Deze website maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie: lees ons cookie-beleid of verberg deze melding. ×

LOK schijf jaar­over­zicht 2020

.

Flags (Coldplay)

Coldplay verrast ons met een nieuwe single. Nou ja, nieuw? Nieuw voor ons in ieder geval. Het nummer "Flags" is al eerder als bonustrack uitgekomen op de Japanse versie van het album "Everyday Life" Coldplay_everydaylife. In Japan is het namelijk gebruikelijk om een bonustrack toe te voegen, zodat de cd niet geïmporteerd wordt uit Europa of Amerika, maar gewoon in de platenzaak om de hoek wordt gekocht. Coldplay brengt het nummer internationaal uit en is het dus overal te beluisteren. Wat je dan hoort, is het bekende geluid van Chris Martin. "Flags" is een dromerig nummer dat perfect past bij de sfeer van het album "Everyday Life". Toch fijn om dit aan het einde van het jaar nog even op de radio te horen tussen al het muzikale kerstgeweld. Dus LOKSCHIJF!

 

 

 

 
.

To love somebody (Tim Dawn)

De Nederlandse zanger Tim Dawn timdawnkreeg de eer om de kerstcommercial van het supermarktketen PLUS in te zingen. Met ‘To Love Somebody’ hoor je hem de komende weken vaak voorbijkomen in jouw huiskamer. Het nummer ken je natuurlijk van de Bee Gees, die er in 1967 een hit mee scoorden. Barry en Robin Gibb schreven ‘To love somebody’ beegees_tolove. Dit werd niet eens zo`n grote hit, want het bleef hangen op nummer 13 in de Veronica Top Veertig. Het nummer doorstond echter de tand des tijds en heeft al heel wat jaren een notering behaald in de TOP 2000. ‘To love somebody’ is niet alleen door Tim Dawn gecoverd, maar o.a. ook Lulu, Eric Burdon & Animals, Roberta Flack en Michael Bublé  namen het onder handen. Nu is Tim Dawn met deze vertolking van 'To love somebody' LOKSCHIJF!

 

 

 
.

It's Christmas (Mell & Vintage Future)


Mell & Vintage Future mellvintage zijn in 2020 druk bezig geweest met de opvolger van debuutalbum Mell & Vintage Future. Zangeres Melanie heeft eerder laten weten niks vast te willen leggen, maar hoopt het album volgend jaar met de wereld te kunnen delen. De band deelde eerder de eerste single als voorproefje van de nieuwe plaat. In de decembermaand trakteren Mell & Vintage Future ons opnieuw op een nieuw nummer, dit keer eentje speciaal voor de feestdagen. Een even soulvol als kritisch kerstliedje drong zich op aan Mell & Vintage Future. Niet de verwachte slaybells, violen of klokken, maar de inmiddels van dit trio bekende unieke bounce met warme Hammondklanken ondersteunen de fantastische stem van Mell in deze song. Met als kerstcadeautje een one take gitaarpartij van drummer Ton Dijkman. "It's Christmas" LOKSCHIJF!

 

 
.

Als de eerste Sneeuw valt (Emma Heesters)

Zangeres, songwriter en succesvolle YouTuber Emma Heesters heeft haar kerstsingle  "Als de eerste Sneeuw valt" uitgebracht. Het is de afsluiter van een spectaculair jaar, waarin ze definitief doorbrak bij het grote publiek. Na een aantal succesvolle samenwerkingen in het verleden, een gouden plaat voor "Waar ga je heen" en een MTV-award is dit de volgende stap in haar muzikale carrière. 
Emma over het liedje: “Ik heb zoveel zin om het kerstgevoel bij mensen thuis te brengen! Zelf ben ik mega fan van kerst. Vandaar dat ik natuurlijk super excited ben om mijn eerste eigen kerstsingle uit te brengen. Een mooie afsluiting van een succesvol jaar waar ik iedereen heel erg dankbaar voor ben.” Eerder dit jaar werkte de vierentwintigjarige Heesters al samen met Kris Kross Amsterdam en Tino Martin aan "Loop niet weg". Daarop volgde in oktober wederom een gezamenlijk project met Kriss Kross Amsterdam. Hiervoor werd acteur en rapper Bilal Wahib gevraagd om bij te dragen aan "Donderdag".
Met haar succesvolle deelname aan "Beste Zangers" in 2019, waarbij ze met Rolf Sanchez de hitsingle "Pa Olvidarte" zong, maakte ze naam voor zichzelf. Het nummer benadert inmiddels de 50 miljoen streams en ook "Loop niet weg" gaat, met al meer dan 25 miljoen streams, enorm hard. En nu dus LOKSCHIJF met "Als de eerste Sneeuw valt".

 

 
.

Prisoner (Miley Cyrus & Dua Lipa)

De langverwachte samenwerking tussen Miley Cyrus en Dua Lipa is verschenen. "Prisoner" is onderdeel van Mileys nieuwe album "Plastic Hearts" miley-cyrus-plastic-hearts dat op 27 november is uitgekomen. Voor de plaat sloeg de zangeres de handen ineen met Billy Idol, Joan Jett en Dua Lipa. Op 5 augustus deelde Miley een Instagramfoto waarop Dua, Miley en producer Andrew Watt te zien zijn. In de caption is te lezen: "Dua heeft gehoord wat jullie niet hebben gehoord...", een geheimzinnige teaser naar wat uiteindelijk tot "Prisoner" zou leiden. 
In de videoclip zijn Cyrus en Lipa feestend in hun tourbus te zien. Bedekt onder het bloed maken ze zich comfortabel bij elkaar, onder het genot van wat kersen (en spinnen). De twee hebben daarbij nog een belangrijke boodschap voor hun exen. Zo is op het einde van de video in flikkerende neonletters te lezen: "In loving memory of all my exes. Eat Sh**."  Nou, daar kunnen de exen het mee doen. Kortom, "Prisoner" is LOKSCHIJF!

 

 
.

Minefields (Faouzia & John Legend)

Haar wieg stond in Casablanca, maar tegenwoordig is Faouzia te vinden in Canada. Faouzia`s single ‘Minefields’ is een samenwerking met niemand minder dan John Legend Minefields. Ook Charlie Puth doet mee: hij is te horen op piano. Faouzia heeft het dus goed voor elkaar! “I’m so nervous, i hope you all like it,” aldus de zangeres op Twitter. Faouzia schreef ‘Minefields’ samen met Sam Martin, Ali Tamposi en J Kash. LOKSCHIJF!

 

 

 
.

Golden (Harry Styles)

Harry Styles brengt al sinds het begin van zijn carrière bij One Direction One-Direction menig hart op hol, maar zijn uiterlijk is allang niet meer zijn belangrijkste wapenfeit. Zijn single "Golden is opnieuw een muzikaal schot in de roos. "Golden" is een luchtig, vrolijk nummer. Ook voor Harry zelf is het een opvrolijker, vertelt hij aan Associated Press: 'It’s one of the first songs I wrote when I was making the album and it’s always been a source of joy for me.' Dat is niet lastig voor te stellen: als je naar "Golden" luistert, zorgt dat gegarandeerd voor een glimlach op je gezicht! Deze week LOKSCHIJF bij LOK-Radio!

 

 
.

