Deze website maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie: lees ons cookie-beleid of verberg deze melding. ×

LOK schijf jaar­over­zicht 2023

.

Tainted (Ilse DeLange)

Op 3 mei brengt Ilse DeLange na vier jaar weer een nieuw album uit. De titel ervan is 'Tainted'. De zangeres nam de plaat grotendeels in Berlijn op en deed dat in samenwerking met Niels Zuiderhoek en Matthijs van Duijvenbode. De gelijknamige albumtiteltrack figureert als DeLange’s nieuwste single. Over het nummer zegt ze: "Soms denk je dat iets nooit kapot kan, dat het voor eeuwig is… Totdat het breekt. Je vraagt je af hoe het kan, wanneer die breuk begon, wat ieders rol erin is geweest. Vragen die we onszelf allemaal stellen wanneer zoiets gebeurt. Ze kleuren je gedachten over de situatie en de ander, je hebt tijd nodig om weer tot jezelf te komen. En dan… door de barsten breekt nieuw licht door en bloeit er toch weer iets moois. Ik ben zo trots op dit lied dat begon als slechts een klein akoestisch idee. Ik had nooit verwacht dat het zo episch zou gaan klinken". Tsja en als een single episch klinkt, dan wordt het LOKSCHIJF!

 

 
.

Stukje van mij (MEAU)

Wie de afgelopen jaren naar de radio luisterde en bij een rustig Nederlandstalig liedje dacht ‘zoo, dat klinkt goed’, was misschien wel naar MEAU ((Meau Hewitt Blaricum, 10 mei 2000 is een Nederlandse singer-songwriter die optreedt onder de naam MEAU) aan het luisteren. Liedjes als “Weet” en “Kalmte” voelen veilig en vertrouwd aan. Sinds de release van die twee nummers groeide MEAU al enorm als artiest en bracht ze '22' uit. Haar toonde MEAU nog mooier dan voordien en op elk lied kregen we een stukje van de getalenteerde singer-songwriter te horen.
MEAU maakt gitaardeuntjes met eerlijke teksten en 'Stukje van mij' is daar geen uitzondering op. Een halftrieste break-upsong met een troostend effect zal voor velen op een bepaald moment (of met een herinnering in het achterhoofd) soelaas bieden. Het lied blijft puur aanvoelen en is zeker mooi afgewerkt en geboend. Een cleane ballade die oprecht overkomt. Een meer dan terechte LOKSCHIJF!

 

 
.

My Blood (DI-RECT)

Van de nieuwe single 'My Blood' van DI-RECT (DI-RECT is een Nederlandse band, bestaande uit Jamie Westland (drums), Frans 'Spike' van Zoest (gitaar), Bas van Wageningen (basgitaar), Paul Jan Bakker (gitaar) en Marcel Veenendaal (zang) gaat je bloed vanzelf sneller stromen. Een nummer waarin DI-RECT ons eraan herinnert nooit te vergeten waar we vandaan komen. Tijdens een ingetogen begin werkt frontman Marcel Veenendaal met zijn grandioze stem langzaam toe naar de eerste climax van het nummer: het moment waarop de overige DI-RECT-leden invallen met hun instrumenten. 'My Blood' draagt vanaf dat moment een positieve energie met zich mee. ‘As long as I can breath/I will give you the best of me’, zingt Veenendaal met overtuiging. 'My Blood' is te vinden op het nieuwe album van DI-RECT, dat op 8 maart onder de titel 'SPHINX' DI-RECT_SPHINX verschijnt. Maar deze week eerst de single 'My Blood' LOKSCHIJF!

 

 
.

Undecided (RONDÉ)

Nadat de Nederlandse formatie RONDÉ (RONDÉ is een Nederlandse indiepopband. In 2015 won de groep de 3FM Serious Talent Award) met hun eerste langspeler vooral de kant van de indiepop in ging en daarna ging experimenteren met meer elektronische klanken, lijken ze de laatste tijd een steeds meer mainstream popgeluid te omarmen. Titel van de nieuwe single is ‘Undecided’. Met hun laatste single ‘Break my Heart’ stond de band maandenlang in de Megasingle Top-100 en daarbij ook nog eens maar liefst  weken op #1 in de Nederlandse Airplay Chart. Het zou de LOKSCHIJF-commissie niet verbazen als ‘Undecided’, dat succes gaat evenaren.
Zangeres RikkiBorgelt Rikki Borgelt: “ ‘Undecided’ gaat over het vasthouden en volgen van je eigen koers. Over niet bang zijn om in het diepe te duiken en kansen te pakken. “You’re decided in a world where sometimes it feels like everyone’s undecided.” Dus, LOKSCHIJF bij LOK-Radio.

 

 
.

Yes, and? (Ariana Grande)

Binnenkort komt het zevende album van de 30-jarige zangeres, songwriter en actrice Ariana Grande (Boca Raton, V.S. 26 juni 1993) uit. Afgelopen week zijn we alvast verblijd met de allereerste single 'Yes, and?’. Het is haar eerste solo release in drie jaar. Aan inspiratie heeft het Grande A het afgelopen jaar niet ontbroken, leiden we af uit haar verklaring op de socials.
2023 was één van de meest uitdagende en toch de gelukkigste periode uit haar leven: “Ik leerde dat het niet belangrijk is je begrepen te voelen door mensen die je niet kennen.” Met haar eerdere albums ‘Dangerous Woman’ (2016), ‘Sweetener’ (2018) en ‘Thank u, next’ (2019) behaalde Ariana Grande grote successen. Ook in Nederland mocht ze vanaf het begin op een warm onthaal rekenen. Dat zal niet anders zijn wanneer ze hopelijk (voor het eerst sinds 2019) ons land weer aandoet. Daarom de single 'Yes, and?' deze week LOKSCHIJF.

 

 
.

Head down (Lost Frequencies & Bastille)

Of hij een van zijn drie MIA-nominaties zal kunnen verzilveren, valt nog af te wachten, maar met een gerust gemoed kan Felix De Laet, alias Lost Frequencies, in ieder geval al terugkijken op de voorbije twaalf maanden. 'Back To You' deed het goed in de hitparades en ook “The Feeling” werd gesmaakt door vele mensen. In het geval van Bastille zijn die hits er zeker ook geweest. Nu bundelen beide mannen de krachten.
'Head Down' komt namelijk als laat kerstcadeau en de single straalt vooral warmte uit en de boodschap is naast wat triest toch ook wel hoopvol. Een kalme gitaar doet even 'Are you with me' en 'Sunset Lover' door ons hoofd flitsen, maar het zijn de strijkerachtige klankbundels over het kenmerkende, minimalistische Lost Frequencies-housebeatje die met de aandacht gaan lopen. Bastille-frontman Dan Smith zingt motiverend ‘You’re still young and know the best is yet to come / Don’t hang your head down’ en zo krijgen we een liedje over de kracht en de moed vinden om na een moeilijkere tijd weer verder te gaan met je leven. Een opgewekt pianoriedeltje fleurt het geheel in het tweede deel van het nummer nog wat op en de stem van Smith is wel heel gepast voor deze productie en aangenaam om naar te luisteren.

