Deze website maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie: lees ons cookie-beleid of verberg deze melding. ×

LOK schijf jaar­over­zicht 2014

1
1.

Let her go (Passenger)

De Britse Mike Rosenberg loopt al een tijdje mee in de muziekbussiness, maar je kent hem misschien onder zijn artiestennaam Passenger. 

Het zou kunnen dat je Passenger al eens live hebt gezien, want hij stond 12 maart 2012 ook in het voorprogramma van Ed Sheeran in de Melkweg. 3FM prijswinnares Kelly schreef een verslag over de show en het Passenger was haar ook niet ontgaan! "Deze jongen moeten we goed in de gaten gaan houden, want jongens, jongens, wat een stem. Pure eargasm, kippenvel over je rug. Hij deed me denken aan Mumford & Sons, met zo’n rauw randje aan zijn stem en zijn Britse accent." 

Ed Sheeran staat 20 november 2013 in de Heineken Music Hall en Passenger verzorgt ook daar weer het voorprogramma. 
Maar dan nu de LOKSCHIJFvan deze week! Heb jij 'Let Her Go' van Passenger al gehoord? De Lokschijfcommissie is het er in ieder geval over eens: Dit nummer mag je niet laten gaan!

 
2
2.

Oceaan (Racoon)

Racoon heeft speciaal voor de film “Alles is Familie” een nummer geschreven. Het nummer “Oceaan” is het eerste Nederlandstalige nummer dat de band ooit heeft geschreven. De film is vanaf 22 november in de bioscoop met in de hoofdrol Carice van Houten, Thijs Römer en Benja Bruijning.

Racoon liet zich overhalen door scenarioschrijfster Kim van Kooten. Ze heeft de band gevraagd om een Nederlandstalig nummer te maken voor de film “Alles is Familie”. Zanger Bart van der Weide vindt het maar niks om te zingen in het Nederlands. Je kan zoveel nuances meegeven in een nummer. Ook mocht het geen tekst worden met eindeloze metaforen. “Oceaan” is een mooi liedje geworden met een aardse tekst zoals Bart het zelf noemt. Een meer dan terechte LOKSCHIJF!

 
3
3.

Magic (Coldplay)

Coldplay lijkt niet te kunnen wachten op de releasedatum van hun nieuwe plaat, want er werd alweer een nieuw nummer gelost. 'Magic' lijkt minder de koerswijziging van het vorige week geloste 'Midnight' te volgen, maar klinkt fris zonder meer. 

Het nieuwe werk kwam vorige week als een ware verrassing, niet in het minst door de leftfield-invloeden die producer Jon Hopkins in het nummer 'Midnight' wist te smokkelen. Na nog geen week zijn Chris Martin en co al terug met 'Magic', de eerste officiële single. Daarin zijn opnieuw elektronische invloeden te vinden, maar wordt er al meer richting hun timide nummers gekeken. 

Met dit nieuwe nummer werden ook de plannen uit de doeken gedaan voor een volgend studioalbum van de Britse band. Op 19 mei zal 'Ghost Stories' de zesde worp worden van de groep. Spannend dus! Opnieuw een voorproefje dus van het nieuwe album en dit keer is het zelfs LOKSCHIJF!

 
4
4.

A sky full of stars (Coldplay)

Coldplay werd met het album Parachutes en single 'Yellow' in 2000 in een klap dé nieuwe sensatie van Engeland. De mannen werden in een vroeg stadium vergeleken met bands als Travis, The Verve en Radiohead. De band is inmiddels een van de meest toonaangevende band van de 'zeroes'. Met hitalbums A Rush Of Blood To The Head (2002), X&Y (2005), Viva La Vida (2009) en Mylo Xyloto (2011) scoren de mannen wereldwijd. In 2014 is het zesde album van Coldplay "Ghost Stories" uitgekomen. 

A Sky Full Of Stars' is de tweede officiële single van dit album. Voor deze single hebben ze de hulp van de Zweedse dj en producer Avicii ingeroepen. Hij heeft de track geproduceerd, en naar zeggen speelt hij ook de pianopartijen op de single. In een interview met BBC Radio 1 vertelde frontman Chris Martin dat het nieuwe album in eerste instantie lijkt op een 42 minuten durende emotionele rollercoaster, een "heartbreak record". Maar de plaat gaat juist over realisatie en acceptatie. Dit zal vast iets te maken hebben met de breuk tussen Chris Martin en Gwyneth Paltrow. Een lekkere LOKSCHIJF!

 
5
5.

Pompeii (Bastille)

Bastille (geschreven als BΔSTILLE) is een Britse alternatieve rockband uit Londen. Singer-songwriter Dan Smith richtte Bastille eerst op als solo-project, en vormde daarna een groep. Het kwartet bestaat uit Dan Smith, Chris 'Woody' Wood, Kyle Simmons en Will Farquarson. De band ontleende zijn naam aan de Franse nationale feestdag, 14 juli, ter nagedachtenis aan de bestorming van de Bastille. Dan Smith is ook op 14 juli geboren.

In december 2011 kondigde EMI Music aan dat ze een platencontract hadden aangeboden gekregen met Virgin Records.  Hun debuutsingle 'Overjoyed' werd uitgebracht in april 2012. Hun tweede single 'Bad Blood', tevens de naam voor het debuutalbum, volgde in augustus 2012 en ontving gematigd succes in het Verenigd Koninkrijk. 'Bad Blood' kwam in de hitlijsten op nummer 90. De derde single 'Flaws' werd een grote hit en kwam in de hitlijsten binnen in de Top 40 op nummer 21.

In februari 2013, voordat hun debuutalbum werd uitgebracht, werd hun vierde single 'Pompeii' uitgebracht. Het nummer kwam in het Verenigd Koninkrijk in de hitlijsten binnen op nummer 2 en in Schotland ontving Bastille hun eerste nummer 1 hit. Het album 'Bad Blood' kwam uit in maart 2013 en debuteerde in de lijst UK Albums op de eerste plek. En bij ons is het nummer LOKSCHIJF!

 
6
6.

Jubel (Klingande)

Cedric Steinmyller en Edgar Catry komen uit het noorden van Frankrijk en samen vormen ze het project Klingande. Hun nieuwe single scoort al goed in landen als Duitsland en Frankrijk en ondertussen waait de single “Jubel” nu ook in de Megasingle Top-100. De song, waar de saxofoon een hoofdrol opeist, is één brok aanstekelijke house.

Eigenlijk borduurt de twee Franse studenten lustig voort op de “Sonnentanz” van Klangkarussell en “Ein Tag Am Stran” van Eelke Kleijn. Klingande is sinds december 2012 actief en scoorde al met de single “Punga” een hit in de Franse charts. Het duo is beïnvloed door de muziek van Klangkarussell, Nico Pusch, Lexer, Wankelmut én Bakermat! Zou het net zo'n hit worden als Klangkarussell? In ieder geval is het deze week LOKSCHIJF!

 
7
7.

Ten feet tall (Afrojack ft Wrabel)

De nieuwe single van Afrojack ging het afgelopen weekend in première in een reclamespotje van een Amerikaanse biermerk, dat werd uitgezonden in het duurste reclameblok ter wereld; de onderbreking tijdens de Super Bowl.

Samen met de Amerikaanse singer-songwriter Wrabel levert Afrojack met "Ten Feet Tall" een erg sterke track af. De single is een voorloper op het langverwachte debuutalbum van de Nederlandse dj. Want hoewel Afrojack al jaren aan de weg timmert, heeft hij nog altijd geen compleet album uitgebracht.

Die plaat staat gepland voor mei van dit jaar. "Ten Feet Tall" zet alvast de toon, en net als eerder met Spree Wilson, blijkt duidelijk dat Afrojack graag samenwerkt met indie-vocalisten. Dat belooft dus een boeiend album. We wachten er op. Maar voorlopig is de single LOKSCHIJF!