Shame shame (Foo Fighters)


De afgelopen week begon de band Foo Fighters al nadrukkelijk met het teasen van nieuwe muziek. Afgelopen weekend is de track "Shame Shame" ineens vrijgegeven door de band, nadat de single bij het bekende tv-programma SNL in première ging. Het is een vrij atypisch nummer voor Dave Grohl en companen. Er hangt in de coupletten een David Bowie-achtig sfeertje en de hardere rock blijft achterwege. Dat maakt het nummer ontzettend origineel voor Foo Fighters-begrippen. Het is hoe dan ook geen song, waar Foo Fighters zich voor hoeft te schamen. De band werkt toe naar studio-album nummer tien "Medicine at Midnight" Foo-Fighters-Medicine-at-Midnight-696x522 dat op 5 februari 2021 het levenslicht ziet. Die plaat wordt de opvolger van "Concrete and Gold" uit 2017. Deze week LOKSCHIJF!

[LAST null COLUMNS]

 
.

The Weight (Danny Vera)

"The Weight" is de nieuwe single van Danny Vera. Het nummer, dat Vera zelf heeft geschreven en geproduceerd, is afkomstig van zijn album "The New How", dat uitkomt op 12 november. "The weight" is opnieuw een heel persoonlijk nummer geworden. Danny: “Het gaat eigenlijk over dat je denkt dat je alles voor elkaar hebt en dingen verwerkt hebt, maar dat dat eigenlijk nog niet zo is. De dood van mijn beide ouders was altijd heftig. Op een gegeven moment denk je: ‘Daar ben ik wel overheen’, maar op sommige momenten is dat niet zo.” De Zeeuwse zanger scoorde vorig jaar een grote hit met "Rollercoaster", die inmiddels meer dan 40 miljoen keer beluisterd is op Spotify. "The Weight" LOKSCHIJF. 

 
.

Positions (Ariana Grande)

 

“Positions” is een nummer van de Amerikaanse zangeres en actrice Ariana Grande (Ariana Grande-Butera (Boca RatonFlorida26 juni 1993), dat op vorige week verschenen is via Republic Records. Het nummer is uitgebracht als de eerste single en het titelnummer van haar aanstaande zesde studioalbum, dat deze week gepland staat. 

 
.

Commander in Chief (Demi Lovato)

Zangeres en actrice Demi Lovato wil haar stem voor meer gebruiken dan enkel maar zingen. In haar nieuwe single, "Commander in Chief", richt ze zich rechtstreeks tot de Amerikaanse president Donald Trump. Ze steekt haar kritiek op zijn aanpak van onder meer de coronacrisis en de rassenongelijkheid in de VS niet onder stoelen onder banken. "Commander in Chief, honestly, if I did the things you do, I couldn't sleep. Seriously, do you even know the truth? We're in a state of crisis, people are dying while you line your pockets deep", zingt ze in het refrein. "Commander in Chief, eerlijk, als ik de dingen deed die jij doet, zou ik niet kunnen slapen. Echt, ken je de waarheid wel? We zitten in een crisis, mensen sterven terwijl jij je zakken vult." Ter info: "Commander in chief" is een titel voor de Amerikaanse president, de opperbevelhebber van de strijdkrachten, de grote baas, zeg maar. En verder nog: "Were you ever taught when you were young, if you mess with things selfishly, they're bound to come undone? I'm not the only one that's been affected and resented every story you've spun. And I'm a lucky one", zingt ze ook. "Heb je nooit geleerd dat als je alles egoïstisch aanpakt, alles uit de hand loopt? Ik ben niet de enige die getroffen is, dat elk verhaal haat dat je verzonnen hebt. En ik heb dan nog geluk." Lovato bracht haar song gisteren een eerste keer op de Billboard Music Awards BillboardMA. Er is ook een opvallende videoclip gelanceerd, waarin gewone Amerikanen in alle maten, soorten en gewichten haar tekst zingen. Met een boze, verontwaardigde, verbeten uitdrukking op hun gezicht.

Lovato zegt dat ze geen verdeeldheid wil zaaien met de tekst. Ze hoopt dat ze haar fans kan aanmoedigen om betrokken te blijven bij de politiek en te gaan stemmen bij de presidentsverkiezingen over enkele weken. "We moeten naar het stemhokje gaan en onze stem uitbrengen omdat het zo belangrijk is dat onze stemmen gehoord worden.  En echt, of je nu Republikein of Democraat bent, ga gewoon stemmen." Lovato zegt dat ze geen verdeeldheid wil zaaien met de tekst. Ze hoopt dat ze haar fans kan aanmoedigen om betrokken te blijven bij de politiek en te gaan stemmen bij de presidentsverkiezingen over enkele weken. "We moeten naar het stemhokje gaan en onze stem uitbrengen omdat het zo belangrijk is dat onze stemmen gehoord worden.  En echt, of je nu Republikein of Democraat bent, ga gewoon stemmen." Een heel goed advies, goede tekst, kortom LOKSCHIJF!

 

 
.

Door de Wind (Miss Montreal)

Het is je vast niet ontgaan: Miss Montreals versie van Door de Wind". Sanne (22 september 1984, Dedemsvaart) coverde het nummer van Stef Bos (12 juli 1961, Veenendaal) tijdens "Beste Zangers" en dat bleef niet onopgemerkt. Ze zingt de laatste noten met een brok in haar keel, maar ook Stef Bos is diep onder de indruk. Hij schrijft "Door de Wind" oorspronkelijk voor zijn ex-vriendin die het nummer ten gehore brengt tijdens het Eurovisie Songfestival in 1989. Ze eindigt op de negentiende plek. 
Toch is het nummer voor Stef Bos zelf juist heel persoonlijk . Het gaat namelijk over het overlijden van zijn moeder. Hij vertelt: "Mijn moeder werd ziek, dat was zo klote, ze had zoveel levenslust. Zelfs vlak voor ze stierf zei ze nog dat alles goed kwam." Naar eigen zeggen is hij daarna nooit meer bang geweest voor de dood. "Dat zat erachter toen ik het schreef, maar dat ga je niet zeggen als je vriendin het op het Songfestival wil zingen. Het nummer ligt heel dichtbij me."
Sanne besluit het nummer van Stef Bos StefBos eigen te maken, omdat het haar zelf enorm ontroert. Vlak voor ze het podium betreedt, zegt ze: "Ik zag Stef Bos het eens live alleen op piano doen. Toen brak ik en moest ik huilen." Ze belooft daarna het nummer voor altijd te blijven spelen als het zou lukken om haar eigen versie te maken. Dat is gelukt en daarom is deze prachtige schijf LOKSCHIJF!

 

 
.

Diamonds (Sam Smith)

Eerder dit jaar kondigde Sam Smith SamSmith vol trots de release van een nieuw album aan met de titel “Too die forKort daarna brak de coronacrisis uit en vond de ster de titel niet meer bij de plaat passen. Ook bleek Smith nog wat nieuwe nummers te willen opnemen en beloofde op een later moment alsnog het album uit te brengen. De Britse ster heeft woord gehouden en lanceert op 30 oktober “Love goes”. ‘Dit album markeert een tijd van experimenteren en zelfontdekking in mijn leven. Ik schreef dit toen ik tussen 26 en 28 jaar oud was en het is een wilde rit geweest. Ik hoop dat de mensen die ernaar luisteren ervan genieten en ervan houden zoals ik dat heb gedaan en nog doe’, laat Smith weten. Nadat eerder “My Oasis” al van de plaat uitkwam, is nu “Diamonds” als single verschenen en gelijk LOKSCHIJF!

 
.