Dus een lekkere LOKSCHIJF

 

 
.

Alles op gevoel (Flemming, Zoë Tauran, Ronnie Flex)

Na zijn samenwerking met Boef trapt FLEMMING het jaar 2024 af met een nieuwe samenwerking. Voor de single 'Alles op Gevoel' is hij in zee gegaan met Zoë Tauran en Ronnie Flex. Het nummer is ontstaan tijdens een writing camp in Noorwegen. ‘Tijdens het schrijven kwamen we al snel op het idee dat deze track samen met Zoë en Ronnie gemaakt moest worden’, zegt FLEMMING. ‘In de studio hebben we een hele goed klik met elkaar gehad, waardoor het nummer goed tot z’n recht komt’. 'Alles op Gevoel' is tevens de themasong van de De Vrienden van Amstel LIVE Vrienden-van-Amstel-live vanaf 11 januari. Kortom, een meer dan logische LOKSCHIJF!

 

 
.

Run for the Hills (Tate McRae )

Het nieuwe album Tate McRae heet ‘Think later’ Tate McRae_Think later. Het is de opvolger van haar debuutalbum ‘I used to think I could fly’ uit 2022. Op ‘Think Later’ staat onder meer Tates vorige singles ‘Exes’ en ‘Greedy’, die ze in september uitbracht. Op het album staat ook haar nieuwe single‘Run for the Hills’, die begin deze maand is uitgekomen. En dat is deze week de nieuwe LOKSCHIJF.

 

 
.

Where the Heart is (Haevn)

Haevn is van oorsprong een Nederlands muziekduo uit Kerkrade dat ontstond in 2015. Het duo bestond uit singer-songwriter Marijn van der Meer en filmmuziekcomponist Jorrit Kleijnen. Deze combinatie leidde tot een filmische sound met piano, strijkers en ook uptempo synthpop.
HEAVN componeert muziek voor reclames. Deze muziek is zo'n succes dat ze besluiten van de dertig seconden een compleet liedje te maken en dat is dus 'Where the Heart is' -> LOKSCHIJF!

 

 
.

You're losing me (Taylor Swift)

 Taylor Swift heeft twee weken geleden haar nieuwe single: 'You’re losing me’ gelanceerd, afkomstig van haar album 'From the Vault'. De zangeres bewijst nog maar eens waarom ze hét popicoon van de voorbije jaren is. Tijdens dit downtemponummer motiveert Swift waarom ze het uit gaat maken met haar partner en waarom deze haar ‘verloren heeft’. "I gave you all my best me’s, my endless empathy/And all I did was bleed as I tried to be the bravest soldier/Fighting in only your army, frontlines, don’t you ignore me/I’m the best thing at this party." 
Taylor maakte de release bekend op X. Als bedankje aan al haar fans, die er mede voor hebben gezorgd dat zij Spotify’s Global Top Artist of the year, 2023 is geworden.

 

 
.

Dear Santa (OneRepublic)

OneRepublic, de Amerikaanse pop-rockband, heeft hun fans een vroeg kerstcadeau gegeven. Het vakantienummer is getiteld 'Dear Santa' en bevat teksten die het verlangen naar saamhorigheid tijdens de feestdagen uitdrukken en een melodie die de geest van Kerstmis weergeeft. 
De soulvolle zang van frontman Ryan Tedder gaat naadloos samen met het kenmerkende geluid van de band, waardoor een muzikaal meesterwerk ontstaat dat de harten van de luisteraars zeker zal verwarmen. Kortom, LOKSCHIJF!

 

 
.

Rock 'n' Roll in Nederland (Snelle & Thomas Acda)

Snelle heeft nog altijd de hoop dat hij een nummer kan opnemen met het recent teruggekeerde duo Acda en de Munnik. “Dat zou ik heel graag willen. Maar dat weten ze ook wel”, zegt Snelle in gesprek met het ANP. De zanger maakte individueel wel al nummers met zowel Thomas Acda als Paul de Munnik, die beide op zijn album 'Lars' uit 2021 staan. Een samenwerking met Acda en de Munnik als duo zat er alleen nog niet in. “Ik heb wel vaker gezegd dat ik dat wil, maar de timing zat nog niet mee. We zien het wel.” 
Voor zijn nieuwe album dat op 17 november is verschenen, heeft Snelle opnieuw samengewerkt met Acda, voor het nummer 'Rock ‘N Roll in Nederland'. Het idee voor dat lied ontstond na een gesprek dat Snelle na een concert van supergroep The Streamers met Acda voerde. “Dat hij twintig minuten na een grote show alweer de was op stond te hangen. Dat contrast vond ik zo geweldig. Dus ik vroeg of ik zijn verhaal mocht lenen en later bood Thomas aan om ook een deel bij te dragen.” Mooi toch, dus LOKSCHIJF!

 

 
.

One Day at a Time (Anouk)

Het nummer 'One Day at a Time' van Anouk (Anouk Teeuwe, geboren op 8 april 1975 in Den Haag, is een Nederlandse rockzangeres. Ze brengt haar muziek uit onder haar voornaam, Anouk)  onderzoekt de nasleep van een verbroken relatie en de moeite om verder te gaan. De teksten verbeelden een gevoel van wrok jegens een geliefde uit het verleden die pijn en twijfel aan zichzelf heeft veroorzaakt. De zangeres denkt na over hoe deze persoon een deel van haar afnam en haar leerde een hekel aan zichzelf te hebben, wat leidde tot spijt dat ze hem ooit had ontmoet.
De single 'One Day at a Time' staat op het pas verschenen prachtige album 'Deena & Jim'. Kortom, een mooie LOKSCHIJF.

 

 
.

Houdini (Dua Lipa)

"Houdini" is een nummer van de Brits-Albanese zangeres Dua Lipa. Het nummer werd op 10 november 2023 uitgebracht als de eerste single van haar derde studioalbum, dat later in 2024 uitkomt.
Eerder dit jaar kondigde Dua Lipa aan dat haar aanstaande derde studioalbum ergens in 2024 zou verschijnen met een nieuw geluid waarin ze afstand neemt van de disco en meer psychedelia uit de jaren zeventig omarmt. Nadat ze in oktober al haar Instagram-posts had verwijderd, plaatste Lipa een foto van zichzelf in rood haar met de tekst "miss me?". Op 27 oktober deelde ze een close-upfoto van een sleutel tussen haar tanden, met de boodschap "Catch me or I go".
Lipa plaatste op 31 oktober 2023 een teaser van het nummer op haar sociale media, verwijzend naar de titel van het nummer in de post. Een herschikte combinatie van cijfers zou de naam "Houdini" spellen, genoemd naar Harry Houdini die op 31 oktober 1926 overleed.
Het nummer kwam uiteindelijk uit op 10 november 2023. Het nummer werd o.a. 3FM Megahit en Alarmschijf, tsja, dan kan LOK-Radio niet achterblijven. Dus, LOKSCHIJF!

