Deze website maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie: lees ons cookie-beleid of verberg deze melding. ×

LOK schijf jaar­over­zicht 2019

.

Family! (Chainsmokers & Kygo)

The Chainsmokers hebben een begin deze maand hun derde album gedropt: "World War Joy!"the_chainsmokers-world_war_joy De afgelopen weken heeft de band het album gepromoot met bekendmakingen over samenwerkingen op het album. De meest bijzondere is wel die met Kygo Kygo en het nummer "Family!".


Dit was de eerste keer dat The Chainsmokers de studio indoken met Kygo. Het klikte goed met de Noorse dj en het resultaat is een track die je het liefst de hele dag op repeat hebt. Daarom is het aankomende week de LOKSCHIJF en hoor je deze track dus éxtra vaak op LOK-Radio!

 

 
.

Stil in mij (Josylvio & Do)

VanDikHout Het vijfentwintig jarig jubileum dat Van Dik Hout momenteel viert wordt, naast het huidige album “Eén Nacht Eeuwigheid”, uitgebreid met nog iets bijzonders. Er is namelijk een een tribute-album verschenen waarop verschillende artiesten op verassende wijze een ode brengen aan de Nederlandse popgroep. Het album kent acht ‘verspijkerde’ versies van bekende Van Dik Hout-songs. Eentje daarvan is een nieuwe versie van de klassieker “Still jn mij” die nu is opgenomen door Josylvio & Do. En dus deze week LOKSCHIJF is.

Joost Theo Sylvio Yussef Abdel Galil Dowib (Naarden, 14 april 1992), Josylviobekend onder zijn artiestennaam Josylvio, is een Nederlands rapper. Do,Do artiestennaam van Dominique Rijpma van Hulst (Valkenswaard, 7 september 1981), is een Nederlandse zangeres.

 
.

Time for Change (Robbie Williams)

De release van het allereerste kerstalbum van Robbie Williams (Robert Peter Williams, Stoke-on-Trent, 13 februari 1974) is een feit. Het album "The Christmas Present" heeft al een aantal lovende kritieken van diverse media gekregenRWilliams_TfC. De Britse ster bracht van de plaat onlangs al de singles "Merry Xmas Everbody" en Let’s Not Go Shopping" uit. Nu kan daar "Time For Change" aan toegevoegd worden, een geheel nieuw nummer dat speciaal voor het album werd geschreven. In de bijhorende videoclip zien we Williams de feestdagen vieren samen met zijn vrouw Ayda Field en hun drie kinderen. Leuk toch. LOKSCHIJF!

 
.

Blinding Lights (The Weeknd)

Als wereldster een jaar van de planeet verdwijnen en dan in drie dagen tijd twee nieuwe singles uitbrengen… het is er weinigen gegeven, maar The Weeknd komt ermee weg. Langzaam aan werd Abel Makkonen Tesfaye (16 februari 1990, Toronto, Canada) een icoon in de pop/r&b-wereld. Met hits als “Cant’t feel my Face” en “Starboy” werd hij grijs gedraaid op de radio. The Weeknd weet dus een steeds groter publiek aan te spreken en dat begrijpen wij maar al te goed. Vorige week woensdag blies de man z’n carrière nog nieuw leven in met het donkere “Heartless“, maar deze week is hij al terug met het vernieuwende “Blinding Lights”. 

theweeknd-blinding-lights-heartless
Het ‘brainmelting psychotic chapter’ van The Weeknd is duidelijk van start gegaan. In tegenstelling tot “Hearthless” is het gangstergehaalte op “Blinding Lights” serieus gaan liggen. Een uptempo beat zorgt meteen voor een leuke sfeer en de donkere bassen op de achtergrond worden afgewisseld met lichte synths. Als Abel dan nog eens de hoogte ingaat met z’n stem, blijkt dat hij een geweldig popnummer gemaakt heeft. Er hangt een soort 80’s-sfeer door het nummer, maar dan met een zwarte leren jasje erom heen. Als The Weeknd met dit nummer geen dikke hit te pakken heeft, weet de LOKSCHIJF-commissie het ook niet meer.

 
.

Unlove you (Armin van Buuren feat. Ne-Yo)

Wie na de talloze singles, de release van zijn album "Balance" en het kort daaropvolgende "A State of Trance Anthem let he Music guide you", dacht van Armin van Buuren af te zijn: think again. De 43-jarige Leidse plaatjesdraaier heeft op 29 november namelijk de eerste remix sinds het uitkomen van het album gereleased. Deze combinatie van originele artiest en remixer is er dan ook eentje die we niet eerder zagen. De eer om de mix te maken is namelijk weggelegd voor niemand minder dan Nicky Romero. De Veenendaler voegt flink wat tempo toe aan Armin’s meest recente single: "Unlove you". Zo kan het gebeuren dat een toch wel redelijke poppy plaat ineens verandert in een progressieve houseknaller. En daarom: LOKSCHIJF!

 
.

Daddy (Coldplay)

Coldplay, de band die na zeven albums eigenlijk had aangegeven dat meer muzikaal materiaal niet persé meer nodig was. Kwam dit jaar toch terug met nieuwe muziek. Een album met een zonsopgang en een zonsondergang. Een band die aangaf eigenlijk niet meer te willen tournee te willen gaan, om zo het milieu te sparen. De band die in Jordanië op een idyllische plaats het nieuwe album Everyday life te promoten. 

Het tweede nummer wat ze lanceerden is een persoonlijke familie boodschap van Chris Martin, die zijn vader mist. 

Daddy, are you out there? Daddy, why’d you run away? 
Look Dad, we got the same hair.... And Daddy, it’s my birthday
 

Heel anders dan Orphans die een paar weken geleden de LOKschijf was, is Daddy rustig, stil en ingetogen. Een luisterliedje die past naast 'Papa' van Stef Bos, maar ook 'Mother' van John Lennon...

Luister en oordeel zelf.  

 
.

Jij en ik tegen de Wereld (Maan)

Maan_jij Al op 12-jarige leeftijd wilde Maan de Steenwinkel ( Utrecht, 10-02-1997) meedoen aan het Junior Songfestival, maar verder dan een plek bij de laatste 70 wist ze toen, met overigens drie vriendinnen, niet te komen. In het zesde seizoen van The Voice Of Holland koos ze voor coach Marco Borsato. Met hem wist ze de finale te winnen. 
Hardwell produceerde haar eerste track "Perfect World. Op 13 februari 2016 scoort ze daarmee haar eerste hit. Ook de opvolger Ride It wordt. In de zomer maakt ze met $hirak de track DJ en wordt duidelijk dat ze met "Give you all I got" de titelsong voor de film "MeesterSpion" gaat maken.
In 2017 doet Maan mee aan het tiende seizoen van De Beste Zangers, een muziekprogramma van AVROTROS. In 2018 groeit "Blijf bij mij", het duet met Ronnie Flex, uit tot haar grootste hit. In juni verschijnt "Spijt" als single, een samenwerking met Jonna Fraser waaraan ook Anouk heeft meegeschreven. Diezelfde Anouk schrijft ook mee aan "Lief zoals je bent", de track die in september verschijnt. Aan het einde van het jaar is ze, samen met Tabitha, Bizzey en Kris Kross Amsterdam, te horen op "Hij is van mij".
Het nieuwe nummer van Maan gaat over de liefde, waarin je soms kunt botsen met je lover. Het is een verhaal waar veel mensen zich in zullen herkennen! Gewoon, een mooie LOKSCHIJF!