Een Man van de Wereld (Danny de Munk)

Sinds Corona staat het leven in de entertainment industrie zo goed als stil. Terwijl de ene artiest nog wel her een der een kleinschalig optreden heeft, is er voor de andere maar weinig te doen. Voor Danny de Munk (19-02-1970) een goede reden om een nieuwe single, inclusief videoclip op te nemen: Een Man van de Wereld.

De Munk is, na zijn uitstapje in de Neder-dance, weer terug bij zijn roots, het levenslied. “Een Man van de Wereld” is volgens hem een echte powerballad, met hoge en lange uithalen. De tekst is geschreven door Henny Thijssen hennythijssen, die onlangs nog The Voice senior won, en al eerder teksten schreef voor onder meer André Hazes sr, Frans Bauer, Gerard Joling en Tino Martin. De tekst krijgt voor vele in deze Corona tijd een extra betekenis vertelt Danny, het is echt van deze tijd voor vele toepasbaar.

De Coronaperiode is voor heel veel mensen heel erg moeilijk. De entertainmentindustrie, de theaters die niet vol zitten, mensen blijven weg. Maar ook de horeca. Mensen die hun levenswerk zien verdwijnen, die ineens geen werk meer hebben en alleen nog maar op de bank zitten te Netflixen. “Ik ben een sociaal dier en verdiep me in anderen. Het leven is betrekkelijk. Dat is ook wat de tekst inhoudt. Het leven is toch ook een soort van roulette… En om het plaatje compleet te maken, heb ik er videoclip bij gemaakt, aldus Danny de Munk. Deze week LOKSCHIJF! 

 
.

Oostenwind (Nick & Simon)

Drie jaar na hun laatste album komen Nick & Simon op 6 november eindelijk met een opvolger: "NSG"De titel staat voor Nick & Simon & GarfunkelVolgens de mannen is hun nieuwe plaat geïnspireerd op de sound van hun iconische helden die in de albumtitel verwerkt zitten, maar dan op eigen wijze. De eerste single ervan heet Oostenwind”. ‘Af en toe gebeurt er iets in je leven, iets heel naars, waar geen enkel lichtpuntje aan verbonden is, of een mooie kant aan zit. Dat gebeurt iedereen weleens en dat is waar dit liedje over gaat’, aldus het Volendamse duo. LOKSCHIJF!

 
.

Letter to you (Bruce Springsteen & The E Street Band)

The boss is back! Nadat hij vorig jaar nog een soloplaat uitbracht en enkele weken geleden te horen was op een nummer met Bon Iver, keert hij nu terug met de titeltrack van zijn gloednieuwe plaat. “Letter to you” verschijnt op 23 oktober en wordt opnieuw een echte rockplaat met The E Street Band Bruce_Springsteen_15062016. Niets melig doen dus en gewoon rocken, zo horen we Springsteen dan ook het liefst. De plaat werd in maar liefst vijf dagen opgenomen in de thuisstudio van The Boss waarbij The E Street Band gewoon live speelde en zo, zonder overdubs, werd het album opgenomen. Met negen nummers die hij recent schreef en drie nummers die nog dateren uit de jaren zeventig, maar nu pas voor het eerst worden opgenomen, wordt “Letter to you een plaat om naar uit te kijken. Titeltrack “Letter to you” belooft alvast veel goeds.

Net geen vier minuten duurt “Letter to you” en al van bij het begin voel je dat het iets goeds zal worden. Met de herkenbare stem van The Boss en het rijk instrumentarium van The E Street Band, voel je meteen dat de sfeer tussen de muzikanten goed zat. Dat is ook te danken aan de uitermate gezellige clip waarin we iedereen plezier zien maken. Met een orgel en een krachtig refrein heeft Bruce Springsteen hier toch wel weer een hit op zijn naam staan. Het is een sterk en krachtig rocknummer met oog voor details. Meer van dat binnen iets meer dan een maand! YEAH -> LOKSCHIJF!!!!!!

 

 
.

Color (Di-Rect)

Op 9 oktober komt het nieuwe album “Wild Hearts” uit van Di-rect. Om de release te vieren zal de band als vervolg op de voorgaande livestreams op 10 oktober de hele plaat live spelen in de Electriciteitsfabriek in Den Haag. Het album wordt voorafgegaan door de nieuwe single “Color”. Eerder dit jaar scoorden Jamie Westland (drums), Frans ‘Spike’ van Zoest (gitaar), Bas van Wageningen (basgitaar), Paul Jan Bakker (gitaar) en Marcel Veenendaal (zang) hun grootste hit ooit met “Soldier on”, waarvoor ze een gouden plaat ontvingen. Zin om de band live te zien spelen? Op 22 & 23 oktober 2021 geeft Di-rect twee concerten in Rotterdam Ahoy Di-rect_Ahoy.Maar eerst nu de single "Color" LOKSCHIJF deze week 

 
.

De Overkant (Suzan & Freek & Snelle)

In 2016 kreeg het koppel Suzan & Freek een shoutout van The Chainsmokers voor hun cover van “Don’t let me down” waarna een succesvolle carrière van start ging. Hun eerste zelfgeschreven nummer “Als het Avond is” uit 2018 werd zowel in België als Nederland grijsgedraaid, maar zette het duo wel op de kaart als een act waarvan je denkt: ‘ja, die kunnen wel wat.’ En dan heb je ook nog rapper Snelle Snelle_SuzFreek.

Wat Suzan & Freek en Snelle gemeen hebben, is dat ze alle drie afkomstig zijn uit Gelderland. Zij komen uit Achterhoek, hij is opgegroeid in Gorssel. Ook woonden ze alle drie niet in het stadscentrum, maar aan ‘de overkant’. ‘Den boerenbuite’, zoals ze het daar zo mooi verwoorden. “De Overkant” gaat net hierover: het gevoel van heimwee naar je jeugd en simpele tijden waarin niets te doen was in een dorp van één straat met een café en een kerktoren. Toch is het nummer vrolijk en zingt Suzan mee op de aanlokkelijke gitaar van Freek. Ze zingen over deuren en fietsen die niet op slot hoeven, hun geografische kennis over straten en pleinen, en de omliggende bossen. Het is een meeslepend, aardig deuntje waar je gemakkelijk in meegaat. En dan heb je ook nog rapper Snelle.

Kortom, LOKSCHIJF bij LOK-Radio! 

 
.

Hallucinate (Dua Lipa)

De nieuwe single van Dua Lipa is een absolute fan-favorite. “Hallucinate” werd door haar fans namelijk meteen gebombardeerd tot één van de favorieten toen haar huidige album “Future Nostalgia” werd uitgebracht. Toen de zangeres onlangs liet weten een videoclip voor het nummer te hebben gemaakt, waren haar fans meteen super enthousiast, al werd dit al snel wat minder toen bleek dat om een volledige animatie videoclip zou gaan. Lipa, die net als veel andere artiesten, moeite heeft om de juiste middelen te vinden voor het maken van een groots opgezette videoclip tijdens corona, is zelf wél erg tevreden met resultaat. ‘Een clip maken met een heel leger aan dansers en producers is nu gewoon nog niet mogelijk’ laat ze via Twitter weten. Lipa schreef het nummer in samenwerking met de songwriters SG Lewis en Frances en liet hem produceren door Stuart Price, een man die in het verleden al meewerkte aan hits van Madonna en Kylie Minogue. Kortom, "Hallucinate" -> LOKSCHIJF!


 

 
.