 
8
8.

Rude (Magic!)

MAGIC! is een Canadese reggae-popband bestaande uit Nasri Atweh, Mark Pelli, Alex Tanas en Ben Spivak. In 2013 brachten ze hun eerste single 'Rude' uit. En nu is deze single LOKSCHIJF. Eindelijk!

 
9
9.

Take your time girl (Niels Geusebroek)

Dit nummer is op een speciale manier ontstaan. Niels Geusenbroek: "Afgelopen donderdag, 29 augustus, was voor mij een bijzondere dag, met een voor mij en voor talloze mensen een fantastische ervaring. Een week geleden kreeg ik de opdracht van het team van Ruud de Wild een lied te schrijven voor de zwangere nieuwslezeres Hannelore Zwitserlood, met het geluid van de hartslag van de baby als vertrekpunt.Afgelopen donderdag mocht ik het nummer live ten gehore komen brengen bij 538. Arme Hannelore hield het niet droog en niet veel later kreeg ik honderden, misschien wel duizend berichten van luisteraars, met emotionele en hartverwarmende reacties.

Ik vond het een eer om deze, voor mij meest bijzondere muzikale, opdracht te mogen doen en ben iedereen die zo mooi reageerde enorm dankbaar. Kortom, een juweeltje van een nummer. Een waanzinnif mooie LOKSCHIJF!!!

 
10
10.

Trumpets (Jason Derulo)

De nieuwe megaster Jason Derulo heeft het helemaal: de looks én het talent om te zingen, te dansen en hele sterke songs te schrijven. Het succesverhaal van de in Miami geboren rasartiest begint in 2009 als hij wereldwijd doorbreekt met zijn debuutsingle ‘Whatcha Say’. Ook de singles ‘In My Head’ en ‘Ridin’ Solo’ van zijn naamloze debuutalbum werden dikke hits. Het tweede album ‘Future History’ met o.a. ‘Don’t Wanna Go Home’ en ‘It Girl’ is eveneens succesvol en niets lijkt een glorieuze wereldtournee in de weg te staan totdat Jason Derulo in januari 2012 een foto twitterde met zijn nek in een brace. In 2014 volgt alsnog zijn world tour; nu in het kader van zijn derde album ‘Tattoos’.

De comeback van Jason Derulo wordt aangekondigd met een nieuw album en bijhorende wereldtournee. ‘Tattoos’ verscheen eind september.

De eerste single – ‘The Other Side’ – was meteen een schot in de roos, maar met de tweede single ‘Dirty Talk’ met aanstekelijke saxofoon-sample en hiphopper 2 Chainz heeft Jason Derulo een echte hit te pakken. De nieuwe single "Trumpets" is nieuw binnen gekomen in de Megasingle Top-100 en nu ook nog LOKSCHIJF!

 
11
11.

Calm after the storm (The Common Linnets)

Zoals altijd maakt de Nederlandse inzending voor het Eurovisie Songfestival de tongen los en dit jaar is dat uiteraard niet anders. In mei gaan Ilse DeLange en Waylon richting Denemarken om ons land te vertegenwoordigen. Het tweetal zingt onder de groepsnaam The Common Linnets het nummer ‘Calm After The Storm’. En ditmaal zijn het geen indianentooien of draaiorgels waar we ons druk over maken, maar gewoonweg de kwaliteit van het liedje. Is het wel spannend genoeg? Valt het wel op? Is het niet te saai? Nou, volgens het Nederlandse publiek in ieder geval niet.  

En dat is best bijzonder want officieel is 'Calm After The Storm' pas vandaag uit. Dat betekent dat het liedje nu pas te luisteren is via streamingplatforms als Spotify en dat je het nu pas direct kunt downloaden via iTunes. De reden waarom 'Calm After The Storm' toch al binnenkomt, is dat 'Calm After The Storm' de afgelopen dagen massaal vooruitbesteld is op iTunes. Dat belooft nog wat voor volgende week, want de belangstelling voor het nummer is in ieder geval erg groot. Voor een toppositie in de Mega Top 100 zal het liedje echter ook veelvuldig gestreamd en gedraaid op de radio moeten worden.  
De afgelopen week zat het met de media-aandacht voor 'Calm After The Storm' in ieder geval wel goed. Woensdagavond kon het Nederlands publiek het liedje voor het eerst horen toen Ilse DeLange en Waylon het zongen in De Wereld Draait Door, waarna zo'n beetje elk medium er aandacht aan besteedde. Een dag later was de première van de singleversie van 'Calm After The Storm' in de Gouden Uren op Radio 2. Ilse DeLange en Waylon waren ook bij deze uitzending aanwezig. Op 21 juni zal het duo trouwens als The Common Linnets optreden in de Grolsch Veste, het stadion van FC Twente, in Enschede. In ieder  geval De Dijk zal daarbij te gast zijn.  
Voor Waylon is het overigens al de tweede keer dat hij een gooi doet naar Eurovisie-succes. In 2005 probeerde hij het ook al als helft van een duo. Toen zong hij met Rachel Kramer (uit de groep K-otic) in de Nederlandse voorronde het nummer ‘Leven Als Een Beest’, maar werd al snel uitgeschakeld. Uiteindelijk was het Glennis Grace die ons land toen vertegenwoordigde. Ditmaal mag Waylon de voorronde overslaan en treft hij provinciegenote Ilse Delange aan zijn zijde.

En of het nummer nou stemmig is of saai, voor het Eurovisie Songfestival belooft het wel veel goeds, want met een man/vrouw-duet hebben we altijd goed gescoord in Europa. Zo leverde in 1996 ‘De Eerste Keer’ door Maxine & Franklin Brown ons een zevende plaats op. Maar vooral begin jaren ’70 deden we het prima, met Saskia & Serge (6e plaats voor ‘Tijd’ in 1971), Sandra & Andres (4e plaats voor ‘Als Het Om De Liefde Gaat’ in 1972) en Mouth & MacNeal (3e plaats voor ‘Ik Zie Een Ster’ in 1974).
 Nog even de chartfacts voor het tweetal: Waylon kan volgende week wel eens zijn grootste hit gaan scoren. Tot nu toe kwam hij tot 6 met zijn debuuthit ‘Wicked Way’ in 2009. ‘Calm After The Storm’ is zijn zesde notering. Voor Ilse Delange is het al haar 25e hit. Twee keer bereikte ze de eerste plek: in 2009 met ‘So Incredible’ en in 2009 met ‘Miracle’. Dus, een goede LOKSCHIJF!

 
12
12.

Lovers on the sun (David Guetta ft Sam Martin)

De in Parijs geboren David Guetta draait in zijn jeugdjaren in verschillende clubs en scoort in de Megasingle Top 100 in 2002 zijn eerste hit met "Love don’t let me go". Al vrij snel volgen de eerste albums "Just a little more Love" en "Guetta Blaster". 
In 2009, als zijn vierde album "One Love" verschijnt, groeit het succes van de Franse dj die zich  heeft gespecialiseerd in het produceren van nummers. "When Love takes over" met Kelly Rowland en "Sexy Bitch" met Akon worden zijn eerste top 10-hits. In 2010 werkt Guetta samen met de Amerikaanse rapper Flo-Rida en de single "Club can’t handle me" staat opnieuw genoteerd in de top 10. 

Het album "Nothing but the Beat", dat in 2011 verschijnt, bevat met "Titanium" (#2 en samen met Sia) opnieuw een top 10-hit. Guetta is op dat moment de beste DJ van de wereld en weet Armin van Buuren van de troonte stoten. 

In 2014 werkt Guetta samen met Skylar Grey op de single "Shot me down". En nu heeft hij, samen met schrijver en zanger Sam Martin, het nummer "Lovers on the Sun", gemaakt, waarmee Guetta voor de 28e keer in de Megasingle Top 100 komt. Enkele weken geleden tipte ik deze schijf al voor LOKSCHIJF en kijk wat er van gekomen is. En luistert u maar goed. sommige samples lijken echt op die Stan Ridgeway met het nummer "Camouflage".

