Deze website maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie: lees ons cookie-beleid of verberg deze melding. ×

Jaap Schot ontvangt Kristallen Roemer

30 juni 2017 Dick de Klerk Kijk op Krimpen

Foto: Dick de KlerkVrijdagavond 30 juni 2017 was de slotavond van de Jeugd Natuurwacht. Tijdens deze avond nam voorzitter/secretaris Jaap Schot afscheid van de vereniging. Daarna reikte wethouder Marco Oosterwijk de gemeentelijke kristallen roemer uit aan de heer Jaap Schot.

Jaap Schot ontvangt de roemer voor zijn inzet voor de Jeugdnatuurwacht in Krimpen aan den IJssel. De heer Schot is 21 jaar bestuurslid geweest, waarvan 11 jaar voorzitter/secretaris.

De Jeugdnatuurwacht zorgt ervoor dat kinderen zich bewust zijn van de waarde van natuur en groen. De afgelopen jaren heeft Jaap Schot daar een belangrijke bijdrage aan geleverd. Onder zijn leiding zijn diverse initiatieven ontstaan, zoals de nestkasten in de toren van de brandweerkazerne, de ooievaarspaal in Lansingh-Zuid en de bloembakken bij de Waterbus die jaarlijks door de kinderen worden aangeplant. Daarnaast planten de kinderen op de jaarlijkse Nationale Boomfeestdag bomen en struiken op een locatie in Krimpen aan den IJssel.

Jaap Schot is de afgelopen 50 jaar vrijwilliger geweest. In 1967 voor het eerst bij een wandelclub, actief geweest in een schoolbestuur, in de Ouderraad van het Commenius (als lid en als voorzitter) in Capelle aan den IJssel, gereden op de ambulance in Krimpen, bestuurslid bij zangvereniging l'Esperance, programmamaker bij de Lokale Omroep Krimpen en dus ook 21 jaar bij de Jeugd Natuurwacht. Jaap Schot: 'Ik ga de saamhorigheid van de Jeugdnatuurwacht missen en de kinderen wat leren, liefde en respect bijbrengen voor de natuur en het milieu. Dat zijn kreten die ik de kinderen mee wil geven...Ik ga het missen, maar het was voor mij ook niet leuk meer dat ik het niet meer kon doen. En dan kun je beter zeggen: het is mooi geweest Jaap en plaats maken voor een ander en dat heb ik nu gedaan....'

Toen Marco Oosterwijk aankwam met de Kristallen roemer moest de heer Schot wel even slikken, want hij vindt het een enorme eer. 

Jaap Schot, nogmaals van harte gefeliciteerd!

Een reportage over deze uitreiking zaterdagochtend 1 juli in 'Kijk op Krimpen'. U kunt de reportage beluisteren:

Jaap-schot-kristallen-roemer

foto: Gemeente Krimpen aan den IJssel

Ander nieuws van Kijk op Krimpen

Deze week in Kijk op Krimpen

Wethouders te gast bij Kijk op Krimpen

Nieuwe wethouders zaterdag te gast in Kijk op Krimpen

Veteranen symposium

Wervingsdag PI Krimpen aan den IJssel 26 mei

Meer nieuws in het archief van: Kijk op Krimpen

Meer informatie

Meer informatie over de LOK programma's bij dit artikel: Kijk op Krimpen