My own World (Davina Michelle)

De bioscoopfilm 'My Own World' van Davina Michelle (24) is twee weken geleden bij Pathé in première gegaan. In gesprek met 'BuzzE' vertelt de zangeres hoe ze de opnames van de concertregistratie in een lege AFAS Live heeft beleefd.

“My own World”, de gelijknamige titel van haar nieuwe single, is een concertregistratie aangevuld met documentaire-fragmenten waarin Davina vertelt over zichzelf en haar carrière. Alles is in één keer opgenomen. "Het was een héle lange dag, maar het is enorm goed gegaan", zegt de zangeres enthousiast. Het was voor Davina wel even wennen om voor een lege zaal zo enthousiast op het podium te staan. "Ik kreeg geen input van de zaal terug, dus ik moest zelf twee tot drie keer zoveel geven om het enthousiasme erin te houden voor de kijkers", zegt ze. "Ik moest ook veel enthousiaster zijn dan normaal en tegen de camera praten. Ik heb flink wat calorieën verbrand die dag", lacht ze. Het concert is medio juni opgenomen, nog eigenlijk middenin de tijd van het ‘nieuwe normaal’, al wil Davina het niet zo noemen. "Dit went niet snel, het is ook geen nieuw alternatief", meent ze. "Ik mis het publiek en de mensen erbij." Davina ziet haar film daarom als "vertraging op de lijn", omdat ze pas feedback van het publiek krijgt als de film in de bioscoop draait.

Hoewel ze pas 24 is heeft Davina in de documentaire-fragmenten al best veel te vertellen over Her Own World. Over de pieken en dalen van het succes achter de schermen en over de reis van onbekende naar Bekende Nederlander. "Het voelt als een achtbaan", vat ze het treffend samen. "Het is tijd en ik heb ook wel wat te vertellen", vooral over de persoon achter Michelle, zoals haar echte voornaam luidt. Ze draait al een paar jaar mee, maar toch vindt de zangeres niet dat ze al een gevestigde naam is. "Ik voel me nog wel een nieuwkomer", zegt ze. Met haar nieuwe single en album dat in september uitkomt hoopt ze de volgende stap te zetten en die fase achter zich te laten. "De single is de afsluiting van het begin." Daarom deze week LOKSCHIJF!

[LAST r4Mt-_mHDAw COLUMNS]

 
.

Iemand (Ruben Annink)

"Iemand" is de nieuwste single van singer-songwriter Ruben AnninkRuben-Annink. Het nummer heeft hij samen geschreven met Gordon Groothedde, die ook de productie voor zijn rekening nam. Het nummer is ontstaan in een periode waarin Ruben heeft ervaren hoe belangrijk het is om iemand in je omgeving te hebben die je er doorheen sleept op de momenten waarop het voelt dat je er alleen voor staat. Deze ervaring heeft hij in zijn songtekst verwerkt, met ‘Iemand’ als resultaat.

Ruben: “Soms wordt al die drukte mij gewoon heel even teveel. De meeste mensen lopen dan even naar buiten of zoeken een rustig plekje. Ik besluit dan altijd om extra te gaan drinken met de gedachte “Het zal zo overgaan”, waardoor de druk alleen maar meer wordt tot er iets knapt in m’n hoofd. Maar nu is het allemaal anders. Zij ziet het gebeuren, ze houdt me vast, zorgt dat ik rustig word. Ik heb iemand die me opvangt, iemand die me vastpakt en vasthoudt tot het beter gaat. Ik heb iemand.”

Wanneer je vraagt wat voor muziek Ruben Annink (1998) maakt, zal hij zeggen dat het een combinatie van Nederpop en volksmuziek is. De singer-songwriter laat zich inspireren door Acda & De Munnink, Marco Borsato, BLØF, Guus Meeuwis en André Hazes. De Haarlemse zanger, die zijn carrière als straatmuzikant begon, is op zijn 15e ontdekt door Ali B. Hij scoorde verschillende hits met onder andere Jonna Fraser, Teske en Keizer. Eerder bracht Ruben de nummers “Superheld, ‘”Een op het Leven” en Wat heb je nou gedaan”. Nu dus LOKSCHIJF met het nummer “Iemand”.

 
.

Giants (Dermot Kennedy)

Dermot Kennedy bracht afgelopen herfst nog het album Without Fear Dermot_kennedy uit. De singer-songwriter werd echter dusdanig geïnspireerd door het gedicht “What if 2020 isn’t cancelled?” van Leslie Dwight. Het resultaat is de nieuwe single “Giants. De titel slaat op de grote invloed van Covid_19 en de gigantische gevolgen voor de muziekindustrie. Deze week de LOKSCHIJF!

 
.

Symphony (Sheppard)

Onbekend is iets dat je niet kan zeggen over Sheppard. Sheppard De Australische band wist zich namelijk al een aantal keer te plaatsen in de wereldwijde hitlijsten. Zanger George Sheppard en zijn zussen Amy en Emma staan reeds elf jaar samen op het podium. De band wordt verder aangevuld door gitarist Jason Bovino en drummer Dean Gordon. Na twee albums kunnen we nu genieten van hun nieuwste single “Symphony”.

En genieten, dat is het zeker. De indiepopband weet als geen ander hoe je een groovy track moet dopen tot een echte meezinger. Met “Symphony” heeft Sheppard misschien wel dé zomerplaat van 2020 te pakken, wat verre van betreurenswaardig is. De tekst is typerend voor een liefdeslied. Zelf beschrijven ze het nummer als mogelijks ‘de meest versterkende en eerlijke liefdesverklaring die ze ooit hebben geschreven.’ Nou, dan moet gewoon LOKSCHIJF zijn deze week.

 
.

Letters (Lucas & Steve)

Het dj-en producers duo Lucas & Steve (Lucas de Wert en Steven Jansen. Beiden komen uit Maastricht)lucas-and-steve is terug met nieuwe muziek. Vorige maand is hun nieuwe nummer "Letters" uitgekomen op het label Spinnin’ Records. Een zomers feel-good track met de herkenbare Lucas & Steve sound. Door de energieke beats komt iedereen meteen in een zomerse stemming. Het perfecte nummer om thuis, vanuit de huiskamer of tuin, een feestje te bouwen.

"Letters" gaat over mooie herinneringen maken en het verlangen om leuke dingen te doen. Iets wat in deze tijd niet altijd kan: “We hadden niets liever gewild om dit nummer te draaien op festivals en samen met onze fans nieuwe herinneringen te maken. Dat kan nu even niet, maar met dit nummer hopen we dat de mensen thuis in de zomerstemming komen en kunnen genieten van de mooie ‘thuis’ momenten”. 

Lucas & Steve staan bekend om hun energieke feel-good nummers en dat is duidelijk te horen op de nieuwe LOKSCHIJF "Letters".

 
.

6's to 9's (Big Wild feat. Rationale)

Zanger, songwriter en producer Big Wild heeft op 19 november van het vorige jaar zijn single “6's to 9's” (feat. Rationale) onthuld.

big-wild-rationale-

De video voor "6's to 9's", gechoreografeerd door en met in de hoofdrol Jainil naast Olivia Gierenger, illustreert een bloeiende romantiek die zich afspeelt binnen de frisse, zomerse grenzen van een zonovergoten omgeving tuin. "6's to 9's" bevat de zang van de in Londen woonachtige artiest Rationale, die is getekend bij het label Best Laid Plans van Dan Smith van Bastille. De veelgeprezen, favoriet bij fans was voor het eerst te zien op Big Wild's debuutalbum, “Superdream”, dat lovende kritieken ontving van NPR en Billboard en tot nu toe meer dan 40 miljoen streams verzamelde. Het project verlegde de grenzen van elektronische muziek en overstegen genres, met funk- en disco-ondertonen ondersteund door verleidelijke Indi-elektronica -> LOKSCHIJF!