 

 
.

Now and then (The Beatles)

The Beatles hebben 53 jaar na hun split, een nieuwe single uitgebracht... met de hulp van artificiële intelligentie.
“We spelen er allemaal op mee, dus is het een echte Beatles-opname”, zei Paul McCartney toen onlangs bekend werd dat de legendarische Britse popband een nieuwe song, ‘Now and then’, zou uitbrengen. Als uitspraak kon het tellen: de band splitte in 1970, twee van de vier leden zijn dood, maar toch zullen miljoenen luisteraars ‘de laatste Beatles-single’ horen. John Lennon had er een paar sabbatjaren op zitten toen hij in 1979 opnieuw songs schreef. Die zouden in 1980 tot het album ‘Double fantasy’ leiden, maar achter zijn piano nam de zanger ook andere songs op met een cassetterecorder. In 1994, veertien jaar nadat Lennon was vermoord, bezorgde Yoko Ono een cassette aan McCartney, met daarop vier songs.
De drie nog levende Beatles werkten in 1994 en 1995 samen ‘Free as a bird’ en ‘Real love’ af. Een derde song, ‘Grow old with me’, werd unaniem afgekeurd. Voor de vierde song, ‘Now and then’,  bleek het onmogelijk om de stem en het pianospel van Lennon van elkaar te scheiden. George Harrison stelde daarop zijn veto: de track kon niet hoogwaardig afgewerkt worden.
Dat ‘Now and then’ nu wel klaar is, heeft alles te maken met de opkomst van artificiële intelligentie. Met die techniek werden de stem en het pianospel van Lennon in ‘Now and then’ alsnog uit elkaar gehaald. Met ook nog het gitaarwerk uit 1994 van George Harrison,  overleden in 2001, konden de twee andere Beatles verder: McCartney voegde er piano en slidegitaar aan toe, Ringo Starr wat extra drumlagen. Et voilà -> LOKSCHIJF!

 

 
.

Stoel in de Hemel (Acda en De Munnik)

Acht jaar nadat Neerlands meest succesvolle cabaret en muziekduo Acda en de Munnik uit elkaar ging, brachten de twee eind maart het nieuws naar buiten dat ze weer samen gingen optreden. Diezelfde dag volgde de lancering van hun nieuwe single "Morgen wordt fantastisch' en niet veel later volgde de aankondiging van een nieuw album met de titel 'AEDM'. Dit negende studioalbum is ook meteen hun kortste album, want 'AEDM' duurt krap 35 minuten. Het eerste nieuwe lied op AEDM is 'Stoel in de Hemel', een nummer waarin alle facetten samenkomen die Acda en de Munnik tot een uniek duo vormen, zoals de terugkerende thema’s in hun oeuvre: de liefde, de dood en het dagelijks leven. Maar ook het unieke timbre van hun stemmen wanneer ze samen zingen. Kortom, een terechte LOKSCHIJF!

 

 
.

Realize (Nick Schilder)

Na de positieve ontvangst op 'Shatterproof' komt Nick Schilder (Nicolaas Maria Schilder, Volendam, 6 november 1983 is een Nederlands zanger en presentator) nu met zijn tweede solosingle 'Realize'. De Volendamse zanger maakt naar eigen zeggen zijn "meest persoonlijke muziek" ooit. ‘Realize' gaat over "het overwinnen van mijn eerste liefdesverdriet, mijn reis van zelfontdekking en het zelfvertrouwen dat ik uiteindelijk vond door middel van muziek", zegt hij. Net als bij 'Shatterproof' Shatterproof_NickS kiest de zanger bij dit nummer opnieuw voor een ander geluid, waardoor hij anders klinkt dan tijdens de Nick & Simon-periode. "De liefde voor elektronische muziek is niet nieuw", zegt Schilder. "Tegelijkertijd strekken mijn muzikale roots zich uit tot James Taylor, Jackson Browne en zelfs Pavarotti’s aria’s. Ik weet dat de afgelopen vijftien jaar van mijn carrière niet zo multidimensionaal zijn geweest als ik graag had gezien en dat is precies waarom ik nu deze weg insla." Mooi, daarom is deze week 'Realize' LOKSCHIJF!

 

 
.

Is it Love (Loreen)

Het is inmiddels meer dan tien jaar geden dat de Zweedse Loreen het Eurovisiesongfestival won met haar 'Euphoria'. Het nummer groeide uit tot een enorme hit in Zweden en de rest van Europa en dus was een Songfestival-icoon geboren. Toch bleek dat niet genoeg voor de zangeres van Marokkaans-Berberse afkomst, want in 2023 deed ze voor de vierde keer mee aan Melodifestivalen, waar ze met de overwinning naar huis ging. Zo geschiedde het dus dat Loreen dit jaar weer meedeed aan ’s werelds grootste liedjeswedstrijd. De topfavoriete maakte haar status bij de bookmakers al snel waar en niemand leek dan ook echt verbaasd toen 'Tattoo' als winnaar uit de bus kwam. Met haar nieuwste single 'Is it Love' doet Loreen alvast een poging het succes van 'Tattoo' te evenaren. Om te beginnen is de single 'Is it Love' deze week LOKSCHIJF.

 

 
.

Diamonds in my Chest (Dotan)

Als we denken aan Dotan, denken we vooral aan zijn oude hits 'Home' en 'Hungry'. Toch is dat niet het enige waardoor hij bekend is, want hij kwam namelijk vijf jaar geleden in opspraak. De zanger en zijn management hadden op sociale media vele nepaccounts aangemaakt om hem te promoten en te verheerlijken. Het bleef toen even stil rond Dotan en het duurde tot 2021 vooraleer hij weer wat singles en zelfs een album, 'Satellites', uitbracht. Toch bracht de singer-songwriter ook na die plaat niks meer uit. Tot nu dan, want hij is terug met een nummer en binnenkort ook een album, waarmee hij terugkeert naar naar zijn beginjaren.
Twee jaar geleden waagde Dotan zich met 'Satellites' Dtan Satell aan een eerder poppy sound die iets elektronischer klonk dan zijn eerdere werk. Met 'Diamonds in my Chest' keert hij terug naar zijn gouden beginjaren en houdt hij het simpel: een gitaar met een stevig tempo vormt de leidraad, terwijl de Nederlander volgt met zijn stem. Het resultaat is een aangenaam folkliedje waarvan we niet vermoeden dat het een even grote hit zal worden als pakweg 'Home', maar dat wel aangenaam in onze oren klinkt. We krijgen het gevoel gezellig met vrienden en heel ontspannen aan een kampvuur te zitten. Dotan heeft misschien in het verleden een fout gemaakt, maar met 'Diamonds in my Chest' lijkt hij een nieuw hoofdstuk te beginnen en daar willen de LOKSCHIJF-commissie gerust in meegaan.