 
.

Opposite Lover (Roel van Velzen)

VanVelzen_OppLov Kan je jezelf opnieuw uitvinden? Van Velzen bewijst het! Na een moeilijke start aan het begin van 2019 ( Roel en Marloes gingen na acht jaar huwelijk scheiden; "Binnen 2,5 jaar overleed mijn vader en was er ook mijn echtscheiding. Dat volgde elkaar in rap tempo op. Daarom had ik even geen tijd voor muziek. Ik moest andere dingen doen en rust hebben’, zo sprak hij op Radio 1 ) vindt Van Velzen zich opnieuw uit in ‘Opposite Lover’: het is zijn nieuwe single en: je weet niet wat je hoort! Het lijkt als of Prince zelf is opgestaan…….. Het nummer is de opvolger van ‘Vrienden’, dat de Delftse zanger vorig jaar uitbracht met o.a. Marco Borsato, Nick & Simon en Andre Hazes. ‘Opposite Lover’ deze week de nieuwe LOKSCHIJF!

 
.

Say when (Golden Earring)

Na vier jaar komt de Golden Earring vrijdag weer met nieuwe muziek. De single 'Say when' komt precies vijftig jaar na de start van de Haagse rockband in de huidige bezetting. Hoewel de band in feite al langer dan 50 jaar bestaat, was dat dus niet altijd in de huidige samenstelling. Eind 1969 deed Cesar zijn intrede in de band als drummer. Barry, George en Rinus speelden destijds al een tijdje samen. Na enige repetities ging het viertal vanaf begin 1970 in deze samenstelling de bühne op tot op de dag van vandaag.
De band boekte vervolgens wereldwijde successen met onder andere "Radar Love", "Twilight Zone" en "When the Lady smiles". De bijbehorende albums "Moontan" en "Cut" werden millionsellers en brachten Golden Earring internationale sterrenstatus. In thuismarkten Nederland en België domineert Golden Earring al jaren de statistieken met meer dan 30 gouden en platina albums.
Op dit moment is de band aan het touren en zal op 16 november te zien zijn in Ahoy Rotterdam. 'Het is een good old nummer, zoals mensen de Golden Earring kennen', vertelt drummer Cesar Zuiderwijk.
'Recht door zee', zo omschrijft Zuiderwijk hun nieuwe nummer. 'Het is een nummer dat gespeeld wordt door ons drieën gitaar, bas en drum en er wordt weinig gedubt. Het is good old Golden Earring.'
De nieuwe single krijgt als B-kant het nummer "Back Home". Geen nieuwe muziek, maar juist de eerste single die de band in de huidige bezetting uitbracht in 1970. 'We zijn al weer vijftig jaar samen en de sfeer is nog steeds prima', vertelt Zuiderwijk. 'Natuurlijk is het nu wel anders. We hebben geen tournees meer waarbij we maandenlang op elkaars lip zitten. Maar dat waren wel mooie tijden.'
Bovendien was het vroeger volgens Zuiderwijk ook gemakkelijker om muziek te maken. 'Er wordt nu eindeloos vergaderd door producers over nummers. Het kost hierdoor meer tijd voor een nummer uitkomt. Ik ben geen studiomens, dus vond het vroeger lekkerder als je gewoon de studio in ging en lekker kon spelen.'

 
.

Orphans (Coldplay)

Coldplay-Orphans Het was lang stil rond Coldplay, maar . . . . er komt een nieuw album aan! Beter nog: de Britse band rond frontman Chris Martin verwent de fans met een dubbelalbum. Op 22 november verschijnt ‘Everyday Life’. De twee delen heten ‘Sunrise en Sunset’. De eerste single van de dubbelaar wordt ‘Orphans’, dat afgelopen donderdag, 24 oktober, in première ging. De plaat is de langverwachte opvolger van ‘A Head Full of Dreams’ uit 2015. Daarna volgden nog wel enkele singles, zoals ‘Hymn For The Weekend’ met Beyoncé en ‘Something Just Like This’ met The Chiansmokers (2016). Dat was ook hun laatste grote hit. En nu is de nieuwe single "Orphans" LOKSCHIJF.

 
.

Phantom of the Opera (Floor Jansen & Henk Poort)

phantom_floor_jansen_en_henk_poort_  Met open mond keken anderhalf miljoen Nederlanders gisteravond naar een sensationele zangeres Floor Jansen (Goirle21 februari 1981) , die in de laatste uitzending van De Beste Zangers van Nederland, gloreerde met een nummer uit “The Phantom of the Opera”. Uit de musical, geschreven door de muzikale magiër Andrew Loyd Webber, kozen de zangeres en Henk Poort (Amsterdam20 januari 1956) voor het allermoeilijkste lied. Het werd een ongelooflijke muzikale roadtrip van twee uiterst getalenteerde artiesten, van wie Floor Jansen meer dan weergaloos was.

Henk Poort, die ooit de hoofdrol speelde in de Nederlandse versie, sprak achteraf van zijn duet met Jansen over een unieke ervaring. Floor Jansen kroop in de rol van ‘Christine’ en zong de sterren van de hemel. Nee, ze zong het complete heelal aan gort!

Was het in het begin nog ingetogen en beheerst, daarna ging de Brabantse los en ontstond er een eruptie aan geluid. Het Spaanse eiland Ibiza stond op zijn grondvesten te trillen. Ook de weergoden begrepen het signaal, hoe toepasselijk, een enorm noodweer brak uit toen het duet onder leiding van Floor Jansen naar een absoluut hoogtepunt werd gevoerd. Ze klom hoger en hoger op de notenladder, terwijl Poort als aanjager en ‘spook’ haar daartoe verleidde.

“The Phantom” werd daarmee het meest ultieme moment van deze 2019-editie van “De beste Zangers”, vooral dankzij de zangeres die tot dusver wereldwijd furore maakt in de heavy metal. Het was voor Floor Jansen trouwens niet de allereerste keer dat ze “The Phantom” zong, want dat ze deed dat al in 2013 met haar metalband.

Floor Jansen was tot enkele maanden geleden volstrekt onbekend in ons land maar is nu definitief uit de schaduw getreden. Wat ze heeft laten zien, maakt haar bovendien tot een kansrijke kandidaat om Nederland te vertegenwoordigen op het volgende Eurovisiesongfestival in Rotterdam. Het optreden was meteen ook de sensatie, ook bij het buitenlandse publiek, op de sociale media en bij Itunes.

Ook Jan Smit, die wel wat gewend is als het gaat om muzikaal talent, was na afloop van het optreden van Jansen en Poort sprakeloos. ,,Ik heb nog nooit met mijn mond vol tanden gestaan, maar wat zij net hebben klaargespeeld op dat kleine stukje podium, terwijl de hele wereld bijna verging (noodweer brak uit op Ibiza) was dit FENOMENAAL”, aldus Jan Smit, die afgelopen week naast de Gouden Televizierring greep.

Zangeres Samantha Steenwijk, een van de andere deelnemers, was volledig uit het veld geslagen. ,,Ik weet niet wat ik meemaak gewoon, het gaat echt door merg en been. Dit neem ik mee mijn kist in”, zei de zangeres

Henk Poort schitterde als nooit tevoren. De man heeft een weergaloze stem. Dankzij De Beste Zangers weet Nederland weer hoe veelzijdig de opera- en musicalzanger is. ,,Ik hou van gekke dingen doen, maar dit sloeg alles”, aldus een verbouwereerde Poort. Dit waanzinigge nummer LOKSCHIJF!