 

 

 
.

X (Jonas Brothers & Karol G)

 

De broers Kevin, Joe en Nick vormen in 2005 de groep Jonas Brothers en via Disney Channel weten ze in no-time bekend te worden. In een tijdsbestek van drie jaar brengen ze een viertal albums uit en in 2008 slepen ze een Grammy-nominatie binnen als beste nieuwkomer. Dat jaar maken ze met “S.O.S.” hun debuut in de Megasingle Top-100.
De broers besluiten in 2010 een pauze in te lassen en hoewel ze in 2012 plannen hebben voor een nieuw album blijkt op 29 oktober 2013 dat de groep is gestopt. Joe gaat verder in de groep DNCE waar Nick in 2016 zijn samenwerking met Tove Lo, “Close”, tot een klein hitje weet te brengen. Kevin is op zijn beurt bezig als ondernemer.


In 2019 kondigt het trio aan weer bij elkaar te zijn en dan brengen ze met Sucker ook een nieuwe single uit. Van het album “Happiness begins is only Human” de volgende single van de broers. Voor de feestdagen brengen ze in november de track Like it’s Christmas” uit voordat ze met “What a Man gotta do” opnieuw de hitlijst bestormen. Nu dus “X”, een samenwerking met Karol G Karol_G -> LOKSCHIJF.

 

 

 
.

House Arrest (Sofie Tukker & Gorgon City)

Sinds de corona-omstandigheden hoefde het niet lang te duren voordat de nummers van menig artiest een andere koers zetten. Zo is er nu ook “House Arrest. De nieuwe van Sofi TukkerSophie_Hawley-Weld_Sofi_Tukker_ in samenwerking met Gorgon CityGorgon city. Deze eerste groep kennen we van hun jungle-achtige house-hits als “Drinkee en “Best Friend”. Vrienden van het genre Gorgon City braken in 2013 door met hun hit “Ready for your Love. In een interview met NME vertelt Sophie Hawley-Weld (van Tukker) hoe ze vorig jaar op het podium haar voet brak en genoodzaakt thuis moest zitten. Deze vrije tijd zorgde voor het schrijfwerk van “House Arrest”, de LOKSCHIJF van deze week.

 

 
.

Alles is gezegend (Typhoon & Freez)

Na 6 jaar kunnen we dan eindelijk genieten van nieuwe muziek van Typhoon (Imro Glenn Lubertus Emile de Randamie ('t Harde6 augustus 1984), beter bekend onder zijn artiestennaam Typhoon, is een Nederlandse rapper/zanger van Surinaamse afkomst). De zanger heeft het de afgelopen jaren niet makkelijk gehad maar voelt zich weer helemaal de oude.

Typhoon heeft een moeilijke periode achter de rug. In 2018 kreeg hij te horen dat hij een fikse burn-out had. Na een lange tijd voelde hij echter de liefde weer stromen en ook het geloof heeft hij weer teruggevonden. Met een burn-out dealen is niet makkelijk en daarom liet Glenn aan de luisteraar weten wat voor hem heeft geholpen. "Durf toe te geven dat je het allemaal niet meer hoog hebt zitten. Laat los. Er zijn zoveel mensen die heb gevoel hebben dat ze alles hoog moeten houden. Laat voor je zorgen."

Rust pakken en in therapie gaan hebben de zanger door zijn dal geholpen. "Je kunt dit niet in je eentje doen," voegt hij dan ook toe. Als artiest laat hij nu zijn kwetsbare kanten zien, om anderen te inspireren en te laten zien dat ze niet alleen zijn. 

Het is dus al 6 jaar geleden sinds Typhoons vorige plaat. Typhoon: "Het voelt nu urgent aan. Het is nu 6 jaar na Lobi da Basi. Ik doe er nu langer over omdat ik bepaalde dingen voor ogen heb in mijn muziek." Door de huidige tijd waarin wij leven heeft Glenn meer tijd om alle puntjes op de i te zetten en een dijk van een album te schrijven. 

En nu samen met FreezFreez LOKSCHIJF!

 
.

Be kind (Marshmello & Halsey)

Of Halsey het gezicht van Marshmello sinds de opnames van hun gezamenlijke single ‘”Be kind” heeft gezien, is maar de vraag. Niet omdat de man achter het kenmerkende witte spekjesmasker nog steeds onbekend wil blijven (inmiddels is de identiteit van DJ / producer Christopher Comstock bekendchris_comstock). Beide artiesten houden er nu eenmaal een bijzonder drukke agenda op na, al geeft de lockdown hen momenteel ook tijd voor ontspanning. Zo nodigde Marsmello fans uit om online met hem te gamen. En ook Halsey, die eerder dit jaar nog haar album “Manic” uitbracht, gaf aan dat het goed met haar gaat.

Voor de lancering van het nummer krijgen ze elkaar in ieder geval wel te zien, want ze vierden vrijdag 1 mei om 19:00 uur samen live op Instagram de release met hun fans. Daarnaast was er een Q&A op Twitter met de hashtag #BeKindChat.

Voor Marshmello is het zeker niet zijn eerste grote samenwerking. Zijn succesvolle project met Bastille resulteerde in de wereldwijde hit ‘Happier’, die inmiddels goed is voor meer dan vijf miljard streams. En nu dus "Be kind" LOKSCHIJF!

 

 
.

Living in a Ghost Town (The Rolling Stones)

The Rolling Stones: het moet de grootste band op deze planeet zijn die nog volledig in leven is. De bandleden worden er niet jonger op, maar hun muziek overleeft de tand des tijds alsof het niets is. De band weet ook van geen ophouden en blijft nu al jaren aan een stuk onvermoeid touren. Zo waren ze bezig aan de No Filter-tour die ook door de coronacrisis werd stopgezet. De band was niet enkel op tour, zo blijkt nu; ze zaten voor de crisis ook in de studio om nieuwe nummers op te nemen

De band had voor de coronalockdown al delen opgenomen in Los Angeles en Londen, maar het nummer is afgemixt ‘in thuisquarantaine’, laten de Stones weten in een persbericht. Volgens Jagger past "Living in a Ghost Town" goed ‘bij de tijd waarin we momenteel leven’. De single is alleen te downloaden en te streamen. LOKSCHIJF!

 
.

We are Warriors (Avril Lavigne)


De Nederlandse show van Avril Lavigne (Avril Ramona Lavigne, Belleville (Ontario), 27 september 1984, is een Canadees-Franse singer-songwriter en actrice) die in maart gepland stond, werd geannuleerd in verband met de corona-maatregelen. Nu heeft de zangeres toch nog iets anders voor haar fans. 
Avril Lavigne heeft een nieuwe track uitgebracht: “We are Warriors“. De single is een remake van het nummer “Warrior“, afkomstig op het meest recente album: “Head above Water“AvrilLavigne_Head. De opbrengst voor deze aangepaste versie gaat naar Project HOPE, die zich inzet rondom de corona-crisis. Kortom, een meer dan verdiende LOKSCHIJF!

 

 

 
.