 
13
13.

Liar liar (Chris Cab)

Hij is 19 jaar, woont in Miami en heeft een goede plaat gemaakt samen met de grote Pharrell Williams. Luister maar naar Cris Cab met "Liar Liar", de LOKSCHIJF.

 
14
14.

Ordinary love (U2)

Het is drie jaar geleden dat de groep nog met nieuw werk naar buiten kwam. Op 29 november, wanneer Record Store Day plaatsvindt in de Verenigde Staten, komt er een vinyl uit met het nummer. Op de plaat, waar slechts 10.000 exemplaren van geperst worden, staat ook een nieuwe versie van het nummer 'Breathe'.

En er zijn nog meer geruchten over dat nieuwe album: de leden van U2 zouden in New York gespot zijn met Coldplay-frontman Chris Martin, met speculaties over een eventuele samenwerking tot gevolg.

De Ierse band U2 zou zijn nieuwe album tijdens de American footballfinale op 2 februari 2014 - de zogenaamde Super Bowl - willen lanceren, zo meldt muziekmagazine Billboard. Recente berichten claimden dat het eerste album van U2 sinds 'No Line on the Horizon' uit 2009 tegen het einde van het jaar klaar zou zijn. 
Muziekmagazine Billboard meldt dat het album zeker in april in de schappen zal liggen, maar dat vertegenwoordigers van de band aan het onderhandelen zijn met verschillende sponsors om het album al tijdens de Super Bowl aan te kondigen. Dat zou betekenen dat miljoenen kijkers de aankondiging zouden te zien krijgen tijdens de rust. De man die zich daar achter de schermen mee zou bezighouden is Madonna-manager Guy Oseary.

Eerder was er al sprake van een samenwerking met Coldplay op het nieuwe album en Danger Mouse (Brian Burton) zou voor de nieuwe opnames achter de knoppen zitten. Onlangs werd ook bekend dat U2 twee nieuwe songs zou lanceren uit de komende biopic over Nelson Mandela. Een ervan is: "Ordinary Love". Daarom, LOKSCHIJF!!!

 
15
15.

Wicked games (Parra for cuva)

Veel weten we nog niet van Parra For Cuva, maar we weten wel dat zijn echte naam Nicolas Demuth is en dat hij zich het liefst bezig houdt met het maken van elektronische muziek. En wij zijn daar in ieder geval wel blij mee want hij heeft een geweldige cover van Chris Isaak zijn "Wicked Games" gemaakt en heeft daar de hulp van Anna Naklab bij ingeroepen. Helaas weten we daar ook weinig van. Het blijken dus nieuwe talenten zo lijkt het en wij denken dat we daar wel meer van gaan horen. Nicolas woont op dit moment in Berlijn en daar vandaan heeft hij dus samen met Anna de track gemaakt.

De clip is ook fraai gedaan en gaat over een jongen en een meisje die in hun jeugd verliefd worden op elkaar en er uiteindelijk ook helemaal voor gaan. Maar de liefde draait om Wicked Games en zo komt de jonge vrouw er achter dat haar man vreemd is geweest en zo loopt een relatie die in hun jeugd begon alsnog kapot.

Maar het gaat niet om de clip eigenlijk maar om de muziek en die is aanstekelijk lekker. 3FM, QMusic en Radio 538 hebben de plaat al een aantal malen op de radio gedraaid dus zou het zomaar kunnen gaan aanslaan. Vorige week draaiden we deze schijf al in de Cover-Original en nu dus LOKSCHIJF!

 
16
16.

Streets (Kensington)

De Utrechtse rockband Kensington brengt in december 2008 een eerste EP uit. Het debuutalbum Borders verschijnt twee jaar later, in juli 2010, waarna de band op tour gaat door eigen land. Kensington wordt in 2010 met de single 'Youth' uitgeroepen tot 3FM Serious Talent. Het tweede album, getiteld Vultures, verschijnt 11 mei 2012. 

En dan gaat het hard: naast een optreden op Eurosonic Noorderslag en een korte tour langs Nederlandse zalen staat de band in het voorprogramma van Two Door Cinema Club en Kane. Ook is Kensington de eerste Nederlandse band die wordt bevestigd voor Pinkpop 2013 en spelen ze nog op 60 andere festivals in binnen- en buitenland, zoals Sziget, de Zwarte Cross, Appelpop en Paaspop. 

Tijdens de negende editie van de 3FM Awards valt Kensington flink in de prijzen. Zo winnen ze een Award voor Beste Album (Vultures), Beste live Act en de Serious Talent Award. De trend zet zich voort, want ook de tiende editie van de 3FM Awards legt geen windeieren voor de band. De 3FM luisteraars stemden dit jaar massaal op Kensington en werkten zodoende de 3FM Award voor Beste Artiest Rock in handen van de rockers. Kortom, geen verrassing dat Kensington met "Streets" de LOKSCHIJF geworden is.

 
17
17.

Nothing really matters (Mr Probz)

Na het overweldigende succes van zijn 'Waves' is 't hoog tijd voor een vervolg: Het romantische 'Nothing really matters' is Top Song! Met de single 'Waves' bedwong Dennis Princewell Stehr niet alleen de wereldhoeken (iTunes chart-noteringen in ruim 50 landen), de Amsterdammer bemachtigde er vorig jaar ook een plaatsje in de Radio 2 Top 2000 mee! Niet slecht, al zeggen we het zelf...

Zijn nieuwe album moet nog verschijnen; tot die tijd mogen we met deze ballad de wachttijd overbruggen. De zanger schreef 'Nothing Really Matters' samen met zanger Akon, schrijver Jake Gosling en producer Giorgio Tuinfort. Deze week "De Klapper van de Week", binnen gekomen op nr.25 en LOKSCHIJF!

 
18
18.

Inside out (Byentl)

BYentl (Paramaribo, 5 november 1968) is de artiestennaam van Marjorie Lammerts, een Nederlands zangeres van Surinaamse afkomst. Lammerts werd geboren in het Surinaamse Paramaribo, maar kwam als baby al vroeg met haar ouders en oudere zus naar Nederland. Haar familie stak haar aan met het muziekvirus, waarna ze op 12-jarige leeftijd haar eerste stappen in de muziekwereld zette. Tijdens diverse talentenjachten behaalde Lammerts met gemak de finaleplaats. Haar echte carrière begon op 15-jarige leeftijd. Lammerts zong in de Belgische meidengroep Loving Angels, die een wereldtournee maakte. Daarnaast deed ze podiumervaring op door in de achtergrondkoren van onder meer Golden Earring, Lee Towers, Johnny Logan en René Froger te zingen. Na vier jaar werd Lammerts leadzangeres van de groep Trendy House en werd haar gevraagd de achtergrondzang voor de theatertournee van haar nicht Ruth Jacott te verzorgen. Met haar vriendin Berget Lewis zong Lammerts in de dertig man sterke succesgroep Gospel Train, waarna ze werd benaderd door Trijntje Oosterhuis om in te vallen bij Total Touch. Vervolgens toerde Lammerts met onder meer Candy Dulfer, André Hazes en De Dijk. Eind 2003 werd Lammerts gevraagd om het nieuwe gezicht te worden van het in de jaren tachtig populaire discotrio Mai Tai. In 2004 probeerden ze zich te plaatsen voor het Eurovisiesongfestival, wat echter mislukte. Samen met Caroline de Windt en Jetty Weels maakte het trio nog enkele hitsingles, maar het succes van twintig jaar eerder werd niet geëvenaard. In januari 2010 zetten de drie dames definitief een punt achter de groep.