 

 
.

Altijd (Gert Verhulst, Jan Smit & James Cooke)

Direct na het verschijnen van deze schijf werd het nummer al succesvol in België. 

De vraag is of dat in Nederland ook gaat lukken. We gunnen het Jan Smit wel na het mislopen van de TelevizierRing 2019.

 
.

South of the Border (Ed Sheeran, Camila Cabello & Cardi B)

EdS_Cam Ed Sheeran liet via Instagram weten dat de videoclip van zijn song South of the Border gisteren, 4 oktober, is uitgekomen! Hij heeft het nummer niet alleen gemaakt, maar samen met vier famous artiesten. Naast Ed zijn ook Camila Cabello, Cardi B, Alexis Ren en Paul Karmiryan te horen, zo cool! De samenwerking tussen deze artiesten is erg verrassend. Zo zingen Cardi B en Ed niet bepaald hetzelfde genre, maar dat maakt het juist superleuk!

Een lekkere LOKSCHIJF!

 
.

Lippenstift (Marco Borsato ft. Snelle & John Ewbank)

 Marco Borsato. Met welke grote Nederlandse artiest heeft hij niet samengewerkt? Na recente hits met onder andere Miss Montreal en Armin van Buuren en Davina Michelle duikt hij nu (net als 15 jaar geleden met Ali B) met een rapper de studio in. Snelle (die momenteel een hit heeft met “Reünie”) en ook John Ewbank  staan in de credits van "Lippenstift". Wat Borsato betreft is het nog lang niet het einde van samenwerkingen met anderen. “Je gaat de komende periode meer samenwerkingen zien, maar dat ga ik niet nog verklappen.” Heel interessant!!!!

 

 
.

Lying down (Celine Dion)

 LyingDownC Het nummer "Lying down", over het opkrabbelen na een ongezonde relatie, is een song met een Hollands tintje: het werd geschreven door de Nederlandse songwriter Giorgio Tuinfort Giorgio_Tuinfort, samen met de internationaal bekende artiesten David Guettadavid_guetta en Siasia. Tuinfort is een gerenommeerd producer en componist, die eerder samenwerkte met grootheden als Michael Jackson, Lionel Richie, Gwen Stefani en Whitney Houston.

 
.

Liar (Camila Cabello)

Camila-Cabello-Liar Yes, we kunnen het weekend goed beginnen met de nieuwe songs van Camila Cabello. Ze heeft namelijk de nummers "Shameless" en "Liar" uitgebracht. We love it! 
Camila (Karla Camila Cabello Estrabao, Cojímar, 3 maart 1997, is een Cubaans-Amerikaanse zangeres en songwriter) vertelt dat de liedjes over haar eigen leven gaan. ‘Shameless en Liar vertellen eigenlijk het verhaal van mijn leven van de afgelopen jaren.’ Cute, want als je naar de songteksten luistert, lijkt het inderdaad op haar romance met Shawn Mendes. Oeh la la! 


Camila postte al eerder een aantal teasers van de nummers op haar socials en die werden heel goed beluisterd. Er zijn dus veel happy faces, nu Camila liar-music-video-camila-cabellode songs heeft uitgebracht. Hoe kan het ook anders?! En nu dus het zomerse nummer "Liar" LOKSCHIJF!

 
.

Honest (The Band Camino)

the-Band-CAMINO The Band CAMINO uit Memphis, Tennessee, schrijft liedjes over liefde, doorzettingsvermogen en persoonlijke groei en is het resultaat van een jarenlange samenwerking tussen Jeffery Jordan, Spencer Stewart, Graham Rowell en Andrew Isbell.
The Band heeft inmiddels drie EP’s uitgebracht "Try hard" (2019), "Heaven" (2017) en "My Thoughts on you" (2016)), en een hele rits aan singles die alleen al in de VS meer dan 70 miljoen streams hebben opgeleverd. The Band Camino is Rock’s next big thing, reken daar maar op! En deze week dus "Honest" LOKSCHIJF!

 
.

What I like about you (Ed Struijlaart)

WILAY_EdStruijlaart Dit schreef Ed Struijlaart vorige week vrijdag 22 augustus: "Gisteren verscheen mijn nieuwe single ‘What I like about you’. Een liedje wat ik een kleine maand geleden schreef en gelijk heb opgenomen. Soms zit je als songwriter ‘vast’…dan lukt het gewoonweg niet om een liedje te schrijven. Dan wil je het beste liedje ooit schrijven en dat is een verkeerde insteek. Dat had ik nu ook, ik zat al weken vast…er kwam gewoon niks…ik wist niet waar ik over wilde schrijven…maar ineens had ik het: Hoe voelde ik me eigenlijk? Nou, dat was best goed…ik heb een leuke vriendin aan mijn zijde, 2 leuke kindjes…wat wil een mens nog meer. Dus toen dacht ik: ik ga gewoon een vrolijk liedje schrijven. Wat kan mij het schelen! Het hoeft niet altijd maar te gaan over kommer en kwel. Op dat moment daalde ‘What I like about you’ bij me in en toen wist ik het: Dit is ‘m!
In mijn studio heb ik het opgenomen en gemixt en nu kan jij ‘m ook beluisteren! Als klap op de vuurpijl is het nummer vandaag (23-8-2019) uitgeroepen tot NPO Radio 2 Topsong! Mijn 4e topsong alweer (Tricks up my Sleeve, Like December, Guitar en nu dus WILAY).

En deze week dus LOKSCHIJF! Ed Struijlaart kan dus heel tevreden zijn! 

 

 
.

Acordeao ( Tiësto & Moska)

Tiesto_Moska De gelukkige fans die Tomorrowland 2019 bijwoonden, werden getrakteerd op een nieuw Tiësto-nummer (Tijs Verwest) met de titel 'Acordeao'. De track ging online van start en stond bovenaan de hitlijsten van DJ-tracker 1001-tracklists. De aanstekelijke single is in samenwerking met de Colombiaanse DJ en producer Moska, die de eerste Latijns-Amerikaanse producer is die tekent bij Verwest's label, Musical Freedom. Ze werkten eerder samen aan een remix van "Century" van Verwest met Calvin Harris. 
"Acordeao" bevat de iconische Colombiaanse sample en compositie "Fiesta En Corralejo", wat het een speciale flair geeft voor degenen die bekend zijn met het beroemde nummer. De oorspronkelijke componist, Ruben Dario Salcedo Ruiz, verleende  volledige ondersteuning bij de elektronische verbeelding van het bronmateriaal. De accordeon klinkt helder op de voorgrond. Het is een leuk nummer dat ervoor zorgt dat zelfs de meest ingetogen muurbloem hun heupen wil laten zwaaien.
Moska positioneert zich op slechts 25-jarige leeftijd als een van de beste DJ / producers in Latijns-Amerika. Hij tekende bij het label van Verwest in 2018 en heeft sindsdien meer dan 5 miljoen streams verzameld voor zijn releases. Hij heeft live ondersteuning gekregen van Martin Garrix, Afrojack, Hardwell en vele anderen. Hij bewijst een kracht waarmee rekening moet worden gehouden. Nu dus samen met Tiësto LOKSCHIJF!