Changes (Ilse DeLange)

Drie weken geleden is ‘Changes’, de nieuwe single van Ilse DeLange verschenen. De song gaat over hoe je soms uit je comfort-zone moet stappen om zo tot veranderingen te komen bij jezelf en bij je omgeving. ‘Changes’ is al in januari van dit jaar geschreven. Het is, toeval of niet, bijzonder dat de tekst zo’n aansluiting vindt bij de situatie waarin we nu met z’n allen leven.

Als geen ander is Ilse DeLange in staat een brug te slaan tussen Country en eigentijdse pop. Waar ze vorig jaar nog de Edison won voor Album van het jaar met ‘Gravel & Dust’  , een album dat diep in Americana en Country geworteld is, is het aanstekelijke ‘Changes’ een verandering richting het andere eind van haar muzikale spectrum. ‘Changes’ is vanaf vandaag op alle digitale platformen te downloaden en te streamen en loopt vooruit op het later dit jaar te verschijnen nieuwe album van Ilse DeLange.

“De meesten van ons proberen vast te houden aan wat we kennen, ik heb die neiging ook”, aldus Ilse. “Maar als we veranderingen omarmen, kunnen zij ons ook een verfrissende kijk op onszelf en de wereld om ons heen brengen. ‘Changes’ is voor mij muzikaal gezien een poptrack met een vleugje country”.

Deze song wordt tevens groots opgepakt in Duitsland. Zondag twee weken geleden is het de trailer muziek van Bauer Sucht Frau de Duitse variant van Boer zoekt vrouw. Ook is Ilse DeLange vanaf mei wekelijks te zien en te horen in het Duitse tv-programma ‘Sing Meinen Song – Das Tauschkonzert’. Dit programma op tv-zender VOX is het Duitse equivalent van ‘Beste Zangers’. Ilse is hierin te zien naast zangers als Michael Patrick Kelly, MoTrip, Nico Santos, LEA, Jan Plewka en Max Giesinger. De opnames vonden eerder dit jaar in Zuid-Afrika plaats. Maar nu deze week LOKSCHIJF met 'Changes'.

 
.

Hold on to let go (Danny Vera)

De uitverkochte theatershows van Danny Vera (artiestennaam van Danny Polfliet, Middelburg, 31 mei 1977, is een Nederlandse zanger, muzikant en songwriter). Zijn muziek valt onder de noemer americana. zijn in verband met de corona-uitbraak uitgesteld. Singer-songwriter Vera heeft dus alle tijd om, naast behangen en wat schilderwerk, nieuwe liedjes te schrijven, zo vertelde hij een paar weken geleden aan Matthijs van Nieuwkerk. Een van die nieuwe nummers speelde hij live in de show: "Hold on to let go"DWDDDannyVera. ,,Ik schreef het een tijdje terug”, aldus Danny. ,,Ik had thuis een studiootje gemaakt omdat ik me verveelde. Ik zag collega’s online bezig en ik dacht: oh ja hartstikke leuk voor de mensen die niet naar de concerten komen, dat ik thuis wat ga doen. Ik was met wat liedjes bezig die ik normaal altijd speel, maar ik vond het wat gezaagd. Toen speelde ik dit nieuwe liedje en dacht ik: nou, zet ik dat online. Ik vond het een hoopvolle tekst, dat past nu wel.”

Menig kijker was tot tranen toe geroerd. ‘Dat komt binnen!’ klonk het onder meer op Twitter. Deze week LOKSCHIJF met "Hold on to let go".

 
.

Zon (Coronalied) (Diverse Artiesten)

Ruim een week geleden is bij Eva Jinek  het zogenoemde 'Coronalied' gepresenteerd. Er werkten meer dan 100 Nederlandse artiesten, influencers en BN'ers aan mee. Aan het nummer 'Zon' werkte een divers lijstje mensen mee. Onder anderen Edsilia Rombley, Gordon, Leontien Borsato, Yolanthe Cabau, Martijn Krabbé  en Danny Blind zongen vanuit huis mee. Het lied werd samengesteld en geproduceerd door Han Kooreneef, Luc Weegels, Joost Jellema en Jeroen Rombouts van Music Mates. Ze maakten het nummer voor de actie #zingcoronadewerelduit.

"Zon" werd op social media omgedoopt tot 'coronalied'. Vooraf was het lied al omstreden. Boze twitteraars lieten voor het lied was uitgekomen weten dat ze vonden dat BN'ers beter op een andere manier iets konden doen in de coronacrisis dan het zingen van een liedje waardoor ze vooral zelf aandacht krijgen.

Ellie Lust benadrukte vanuit de studio in Jinek nogmaals dat iedereen belangeloos meewerkte aan het lied. Tegen de critici zei ze: "Neem nog een augurk en slaap verder."

 
.

Lay your Head on me (Major Lazer & Marcus Mumford )

Major Lazer (een project van de Amerikaanse dj en producent Diplo) major_lazer heeft een nieuwe single uitgebracht getiteld “Lay your Head on me” met Marcus Mumford (Marcus Oliver Johnston Mumford, Anaheim, 31 januari 1987, is een Engels muzikant; leadzanger van de band Mumford & Sons) marcus_mumford. Het nummer, een van Mumfords eerste samenwerkingen in zijn soort, werd samen geschreven met MØ en ging eerder in première als Annie Mac’s Hottest Record in the World.

"Lay your Head on me" is de opvolger van "Que Calor" feat. J Balvin en El Alfa, dat door Balvin en Jennifer Lopez werd gebracht tijdens de Super Bowl in februari. Het nummer heeft wereldwijd op dit moment meer dan 400 miljoen streams. Vorige jaar werkte Major Lazer ook samen met Beyoncé voor haar Grammy-nominated album "The Lion King" en stonden ze samen met Anitta in de charts met hun track "Make it hot". Deze week de single "Lay your Head on me" LOK SCHIJF!

 

 
.

17 Miljoen Mensen (Davina Michelle & Snelle)

Zangeres Davina Michelle (Michelle Davina Hoogendoorn, Rotterdam, 12 november 1995) davMich en rapper Snelle (Lars Bos, Gorssel, 3 oktober 1995) snellehebben Nederland behoorlijk stil gekregen met hun eigen versie van het nummer  "17 Miljoen Mensen" (oorspronkelijk "15 Miljoen Mensen" van Fluitsma & Van Tijn). De twee brachten het nummer samen ten gehore in een leeg Ahoy, en als je de opnames daarvan nog niet hebt gezien, wil je dat echt even doen. 
Ook de concerten van Davina Michelle zijn de komende tijd gecanceld, en dat zette de zangeres aan het denken:  "We zijn meteen gaan bedenken hoe we uit deze situatie toch een klein sprankje positiviteit kunnen halen", aldus de zangeres. En daaruit kwam het volgende idee: een vierdelige reeks concerten in een leeg Ahoy, met verschillende gastartiesten zoals Snelle, DI-RECT, Maan en Alain Clark. Elk concert sluit de zangeres af met een eigen versie van "17 Miljoen Mensen".
Tijdens het eerste concert was het de eer aan Snelle om dit nummer met Davina te zingen, en dat heeft  toch goed uitgepakt. De twee artiesten, die met de lyrics een gevoelige snaar raken, ontroeren vele kijkers. LOKSCHIJF!

 

 
.