Eind vorig jaar werd haar kerstsingle al LOKSCHIJF, maar deze nieuwe single is het predicaat LOKSCHIJF meer dan waard. Luister maar!

 
19
19.

Strong (London Grammar)

In september 2013 brengt het Britse trio London Grammar hun debuutalbum If You Wait uit. Daar staan onder andere de al wat bekendere tracks 'Wasting My Young Years', 'Help Me Lose My Mind' (met Disclosure) én de single 'Strong' op.

Het middelpunt van London Grammar is zangeres Hannah Reid. Velen vergelijken haar theatrale stem met die van zangeres Florence Welch van de Britse band Florenche + The Machine. Naast de stem van Hannah Reid zorgen gitarist Dan Rothman en multi-instrumentalist Dot Major voor muzikale input.

London Grammar deed er achttien maanden over om hun debuutalbum If You Wait te schrijven en op te nemen. "Maar als het aan mij lag, zaten we nu nog steeds in de studio," vertelt Hannah Reid aan het magazine Marie Claire. "I'm a nightmare like that."

But,'if I'd had my way, we'd probably still be in the studio,' Hannah tells us. 'I'm a nightmare like that.'
De Britse krant The Guardian omschrijft de plaat als een "quarter-life-crisis-album". Hannah Reid, Dan Rothman en Dot Major komen van Notthingham University en horen bij de generatie studenten die geen zekerheid meer heeft op een goede baan en toekomst. Althans, dat vertellen ze in een interview met The Guardian. Radio 3FM verkoos deze schijf al als Megahit, wij tot LOKSCHIJF!!! Natuurlijk met dank aan 3FM.

 
20
20.

Louise (Gers Pardoel)

Gers Pardoel staat op tegen kanker. De opbrengst van zijn nieuwe nummer 'Dankbaarheid' gaat naar KWF Kankerbestrijding. Dit persoonlijke nummer over zijn vader draagt de rapper op aan Sta op tegen kanker, de campagne van KWF. 

‘Toen mijn moeder overleed aan kanker, verliep het best stroef tussen mij en mijn vader. Ze was mijn basis, ze was er altijd met thee en koekjes en binnen 9 maanden overleed ze’, vertelt Gers Pardoel. ‘Er waren best wel wat woordenwisselingen met mijn vader, maar later besefte ik pas hoe heftig de tijd was voor hem. Ik was nog maar 17 jaar en hij moest mij en mijn broer alleen opvoeden. Daarvoor ben ik hem ontzettend dankbaar. Toen hij een hartaanval kreeg werd dat gevoel versterkt. Ik dacht: ik moet nu een nummer voor hem schrijven voordat het te laat is. Toen mijn vader het nummer hoorde, was hij tot tranen toe geroerd.' 

Gers roept Nederland ook op om uit te spreken wie zij dankbaar zijn. ‘Het is een valkuil om dat niet te zeggen, omdat we druk zijn of omdat we het eng vinden. Maar zeg het! Ik denk dat het belangrijk is om het te zeggen voordat het te laat is. Het leven kan zo voorbij zijn.’ 

Op woensdag 22 januari is Gers ook te zien in de tv-show Sta op tegen kanker op Ned. 1. Gers: ‘Ik geloof dat er een dag komt dat kanker te genezen is: we gaan de goede kant op: in 1949 was er 25% overlevingskans (na 5 jaar), nu is dat 61%! Ik vind het daarom fijn dat ik mijn steentje kan bijdragen met dit nummer.' Kortom, een juweeltje van een LOKSCHIJF!!!

 
21
21.

Cool Kids (Echosmith)

De track “Cool Kids” van Echosmith is afkomstig van het debuutalbum Talking Dreams. Echosmith is een vier koppige indie pop band, bestaande uit Jamie Sierota (gitaar), Noah Sierota (bass) , Sydney Sierota (vocals) en Graham Sierota (drums). De single “Cool Kids” was vorig jaar al een grote hit in de Billboard Hot 100, waar het de 25e positie bereikte in de Hot 100. “Cool Kids” is geschreven door Echosmith, Jeffery David en Jesiah Dzwonek. deze week LOKSCHIJF! Wordt dit hun doorbraak hit in Nederland? 

 
22
22.

We are one (ole ola) (Pitbull ft Jennifer Lopez)

Pitbull heeft afgelopen week zijn nieuwe single 'We are One (Ole Ola)' onthuld. Het lied is een samenwerking met Jennifer Lopez en de Braziliaanse zangeres Claudia Leitte en tevens het officiële lied voor het WK voetbal in Brazilië dat over enkele weken begint.

Ondanks dat het lied na een paar uur al een miljoen keer bekeken werd zijn de reacties op het WK-lied wisselend. De Cubaans-Amerikaanse Pitbull zingt en rapt op het nummer, J-Lo zingt in het Engels en Leitte in het Portugees.

Tijdens het vorige WK van 2010 in Zuid-Afrika zorgde Shakira voor het officiële lied. 'Waka Waka (This Time for Africa)' werd toen wereldwijd een grote hit. Dus deze LOKSCHIJF wordt wereldwijd gedraaid en ..... een hit!

 
23
23.

Places to go (Anouk)

 'Places To Go' is de eerste single van het nieuwe album Paradise And Back Again, dat op 21 november verschijnt. Dat album is het negende studioalbum van de 39-jarige zangeres. In de clip is ook het nieuwe kindje van Anouk te zien. Onlangs werd haar vijfde kind, luisterend naar de naam Sion Jethro, geboren. Het was een tijd onduidelijk wie de vader was, maar het blijkt basketballer Seraino Dalgliesh te zijn. Ach, moet kunnen. Maar we hebben het over muziek en niet de seksuele uitspattingen van deze Haagse rockdiva. Daarom, LOKSCHIJF!

 
24
24.

The days (Avicii)

Vorige week vrijdag (3 oktober) verscheen de nieuwe single van Avicii, "The Days". De Zweedse producer en dj staat bekend om een unieke cross-over-stijl van Dance-muziek met folk, rock en country-invloeden. Of "The Days" net zo’n monster-hit is als "Levels", "Wake me up" of "Hey, Brother" dat weet ik nog niet, maar dat het een lekker nummer is, staat vast.

 Avicii kwam op 18-jarige leeftijd terecht in de muziekindustrie in 2008,  waarna hij al snel met grote namen als Tiësto en Sebastian Ingrosso samenwerkte. Toen was Avicii’s werk nog vooral gebaseerd op elektronische muziek, maar EMI besloot in 2010 ook een vocale versie van zijn nummer "Bromance" uit te brengen met de titel "Seek Bromance"m,. Dit nummer werd opgenomen met de Engelse zangeres Amanda Wilson. In oktober 2010 tekende Avicii een platencontract bij EMI. In 2012 en 2013 behaalde Avicii de derde plaats in de jaarlijkse top 100 van DJ Magazine van de beste dj’s. "The Days" is de leadsingle van zijn nieuwe album "Stories", die in 2015 zal verschijnen. Nu deze week de single "The Days" LOKSCHIJF!

 
25
25.

Love me harder (Ariane Grande)

Na het wereldwijde succes van “Problem” ft. Iggy Azalea (nummer 1 in Amerika) en haar huidige 3FM Mega Top 50 hits “Break Free” ft. Zedd en “Bang Bang” samen met Jessie J en Nicki Minaj, is er nu de nieuwe single van Ariana Grande (Amerikaanse zangeres en actrice). Haar derde alweer van haar succesvolle nieuwe studio album "My Everything". Titel van de nieuwe plaat is “Love Me Harder” en aan de track werkt de uit Canada afkomstige The Weeknd mee. Hij schreef ook aan het nummer mee, samen met Max Martin, Savan Kotecha, Peter Svensson, Ali Payami en Ahmad Balshe. Ariana en The Weeknd namen de video vorige maand op en de clip is geregisseerd door Hannah Lux Davis. Ariana komt binnenkort naar Nederland en doet een optreden in de eerste liveshow van The Voice Of Holland. Dus, LOKSCHIJF-waardig!