[LAST null COLUMNS]

 

 
.

Colors (Black Pumas)

blackpumas_Colors Pas twee jaar geleden kwamen gitarist en producer Adrian Quesada en zanger Eric Burton samen. Adrian Quesada, met zijn eigen opnamestudio gevestigd in Austin, Texas, zocht een zanger die zijn muzikale vondsten kon voorzien van de juiste touch. Eric Burton  woonde een stuk verderop in Californië en zong bij de eerste kennismaking een stukje voor over de telefoonlijn.
De rest is nu al geschiedenis. Op de eerste dag van hun samenwerking nam het nieuwe soulduo "Fire" en "Black Moon rising" op. Beide eigentijdse nummers haalden het overdonderende debuutalbum, dat je soms terugvoert naar de tijd van Sam Cooke. Psychedelische soul met een vleugje ‘Rock "n" Roll’, zo kan je de muziek van Black Pumas het best omschrijven.
Je wilt het album  "Black Pumas" steeds opnieuw beluisteren. De single "Colors", waarop Burton zijn veelzijdige soulstem laat horen, is nu al geregeld te horen op de radio. En nu bij LOK-Radio LOKSCHIJF!

 

 
.

Higher Love (Kygo & Whitney Houston)

Het is inmiddels ruim zeven jaar geleden dat Whitney Houston overleed. Kygo (de artiestennaam van de Noorse dj en remixer Kyrre Gørvell-Dahll, Singapore, 11 september 1991) wil echter haar muzikale nalatenschap levend houden en brengt daarom de single "Higher Love". Whitney Houston (Whitney Elizabeth Houston (Newark, 9 augustus 1963 – Beverly Hills, 11 februari 2012) bracht het nummer van Steve Winwood al eens uit in 1990, deze versie kwam enkel uit in Japan op een deluxe versie van haar album, maar de Noorse producer heeft het nu in een geheel nieuw jasje gestoken. Haar schoonzus Pat Houston was nauw betrokken bij de singlerelease en is er zeer over te spreken. ‘We hopen zo mensen er weer aan te kunnen herinneren waarom ze van Whitney zijn gaan houden.’ Een prachtige LOKSCHIJF!

 
.

Senorita (Shawn Mendes & Camila Cebello)

Shawn Mendes heeft de wind eronder en komt na zijn recent verschenen single "If I can’t have you" alweer met zijn volgende liedje: "Senorita". Een duet dit keer met ‘Havana’ zangeres Camila Cabello, met wie de 20-jarige Canadees in 2015 ook al het nummer "I know what you did last Summer" uitbracht. Eerder dit jaar trad Shawn twee keer op in een uitverkochte Ziggo Dome in Amsterdam.

"Senorita" gaat over de aantrekkingskracht tussen twee mensen die volledig in elkaar op gaan. Het tweetal verbeeldt dat dan ook vol overgave in de clip van het nummer, waarbij de hitte van een zwoele zomeravond de spanning doet oplopen. Deze week is ‘Señorita’ de nieuwe LOKSCHIJF!

 
.

Blauwe dag (Suzan & Freek)

Het heeft even geduurd maar eindelijk is daar dan de langverwachte nieuwe single van Suzan & Freek. Na het gigantische succes van hun debuutsingle "Als het Avond is" lanceert het Achterhoekse popduo nu de single "Blauwe Dag", een nummer dat ze geheel zelf geschreven hebben.  Deze nieuwe single laat een volledig andere kant van het duo horen en is de opmaat naar het debuutalbum dat dit najaar zal verschijnen.

"Blauwe Dag" is een opvallende single geworden, waarin invloeden uit de hiphop en de Franse muziek speels om en door elkaar heen buitelen over een basis van aanstekelijk akoestische pop.  “Iedereen kent waarschijnlijk wel die gesprekken in een relatie waarin je naar elkaar uitspreekt dat je er ook voor de ander bent als het met die ander even niet zo lekker gaat”, zo vertelt Freek over deze nieuwe single. “Suzan en ik hebben zulke gesprekken als stel ook, wat een uitgangspunt werd van het liedje.” Suzan voegt toe dat zij op haar beurt al geruime tijd rondliep met het idee van kleuren en de emoties die daarbij horen. “Het leek me mooi om een liedje aan een kleur en emotie op te hangen en gecombineerd vormden onze ideeën het liedje dat Blauwe Dag is geworden.” Een geslaagd project, dus LOKSCHIJF!

 
.

You need to calm down (Taylor Swift)

Op 17 juni kwam Taylor Swift (Reading, Pennsylvania, 13 december 1989, is een Amerikaans singer-songwriter, muzikante en actrice) met een nieuwe muziekvideo voor haar single: "You need to calm down". In de video kaart de zangeres aan dat het klaar moet zijn met homofobie. Swift verwelkomt diverse sterren in haar video, zoals Ellen DeGeneres, RuPaul, Ryan Reynolds, ‘Modern Family’s Jesse Tyler Ferguson en zijn man Justin Mikita en de cast van ‘Queer Eye’. 

De video begint met Taylor Swift in haar caravan, vervolgens zit ze in een zwembad en staat de caravan in de brand nadat ze hem heeft aangestoken. Ze sluit zich aan bij de buren die bezig zijn met activiteiten als een bruiloft en een modeshow. Terwijl de buren dit aan het doen zijn, worden ze bestookt door protestanten, die volledig genegeerd worden. 

De protestanten in de video zijn tegen de LGBTQ-community. De track en video laten een duidelijke pro LGBTQ-boodschap zien, zo blijkt uit de tekst. Zo zingt de zangeres: “And control your urges to scream about all the people you hate / ’Cause shade never made anybody less gay.” Ook zingt ze “Why are you mad? / When you could be GLAAD,” een woordspeling verwijzend naar GLAAD (Gay and Lesbian Allicane Against Defamation), een organisatie die zich inzet voor homo’s en lesbiennes. 

De rest van het liedje gaat over de media en hoe de media mensen tegen elkaar opzet. Daarnaast komt er nog een andere ster voor in de video. Calmdown_Taylor Swift Popzangeres Katy Perry figureert in de video, gekleed in een hamburgerpak samen met Taylor Swift in een frietjespak. De dames hebben een lange ruzie achter de rug maar in de video laten ze zien dat het weer goed is gemaakt.
‘You Need to Calm Down’ is een van de liedjes die zal staan op het nieuwe album van Taylor Swift die 23 augustus uit zal komen: ‘Lover’. En nu dus LOKSCHIJF -> You need to calm down.

 

 

 

 

 
.

Heaven (Avicii & Chris Martin)

20 april 2018 verloren we een van de meest succesvolle artiesten van onze tijd: Avicii. De man mag er dan misschien niet meer zijn, zijn muziek leeft voort. Zo is onlangs een van zijn onafgeronde projecten boven komen drijven. ‘Heaven’ is een nooit eerder uitgebrachte samenwerking met Coldplay’s Chris Martin.

Toen Avicii 20 april uit het leven stapte liet hij een bibliotheek vol met onafgemaakt werk achter. Nummers die nog niet afgemixed waren, nog in productie waren of simpelweg nog niet waren uitgebracht op het moment van zijn overlijden. Een van die tracks is ‘Heaven’, een track waar de frontman van Coldplay, Chris Martin, de vocalen voor leverde. Coldplay werkte voor hun single 'Sky Full Of Stars' samen met Avicii. In ruil daarvoor zou frontman Chris Martin de Zweedse dj ook helpen met een track. Die track werd 'Heaven' en in een interview kwam Avicii met een bijzondere onthulling over het nummer.