 

 
.

Black Friday (Tom Odell)

Wie Tom Odell zegt, zegt melancholische muziek. De Britse singer-songwriter kreeg een maand geleden nog de festivalbeker van StuBru voor ‘Beste Meezinger’ voor zijn performance van 'Another Love' op Pukkelpop TomOdell_pukkelpop. En hoewel de meningen van dat optreden sterk verdeeld waren, heeft Odell met nummers zoals 'Heal', 'Grow old with me' en 'Butterflies' al bewezen dat hij meer in zijn mars heeft dan ‘die ene hit van TikTok’. Al blijft 'Another Love' waarschijnlijk voor velen dé single waaraan ze Tom Odell zullen herkennen. Het wordt moeilijk om zo’n hit, die tien jaar na datum nog steeds razend populair is, te overtreffen. De single 'Black Friday' kan daar misschien toch verandering in brengen.
Het is mogelijk dat zijn nieuwste single bekend in de oren klinkt. Op sociale media doen er namelijk al enkele weken flarden van het lied de ronde. Ook wie de laatste maanden naar een van Toms concerten ging, werd getrakteerd op zijn nieuwe ballade. En die start met, hoe kan het ook anders,  eenvoudige noten op de piano. Die eenvoud staat Tom Odell goed. De simpele klanken geven de nodige ruimte aan de ontroerende tekst waarin Tom enkele onzekerheden en twijfels op een zeer poëtische en oprechte manier uit de doeken doet. Hij gebruikt talloze metaforen om te praten over de onrust in zichzelf, de wens naar een beter lichaam en de twijfels in zijn relatie. Al die gevoelens vat hij samen in het ultieme metafoor voor chaos, namelijk 'Black Friday'. Het geheel van de opgebouwde emoties laat hij exploderen in een dramatische climax, waardoor er een ontlading ontstaat van alle opgebouwde ontroering en we niet anders kunnen dan een traantje wegpinken. Kortom, een prachtige LOKSCHIJF!

 

 
.

On my Love (Zara Larsson & David Guetta)

Het nieuwe nummer 'On my Love' van Zara Larsson en David Guetta is nu uit, samen met een opwindende videoclip! De 25-jarige Zweedse popster en 55-jarige Franse DJ debuteerden 15 september met de aanstekelijke dance-track, die hun tweede samenwerking markeert na hun single 'This One's for you' uit 2016.
De video toont Zara en haar jongere zus Hanna, te beginnen met huisbeelden van de twee uit hun kindertijd. De daaropvolgende frames zien Zara en Hanna samen feesten en plezier maken te midden van een prachtig buitenlandschap. Het levendige zomernummer en de video dienen als eerbetoon aan de onverbrekelijke band tussen dierbaren.
‘On my Love’ gaat over de relaties die je in je leven hebt en die zoveel voor je betekenen dat je er alles op zou zetten. Of dat nu een platonische relatie is, iets met een familielid, een geliefde, een vriendschap of wat het ook is, "We hebben allemaal iemand nodig die je pure vreugde brengt, want dat is waar het leven om draait”, zei Zara in een verklaring over het nummer. Kortom, LOKSCHIJF!

 

 
.

Vas-y (ga maar) (Suzan & Freek & Claude)


Nog geen jaar geleden maakten we kennis met de 20-jarige Claude Kiambe. Hij scoorde een dikke hit met Ladada (Mon derniet Mot) en ook z'n tweede single Layla deed het goed in de Megasingle Top-100. En nu is hij samen met Suzan & Freek, z'n muzikale helden, de hoogste nieuwe binnenkomer in de Top-100. Tsja, en dan ook nog LOKSCHIJF deze week.

 

 
.

Angry (Rolling Stones)

In een wereld waar rock-‘n-roll haar heersers eert, schittert The Rolling Stones als onaantastbare legende. De meesters van muzikale rebellie en verleiding hebben vorige zomer de Europese podia opnieuw betreden, voor het eerst sinds het tragische verlies van drummer Charlie Watts. Terwijl de rouw nog altijd voelbaar is, brengen ze een sprankeltje hoop met hun 24ste album 'Hackney Diamonds' waarop Charlie Watts te horen zal zijn op twee nummers. Een eerbetoon aan zijn onvergetelijke bijdrage aan de band die de muziekgeschiedenis heeft gevormd. 
Zo kwalitatief sterk als destijds zijn Mick Jagger en de zijnen niet meer, maar 'Angry' is nog steeds een fijne rocksingle met een paar lekkere gitaargrooves. Het is de eerste single van het aanstaande album 'Hackney Diamonds' hackney_rolling, dat op 20 oktober uit zal komen. Maar deze week dus eerst LOKSCHIJF bij LOK-Radio.

 

 

 
.

Dive (Lost Frequencies & Tom Gregory)

De nieuwe single van Lost Frequencies heet ‘Dive’. De Belgische DJ en producer nam de track op met de Britse singer-songwriter Tom Gregory. Lost Frequencies (Felix De Laet) over ‘Dive’: “Hope you are ready to dive into my new single with Tom Gregory! I tried to bring you the perfect blend of a piano-powered house beat with a powerful performance on Tom’s vocals. No better way to start the new season!”  Lost Frequencies bereikt op Spotify maandelijks bijna 25 miljoen luisteraars.
Deze week sleept de single van Lost Frequencies & Tom Gregory ‘Dive’ dus de LOKSCHIJF binnen.

 

 
.

Why didn't you listen (Amber)

De radiostudio van de Lokale Omroep Krimpen veranderde donderdagavond 22 juni in een opnamestudio. Amber woont in Krimpen aan den IJssel en is een leerling van de theater HAVO/VWO in Rotterdam. Al 4 jaar volgt ze gitaarles bij de muziekschool van Krimpen aan den IJssel, haar docent is Radomir. Maar ook daarvoor kwam ze al vaak in aanraking met muziek, want ook haar moeder is graag muzikaal bezig.

Het idee om een eigen nummer te gaan schrijven ontstond door een schoolopdracht. Amber schreef zelf de tekst en haar gitaardocent hielp mee om er een melodie bij te maken. En zo ontstond 'Why didn't you listen'.

'Ik vind het gewoon belangrijk dat Mensen naar elkaar luisteren.' 

Amber vertelde in Decennium Dick waar het nummer over gaat: "Het gaat er eigenlijk over dat het zo moeilijk is om dingen waar je last van hebt aan te geven bij mensen. En als je dat dan wel doet dat het soms voelt of niemand echt alsof er niet echt iemand naar je luistert en of ze doen alsof je aanstelt en als ze je wel helpen, dan zeggen ze vaak, van ja, 'Ik ben er voor je', maar soms is dat uiteindelijk helemaal niet het geval. En eigenlijk is de boodschap achter het nummer dat je gewoon naar elkaar moet luisteren en er voor elkaar moet zijn."