 
26
26.

All or nothing (Kensington)

Op 8 augustus brengt Kensington hun nieuwe studio album uit. Titel van de derde langspeler wordt Rivals en de eerste single “All For Nothing”.  De nieuwe single is de officiële titelsong voor de Nederlandse thriller "Bloedlink". Deze productie wordt de openingsfilm van de 34e editie van het Nederlands Film Festival op 24 september met in de hoofdrollen Marwan Kenzari, Tygo Gernandt en Sarah Chronis. "Bloedlink" draait vanaf 25 september in de bioscopen. Naast de nieuwe single “All For Nothing” staat uiteraard ook “Streets" op het nieuwe album. "Rivals" is volgens de band uit Utrecht "een zoektocht naar de rivaal die ieder mens in zich heeft en staat tevens voor de twee gezichten van de band: die van lichtvoetige popliedjes versus donkere epische rocksong." (OOR) Deze week is "All For Nothing" de meer dan terechte LOKSCHIJF!

 
27 28
28.

You & I (Anouk)

Anouk heeft vrijdagmorgen, 21 februari, een nieuwe single uitgebracht, "You & I. De zangeres maakte het nummer eind vorig jaar samen met dj Afrojack, zo schrijft ze op Facebook. 
Anouk is zelf niet te zien in de videoclip, die natuurlijk op YouTube is geplaatst. In een verder lege balletzaal is alleen een danser te zien die op de muziek een choreografie danst. 
"De videoclip is gemaakt door Janneke de Jong samen met danser/choreograaf Dwight Cheuk A Lam (a.k.a. mr Rebels)", licht Anouk toe. "Ik had een filmpje van hem op YouTube gezien wat ik erg mooi vond en daarom heb ik hem gevraagd een choreografie te maken op You & I. Ik hoop dat jullie er net zo blij van worden als ik." Wel, ze heeft de LOKSCHIJF-commissie zeker blij gemaakt. Daarom: LOKSCHIJF!!!

 
29
29.

De glimlach van een kind (Willeke & Johnny)

Twee weken geleden werd ie al aangekondigd, en deze week is deze schijf als LOKSCHIJF, de remake van "Glimlach van een Kind" door Willeke Alberti en haar zoon Johnny de Mol gelanceerd! De track is opgenomen voor stichting Het Vergeten Kind, voorheen bekend als Guusje Nederhorst Foundation, opgericht door Dinand Woesthoff van Kane.

Het is een uniek project want "De Glimlach van een Kind" werd in 1968 voor het eerst uitgebracht door Willy Alberti, de vader van Willeke. In 1995 bracht zij het nummer met haar vader als duet uit. Nu dus een versie met de derde generatie! Kortom, een meer dan terechte LOKSCHIJF!

 
30
30.

When the beat drops out (Marlon Roudette)

Marlon Roudette (1983) is een Britse/Vincentaanse zanger. Hij was lid van de band Mattafix en werd vooral bekend door de single "New Age", die hem in 2011 een nummer 1 hit opleverde in hitlijsten van Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland. In 2012 bereikte het nummer de Nederlandse Top 40. Roudette werd in Londen geboren als zoon van Cameron McVey, een Britse muziekproducent en Vonnie Roudette, een designer en kunstenares uit Saint Vincent en de Grenadines. Op jonge leeftijd verhuisde hij samen met zijn moeder en zus naar Saint Vincent waar hij zijn muzikale carrière begon. Op zijn zeventiende keerde hij weer terug naar Londen. Roudette is een stiefzoon van zangeres Neneh Cherry. Laten we hopen dat Marlon in Nederland zal doorbreken met de single "When the Beat drops out". Daarom deze week LOKSCHIJF!.

 
31
31.

Do they know it's Christmas (Band Aid 30)

Het is dit jaar precies 30 jaar geleden dat Band Aid, onder leiding van Bob Geldof, voor de eerste keer '"Do They Know It's Christmas?"' opnam. Een mooi moment voor een remake van het nummer. Het nummer is vorige week voor de vierde keer uitgebracht en de line-up werd in een pers conferentie door Bob Geldof zelf bekend gemaakt. Het zijn onder andere One Direction, Ed Sheeran, Chris Martin, Olly Murs, Sam Smith, Bastille, Adele, Elbow, Ellie Goulding en Emilie Sandé. Bob Geldof noemde Band Aid 30 het slechtst bewaarde geheim van dit jaar. Opbrengsten van het nummer zullen gebruikt worden in het gevecht tegen de 'desastreuze ziekte' Ebola. De songtekst is hierop aangepast. Voor de social media campagne voor het nummer wordt de hashtag #e30la gebruikt. Voor een goed doel? LOKSCHIJF dus!

 
32
32.

Wrapped up (Olly Murs ft Travie McCoy)

De huidige single van de Britse singer-songwriter “Wrapped Up” staat op het punt van doorbreken in Nederland. De track is deze week de verse Supercrazyturbotophit bij Coen en Sander op 3FM en dus ook LOKSCHIJF!. Olly Murs werd in 2009 tweede bij de Britse X Factor en brak wereldwijd door met de single “Heart Skips A Beat” in 2009. “Up” verschijnt in januari en is geschreven door Wayne Hector, Daniel Davidsen, Maegan Cottone, Peter Wallevik, en Mich Hansen. Gewoon een lekkere LOKSCHIJF!

 
33
33.

2 Brazil (Vengaboys)

Als het op partymuziek aankomt dan kunnen de Vengaboys niet ontbreken en omdat het komende WK voetbal in Brazilië naar verwachting een groot, swingend feest gaat worden, is de keuze voor een zomerse voetbalsong snel gemaakt. Uitzonderlijk vernieuwend is het niet, een mix met samples van de 1939-hit Aquarela Do Brasil van Francisco Alves, en de welbekende eurodance Venga-sound, die de groep in 1997 al eens uitbracht onder de titel "To Brazil". Toch is de nieuwe release heel slim gedaan, want origineel of niet, 2 Brazil is supercatchy! 
In de charts begint de single dan ook sterk. 2 Brazil staat op nummer 52 in de Megasingle Top 100. Het lijkt erop dat de Vengaboys voor het tweede jaar op rij een zomerhitje gaan scoren, en dat is een goed resultaat want dat lukte de groep na hun toptijd eind jaren negentig alleen nog in 2010 en 2013. Dus, LOKSCHIJF!

 
34
34.

Spijt heb je morgen maar (Blof)

In 1992 ontstaat in Zeeland een nieuwe band, Bløf, die in eigen beheer een eerste album uitbrengt, Naakt Onder De Hemel (1995). In 1997 verschijnt het tweede album, Helder, wat voor de grote doorbraak van de groep zou zorgen. In 1998 is Liefs Uit Londen de eerste hit in de Nederlandse hitlijsten. 

In 2004 werkt de band samen met de Counting Crows, waarna de single Holiday In Spain de eerste nummer 1-hit voor de groep wordt. Aanzoek Zonder Ringen (2006) en Alles Is Liefde (de titelsong van de gelijknamige film in 2007) worden grote hits en komen tot nummer 2. 

In 2013 maakt de groep, bestaande uit Pascal Jakobsen, Peter Slager, Bas Kennis en Norman Bonink, de titelsong voor de film Mannenharten, waar ook Nielson aan meewerkt. Het is voor Bløf de 35e hit.  Daarmee is de groep na Normaal (46 hits) en The Cats (36 hits) één van de meest succesvolle Nederlandse bands.
 
Eind april 2014 moet het elfde volwaardige studioalbum van de groep verschijnen, "In Het Midden Van Alles". Het nummer "Spijt heb Je Morgen maar" verschijnt als voorloper van dat album.

 
35
35.