Alaska (Sophia Kruithof )

De 17-jarige Sophia Kruithof won een paar weken geleden de finale van het tiende seizoen van The Voice of Holland. Daarmee heeft het grote talent o.a. een platencontract binnengesleept en haar eerste startschot is de single "Alaska", waarmee ze intussen goede zaken doet in Nederland. Plannen genoegen voor de jonge singer-songwriter: een album maken en toeren… “ik wil vooral muziek maken!” Als het goed is, staat op  10 oktober Sophia in de Melkweg en 24 oktober in Doornroosje. Deze week LOKSCHIJF!

 

 

 

 
.

Alaska (Sophia Kruithof )

De 17-jarige Sophia Kruithof won een paar weken geleden de finale van het tiende seizoen van The Voice of Holland.sophiaK Daarmee heeft het grote talent o.a. een platencontract binnengesleept en haar eerste startschot is de single "Alaska", waarmee ze intussen goede zaken doet in Nederland. Plannen genoegen voor de jonge singer-songwriter: een album maken en toeren… “ik wil vooral muziek maken!” Als het goed is, staat op  10 oktober Sophia in de Melkweg en 24 oktober in Doornroosje. Deze week LOKSCHIJF!

 

 

 
.

Champion of the World (Coldplay)

Twee weken geleden is de officiële clip van de nieuwe Coldplay single "Champion of the World" verschenen. Het nummer is naast eerdere singles "Orphans" en "Everyday Life" onderdeel van het achtste Coldplay studioalbum "Everyday Life", dat in november verscheen en in Nederland algauw de gouden status behaalde. 
De clip geeft op humoristische wijze het verhaal achter "Champion of the World" weer, met frontman Chris Martin chrismartin in de hoofdrol. 

 

 

 
.

Stupid Love (Lady Gaga)

Vorige week was het een topdag voor fans van de popmuziek, want Lady Gaga maakte vrijdagochtend na drie jaar haar terugkeer met de nieuwe single ‘Stupid Love’. Die werd samen met de videoclip uitgebracht. Opmerkelijk: het buitenaardse tafereel werd opgenomen met een iPhone.
Het is al een tijdje geleden dat we nog van Stefani Germanotta lady_gaga hoorden, beter bekend als Lady Gaga. De 33-jarige zangeres bracht in 2018 voor het laatst muziek uit, maar dat was voor de film ‘A Star Is Born’, waar ze de grote hit ‘Shallow’ aan overhield. Gaga’s ‘Little Monsters’, zoals ze haar fans noemt, gaan dus helemaal door hun dak dat ze nu eindelijk nieuw materiaal krijgen van Mother Monster. Er zou dan ook snel een nieuw album aankomen, en dat lijkt ‘Chromatica’ te gaan heten.
De nieuwe single ‘Stupid Love’ werd uitgebracht samen met een videoclip zoals alleen Lady Gaga dat kan. De zangeres en haar leger aan dansers lijken weggeplukt uit een modieuze futuristische film. Opvallend detail: de videoclip werd opgenomen met een iPhone 11 Pro. Daarvoor sloeg de zangeres de handen in elkaar met technologiegigant Apple. De regie was in handen Daniel Askill, die ook verantwoordelijk is voor heel wat Sia videoclips zoals ‘Chandelier’. “We hebben de iPhones op steadicams en drones geplaatst. Het was interessant om ze te gebruiken op dezelfde manier waarop je een professionele camera gebruikt.” Apple pakt groot uit met de samenwerking op de voorpagina van hun website, en plaatste ook beelden online van de ‘making of’.
Vlak na het uitbrengen vrijdagochtend was Lady Gaga wereldwijd een trending topic op Twitter. De reacties zijn dan ook vooral positief. Het liedje heeft heel wat disco-invloeden en lijkt potentieel te hebben om een grote hit te worden. Zo lekte het  eigenlijk een tijdje geleden al uit en ging volledig viraal. ‘Stupid Love’ werd toen zelfs al gedraaid in discotheken. En deze week dus LOKSCHIJF! Wat wil Lady Gaga nog meer?

 

 

 
.

Hier (Miss Montreal)

Met de single "Een Stap terug" gaf Sanne Hans (22 september 1984, 35 jaar, Dedemsvaart) van Miss Montreal vorig jaar al het eerste voorproefje weg van een Nederlandstalig album waar ze hard aan gewerkt had. Datzelfde album is inmiddels af en wordt in twee delen uitgebracht onder de titel "Hier". Het eerste deel verschijnt op 28 februari, het tweede deel op een later tijdstip. De titeltrack van het album wordt ook meteen gebombardeerd tot de nieuwe single. ‘Het liedje gaat over het overlijden van iemand waar je heel erg veel van houdt. Ik vind het een supermooie track die ontzettend eerlijk is’ aldus Sanne in een reactie. SanneHans

 

 
.

No Time to die (Billie Eilish)

Het was een verrassende keuze om Billie Eilish B_Eilish_nitime (Billie Eilish Pirate Baird O'Connell, Los Angeles, 18 december 2001 is een Amerikaanse zangeres)te vragen voor de titelsong van de nieuwe James Bondfilm. Niet alleen omdat de Amerikaanse nog maar 18 is, maar vooral omdat ze doorgaans zulke intieme muziek maakt. En intiem is niet echt een woord dat past bij de titelsongs van de 24 eerdere James Bondfilms.

Groot, groter, grootst, dat was vaak de inzet bij Bondmuziek. Dat Adele flink kon uithalen, wisten we, maar in de titelsong van "Skyfall" uit 2012 pakte ze, ondersteund door gezwollen orkestklanken, pas echt uit. In een verder verleden kozen ook artiesten als Shirley Bassey, Paul McCartney en Duran Duran voor een grootschalige aanpak. Live uitvoeringen van "Live and let die" laat McCartney nog altijd graag vergezeld gaan van, heel tekenend, zware explosies.

Het is allemaal ver verwijderd van de wereld van Eilish, die haar met vijf Grammy’s onderscheiden debuutalbum samen met haar broer Finneas min of meer in zijn slaapkamer opnam. Fluisterzang, ingetogen elektronische muziek en heel persoonlijke teksten; al die Grammy’s voor Eilish waren terecht, maar kan zo iemand ook een echte Bondsong maken?
Jazeker, luidt het antwoord. De film "No Time to die" (de laatste Bondfilm met Daniel Craig) laat nog tot april op zich wachten, maar de titelsong staat sinds donderdagnacht 01.00 uur, Nederlandse tijd, online. Het is de meest ingetogen Bondsong aller tijden, maar Billie Eilish’ "No Time to die" heeft wel degelijk de klassieke 007-sfeer.

Broer Finneas is ook hier de voornaamste producer. De van het debuutalbum van zijn zus bekende sound voorziet hij heel subtiel van flarden orkestmuziek, telkens een beetje meer. Waarbij Eilish er ook telkens een schepje bovenop doet. Tot volle ontlading komt "No Time to die" niet, maar Eilish kan veel meer dan fluisteren. Het gitaarakkoord helemaal aan het einde klinkt als een eerbetoon aan John Barry, de in 2011 over­leden componist van de originele Bondmuziek. 

 
.

No Judgement (Niall Horan )

Het tweede soloalbum van ex One Direction’er Niall Horan (Mullingar Ierland, 13 september 1993) is zo goed als klaar. De plaat wordt op 13 maart a.s. uitgebracht onder de titel “Heartbreak Wheather”220px-Niall_Horan_-_Heartbreak_Weather. De nieuwste single ervan heet “No Judgement”, een nummer dat Horan samen schreef met onder meer Julian Bunetta, die ook de productie van zijn debuutalbum uit 2017 heeft gedaan. De bijhorende videoclip van de single is geregisseerd door Drew Kirsch die vorig jaar de regie van de video van Taylor Swift’s “You need to calm down” voor zijn rekening nam. Deze week dus LOKSCHIJF bij de Lokale Omroep Krimpen.