"Chris is een van de meest artistieke mensen die ik ooit ontmoet heb. En een perfectionist", zegt Avicii. "We hebben iets van 600 versies van het liedje en hij vraagt mij nog steeds om de vocalen hier en daar te tweaken. En nu dus ruim een jaar na zijn dood de versie van "Heaven" die LOKSCHIJF is! 

 
.

Wij zijn Nederland (Jan Smit, Andre Rieu, John de Bever, Jack van Geld)

Ruim een week gelden de nieuwe single van Jan Smit, André Rieu, John De Bever & Jack van Gelder uitgekomen. De track getiteld ‘Wij Zijn Nederland’ is hêt nieuwe strijdlied voor de Nederlandse sporters.

Met ‘Wij Zijn Nederland’ willen de 4 heren de oranje Leeuwinnen een hart onder de riem steken in het komende WK voetbal. In 2017 scoorde John De Bever zijn hit “Jij Krijgt Die Lach Niet Van Mijn Gezicht”. Deze track werd toen omarmd door de Oranje Leeuwinnen wat mede heeft gezorgd voor het ongelofelijke succes van deze track.

Om de Oranje Leeuwinnen ook dit jaar alle steun te geven die ze verdienen schreef Jan Smit ‘Wij Zijn Nederland’ om samen met John De Bever te vertolken. Voeg daarbij het arrangement van André Rieu toe en de overweldigende commentaren van Jack Van Gelder en je hebt een nieuw ‘Oranje’ strijdlied.

“Ik hoop dat sportminnend Nederland ons lied omarmt en dat we binnenkort tijdens en na de wedstrijden met trots kunnen luisteren naar ‘Wij Zijn Nederland””, aldus Jan Smit

De groepsfase begint voor de Leeuwinnen op woensdag 12 juni tegen Nieuw-Zeeland. Daarna op zaterdag 15 juni tegen Kameroen en op donderdag 20 juni tegen Canada. Kom op dames!!! 

 
.

Birds (Imagine Dragons)

Op 12 april hebben de Imagine Dragons een nieuwe single uit!  Het nummer heet ‘Birds’. Het is één van de drie bonus tracks van hun laatste plaat ‘Origins’ . Net als hun vorige Top 40 hit ‘Bad Liar’ is de nieuwe release ‘Birds’ gebaseerd op de emoties rondom de scheiding van frontman Dan Reynolds en Aja Volkman, die uiteindelijk toch niet doorging: “Everything is temporary, everything will slide. Love will never die.”

Dan en Aja zijn namelijk weer helemaal gelukkig met elkaar. Een jaar na hun aangekondigde scheiding gaat het zo goed, dat er zelfs weer gezinsuitbreiding op komst is. Aja is zwanger van een jongetje, zo bevestigde de frontman van Imagine Dragons tegenover Good Day New York. 

 
.

Spirit in the sky (KEiiNO)

Deze groep werd nog maar pas opgericht door Tom Hugo. Alexandra Rotan en Fred Buljo zijn de andere leden van KEiiNO. Tom en Alexandra hadden al ervaring in Norsk Melodi Grand Prix. Hugo nam in 2013 en 2018 zonder succes deel, terwijl Rotan vorig jaar in de top 4 eindigde.

In hun Songfestivalliedje is Samisch te horen. Dat is de verzamelnaam voor de talen die door de Samen in het noorden en midden van Noorwegen en Zweden, het noorden van Finland en het noordwesten van Rusland worden gesproken. Rapper Fred Buljo zorgt voor de joikzang, traditionele muziek van de Sami en een van de oudste muziekvormen in Europa. Noorwegen bracht dat ook al in 1980 op het festival.

Tom Hugo is in de zomer van 2018 samen met zijn echtgenoot Alex Olsson aan het lied beginnen werken. ‘Het lied gaat over geaccepteerd worden om wie je bent, ongeacht wat je cultuur, gender of identiteit ook is. De Samen hebben hard moeten vechten voor hun cultuur in Noorwegen. Het leek ons daarom gepast om een Samische liedjesschrijver te betrekken in dit project’, zegt Hugo over zijn compositie.

Zoals gezegd haalde Alexandra Rotan vorig jaar de superfinale van de Noorse voorronde. Ze zong een duet met Stella Mwangi, de Songfestivalkandidate van 2011. Rotan haalde de halve finales van Idool en is achtergrondzangeres bij Alan Walker. Tom Hugo brengt al enige tijd eigen muziek uit, maar schrijft ook liedjes voor artiesten in o.a. Japan, China en Zuid-Korea (voor TVXQ). Vorig jaar was hij verantwoordelijk voor de soundtrack van de Pride in Oslo.
Fred Buljo is in de Samische muziekscene een van de meest beloftevolle talenten. Hij is ook politicus en zetelde verschillende jaren in het Samische parlement.

De groep won de voorronde Norsk Melodi Grand Prix. Een grote verrassing was dat niet, want het lied was in Noorwegen al heel populair. De internationale jury's die mee stemden in de finale, liepen iets minder warm voor het lied. Een van de deelnemers aan de voorronde was Carina Dahl. Haar lied was meegeschreven door Sennek, in 2018 de Belgische Songfestivalkandidate. De zangeres was zelfs kort te zien in de live-show. KEiiNO eindigde op de zesde plaatsna de aangepaste uitslag. Dit vanwege het feit dat Wit-Rusland per ongeluk de verkeerde punten aan de verkeerde landen gegeven had.
"Spirit in the Sky" een terechte LOKSCHIJF!

 
.

I don't care (Ed Sheeran & Justin Bieber)

De dag waarop de Beliebers al maanden wachten is aangebroken: Justin Bieber brengt eindelijk weer nieuwe muziek uit. Dat doet hij in samenwerking  met nog een grote artiest: Ed Sheeran. De twee releasten op vrijdag 10 mei hun nieuwe hit "I don't care". Eerder schreven Ed en Justin samen het nummer "Love yourself". Fans vermoedden al een tijdje dat de twee artiesten weer zouden samenwerken. Dat kwam door een aantal Instagramposts van beide zangers, waaronder deze: 
Het is voor Justin Bieber weer voor het eerst sinds lange tijd dat hij met nieuwe muziek komt. Eerder liet de artiest weten niet lekker in zijn vel te zitten. In maart was hij nog uiterst open over zijn depressie. Op Instagram schreef hij toen dat hij "met zichzelf worstelde". 
Vorige maand trad de zanger voor het eerst in twee maanden weer op, tijdens het concert van Ariana Grande op Coachella. Mede door zijn samenwerking met Ed Sheeran lijkt de zanger nu weer langzaam maar zeker terug te komen. Tsja en dan LOKSCHIJF worden met "I don't care", dat helpt helemaal. 

 
.

