Deze website maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie: lees ons cookie-beleid of verberg deze melding. ×

LOK schijf jaar­over­zicht 2021

1
1.

Roller coaster (Danny Vera)

Na ruim zestien jaar is de Zeeuwse zanger (Danny Vera, artiestennaam van Danny Polfliet, Middelburg, 31 mei 1977, is een Nederlands zanger, muzikant en songwriter. Zijn muziek valt onder de noemer americana) weer terug op de radio en in de hitlijsten. Op vrijdag 15 maart 2019 bracht de Americana artiest de single ‘Roller Coaster’ uit, nadat hij er veel positieve reacties over mocht ontvangen na een optreden bij omroep MAX. Het nummer was eerder al te vinden op het album ‘Pressure Makes Diamonds 2 – Pompadour Hippie‘. De track gaat over het leven, waarin elk mens ups en downs heeft. “Ik zit nu omhoog, met m’n bakje omhoog en kijk uit over alles. Het gaat goed. Ik hoop dat ik voorlopig niet die tering kurkentrekker in moet“, aldus Vera. De carrière van Danny kun je ook wel een achtbaan noemen. Eentje met pieken en dalen. In 2002 kreeg hij een contract bij Universal Music, nadat hij op de Rockacademie in hetzelfde jaar had gezeten als Krezips Jacqueline Govaert. Na een nummer 1-hit in de Turkse hitlijst, verloor hij toch zijn contract bij Universal. Hij zou te weinig succes hebben in Nederland. Danny ging door en bracht in eigen beheer en bracht nog flink wat albums en tracks uit, waarvan een aantal te horen waren in de film Kapitein Rob en het geheim van Professor Lupardi.

Ook NPO Radio 2 dj Rob Stenders is onder de indruk van het nieuwe materiaal en verkoos het nummer tot Topsong bij Stenders Platenbonanza. “In vier minuten tijd laat Vera een onuitwisbare indruk achter en laat hij je smeken om meer. Sommige liedjes kies je niet als TopSong, die kiezen zichzelf“, aldus Stenders. In de hitlijsten doet ‘Roller Coaster’ het ook goed. Zo bereikte de track de toppositie op iTunes en staat het op plek zestien in de Spotify playlist ‘Viral 50 Nederland‘.

Tijdens de uitzending van NPO Radio 2 ontving de Zeeuw verschillende positieve reacties. Zo zei een luisteraar dat het zo goed klonk dat het leek alsof er een cd gedraaid werd. Ook andere luisteraars laten van zich horen op sociale media. Zo wordt er gereageerd: “Wow wat een prachtig nummer van Danny Vera“. Een ander laat weten het nummer op repeat af te spelen: “Danny Vera wil je niet meer van die geweldig mooie liedjes maken? Vandaag ongeveer 30 keer naar Roller Coaster geluisterd.” Roller Coaster speelde Danny bij Veronica Inside, na de terroristische aanslag op een tram in Utrecht. Het zorgde ervoor dat de track als een speer ging bij iTunes en steeds meer airplay kreeg. En nu dus een meer dan terechte LOKSCHIJF!!! Wauw!

 
2
2.

Someone you loved (Lewis Capaldi)

De LOKSCHIJF is: Someone you loved - Lewis Capaldi (07-10-1996, Schotland).

Op 9-jarige leeftijd leerde Lewis de gitaar te bespelen en nog geen drie jaar stond hij in Schotse pubs al zijn muziek te spelen voor publiek. Met de release van "Bruise" zette hij in het voorjaar een unicum neer op Spotify door als eerste artiest ooit meer dan 25 miljoen afspeelbeurten te realiseren voor een nog niet getekende artiest. Dat contract volgde later bij Vertigo. In het najaar van 2017 is "Bloom" zijn eerste EP. Ook vergezelde hij Rag’n’Bone Man tijdens ijn Europese concerten terwijl hij met Milky Chance in de Verenigde Staten kon touren. Met "Grace" weet hij in 2018 ook de nodige aandacht te krijgen in ons land. Eind november verschijnt zijn tweede EP, "Breach", met daarop de track "Someone you loved" -> LOKSCHIJF! 

 
3
3.

Hoe het danst (Marco Borsato, Armin van Buuren, Davina Michelle)

Een elitesingle! Zo kunnen we het wel stellen. Een van de bekendste, meest gelauwerde en langst meegaande zangers van Nederland. Een van de beste dj’s aller tijden. En de upcoming vrouw die verantwoordelijk is voor de hit van 2018. Marco Borsato, Armin van Buuren en Davina Michelle brengen de single "Hoe het danst". Het nummer is geschreven door John Ewbank met wie Borsato inmiddels al dertig jaar samenwerkt.  Om hun 30-jarige muzikale samenwerking te vieren, zijn ze met het idee gekomen om een aantal songs te gaan opnemen met verschillende artiesten die ze één voor één willen gaan uitbrengen. Dus meer duetten en samenwerkingen van Borsato met anderen kunnen we later dit jaar verwachten.