CU5ImX_MNms

 
.

Been here before (Krezip)

In 1997 ontstaat Krezip als samenwerking tussen zangeres Jacqueline Govaert, gitarist Anne Govaert, bassist Joost van Haaren, toetsenist Annelies Kuijsters en drummer Thijs Romeijn. De band vond de naam grappig klinken en deed dat niet omdat het toevallig ook een anagram was van het woord perzik. Na een aantal releases in eigen beheer brengen ze in het voorjaar van 2000 hun debuutalbum “Nothing Less” uit bij Warner Music nothingless_krezip. Niet veel later weten ze via het festival Pinkpop in 2000 ook een groot publiek te bereiken en groeit “I would stay” niet alleen uit tot hun eerste hit maar werd het meteen ook een nummer 1-hit. 
In het najaar van 2002 verschijnt er met “Days like this” een tweede album. Op dat album debuteert Thomas Holthuis als zesde bandlid. In 2004 worden door platenmaatschappij Warner verschillende Nederlandse bands op straat gezet waarna Krezip in 2005 een contract sluit met Sony BMG (eerst via het RCA-label) waar in het voorjaar het volgende album, “What are you waiting for”, verschijnt. Thijs Romeijn heeft zijn drumsticks op dat moment overgegeven aan Bram van den Berg waar gitarist Thijs Romeijn is vervangen door Jan Peter Hoekstra. Krezip heeft zich inmiddels ontwikkeld tot een groot succes. In 2007 wordt een optreden van de groep door de gemeente afgelast omdat de openbare veiligheid vanwege de grote belangstelling niet kan worden gewaarborgd.
Op 2 oktober 2008 maakt de band bekend dat de groep gaat stoppen. Een maand later verschijnt er nog een verzamelalbum, “Best of Krezip”, met daarop drie nieuwe nummers. “Sweet Goodbye”, wordt dan hun officiële afscheidssingle. Op 27 juni 2009 staat de band voor het laatst op het podium tijdens het laatste van twee afscheidsconcerten in de Amsterdamse Heineken Music Hall. In 2019 keert de groep terug voor een optreden in de Ziggo Dome en tijdens Pinkpop.
Jacqueline Govaert is in 2009 en 2010 ook solo succesvol. Zo maakt ze met Armin van Buuren de track “Never say never” en komen “Overrated” en “Big World”, beide van haar album “Good Life”, in de Nederlandse hitparades terecht.
Begin 2019 wordt duidelijk dat ze twee concerten gaan geven. Zo keren ze terug naar de plek waar het succes begon, Pinkpop, en geven ze een show in de Amsterdamse Ziggo Dome. Ook verschijnen er met “Lost without you”, “How would you feel”, “Come back with me now” en “Been here before” weer nieuwe singles van de groep. En deze laatste is deze week bij de Lokale Omroep Krimpen uitgeroepen tot …… LOKSCHIJF!

 

 

 
.

Stop this Flame (Celeste)

Celeste Epiphany Waite, Culver City ,Californië, 5 mei 1994, is een Britse soulzangeres. Celeste Waite wordt geboren in de Verenigde Staten maar al op jonge leeftijd verhuist ze naar het Verenigd Koninkrijk. Daar hoort ze in Aretha Franklin en Ella Fitzgerald inspirerende zangeressen. Zelf schrijft ze als tiener nummers en speelt ze met een aantal nummers. Per toeval resulteert dat in het nummer “Sirens”. In 2016 verschijnt “Daydreaming” als haar debuutsingle. Een jaar later is “The Milk & The Honey” haar eerste EP met daarop drie nummers.

In 2018 tekent ze een contract bij Polydor waar in 2019 haar tweede EP “Lately” verschijnt Lately_Celeste. Vooruitlopend op haar debuutalbum staat ze met “Strange” in de Britse hitlijst. “Stop this Flame” is de eerste single die ze in 2020 uitbrengt en gelijk LOKSCHIJF wordt.

 
.

Revival (Gregory Porter)

Na een eerbetoon aan zijn idool in 2017 (‘Nat King Cole & Me’) en een uitstapje met Jeff Goldblum in 2019Gregory-and-Jeff is het voor Gregory Porter in 2020 weer tijd om solowerk uit te brengen. Dat doet hij dan ook met zijn single "Revival", afkomstig van zijn zesde studio-album, "All Rise" dat op 17 april verschijnt. Gregory laat met de eerste single een nieuwe sound horen die vrolijk en up-tempo is. Het nummer is geproduceerd door Troy Miller, die eveneens meewerkte aan muziek van Rag'N'Bone man. Die invloeden zijn dan ook duidelijk merkbaar. Gregory Porter zingt op "Revival" over iemand die hem helpt met zijn revival, of opleving. Met zijn herkenbare klanken zingt hij eerst over zijn angst, maar er is iemand die hem hier uit haalt.
Hiermee laat de veelvuldig geprezen Amerikaanse jazz- en soulzanger nog maar eens horen over een buitengewoon krachtig en tegelijk innemend stemgeluid te beschikken. Over dat stemgeluid en zijn wereldwijde succes zegt Porter zelf het volgende: “I was soothed by my voice as a child and I think that’s the same thing others get from it. I’m trying to heal myself with these songs.” Deze week is zijn nieuwe single ‘Revival’ LOKSCHIJF bij LOK-Radio.

 

 
.

Alone Pt 2 (Alan Walker ft. Ava Max)

Eind december van het afgelopen jaar is de nieuwe single in première gegaan van Alan Walker alan-walker. De Noors-Britse producer (Alan Olav Walker, Northampton, 24 augustus 1997)werkt voor de track "Alone Pt II" samen met Ava Max (Amanda Ava Koci, Milwaukee, 16 februari 1994, algemeen bekend als Ava Max , is een Amerikaans zangeres en is van Albanese afkomst). Het nummer is de follow-up versie van "Alone", dat hij in 2016 uitbracht. De gemaskerde Walker brak in 2016 door met ‘Faded’, dat in Nederland hoog in de hitlijsten kwam te staan. De nieuwe versie schreef hij samen met Ava Max. En deze versie dus LOKSCHIJF!

 

 
.

If the World was ending (JP Saxe & Julia Michaels)

De in Los Angeles gevestigde singer / songwriter JP Saxe (geboren in Toronto, Canada)JP-Saxe is een soulvolle artiest die R& B beïnvloede pop maakt. 
 Wat als onze planeet apocalypse staat te wachten?! Daarover zingt J.P.Saxe in zijn single ‘If the World was ending’. Niet alleen: voor de single riep hij de hulp in van Julia MichaelsJulia_Michaels. Hoe de samenwerking tot stand kwam? “I discovered JP’s music and posted about him around the same time he was listening to Inner Monologue,” aldus Michaels tegenover Billboard. “Since we were fans of each other’s music, we got together for a writing session. The song is about that person in your life who you would come back to if the world was ending, when nothing else matter and there is nothing left to hold you back.” Het nummer werd geproduceerd door Finneas, de broer van Billie Eilish. Deze week bij LOK-Radio LOKSCHIJF!