Samen met de gitaardocent nam ze de basis van het nummer op. Waarbij Radomir de leadgitaar, sologitaar en de baspartij voor zijn rekening nam. Voor de drumpartij bespeelde hij ook nog een Cajón. De zangpartijen werden meerdere keren ingezongen en voor de tweede stem kwam zangdocent Sanne nog even de studio in. 

Afgelopen maandag werd er ook nog een videoclip opgenomen in de Heemtuin van Krimpen aan den IJssel en ging in de uitzending van Decennium Dick het nummer 'Why didn't you listen' van Amber in première. Het nummer zal de komende tijd regelmatig bij de LOK voorbij komen. 

Een mooie samenwerking tussen de Muziekschool en de Lokale Omroep Krimpen. En Amber is heel blij met het eindresultaat. En deze week dus LOKSCHIJF!

[YOUTUBE VIDEO https://youtu.be/TtLHoEdz0js]

 

 
.

This World is our Home (Douwe Bob)

Douwe Bob (Douwe Bob Posthuma, Amsterdam, 12 december 1992) is een Nederlands singer-songwriter is nadat hij zich een tijdje meer op het vaderschap heeft gefocust terug met nieuwe muziek. 'This World is our Home' is de naam van de single die geïnspireerd is op zijn nieuwe rol in het leven. Het nummer gaat over je thuis voelen op onze aarde, liefde delen met vrienden en vooral gelukkig zijn. "Door het vaderschap ben ik op een andere manier naar de wereld gaan kijken. Het leven heeft een hele nieuwe dimensie gekregen", aldus Douwe Bob zelf. 'This World is our Home' deze week LOKSCHIJF.

 

 
.

Break my Heart (RONDÉ)

Het gaat de Nederlandse popformatie  RONDÉ de laatste tijd voor de wind. Na twee albums, waarvan 'Flourish' Flourish_Ronde alweer uit 2019 dateert, onderging de band een lichte metamorfose met succes. De recentste singles van de band zijn stuk voor stuk catchy. Het viertal verzamelde een paar miljoen streams en is daarmee een van de grootste popacts in Nederland. Buiten de eigen landsgrenzen treden, lijkt echter een iets moeilijkere opgave, al zien we daar niet meteen een reden toe. Met hun nieuwste single “Break My Heart” stevent de Utrechtse band namelijk alweer af op een zomerhit. Maar nu dus eerst LOKSCHIJF!

 

 
.

Lost inside my Head (Goldkimono)

Enorm zonnig, zo klinkt de nieuwe single van de Nederlandse band Goldkimono. Tienus Konijnenburg, de man achter Goldkimono Goldkimono, woonde ooit in Venice, Californië en dat is er aan te horen. De man grossiert in zomerse feelgood/ laidback summerpop met hiphop- en reggae-invloeden. Dat leverde hem al geen windeieren op en afgaande op de onweerstaanbare nieuwe single 'Lost inside my Head' (opvolger van 'Melancholy Rain' en voorloper van een album dat dit najaar uitkomt), staat er hem nog een heel mooie tijd te wachten. Maar eerst bij LOK-Radio -> LOKSCHIJF!

 

 
.

22 (MEAU)

“22 en misschien nog een beetje naïef, egoïstisch en te snel verliefd”, aldus de titeltrack & huidige nieuwe single ‘22’ van MEAU haar gelijknamige debuutalbum dat verscheen op 9 mei om 22h22. Onlangs kregen 22 gelukkige fans alvast een voorproefje tijdens een exclusieve luistersessie die zorgde voor een lach en een traan op ieders gezicht. 
Het album bevat naast de titeltrack en de hitsingles ‘Dat heb jij gedaan’, ‘Blijven rijden’ en ‘Dans m’n ogen dicht (featuring Racoon)’ ook een aantal nieuwe liedjes zoals ‘Terug in m’n armen’ en ‘Onbereikbaar’. ‘Proosten’ is één van MEAU’s persoonlijke favorieten en gebruikte ze al veelvuldig om tijdens haar clubtour live te proosten samen met haar fans. MEAU beseft maar al te goed dat ze dankzij haar publiek, wat haar via social media weet te omarmen, ze nu in één klap haar haar droom kan leven als fulltime artiest. En dat is mooi. De single '22' is deze week LOKSCHIJF.

 

 
.

Overcome (Nothing But Thieves)

Nothing But Thieves heeft met 'Overcome' de tweede single van het nieuwe album 'Dead Club City' DeadClubCity_NBTuitgebracht. De opvolger van 'Moral Panic' komt op 7 juli uit. 'Overcome' is, net als de vorige single 'Welcome to the DCC', minder rock-georiënteerd dan Nothing But Thieves in het verleden heeft laten horen, maar dat heeft weinig invloed op de kwaliteit van 'Overcome'. Het nummer bouwt slim en op een hele mooie manier op. Vanuit een rustig begin ontvouwen zich steeds meer elementen en zo kent de single een rijkgevuld einde. Dus, een terechte LOKSCHIJF!

 

 
.

Naar het licht (Froukje)

Het is geen understatement om te zeggen dat Froukje (Froukje Veenstra, Nieuwkoop, 4 september 2001) de Nederlandse popsensatie van het moment is. De singer-songwriter veroverde harten met haar haar ep’s 'Licht en donker' Froukje_Licht en 'Uitzinnig' en is niet meer weg te denken van de festivalpodia in geheel Nederland en België. Dit doet ze allemaal vooralsnog zonder album, want dat debuut laat al een poos op zich wachten. De zangeres laat op haar sociale media doorschemeren dat die plaat dit jaar wel eens zou kunnen verschijnen. Wanneer dat gaat zijn, weten we helaas nog niet, maar na 'Als ik God was' krijgen we nu met 'Naar het licht' een nieuwe single.

'Naar het licht' is precies wat we gewend zijn van Froukje. Ook deze single is een alternatief popliedje met flink wat elektronische invloeden die een mate van dansbaarheid creëren. 'Naar het licht' is catchy en zal het uitstekend doen live met haar vierkoppige band. Kortom, LOKSCHIJF.

 
.

Queen of Kings (Alessandra Mele)

'Queen of Kings' is een nummer van de Noors-Italiaanse zangeres Alessandra Mele, (Alessandra Watle Mele, Pietra Ligure, 5 september 2002) dat op 9 januari 2023 werd uitgebracht. Het nummer vertegenwoordigde Noorwegen op het Eurovisie Songfestival 2023 na het winnen van Melodi Grand Prix 2023, de nationale finale van Noorwegen voor het Eurovisie Songfestival van dat jaar. Het nummer eindigde trouwens op de vijfde plek. Het nummer gaat over het tonen van "de kracht van vrouwen, maar ook de kracht van alle mensen, over hoe belangrijk het is om jezelf te voelen". Mele zei dat haar ervaringen als biseksuele vrouw de ontwikkeling van het nummer mee hebben beïnvloed. 'Queen of Kings' is de LOKSCHIJF van deze week.