Hoe het danst (Marco Borsato, Armin van Buuren, Davina Michelle)

Een elitesingle! Zo kunnen we het wel stellen. Een van de bekendste, meest gelauwerde en langst meegaande zangers van Nederland. Een van de beste dj’s aller tijden. En de upcoming vrouw die verantwoordelijk is voor de hit van 2018. Marco Borsato, Armin van Buuren en Davina Michelle brengen de single "Hoe het danst". Het nummer is geschreven door John Ewbank met wie Borsato inmiddels al dertig jaar samenwerkt.  Om hun 30-jarige muzikale samenwerking te vieren, zijn ze met het idee gekomen om een aantal songs te gaan opnemen met verschillende artiesten die ze één voor één willen gaan uitbrengen. Dus meer duetten en samenwerkingen van Borsato met anderen kunnen we later dit jaar verwachten.

Marco Borsato: “Duetten en samenwerkingen lopen als een rode draad door mijn carrière. Ik kan niet wachten om er nog veel meer te mogen doen. We beginnen met Armin van Buuren die ik enorm hoog heb zitten als een van de beste dj’s ter wereld en Davina Michelle, die de afgelopen tijd bewezen heeft een van de grootste Nederlandse zangtalenten te zijn. Ik ben heel blij dat ze mij beiden zullen vergezellen op het podium van De Kuip.” Marco zal op 29, 30 mei, 1, 2 en 5 juni in De Kuip staan met onder andere Davina Michelle en Armin van Buuren. Maar nu eerst deze week LOKSCHIJF met "Hoe het danst." Wat sommige dj's er ook van vinden.

 
.

Hello sunshine (Bruce Springsteen)

Bruce Springsteen (Long Branch, New Jersey, 23 september 1949) heeft geen introductie meer nodig. Sinds de jaren zeventig bedenkt de man de ene hit na de andere. Dat hij die muzikale gave nog steeds bezit, bewijst hij met deze nieuwe single. "Hello Sunshine" is het eerste pareltje van zijn aankomende solo-album "Western Stars", dat hij zelf ‘a jewel box of a record’ noemt. Daarop zullen nog twaalf andere nieuwe nummers te horen zijn. 

De muzikale begeleiding is bescheidener dan anders, omdat we hier geen voltallige E Street Band krijgen. Daardoor komt Springsteens stem extra puur en emotioneel over. Ook de teksten zijn eenvoudig gehouden, maar weten in combinatie met de meeslepende violen en pedal steel gitaren toch enorm te boeien. Heel het lied lang blijft de sfeer rustig. De muziek zwelt naar het einde toe steeds meer aan, al komt er geen echte climax, maar dat stoort ook niet. Het nummer toont ook duidelijke country-invloeden, en dat misstaat The Boss niet.
Dit soloproject lijkt voorlopig enorm veelbelovend. Ik kijk halsreikend uit naar de release van het volledige album op vrijdag 14 juni.

 
.

Breng me naar het water (Edwin Jonker & Edsilia Rombley)

Dik 20 jaar geleden maakte Edsilia Rombley (Amsterdam, 13 februari 1978) naam in de Soundmixshow waarin zij met haar imitatie van Oleta Adams "I just had to hear your Voice", de finale won. De start van een mooie carrière met o.a. deelname aan het Eurovisie Songfestival, theatertours, diverse singles en albums en de laatste jaren ook actief als één van The Ladies Of Soul was het gevolg. Edwin Jonker (Amsterdam, 4 oktober 1976) is acteur en is te zien in musicals, speelfilms en televisieseries. Hij speelde onlangs Jezus in de in Dordrecht gehouden Passion waarin Edsilia de rol van Maria vertolkte. Binnen drie jaar scoorde ‘Breng me naar het Water’ van Marco Borsato en Matt Simons een klein 10 miljoen views op YouTube. Deze prachtige en gevoelige ballade, door Edsilia en Edwin vertolkt tijdens The Passion, is nu als single gelanceerd naast dat het uiteraard is te bekijken op de DVD van het jaarlijks terugkerende evenement. Een prachtige LOKSCHIJF!

 
.

SOS (Avicii ft Aloe Blacc)

20 april, is het precies één jaar geleden dat de wereldberoemde dj Avicii op 28-jarige leeftijd overleed. Hij werkte voor zijn dood aan een nieuw album, "TIM", dat op 6 juni uitkomt. De familie van Tim Bergling (zoals hij echt heet) brengt zijn muziek nu alsnog uit, te beginnen met de eerste single "S.O.S".

Het nummer wordt gezongen door Aloe Blacc, die je eerder ook hoorde op 'Wake Me Up'. Voor zijn dood had Avicii al een groot gedeelte van het nieuwe album klaarliggen. Het is afgemaakt door mensen waar hij eerder al veel mee werkte. Tims familie staat volledig achter de release, aldus zijn vader: "Tims mother and I decided that his music should be released to his fans and people who want to listen to it. We don't want it to be locked in." 

In een mini-docu wordt het verhaal achter het nieuwe nummer uitgelegd, inclusief interviews met zanger Aloe Blacc en coproducers Kristopher Fogelmark en Albin Nedler en exclusieve videobeelden in de studio. 'S.O.S.' is een erg persoonlijk nummer waarin de struggles van Avicii naar voren komen. "I think it's a really important topic to approach and to share, especially with his access to ears and hearts", zegt Aloe Blacc: "to give people the words to be able to say they need help."

De opbrengsten van het nummer gaan naar de Tim Bergling Foundation, de stichting die zijn familie ter nagedachtenis aan hem oprichtte. De stichting richt zich in eerste instantie op aandacht voor psychische problemen en zelfmoordpreventie, maar zal zich in de toekomst ook richten op klimaatverandering, natuurbehoud en het beschermen van bedreigde diersoorten.

 
.

It's a new day (Anouk)

Dat Anouk (Anouk Teeuwe, Den Haag, 8 april 1975) één van de powervrouwen van Nederland is, moge duidelijk zijn. De rockzangeres staat altijd haar mannetje, komt voor haar mening uit en verontschuldigt zich daar niet voor. Extra leuk dus dat Neerlands eigen powervrouw een ode brengt aan inspirerende vrouwen over de hele wereld.  Denk aan Michelle Obama, Serena Williams , Coco Chanel, Marie Curie en zelfs een fictieve vrouw: Mona Lisa.

"Een paar van deze vrouwen zijn de eerste die erkenning hebben gekregen in hun expertisegebied. Anderen hadden de moed om voor zichzelf op te komen en de eerste stap te nemen in de richting van gendergelijkheid. En weer anderen zijn huidige leiders en activisten." Wat al deze vrouwen gemeen hebben? "Ze vechten allemaal voor waar ze in geloven en zijn daarom een voorbeeld voor de hedendaagse maatschappij en een inspiratie voor jonge vrouwen over de hele wereld," aldus Anouk. Helemaal waar en "It's a new Day" is een prachtig nummer, dus LOKSCHIJF!!! 

 
.