I forget where we were (Ben Howard)

Meestal debatteren de leden van de LOKSCHIJFcommissie over de keus, maar dit keer was iedereen het erover eens. Ben moest het worden! Singer-songwriter Ben Howard, geboren in West-Londen, groeide op aan zee. En dat is duidelijk te horen. De 'mellow' sound van zijn semi-akoestische liedjes doet je denken aan een zonsondergang en nachtelijk feestje op het strand met kampvuur. 
Ben Howard bespeelt op een aparte manier zijn gitaar. Hij legt het instrument plat op zijn schoot en speelt nonchalant een heel repetoire weg. Zijn rustige, melodieuze liedjes zjin te vergelijken met die van Xavier Rudd. Het verschil zit 'm in het feit dat Ben Howards stem dynamischer aandoet. Op het podium is hij rustig en innemend.

Het langverwachte debuutalbum van Ben Howard komt uit op Universal en krijgt de titel "Every Kingdom" (2011). Hij heeft een enorme zwak voor cassettebandjes. Zijn album werd om die reden, naast cd, ook op cassette uitgebracht. In 2012 wordt Ben Howard met zijn debuutalbum genomineerd voor de Mercury Prize, maar Alt-J gaat er vandoor met de prijs voor hun debuutalbum "An Awesome Wave".
Ben Howard gaat door met muziek maken. Hij brengt de single 'End Of The Affair' uit in augustus 2014. Het nummer is afkomstig van zijn tweede album, "I Forget Where We Where". Ben maakt tijdens Zane Lowe's show op BBC Radio 1 de titel van zijn plaat bekend. Tegelijkertijd laat hij voor het eerst de titeltrack van zijn album horen. Een juweeltje, misscchien wel DE LOKSCHIJF van 2014!

 
36
36.

Don't stop (5 Seconds of summer)

5 Seconds of Summer, alias 5SOS, is een Australische poprockband, opgericht in Sydney in 2011. De band bestaat uit Luke Hemmings (lead zanger, gitaar), Calum Hood (bass gitaar, zang), Michael Clifford (gitaar, zang) en Ashton Irwin (drums, zang).

In 2011 begonnen Hemmings, Clifford en Hood met het maken van muziek en plaatsten verschillende covers op YouTube. De drie jongens zaten bij elkaar op school en werden op die manier goede vrienden. Eind 2011 kwam drummer Ashton Irwin bij de band. De groep verwierf vooral bekendheid na dat zij met One Direction mee tourden op hun "Take Me Home Tour".

In november 2012 gaf 5 Seconds of Summer hun debuutsingle, "Out of My Limit", exclusief uit in Australië en Nieuw-Zeeland. In februari 2014 werd "She Looks So Perfect" uitgegeven als hun wereldwijde debuutsingle. Deze single stond bovenaan in de hitlijsten in Australië, Nieuw-Zeeland, Ierland en het Verenigd Koninkrijk.

Hun debuutalbum, "5 Seconds of Summer" getiteld, zal deze maand uitkomen. De LOKSCHIJF is hier een voorproefje van.

 
37
37.

My silver lining (First Aid Kit)

'My silver Lining' staat op het album "Stay Gold", dat in juni is uitgebracht. Dit is alweer de derde plaat van het Zweedse bandje. De dames brachten in 2008 de EP Drunken Trees (met acht tracks) uit. Twee jaar later, in 2010, volgde het album "The big Black & the Blue". 
Nederland maakte voor het eerst kennis met First Aid Kit in 2008, toen ze samen met Fleet Floxes het nummer 'Tiger Mountain Peasant Song' speelden op het Haagse festival "Crossing Border". Daarna verloren we de dames even uit het oog, omdat ze hun pijlen volledig richtten op hun doorbraak in Amerika. Jack White, Amerikaans zanger en gitarist van The White Stripes, was erg gecharmeerd van hun zangkwaliteiten en dus gingen ze in de Verenigde Staten alle grote festivals af.  

Wij Nederlanders mochten gelukkig dit jaar ook weer genieten van de muziek en charmes van First Aid Kit. Het bandje kwam zaterdag 16 augustus naar Biddinghuizen voor Lowlands. Daar gaven ze naast een optreden in de India ook een intieme gig in de 3FM On Stage-container. Ze lieten onder andere 'Silver Lining' horen. De week erop werd het nummet tot  3FM Megahit gebombardeerd en nu dus LOKSCHIJF!

 
38
38.

Dankbaarheid (Gers Pardoel)

Gers Pardoel staat op tegen kanker. De opbrengst van zijn nieuwe nummer 'Dankbaarheid' gaat naar KWF Kankerbestrijding. Dit persoonlijke nummer over zijn vader draagt de rapper op aan Sta op tegen kanker, de campagne van KWF. 

‘Toen mijn moeder overleed aan kanker, verliep het best stroef tussen mij en mijn vader. Ze was mijn basis, ze was er altijd met thee en koekjes en binnen 9 maanden overleed ze’, vertelt Gers Pardoel. ‘Er waren best wel wat woordenwisselingen met mijn vader, maar later besefte ik pas hoe heftig de tijd was voor hem. Ik was nog maar 17 jaar en hij moest mij en mijn broer alleen opvoeden. Daarvoor ben ik hem ontzettend dankbaar. Toen hij een hartaanval kreeg werd dat gevoel versterkt. Ik dacht: ik moet nu een nummer voor hem schrijven voordat het te laat is. Toen mijn vader het nummer hoorde, was hij tot tranen toe geroerd.' 

Gers roept Nederland ook op om uit te spreken wie zij dankbaar zijn. ‘Het is een valkuil om dat niet te zeggen, omdat we druk zijn of omdat we het eng vinden. Maar zeg het! Ik denk dat het belangrijk is om het te zeggen voordat het te laat is. Het leven kan zo voorbij zijn.’ 

Op woensdag 22 januari is Gers ook te zien in de tv-show Sta op tegen kanker op Ned. 1. Gers: ‘Ik geloof dat er een dag komt dat kanker te genezen is: we gaan de goede kant op: in 1949 was er 25% overlevingskans (na 5 jaar), nu is dat 61%! Ik vind het daarom fijn dat ik mijn steentje kan bijdragen met dit nummer.' Kortom, een juweeltje van een LOKSCHIJF!!!

 
39
39.

Extraordinary (Clean bandit ft Sharna bass)

Met Rather Be zette Clean Bandit zich in één klap op de Europese kaart. In een tiental landen, waaronder Engeland en Nederland, veroverde de band zelfs de koppositie in de hitlijsten. Hierdoor kijkt menig muziekliefhebber plots reikhalzend uit naar hun debuutalbum "New Eyes". De nieuwe single daarvan heet "Extraordinary", een samenwerking met Sharna Bass.
Waarom kijken? Zoals gebruikelijk voor deze band is ook de videoclip van Extraordinary geproduceerd door Clean Bandit zelf. Hun stijl kenmerkt zich door een bepaald surrealisme en subtiele grapjes.  Deze keer zijn de bandleden afgereisd naar Cuba, om aldaar het euforische gevoel van muziek maken en dansen in de zon vast te leggen. Grace Chatto en gastzangeres Sharna Bass worden rondgereden in een cabrio, we zien plaatselijke bewoners dansen op straat en krijgen close-ups van een miniatuur varkentje. Ook bespeelt het viertal instrumenten op het strand en zelfs vanuit de zee. Het lijkt erop dat Clean Bandit van tevoren geen script had klaarliggen, maar gewoon mooie plaatjes is gaan schieten. En dat levert een frisse, luchtige clip op, waar het plezier vanaf spat. Kortom, een lekkere LOKSCHIJF!

 
40
40.