 

 
.

Wish you the Best (Lewis Capaldi)

De nieuwe song van Lewis Capaldi 'Wish you the Best' kwam begin april uit en wordt door de zanger zelf omschreven als een "heel vrolijk liedje voor de zomer. Het gaat over iemand die verder gaat en dat je weet dat dat het beste is voor die persoon", vertelt de zanger. "En het enige wat je zegt is: 'Veel succes, ik ben echt blij voor je.' Maar eigenlijk ga je dood vanbinnen en wil je vertellen wat je allemaal aan ze mist en waarom ze bij je moeten blijven." Het lijkt erop dat zijn nieuwe nummer geen commentaar is op zijn huidige gelukkige liefdesleven. "Ik heb een vriendin en dat gaat heel goed", vertelt de verliefde zanger. "Het is een lieve dame ik voel me er helemaal goed bij."

Eerder deze maand kwam de documentaire van Lewis Capaldi, 'How I'm feeling now' LewisC-Netflix uit op Netflix. De film volgt de zanger op tournee en zijn worsteling met tics en een angststoornis. Vorig jaar maakte Capaldi (Whitburn (West Lothian), 7 oktober 1996 is een Schotse singer-songwriter) bekend te lijden aan Gilles de la Tourette, een stoornis die deze tics van oncontroleerbare bewegingen en geluiden veroorzaakt. Bij Capaldi leidt dat bijvoorbeeld tot zenuwtrekkingen, ook op het podium. De aandoening bedreigt ook zijn toekomst in de muziek, vertelt Capaldi in een interview met The Sunday Times. "Ik haat overdrijven, maar er is een aanzienlijke kans dat ik gewoon moet kappen met muziek." Laten we dat niet hopen, maar okee, deze week is 'Wish you theBest', LOKSCHIJF.

 

 

 
.

Fire down below (Bouke & the Elvis Matters Band)

Na het geweldige succes van het tv programma ' The Tribute'  stroomden de boekingen voor Bouke (Bouke Scholten, 25 september 1981) en de Elvis Matters band binnen.  Vanaf Pasen is Bouke bouke met zijn band een tour gestart die de band langs bijna alle theaters en festivals zal brengen. Ook de Ziggo Dome staat in 2023 en in 2024 op het programma! 
De energie van de live optredens wou Bouke overbrengen op het nieuwe album.  Daarom is er voor gekozen om met de hele live band de studio in te duiken! De eerste single is 'Fire down below'.  Een nummer geschreven voor Elvis, maar helaas nooit afgemaakt door hem. 
Luister en geniet van de LOKSCHIJF deze week 'Fire down below'.

 

 
.

Shotgun Confetti (Ilse deLange)

Toen Ilse DeLange haar vorige single 'Drown us out' uitbracht, liet ze weten dat ze vanwege haar 25-jarig jubileum veel nieuwe muziek zou gaan uitbrengen. Die belofte komt ze nu na, want 'Confetti Shotgun' is haar nieuwste single. Speciaal voor deze release heeft de zangeres onlangs een contract getekend bij het Duitse platenlabel Energie Musik. "Ik ben erg enthousiast om deel uit te maken van de 'energie' familie, die met heel haar hart in mij en mijn muziek gelooft", zegt DeLange over deze nieuwe stap ilse-delange_shotgun. "Ik kan niet wachten om aan dit avontuur te beginnen en nieuwe muziek met Energie uit te brengen". 'Confetti Shotgun' is onderdeel van een nieuw Ilse DeLange-album dat in het voorjaar van 2024 zal uitkomen. Maar eerst dus LOKSCHIJF!

 

 
.

Chemical (Post Malone)

Post Malone, artiestennaam van Austin Richard Post (Syracuse, New York, 4 juli 1995) is een Amerikaanse zanger, songwriter, muziekproducent en gitarist, is terug met een nieuwe popgeoriënteerde single met de titel 'Chemical'. Dit nummer heeft een helder en aanstekelijk refrein, in tegenstelling tot zijn gebruikelijke sombere en melancholische composities. Aan de andere kant houden de teksten vast aan de typische thema's van Post Malone. Ze vertellen het verhaal van een wilde, on-again, off-again relatie waarmee de kunstenaar worstelt. Teksten als "You break me, then I break my rules" en "Every Time I'm ready to make a change, you turn around and fuck out all my brains" leggen de kwelling en frustratie bloot van het proberen een giftige relatie te verlaten. 
'Chemical' wijkt duidelijk af van het eerdere werk van Post Malone, en fans van de artiest zullen waarschijnlijk genieten van de tempowisseling. Het nummer is een helder, pakkend muzikaal aanbod dat het bereik van Post Malone als artiest laat zien. Het is een uitstekende aanvulling op elke zomerse afspeellijst en het wordt gegarandeerd een hit op zomerfestivals en -feesten. Maar nu dus eerst LOKSCHIJF.

 

 
.

Morgen wordt fantastisch (Thomas Acda en Paul de Munnik )

Thomas Acda en Paul de Munnik zijn terug als duo!  Het duo, dat in 2015 uit elkaar ging, heeft op 23 maart de comeback single ‘Morgen wordt fantastisch’ uitgebracht. “Thomas en ik hebben altijd wel contact gehouden, maar de afgelopen jaren begonnen we de vriendschap wel te missen”, aldus De Munnik over de comeback. “We spraken weer vaker af en hebben in september op Ameland afgesproken met David Middelhoff om uit te zoeken of het leuk was om ook weer muziek te maken.” 
De chemie was weer snel als vanouds! “We hadden plezier, de liedjes ontstonden vanzelf en we besloten dat het tijd werd voor een reünie op een plek waar we nog niet eerder hebben gespeeld. We kijken er enorm naar uit om op 28 oktober ons oude repertoire van de plank te halen en nieuwe muziek te brengen,” zegt Thomas Acda. 
Het duo ontmoette elkaar in 1988 en scoorden hits als ‘Niet of nooit geweest’ en ‘Het regent zonnestralen’.  Hun platen werden bekroond met Edisons en de Gouden en Zilveren Harp. In 2015 besloten ze uit elkaar te gaan. Met ‘Morgen wordt fantastisch’ slepen Acda en de Munnink naast o.a. de Top Song (Radio 2) nu de LOKSCHIJF binnen.

 

 
.

