Deze website maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie: lees ons cookie-beleid of verberg deze melding. ×

LOK-schijf

De LOK-schijf is de LOK tip van de week.

Black Friday (Tom Odell)

De LOK schijf van 5 oktober 2023

Wie Tom Odell zegt, zegt melancholische muziek. De Britse singer-songwriter kreeg een maand geleden nog de festivalbeker van StuBru voor ‘Beste Meezinger’ voor zijn performance van 'Another Love' op Pukkelpop TomOdell_pukkelpop. En hoewel de meningen van dat optreden sterk verdeeld waren, heeft Odell met nummers zoals 'Heal', 'Grow old with me' en 'Butterflies' al bewezen dat hij meer in zijn mars heeft dan ‘die ene hit van TikTok’. Al blijft 'Another Love' waarschijnlijk voor velen dé single waaraan ze Tom Odell zullen herkennen. Het wordt moeilijk om zo’n hit, die tien jaar na datum nog steeds razend populair is, te overtreffen. De single 'Black Friday' kan daar misschien toch verandering in brengen.
Het is mogelijk dat zijn nieuwste single bekend in de oren klinkt. Op sociale media doen er namelijk al enkele weken flarden van het lied de ronde. Ook wie de laatste maanden naar een van Toms concerten ging, werd getrakteerd op zijn nieuwe ballade. En die start met, hoe kan het ook anders,  eenvoudige noten op de piano. Die eenvoud staat Tom Odell goed. De simpele klanken geven de nodige ruimte aan de ontroerende tekst waarin Tom enkele onzekerheden en twijfels op een zeer poëtische en oprechte manier uit de doeken doet. Hij gebruikt talloze metaforen om te praten over de onrust in zichzelf, de wens naar een beter lichaam en de twijfels in zijn relatie. Al die gevoelens vat hij samen in het ultieme metafoor voor chaos, namelijk 'Black Friday'. Het geheel van de opgebouwde emoties laat hij exploderen in een dramatische climax, waardoor er een ontlading ontstaat van alle opgebouwde ontroering en we niet anders kunnen dan een traantje wegpinken. Kortom, een prachtige LOKSCHIJF!

 

De LOK schijf wordt iedere zaterdag bekend gemaakt in in Kijk op Krimpen rond 11:00 uur en is onder andere te horen in Happy Hour en Decennium Dick.

De laatste 10 LOK-schijven

Tainted (Ilse DeLange)

21 februari 2024

Stukje van mij (MEAU)

14 februari 2024

My Blood (DI-RECT)

7 februari 2024

Undecided (RONDÉ)

31 januari 2024

Yes, and? (Ariana Grande)

25 januari 2024

Head down (Lost Frequencies & Bastille)

17 januari 2024

Alles op gevoel (Flemming, Zoë Tauran, Ronnie Flex)

10 januari 2024

Run for the Hills (Tate McRae )

27 december 2023

Where the Heart is (Haevn)

21 december 2023

You're losing me (Taylor Swift)

13 december 2023