Silent Storm (Carl Espen)

Carl Espen Sprague (geboren op 15 juli, 1982 in Bergen, Noorwegen) is de Noorse inzending voor het Eurovisie Songfestival 2014 in Kopenhagen geweest. Carl groeide op in een muzikale familie. Samen met zijn moeder is hij vanaf kinds af aan veel bezig met muziek. Op zijn zeventiende won Carl zijn eerste talentenjacht. Hij deed hier echter niet veel mee en besloot in het leger te gaan. Hij werd uitgezonden en vocht zes maanden lang in Kosovo. Nadat hij weer terug in Noorwegen was wist Carl niet wat hij moest doen, totdat zijn nichtje met een idee voor een liedje kwam. Carl besloot met het liedje naar de nationale voorronde voor het Eurovisie Songfestival te gaan, en won daarmee. Carl is één van de weinige artiesten die ook in eigen land relatief onbekend is. 'Silent Storm' is het nummer waar Carl Espen Noorwegen mee heeft vertegenwoordigd. Het nummer is geschreven door zijn nichtje, Josefin Winther. Het liedje is een typische ballad die vaak in de smaak vallen op het Eurovisie Songfestival. Carl Espen is hiermee vijfde geworden. Een plaats lager dan Margaret Berger in 2013. Maar wel een mooie LOKSCHIJF!

 
41 42
42.

Open je ogen (Blof)

Alles wat Ilse DeLange aanraakt verandert in goud, en dat is goed nieuws voor de heren van BLØF. De nieuwe single van het Zeeuwse viertal heet 'Open Je Ogen', en Ilse zingt mee. 

'Open Je Ogen' was vorige week vrijdagochtend voor het eerst te beluisteren bij Giel op 3FM. 

'Open Je Ogen' is de tweede single van het in april verschenen nieuwe album van BLØF: In het Midden van Alles. De plaat is mede geproduceerd door Ken Stringfellow, bekend van onder andere R.E.M. Het is een wat meer ingetogen album dan het vorige (Alles Blijft Anders), maar met voldoende meezingers om de luisteraar bij de les te houden. De mannen van BLØF gaven donderdag 3 april een extra lang optreden tijdens 3FM Awards Extra en staan bovendien op de planken tijdens Concert At SEA. 

En dan ook nog Ilse DeLange erbij! Sinds het Eurovisie Songfestival is Ilse Neerlands gouden countrymeisje, en haar warme stem maakt van de tweede single van BLØF een zonnige meezinger met zomerhitpotentie. Een heerlijke LOKSCHIJF!!!!

 
43
43.

Leve de vrouw (Nick & Simon)

Het Volendamse duo Nick en Simon heeft deze week een gloednieuwe single gelanceerd:” Leve de Vrouw”. De titel zegt het al, een ode aan de vrouw. ‘Vrouwen. Wij mannen zullen ze nooit helemaal doorgronden. En zelfs vrouwen zelf begrijpen soms niets van hun ‘eigen soort’. Toch is het tijd om de vrouw an sich eens goed op een voetstuk te plaatsen’, aldus Simon in een toelichting. Een leuk opgewekt Nederpopliedje dat het natuurlijk goed doet bij de fans van Nick & Simon. En een ideaal nummer voor concerten, blijkt ook uit de clip. De single slaat aan. “Leve de Vrouw” beweegt nu al richting de top 10 in iTunes. En nu is het LOKSCHIJF!

 
44
44.

Alone (Selah Sue)

Na twee jaar touren met meer dan 200 shows in Europa, de Verenigde Staten en Zuid-Amerika is de Belgische Selah Sue terug met nieuwe muziek. De eerste single ‘Alone’ is een catchy nummer zoals we dat gewend zijn van Selah Sue. Ze combineert hierin moderne urban soul met prachtige melodieën. Dit nummer zal op de EP staan die in november uitkomt. Naast de single staan daar ook nog drie andere nieuwe nummers op: ‘Together’ (ft. Childish Gambino), ‘Time’ en ‘Won’t Go For More’. Deze vier nummers geven ons een beeld van de nieuwe sound die Selah Sue op haar nieuwe album "Reason" laat horen. Dus, "Alone" is een terechte LOKSCHIJF!

 
45
45.

Let it go (Demi Lovato)

Demetria Devonne Lovato of beter bekend alsDemi Lovato is een Amerikaanse actrice en zangeres, die geboren werd op 20 augustus in 1992, in Dallas. Haar moeder was een cheerleader bij de Dallas Cowboys. Demi heeft een zus genaamd Dallas Lovato en een halfzus genaamd Madison De La Garza. Demi is van Italiaanse, Mexicaanse en Ierse afkomst. Ze speelde haar eerste TV-rol in Barney and Friends waar ze Selena Gomez ontmoette, haar mede-speler in Princess Protection Program, sinds dat moment zijn ze onafscheidelijk. In Camp Rock speelt ze een meisje genaamd Mitchi Torres. Ze is ook goed bevriend met Miley Cyrus en de Jonas Brothers. 
Demi is een zangeres en actrice. Ze deed me in oa.: Camp Rock en Princess Protection Programm. Demi lag in een psychopatische kliniek. Op 25 november 2010 wou ze een dagje naar huis om Thanksgiving te vieren, een feest in Amerika, en het mocht gelukkig wel voor 1 dagje. 

Op zesjarige leeftijd begon Demi te acteren in de serie Barney and Friends. Daarna had ze verschillende gastrollen in onder meer Prison Break. In januari 2007 was ze weer op het Disney Channel te zien in de korte serie As the Bell Rings. In 2008 kwam haar eerste Disney Channel-film uit, Camp Rock. Daarin speelt ze samen met de Jonas Brothers de hoofdrol. Camp Rock 2: The Final Jam komt uit op 24 september 2010. Tevens zal ze te zien zijn in de film Princess Protection Program, samen met Selena Gomez. Vanaf januari 2009 speelt ze de hoofdrol in Sonny With a Chance die in Nederland en Vlaanderen wordt uitgezonden op Disney Channel.
Ook Demi Lovato is 'lid' van de Disney-familie, doordat haar platenlabel ook Hollywood Records is. Net als van: Miley Cyrus, Vanessa Hudgens, Ashley Tisdale, Aly & AJ, Brenda Song, Alyson Stoner en Selena Gomez.
In de zomer van 2008 stond ze in het voorprogramma van de Jonas Brothers. Ook deed ze mee aan de Disney Channel Games 2008. De Jonas Brothers droegen bij aan haar eerste album Don't Forget, dat op 23 september 2008 in Amerika uitkwam. Aan de voorkant van het album kun je al zien dat ze een 'big fan' is van Paramore. Get Back was haar eerste single van dit album, dat in Amerika ontzettend vaak over de toonbank ging. De tweede single was Don't Forget & La La Land was de derde. Door deze derde single - La La Land - werd ze in Nederland bekend(er).

Inmiddels is Lovato's nieuwe album DEMI uit. Haar debuutsingle "Heart Attack"  scoorde hoog in de Nederlandse hitlijsten.
Demi had al eens verkering met Cody Linley, Trace Cyrus, Joe Jonas en Wilmer Valderrama.
Demi had van jongs af aan al problemen. Ze werd gepest op school , en werd vaak dik genoemd. "ik weet nog dat ik 4 was en voor de spiegel stond en vond dat ik dik was en de wereld beter zou zonder mij." Zegt ze zelf in haar documantaire Stay Strong. In haar tienetjaren gaat ze al om met de ziekte anorexia. Op de verjaardag van Miley Cyrus wordt een foto van Demi gemaakt waar krassen op haar arm te zien zijn die ze zelf gemaakt heeft. Demi is geschokt en zegt dat het door haar armbanden komt. Ondertussen gaat ze door met snijden op plekken waar niemand het kan zien. Later raakt ze bij een concert waar ze in het voorprogramma van de Jonas Brothers stond emotioneel overstuur achter de schermen. Hierbij slaat ze een van de danseressen. Haar ouders vinden dat het niet meer langer door kan gaan zo en sturen haar naar de kliniek "Timberline Knolls" voor vrouwen. Hier wordt ondekt dat Demi een Bipolaire stoornis heeft. In Januari word ze weer gespot op straat. Ze is uit de kliniek. Demi maakt een documantaire genaamd "Stay Strong" en laat deze tekst ook tatoeëren op haar polsen. In de documantaire vertelt ze haar verhaal. Lovato is een groot voorbeeld voor veel tieners, omdat ze haar verhaal durft te delen en zo sterk blijft. Okee, lang verhaal, maar een duidelijke! Een terechte LOKSCHIJF!!!

