Deze website maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie: lees ons cookie-beleid of verberg deze melding. ×

LOK-schijf

De LOK-schijf is de LOK tip van de week.

Diamonds in my Chest (Dotan)

De LOK schijf van 11 oktober 2023

Als we denken aan Dotan, denken we vooral aan zijn oude hits 'Home' en 'Hungry'. Toch is dat niet het enige waardoor hij bekend is, want hij kwam namelijk vijf jaar geleden in opspraak. De zanger en zijn management hadden op sociale media vele nepaccounts aangemaakt om hem te promoten en te verheerlijken. Het bleef toen even stil rond Dotan en het duurde tot 2021 vooraleer hij weer wat singles en zelfs een album, 'Satellites', uitbracht. Toch bracht de singer-songwriter ook na die plaat niks meer uit. Tot nu dan, want hij is terug met een nummer en binnenkort ook een album, waarmee hij terugkeert naar naar zijn beginjaren.
Twee jaar geleden waagde Dotan zich met 'Satellites' Dtan Satell aan een eerder poppy sound die iets elektronischer klonk dan zijn eerdere werk. Met 'Diamonds in my Chest' keert hij terug naar zijn gouden beginjaren en houdt hij het simpel: een gitaar met een stevig tempo vormt de leidraad, terwijl de Nederlander volgt met zijn stem. Het resultaat is een aangenaam folkliedje waarvan we niet vermoeden dat het een even grote hit zal worden als pakweg 'Home', maar dat wel aangenaam in onze oren klinkt. We krijgen het gevoel gezellig met vrienden en heel ontspannen aan een kampvuur te zitten. Dotan heeft misschien in het verleden een fout gemaakt, maar met 'Diamonds in my Chest' lijkt hij een nieuw hoofdstuk te beginnen en daar willen de LOKSCHIJF-commissie gerust in meegaan.

 

De LOK schijf wordt iedere zaterdag bekend gemaakt in in Kijk op Krimpen rond 11:00 uur en is onder andere te horen in Happy Hour en Decennium Dick.

De laatste 10 LOK-schijven

Tainted (Ilse DeLange)

21 februari 2024

Stukje van mij (MEAU)

14 februari 2024

My Blood (DI-RECT)

7 februari 2024

Undecided (RONDÉ)

31 januari 2024

Yes, and? (Ariana Grande)

25 januari 2024

Head down (Lost Frequencies & Bastille)

17 januari 2024

Alles op gevoel (Flemming, Zoë Tauran, Ronnie Flex)

10 januari 2024

Run for the Hills (Tate McRae )

27 december 2023

Where the Heart is (Haevn)

21 december 2023

You're losing me (Taylor Swift)

13 december 2023