Substitution (Purple Disco Machine en Kungs)

Het is een combinatie waarvan je staat te kijken dat de twee betreffende acts nog niet eerder hebben samengewerkt: we hebben het hier over Purple Disco MachinePurple-Disco-Machine en Kungskungs. De twee zijn respectievelijk sinds 2012 en 2015 actief, zitten over het algemeen in elkaars vaarwater en vinden het nu dus eindelijk tijd om samen te gaan werken. Dit resulteert in het uitermate fijne en natuurlijk discoachtige 'Substitution'. Deze Frans-Duitse combinatie laat er geen gras over groeien: letterlijk vanaf de eerste seconde zit het tempo er goed in en gaat de track helemaal los. De melodie, de vocalen (die aan het eind zelfs een Daft Punk-achtige vorm aannemen) en de energieke beat maken en laten het je onmogelijk om stil te blijven zitten. Dus alle ingrediënten voor de LOKSCHIJF 'Substitution' van Purple Disco Machine en Kungs.

 

 
.

The hard Way (PNAU & Khalid)

Khalid is al lang geen onbekende meer voor ons, maar de kans bestaat dat PNAU je helemaal niets zegt. Tot je hun extreem populaire 'Cold Heart' met popiconen Elton John en Dua Lipa hoort. PNAU en Elton John kennen al een jarenlange samenwerking en in 2021 schakelde John opnieuw de hulp in van het Australische trio voor zijn 32ste album 'The Lockdown Sessions', waar we dan ook die overspeelde 'Cold Heart' op kregen. Het trio heeft al een hele resem aan succesvolle remixes op hun palmares staan, maar maken zelf ook al sinds 1999 hun eigen muziek en brachten reeds vijf langspelers uit, waarvan de laatste 'Changa' van 2017 dateert PnauChanga. Hun recentste worp was een samenwerking met mede-Australiër Troye Sivan onder het mom 'You know what I need' en nu dus een nieuwtje met Khalid, namelijk 'The Hard Way'.
Haal die rollerskates maar, want vanaf het eerste moment dat 'The hard Way' begint worden we gebracht naar de disco van de jaren tachtig. Met overduidelijke invloeden van WHAM! en Rick Astley worden we direct uitgenodigd om te dansen. Kortom, een dansbare LOKSCHIJF.

 

 
.

Good Time (Sheppard)

Terwijl maart hier nog enorm maart is, schijnt de Australische zon als vanzelf, wanneer je de nieuwe single van Sheppard beluistert. Hun opgewekte zomerse geluid keert ook weer terug op ‘Good Time’. Het nummer is afkomstig van het aankomende vierde studioalbum van de band, die bestaat uit de zusjes Amy en Emma en broer George.
Voor ‘Good Time’ werkten ze samen met de Zweedse producer Robin Stjernberg Stjenberg, die ook nu weer een goed meezingbaar koortje in het zomerse liedje wist te verwerken. Een kenmerkend element voor veel liedjes van Sheppard, een pakkende oorwurm die je nog dagenlang meezingt. Kortom, een leuke LOKSCHIJF!

 

 
.

Skyboy (Duncan Laurence )

Hoewel Duncan Laurence nauw betrokken is bij de inzending van het Songfestival focust hij zich ook op zijn eigen muziek. De single 'Skyboy' is na 'Electric Life' en 'I want it all' het derde voorproefje van zijn nieuwe album. "Skyboy betekent heel voor me", zegt hij. "Het is persoonlijk op een ander niveau. Ik leer eindelijk hoe ik mijn seksualiteit en mijn identiteit volledig kan omarmen en het maken van dit nummer is waarschijnlijk een van de grootste redenen dat dat is gebeurd. Het voelt zó goed om eindelijk mezelf te zijn!" Het nieuwe album van Laurence verschijnt op 26 mei en draagt dezelfde titel als deze nieuwe single: 'Skyboy'. Deze week dus LOKSCHIJF.

 

 
.

Burning Daylight (Dion Cooper en Mia Nicola )

Het Nederlandse duo Dion Cooper en Mia Nicola Mia_Dion heeft voor het eerst het nummer laten horen waarmee ze de Nederlandse kleuren gaan verdedigen op het Eurovisiesongfestival in mei. Burning Daylight' is een ballade over 'vallen, fouten maken en weer opstaan'. Dion Cooper (29) en Mia Nicolai (26) werden drie jaar geleden aan elkaar voorgesteld door Duncan Laurence, die in 2019 voor Nederland het Eurovisiesongfestival won. 'Burning Daylight'  werd geschreven door Lawrence, zijn partner Jordan Garfield en Dion en Mia zelf.

 

 
.

If we ever broke up (Mae Stephens)

Het is onmogelijk om op TikTok te gaan zonder op dit moment het ultieme break-upnummer van Mae Stephens te horen. De 19-jarige was aan het werk in een supermarkt toen de clip van 15 seconden van haar single 'If we ever broke up' 'ontplofte'. Ze heeft duizenden hits en miljoenen views op haar video's gekregen en pas geleden heeft ze getekend bij een platenlabel. Naast TikTok, is 'If we ever broke up' ook overal op Instagram te zien. 
Dus waarom denkt Mae MaeStephens dat het liedje, over het vertellen aan de vader van je ex over hoe ze je behandelden, zo populair is geworden? "Ik denk dat het komt omdat het de dingen zijn die mensen willen zeggen, maar ze kunnen het niet", zegt ze. Kortom, 'If we ever broke up' is deze week LOKSCHIJF bij LOK-Radio.

 

 
.

Blijf je nog even (Irene Hin)

De 27-jarige zangeres en songwriter Irene Hin brengt haar nieuwe single 'Blijf nog even uit'. Het nummer is een pianoballad die ze schreef voor haar overleden vader, die leed aan de ziekte van Alzheimer. Het artwork heeft daarom een bijzondere betekenis: Irene draagt op de foto het racepak en de helm van haar vader, die coureur was. Maar in het nummer komt ook de gedeelde muzikale passie naar voren. "Mijn vader werd op jonge leeftijd gediagnosticeerd met de ziekte van Alzheimer", aldus Hin. "Daardoor heeft hij zijn rol als vader langzaam moeten inleveren. Het was verdrietig om te moeten toekijken hoe hij steeds meer verward raakte. De titel Blijf Nog Even refereert naar de momenten waar mijn vader nog helder was. Die momenten zal ik altijd blijven koesteren." Een plaat die je raakt, dus ... LOKSCHIJF!

 

 
.

Trustfall (P!nk)

Op 27 januari heeft P!nk haar nieuwe single ‘Trustfall’ uitgebracht. De track is de titelsong van haar aankomende album P!nl_trustfall, dat deze week uitgebracht zal worden ‘Trustfall’ is de tweede track van haar negende plaat, die op single uitkomt. Die andere is ‘Never gonna not dance again’, waarmee P!NK internationaal nog altijd veel succes heeft. “I took time,” zegt P!NK over het album. “I had time, and I had a lot of really devastating things happen. My son and I got really sick with COVID. That sort of distilled down for me what actually matters. And it takes a crisis to do that.” It takes your kids getting sick to be like, OK, none of this matters. I wanna see my kids grow up. That’s what I want.’ I want to only put truth into the world. I want to only be authentic. And I want to be kinder and a better person.”  Dit jaar komt PINK met haar Summer Carnival naar Nederland. Ze is namelijk de eerste headliner van Pinkpop 2023, waar ze de festivalvrijdag zal afsluiten. Kortom, 'Trustfall' is de nieuwe LOKSCHIJF.