 
46
46.

Love drunk (Waylon)

Op 5 september is "Heaven after Midnight", het derde studioalbum van Waylon verschenen. Dit album werd binnen tien dagen geschreven in Nashville en opgenomen in de legendarische Capitol Studio’s in Hollywood. De nieuwe single "Love Drunk" is deze week in promotie gegaan.

Wayln vond in de Amerikaanse songschrijver, gitarist en producer Bruce Gaitsch zijn perfecte muzikale partner. Gaitsch zat niet direct te wachten op die voor hem volstrekt onbekende Nederlander. Hij had eerder al samengewerkt met supersterren als Peter Cetera, Chicago, Agneta Fältskog, Madonna en wilde eigenlijk even helemaal niks. Maar toen hij Waylon ontmoette, klikte het zo goed dat de mannen onmiddellijk samen songs gingen schrijven. Het werd een bijzonder vruchtbare samenwerking. Ook de groep muzikanten waarmee hij samenwerkte in Amerika gaf Waylon een goed gevoel. Zo kon hij daar werken met gitarist Michael Landau, steelgitarist Greg Leisz, toetsenman CJ Vanston, drummer Curt Bisquera en bassist Lee Sklar. Allemaal mannen die gewend zijn om te werken met sterren als Joni Mitchell, Michael Jackson en Crosby, Stills, Nash & Young. 'Toen ik de studio binnenliep, had ik even een minuutje nodig om tot mezelf te komen', zegt Waylon.

Heaven After Midnight bevat twaalf songs waaraan Waylon zelf heeft meegeschreven. Zo schreef hij een aantal liedjes met Rob Crosby waaronder het nummer "Giving Up Easy". Rob Crosby heeft in het verleden onder andere songs geleverd aan Carl Perkins, Paul Simon en Lady Antebellum. Waylon vertelt: ‘Heaven After Midnight" bevat een mix van dat romantische van Rob en daar tegenover het rauwe van Bruce en mij. En de pure country van Rob gekoppeld aan de westcoastsound van Bruce en mijn eigen Europese inbreng. Dat driehoekje werkte heel goed.'

Waylon heeft een tijd nagedacht wat hij nou precies wilde tot hij het zeker wist: ‘Ik blijf altijd muziek maken. Maar als ik dat doe, moet ik dicht bij mezelf blijven. Terug naar wie ik eigenlijk ben en gewoon weer met een gitaar op schoot lekker spelen’. Kortom, een lekkere LOKSCHIJF!

 
47
47.

Stone into the river (Douwe Bob en Ardesko)

Giel, Paul en Coen werden zaterdagmiddag 21 december verrast door Douwe Bob en strijkorkest Ardesko. In het Glazen Huis speelden ze 'Stone into the River'. Giel kon het niet droog houden.

Douwe Bob heeft zijn lied 'Stone into the River' in een wel héél mooi jasje gestoken. En zichzelf trouwens ook. Hij kwam zaterdagmiddag 21 december samen met strijkorkest Ardesko de mannen in het Glazen Huis verrassen met dit heerlijke liedje.
Ze kenden elkaar nog niet, maar Douwe Bob en strijkorkest Ardesko wisten het nummer 'Stone into the River' in slechts twee minuten om te toveren tot deze prachtige creatie. Ontroerend mooi. Giel liet zelfs een traantje. Kortom, een meer dan terechte LOKSCHIJF!!!

 
48
48.

Make more sound (Jacqueline Govaert)

De zangeres uit Haarlem vond het best heftig om het themalied voor 3FM Serious Request 2014 te schrijven. Dit heeft natuurlijk alles te maken met het doel van dit jaar, namelijk: aandacht vragen voor meisjes en vrouwen die tijdens oorlogen en conflictenen slachtoffer worden van seksueel geweld. Toch ging Jacqueline gemotiveerd aan de slag, en het resultaat mag er zijn.

Toen Jacqueline zestien was, schreef ze ook een liedje over een moeilijk thema. Dit nummer heet 'Protection' en verscheen op het eerste album van Krezip. Dat vertelde de zangeres 1 december aan Giel. "Ik had een aflevering gezien van Ivo Niehe over kinderprostitutie, heel heftig, dan ben je heel jong. Eigenlijk kun je bijna alleen dan zo iets schrijven, heel puur. Dat is eigenlijk iets wat ik later ontdekte toen ik aan het schrijven was; je bent natuurlijk niet meer zo... Dat je denkt dat je de wereld kunt veranderen met een liedje. En daar gaat 'Make More Sound' eigenlijk ook wel over." Een prachtig lied! 

 
49
49.

Loves me not (Chris Cab)

Binnenkort komt de jonge Amerikaanse singer-songwriter Cris Cab naar Nederland! Inmiddels 25 weken genoteerd in de Megasingle Top 100 met zijn grote hit “Liar Liar”. Op donderdag 1 mei staat hij in de grote zaal van Paradiso, Amsterdam. Eerder dit jaar in januari maakten we al kennis met Cris Cab bij zijn eerste Europese concert in een razendsnel uitverkochte Bitterzoet . “Liar, Liar” staat op zijn debuutalbum "Where I belong", dat op 4 april wordt uitgebracht via het label Island. Van dat album verschijnt een nieuwe single! 
Titel van de song is “Loves Me Not". Het eerste album van Cris Cab telt 13 tracks. De twintigjarige singer songwriter wist zich voor zijn eerste hitsingle al verzekerd van de hulp van Pharrell. Cab werkte drie jaar eerder al samen met zijn leermeester aan de track “Echo Boom”. Eerder werkte de uit Miami afkomstige zanger ook al met Wyclef Jean. Zijn nieuwe single “Loves me not” is deze de LOKSCHIJF.
Veel luisterplezier!

 
50
50.

Simple life (Jacqueline Govaert)

De opvolger van het nummer 'Hear How My Heart Beats' heet 'Simple Life' en werd afgelopen weekend bij de voormalige frontvrouw van Krezip, Jacqueline Govaert thuis opgenomen.

"Ik vond het belangrijk zo dicht mogelijk bij de song zelf te blijven en dan kwam ik toch iedere keer uit bij m'n eigen Simple Life. Thuis, achter de piano, na het eten. De kinderen sliepen, m'n vriend maakte wat pizza's en ik dronk wat wijn en speelde de song een paar keer achter m'n piano", aldus Jacqueline Govaert over de video.

Voor haar tweede album 'Songs to Soothe' putte Jacqueline nadrukkelijk inspiratie uit het tweede album van Carole King, dé standaardplaat voor elke vrouwelijke singer-songwriter. 

Op 'Songs to Soothe' gaat Jacqueline terug naar de basis, alleen achter haar piano. In de zomer van 2013 vertrekt Jacqueline voor zeven weken naar Los Angeles om de plaat op te nemen op bij Mitchell Froom. 
Froom werkte met o.a. Paul McCartney, Ron Sexsmith, Elvis Costello, Crowded House, Sheryl Crow en liet haar opnemen met muzikanten die speelden met o.a. Jackson Browne, Todd Rundgren en Dolly Parton. 
Jacqueline Govaert heeft haar nieuwe album op 24 maart in De Rode Hoed in Amsterdam gepresenteerd. En van dit album komt dus de nieuwe LOKSCHIJF.