schuldig voelt

Greenpeace smeert 3500 liter verf op Berlijnse zonnerotonde

Duitsers draaien helemaal door van vrouwelijke voetbalcommentator

Zoon begraaft zijn vader in gloednieuwe BMW

Agent had beloofd iets geks te doen als leerling betere punten haalt

Meer nieuws in het archief van: Happy Hour

Meer informatie

Meer informatie over de LOK programma's bij dit artikel: Happy Hour