 

 
.

Easy now (Noel Gallagher's High Flying Birds)

Het zijn momenteel tegenstrijdige tijden voor Noel Gallagher (Longsight Manchester, 29 mei 1967). Op muzikaal vlak gaat het fantastisch, want op 2 juni verschijnt zijn nieuwe album 'Council Skies' CouncilSkies_NG. Op privévlak gaat het dan weer een pak minder met de Britse muzikant. Na een huwelijk van 22 jaar gaan hij en zijn vrouw Sara uit elkaar. Volgens vele Oasis-fans zou dat wel eens de katalysator kunnen zijn die een Oasis-reünie in gang zet, maar voorlopig blijft dat vooral wishful thinking.
Misschien hebben we ook helemaal geen reünie nodig, want Noel lijkt dit jaar ook een leuk soloalbum af te leveren. Vorig jaar kregen we nog het fraaie 'Pretty Boy' en met 'Easy now' overtreft hij dat nog eens. De single opent met die typische Noel Gallagher-sfeer, die wordt opgewekt door akoestische gitaar en subtiele achtergrondzang. Er komen ook nog strijkers bij tijdens het refrein. Kortom, een pareltje, dus LOKSCHIJF! 

 

 
.

Here (Tom Grennan)

Tom Grennan heeft een nieuwe preview gedeeld van zijn aankomende derde album, 'What Ifs & maybes' Tom_Grennan_-_What_If_s___Maybes, een emotioneel en triomfantelijk nummer getiteld 'Here'. 
In een verklaring zei Grennan over de nieuwe single (via Virgin Radio ): “Met wat er gaande is in de wereld, met zoveel mensen die worstelen, financieel worden getroffen, door COVID, door heel veel verschillende dingen, is het een van die nummers die helpt dat er iemand in je leven is die er voor je zal zijn in de strijd. Er is de strijd van alles. Maar als het met iemand anders wordt gedeeld, doe je het samen, niet alleen. Dus daar gaat het om, als ik er voor jou ben, wees er dan alsjeblieft voor mij.” Kortom, een prachtige LOKSCHIJF.

 

 
.

How 2 dance (The Kaiser Chiefs)

De Kaiser Chiefs is een nieuwe wereldwijde samenwerkingsverband (exclusief Engeland) aangegaan met V2 Records V2 records.  Eerste wapenfeit van de samenwerking is de nieuwe single ‘How 2 dance’ die een fris nieuw geluid van de band laat horen, geproduceerd door Amir Amor (Ed Sheeran, Charli XCX, Rudimental). De Engelse indie-poprockers Kaiser Chiefs zijn natuurlijk bekend van hitsingles als ‘I predict a Riot’, ‘Ruby’, ‘Oh my God’, maar zeker ook voor het laten ontploffen van menig festivalweide.
Met een flinke ‘out of the box’ mentaliteit ging de band zitten met drie zeer bloemrijke producers Amir Amor, Lewis Thompson (David Guetta, Becky Hill) and Nile Rodgers (Chic, David Bowie, Madonna, Daft Punk) om een nieuwe frisse sound te maken, waarmee Kaiser Chiefs nog wel zichzelf kon zijn met de vrijheid de anthems te schrijven die we van ze gewend zijn. 
“We really wanted to make a song that put together all the things we were trying to get right over the last three records”, aldus frontman Ricky Wilson. “The call to arms of ‘Education, Education, Education and War’ (2014), the party atmosphere of ‘Stay together’ (2016), and the classic Kaiser-yness of ‘Duck’. Deze week is 'How 2 dance' de LOKSCHIJF!

 

 
.

Slapeloosheid (Suzan & Freek)

Een documentaire die vanaf 13 januari op Netflix Netflix_SuFr te zien is en (opnieuw) twee concerten in de Ziggo Dome; 2023 zal voor Suzan & Freek opnieuw de boeken in gaan als een succesvol jaar. Uiteraard heeft het duo ook nieuwe muziek op de planning staan. De single 'Slapeloosheid' is het eerste wat daar van uitgebracht wordt. "Dit nummer gaat over, dat wanneer je een bepaald iemand ontmoet, diegene soms heel erg in je hoofd kan gaan zitten. Op een manier dat je er letterlijk niet van kunt slapen. Je krijgt diegene niet uit je gedachten en daardoor kom je bijna in een extase terecht", zegt Suzan. "Het is qua sound misschien iets anders dan je van ons gewend bent", zegt Freek. ‘Als je tijdens het luisteren je ogen dicht doet en je ziet een goed gevulde ZiggoDome voor je, dan voel je wat wij voelden tijdens het maken van deze plaat". Eens even kijken wat ze voelen nu 'Slapeloosheid' LOKSCHIJF is.

 

 
.

Before you (Benson Boone)

Benson Boone (25 juni 2002  Monroe, Washington) heeft een nieuw nummer uitgebracht, namelijk 'Before You'. 'Before You' is een langzaam liefdeslied waarin Boone zingt: "Ik kan me het leven voor jou niet herinneren." De songtekstvideo bevat een kleurrijk geverfd oog op een oranje achtergrond dat knippert terwijl het nummer wordt afgespeeld, met de tekst eromheen. 
Fans zijn dol op het nieuwe nummer; een fan die schrijft dat ze van plan zijn om dit hun huwelijkslied te maken wanneer ze uiteindelijk gaan trouwen! 
Sinds hij in 2021 op American Idol verscheen, heeft Boone BensonBoone verschillende singles uitgebracht, zoals het populaire nummer 'Ghost Town' en een EP genaamd 'Walk me Home'. En nu dus het nummer 'Before you' LOKSCHIJF. 

 

 

 
.

Drown us out (Ilse DeLange)

Ilse deLange (Ilse Annoeska de Lange , Almelo, 13 mei 1977) ilse-delange haalt de jaren tachtig terug in de sound van haar gloednieuwe single ‘Drown us out’. Fans van Ilse kennen het nummer al een beetje, want ze opende met de akoestische versie van ‘Drown us out’ haar concerten in het afgelopen seizoen. Ilse schreef het nummer samen met Matthijs van Duijvenbode, JP Hoekstra, Matthew Crosby en Niels Zuiderhoek. In 2023 viert Ilse het feit dat 25 jaar eerder doorbrak in Nederland met het album ‘World of hurt’. Net als het nummer ‘Willing’ verschijnt ‘Drown us out’ op het aankomende nieuwe album van Ilse deLange. En deze week dus LOKSCHIJF bij LOK-Radio, uw eigen lokale omroep van Krimpen a/d IJssel.