Rollercoaster (Danny Vera)

Na ruim zestien jaar is de Zeeuwse zanger (Danny Vera, artiestennaam van Danny Polfliet, Middelburg, 31 mei 1977, is een Nederlands zanger, muzikant en songwriter. Zijn muziek valt onder de noemer americana) weer terug op de radio en in de hitlijsten. Op vrijdag 15 maart 2019 bracht de Americana artiest de single ‘Roller Coaster’ uit, nadat hij er veel positieve reacties over mocht ontvangen na een optreden bij omroep MAX. Het nummer was eerder al te vinden op het album ‘Pressure Makes Diamonds 2 – Pompadour Hippie‘. De track gaat over het leven, waarin elk mens ups en downs heeft. “Ik zit nu omhoog, met m’n bakje omhoog en kijk uit over alles. Het gaat goed. Ik hoop dat ik voorlopig niet die tering kurkentrekker in moet“, aldus Vera. De carrière van Danny kun je ook wel een achtbaan noemen. Eentje met pieken en dalen. In 2002 kreeg hij een contract bij Universal Music, nadat hij op de Rockacademie in hetzelfde jaar had gezeten als Krezips Jacqueline Govaert. Na een nummer 1-hit in de Turkse hitlijst, verloor hij toch zijn contract bij Universal. Hij zou te weinig succes hebben in Nederland. Danny ging door en bracht in eigen beheer en bracht nog flink wat albums en tracks uit, waarvan een aantal te horen waren in de film Kapitein Rob en het geheim van Professor Lupardi.

Ook NPO Radio 2 dj Rob Stenders is onder de indruk van het nieuwe materiaal en verkoos het nummer tot Topsong bij Stenders Platenbonanza. “In vier minuten tijd laat Vera een onuitwisbare indruk achter en laat hij je smeken om meer. Sommige liedjes kies je niet als TopSong, die kiezen zichzelf“, aldus Stenders. In de hitlijsten doet ‘Roller Coaster’ het ook goed. Zo bereikte de track de toppositie op iTunes en staat het op plek zestien in de Spotify playlist ‘Viral 50 Nederland‘.

Tijdens de uitzending van NPO Radio 2 ontving de Zeeuw verschillende positieve reacties. Zo zei een luisteraar dat het zo goed klonk dat het leek alsof er een cd gedraaid werd. Ook andere luisteraars laten van zich horen op sociale media. Zo wordt er gereageerd: “Wow wat een prachtig nummer van Danny Vera“. Een ander laat weten het nummer op repeat af te spelen: “Danny Vera wil je niet meer van die geweldig mooie liedjes maken? Vandaag ongeveer 30 keer naar Roller Coaster geluisterd.” Roller Coaster speelde Danny bij Veronica Inside, na de terroristische aanslag op een tram in Utrecht. Het zorgde ervoor dat de track als een speer ging bij iTunes en steeds meer airplay kreeg. En nu dus een meer dan terechte LOKSCHIJF!!! Wauw!

 
.

Skyward (Davina Michelle)

Spannende dagen voor de in Nieuwerkerk aan den IJssel geboren Michelle Hoogendoorn (12 november 1995). Na het denderende succes van haar coverhit “Duurt te lang” bracht Davina Michelle eind vorige week haar eerste eigen single uit, Skyward. De verwachtingen zijn hoog gespannen.


Davina werd afgelopen jaar bekend dankzij haar deelname aan het populaire programma "De Beste Zangers van Nederland". Het covernummer van zanger Glen Faria wat zij daar vertolkte, werd zo’n grote hit dat deze wekenlang nummer 1 stond in de Megasingle Top-100. In 2018 won Davina ook een Edison Award voor beste nieuwkomer en was zij de hoogste binnenkomer in de Top 2000.
2019 Moet dan ook een succes voor de Nieuwerkerkse zangeres gaan worden, denkt ook Danny Govers, muziek-samensteller bij Omroep Zuidplas: ”haar nieuwe single, "Skyward" klinkt veelbelovend. Daarnaast staan er ook een aantal belangrijke optredens te wachten waaronder Pinkpop en zal zij tijdens Culinesse optreden. In het voorprogramma van zangeres P!nk staat onze Nieuwerkerkse in het voorprogramma”. Tsja, een zangeres uit de buurt -> LOKSCHIJF!!!

 
.

Scared of love (Wulf & Miss Montreal)

Een bijzondere samenwerking waar Wulf en Miss Montreal elkaar gevonden hebben. Het idee voor de song was er al langer. Wulf: “Ik had de song al een tijd geleden geschreven, maar het voelde voor mij niet als track die ik solo wilde uitbrengen. Pas toen Sanne aan boord kwam voelde het liedje echt af.” De band tussen de twee artiesten werd versterkt doordat zij begin dit jaar avond aan avond samen in Ahoy’ stond tijdens Vrienden Van Amstel Live.

Beide artiesten zijn dit voorjaar drukbezet. Miss Montreal toert vanaf eind maart tot aan de zomer langs alle Nederlandse theaters met haar vierde theatertour Fu-fu-fu-fuck it. Waarin Sanne vertelt over alle ervaringen die ze de afgelopen twee jaar heeft opgedaan. En hoe ze, met vallen en opstaan vooral geleerd heeft schijt te hebben in een hectische wereld met veel onzekerheden. Zoals men van Sanne gewend is een openhartige avond vol humor en muziek. Maar ook de minder leuke kanten van het leven blijven niet onbesproken.
Wulf toert op zijn beurt langs de grote clubs in het land. Het is voor de zanger reeds zijn derde club tour in zijn nog relatief korte carrière waarin hij grote successen kent met singles als "Mind made up", "All things under the Sun", en "Switching Gears". En nu dus samen met Miss Montreal de LOKSCHIJF!

 
.

Arcade (Duncan Laurence)

De LOKSCHIJF van 16 maart 2019 is: Arcade - Duncan Laurence.

Duncan Laurence, artiestennaam van Duncan de Moor (Spijkenisse, 11 april 1994), is een Nederlands singer-songwriter. Hij kreeg bekendheid door zijn deelname aan het vijfde seizoen van het televisieprogramma "The Voice of Holland", waar hij de halve finale bereikte. Nu het lied bekend is, volgen de vervolgvragen: hoe houdt Laurence' stem het onder grote druk? Hoe ziet zijn podiumact eruit? En wat doet de concurrentie? Wel is één ding nu al zeker: met de fraai gestileerde ballade "Arcade" levert Nederland dit jaar kwaliteit. Een traditionele Songfestival-oorwurm is de song allerminst. Dat kan een handicap zijn op het podium waar de eerste indruk vaak het verschil bepaalt tussen top of flop. Maar onder gunstige omstandigheden kan juist een lied dat enig nog te ontvouwen mysterie herbergt, verrassen.Daarvoor geldt één voorwaarde: het onderliggende fundament moet deugen. Dat is bij "Arcade" het geval: het lied is vakkundig gecomponeerd, heeft inhoud en nestelt zich juist door zijn onalledaagse opbouw met elke draaibeurt dieper in je hoofd.

Dankzij de hedendaagse productie (vingerknipjes, ijle synths en een catchy ooh-ooh-ooh-koor in de achtergrond) is "Arcade" een lied zoals er deze dagen meer hoog in de internationale hitlijsten staan, maar tegelijkertijd ook een tikje tandeloos. Groot pluspunt is daarentegen Laurence' intrigerende stemgeluid dat in de hoge partijen doet denken aan dat van internationale popster Sam Smith.

Aan kansberekening doen is in Eurovisie-land uiterst risicovol, maar het moet wel gek lopen als deze song de eindstrijd in mei niet haalt. Zeker in een deelnemersveld dat op het eerste oog veel theatrale uitwassen kent, kan Laurence opvallen en eenmaal in de finale verder omhoog kijken. Naar plek 1? Daarvoor mist "Arcade" vermoedelijk net die ene geniale vondst, maar Nederland gaat met Duncan Laurence zonder meer een mooie Songfestival-editie tegemoet. Kortom, LOKSCHIJF!!!

Veel luisterplezier!

 
.

Preach (John Legend)

De LOKSCHIJF is: Preach - John Legend. In 2001 verschijnt Live At Jimmy’s Uptown, een album waarop John Legend (Springfield, Ohio, V.S., 28 december 1978) is een Amerikaanse r&b/soulzanger, tekstschrijver en producer enkele optredens heeft samengevat. Als hij met Kanye West samenwerkt aan "Get lifted" komt het succes van Legend in een stroomversnelling. "Ordinary People" is zijn eerste hit. In 2006 wordt de productie van het tweede album, "Once again", opnieuw samen gedaan met Kanye West, die nu ook hulp krijgt van Will.I.Am. Het levert met "Save Room", "P.D.A. (We Just Don’t Care)" en "Stereo" drie hits op. 

In het najaar van 2013 verschijnt het album "Love in the Future", waarvan zowel "Made to Love" als "All of Me" grote hits worden. "All of Me" is de achtste hit van John Legend en wordt eind januari 2014 zijn eerste nummer 1-notering. 
In februari 2015 krijgt de zanger een Oscar voor de track "Glory" als beste song. Het nummer is afkomstig uit de film Selma. Een maand later zingt hij "Lay me down", de track van Sam Smith, opnieuw in samen met de Britse zanger. Het gelegenheidsduo doet dat voor Red Nose Day, het initiatief om geld in te zamelen voor Comic Relief, dat minder bedeelden helpt een beter leven te krijgen. 

Na ruim anderhalf jaar afwezigheid staat hij met "Like I'm gonna lose you" (met Meghan Trainor) in januari 2016 weer in de Megasingle Top-100. Vorige maand heeft  de zanger de track "Preach" uitgebracht, waarmee hij zijn onvrede laat horen rond politiegeweld, het asielbeleid en schietpartijen op school . Een prachtige LOKSCHIJF!

 
.

Someone you loved (Lewis Capaldi)

De LOKSCHIJF is: Someone you loved - Lewis Capaldi (07-10-1996, Schotland).

Op 9-jarige leeftijd leerde Lewis de gitaar te bespelen en nog geen drie jaar stond hij in Schotse pubs al zijn muziek te spelen voor publiek. Met de release van "Bruise" zette hij in het voorjaar een unicum neer op Spotify door als eerste artiest ooit meer dan 25 miljoen afspeelbeurten te realiseren voor een nog niet getekende artiest. Dat contract volgde later bij Vertigo. In het najaar van 2017 is "Bloom" zijn eerste EP. Ook vergezelde hij Rag’n’Bone Man tijdens ijn Europese concerten terwijl hij met Milky Chance in de Verenigde Staten kon touren. Met "Grace" weet hij in 2018 ook de nodige aandacht te krijgen in ons land. Eind november verschijnt zijn tweede EP, "Breach", met daarop de track "Someone you loved" -> LOKSCHIJF! 

 
.

Giant (Calvin Harris, Rag 'n bone man)

De LOKSCHIJF is: Giant - Calvin Harris ft. Rag'n'Bone Man. Rag'n'Bone Man (Rory Graham,  Uckfield, Engeland, 29 januari 1985 beter bekend onder zijn artiestennaam Rag'n'Bone Man) is terug! Na het succesvolle debuutalbum "Human" bleef het op het gebied van nieuwe muziek even stil rondom de Britse singer-songwriter. Nu is het tijd voor een nieuw hoofdstuk in de carrière die vanaf 2017 alleen maar hoogtepunten lijkt te kennen. Voor deze nieuwe track heeft de zanger zijn krachten gebundeld met Calvin Harris (geboren als Adam Richard Wiles, Dumfries, Schotland, 17 januari 1984 is een Schotse singer-songwriter, dj en producer van elektronische muziek). Dat de Schotse sterproducer een neusje voor sterke samenwerkingen heeft, bewees hij eerder al door grote hits te scoren met bijvoorbeeld Dua Lipa en Sam Smith. Deze track is minstens zo hitgevoelig, hoewel de rauwe stem van Rag'n'Bone Mans toch zorgt voor een heel ander geluid. De track is catchy, energiek en zorgt ervoor dat je niets anders kan dan dansen. Kortom, een waanzinnige LOKSCHIJF!

 
.

Before I go (Guy Sebastian)

De LOKschijf van 5 januari is: Before I go - Guy Sebastian.

Guy Sebastian (Klang, Maleisië, 26 oktober 1981, is een Australische singer-songwriter) wordt geboren in Maleisië voordat hij in de jaren tachtig verhuist naar Australië. Daar doet hij in 2003 mee aan Australian Idol waar hij, als winnaar, een platendeal weet binnen te slepen. "Angels brought me here" wordt daarna meteen een Australische nummer 1-hit. 

Als Australië in 2015 voor het eerst mee mag doen aan het Eurovisiesongfestival is hij de eerste deelnemer namens dat land. Met "Tonight again" weet hij in Oostenrijk de vijfde plaats te bereiken waar Mans Zelmerlow (met Heroes) voor Zweden als winnaar uit de bus komt. 

Inmiddels is Sebastian bezig aan zijn negende studioalbum en begin november is "Before I go" als voorloper van dat album verschenen. En nu in januari is deze single LOKSCHIJF! 

 
.

You need to calm down (Taylor Swift)

Op 17 juni kwam Taylor Swift (Reading, Pennsylvania, 13 december 1989, is een Amerikaans singer-songwriter, muzikante en actrice) met een nieuwe muziekvideo voor haar single: "You need to calm down". In de video kaart de zangeres aan dat het klaar moet zijn met homofobie. Swift verwelkomt diverse sterren in haar video, zoals Ellen DeGeneres, RuPaul, Ryan Reynolds, ‘Modern Family’s Jesse Tyler Ferguson en zijn man Justin Mikita en de cast van ‘Queer Eye’. 

De video begint met Taylor Swift in haar caravan, vervolgens zit ze in een zwembad en staat de caravan in de brand nadat ze hem heeft aangestoken. Ze sluit zich aan bij de buren die bezig zijn met activiteiten als een bruiloft en een modeshow. Terwijl de buren dit aan het doen zijn, worden ze bestookt door protestanten, die volledig genegeerd worden. 

De protestanten in de video zijn tegen de LGBTQ-community. De track en video laten een duidelijke pro LGBTQ-boodschap zien, zo blijkt uit de tekst. Zo zingt de zangeres: “And control your urges to scream about all the people you hate / ’Cause shade never made anybody less gay.” Ook zingt ze “Why are you mad? / When you could be GLAAD,” een woordspeling verwijzend naar GLAAD (Gay and Lesbian Allicane Against Defamation), een organisatie die zich inzet voor homo’s en lesbiennes. 

De rest van het liedje gaat over de media en hoe de media mensen tegen elkaar opzet. Daarnaast komt er nog een andere ster voor in de video. Calmdown_Taylor Swift Popzangeres Katy Perry figureert in de video, gekleed in een hamburgerpak samen met Taylor Swift in een frietjespak. De dames hebben een lange ruzie achter de rug maar in de video laten ze zien dat het weer goed is gemaakt.
‘You Need to Calm Down’ is een van de liedjes die zal staan op het nieuwe album van Taylor Swift die 23 augustus uit zal komen: ‘Lover’. En nu dus LOKSCHIJF -> You need to calm down.