Marco Borsato: “Duetten en samenwerkingen lopen als een rode draad door mijn carrière. Ik kan niet wachten om er nog veel meer te mogen doen. We beginnen met Armin van Buuren die ik enorm hoog heb zitten als een van de beste dj’s ter wereld en Davina Michelle, die de afgelopen tijd bewezen heeft een van de grootste Nederlandse zangtalenten te zijn. Ik ben heel blij dat ze mij beiden zullen vergezellen op het podium van De Kuip.” Marco zal op 29, 30 mei, 1, 2 en 5 juni in De Kuip staan met onder andere Davina Michelle en Armin van Buuren. Maar nu eerst deze week LOKSCHIJF met "Hoe het danst." Wat sommige dj's er ook van vinden.

 
4
4.

De Overkant (Suzan & Freek & Snelle)

In 2016 kreeg het koppel Suzan & Freek een shoutout van The Chainsmokers voor hun cover van “Don’t let me down” waarna een succesvolle carrière van start ging. Hun eerste zelfgeschreven nummer “Als het Avond is” uit 2018 werd zowel in België als Nederland grijsgedraaid, maar zette het duo wel op de kaart als een act waarvan je denkt: ‘ja, die kunnen wel wat.’ En dan heb je ook nog rapper Snelle Snelle_SuzFreek.

Wat Suzan & Freek en Snelle gemeen hebben, is dat ze alle drie afkomstig zijn uit Gelderland. Zij komen uit Achterhoek, hij is opgegroeid in Gorssel. Ook woonden ze alle drie niet in het stadscentrum, maar aan ‘de overkant’. ‘Den boerenbuite’, zoals ze het daar zo mooi verwoorden. “De Overkant” gaat net hierover: het gevoel van heimwee naar je jeugd en simpele tijden waarin niets te doen was in een dorp van één straat met een café en een kerktoren. Toch is het nummer vrolijk en zingt Suzan mee op de aanlokkelijke gitaar van Freek. Ze zingen over deuren en fietsen die niet op slot hoeven, hun geografische kennis over straten en pleinen, en de omliggende bossen. Het is een meeslepend, aardig deuntje waar je gemakkelijk in meegaat. En dan heb je ook nog rapper Snelle.

Kortom, LOKSCHIJF bij LOK-Radio! 

 
5
5.

Door de Wind (Miss Montreal)

Het is je vast niet ontgaan: Miss Montreals versie van Door de Wind". Sanne (22 september 1984, Dedemsvaart) coverde het nummer van Stef Bos (12 juli 1961, Veenendaal) tijdens "Beste Zangers" en dat bleef niet onopgemerkt. Ze zingt de laatste noten met een brok in haar keel, maar ook Stef Bos is diep onder de indruk. Hij schrijft "Door de Wind" oorspronkelijk voor zijn ex-vriendin die het nummer ten gehore brengt tijdens het Eurovisie Songfestival in 1989. Ze eindigt op de negentiende plek. 
Toch is het nummer voor Stef Bos zelf juist heel persoonlijk . Het gaat namelijk over het overlijden van zijn moeder. Hij vertelt: "Mijn moeder werd ziek, dat was zo klote, ze had zoveel levenslust. Zelfs vlak voor ze stierf zei ze nog dat alles goed kwam." Naar eigen zeggen is hij daarna nooit meer bang geweest voor de dood. "Dat zat erachter toen ik het schreef, maar dat ga je niet zeggen als je vriendin het op het Songfestival wil zingen. Het nummer ligt heel dichtbij me."
Sanne besluit het nummer van Stef Bos StefBos eigen te maken, omdat het haar zelf enorm ontroert. Vlak voor ze het podium betreedt, zegt ze: "Ik zag Stef Bos het eens live alleen op piano doen. Toen brak ik en moest ik huilen." Ze belooft daarna het nummer voor altijd te blijven spelen als het zou lukken om haar eigen versie te maken. Dat is gelukt en daarom is deze prachtige schijf LOKSCHIJF!

 

 
6
6.

Bad Habits (Ed Sheeran)

Ed Sheeran (Halifax, Engeland,  17 februari 1991, Brits singer-songwriter) is terug. Na een lange pauze heeft de zanger het nieuwe nummer "Bad Habits" op de wereld losgelaten. Eerder deze maand (juni) maakte Ed Sheeran bekend dat hij deze maand nog met nieuwe muziek zou komen. En die is er nu. Het nummer "Bad Habits" klinkt anders dan we van de zanger gewend zijn. Het is een dansbaar nummer waarin je toch nog steeds de eigenheid van Ed Sheeran kan horen.
Het nieuwe nummer van Ed Sheeran sheeran_beckham heet dus "Bad Habits" en gaat over het nachtleven en de slechte gewoontes die daaruit verder komen. In de clip wordt de inhoud van het nummer vrij letterlijk in beeld gebracht. We zien de ‘nachtversie’ van Ed Sheeran, met donkere ogen en vampierentanden, in een roze kostuum door allerhande nachtelijke taferelen vliegen. En dat laatste mag je soms letterijk nemen. Maar wanneer de ochtend aanbreekt wordt Ed Sheeran weer de gewone Ed Sheeran, met z’n gitaar in de hand.
Deze week LOKSCHIJF!

 

 
7
7.

Als ik je weer zie (Acda en de Munnik, Maan en Typhoon )

Maar liefst vier grote Nederlandse artiesten hebben voor de nieuwe plaat "Als ik je weer zie" samengewerkt. Acda en de Munnik, Maan en Typhoon hebben het nummer geschreven met producer Arno Krabman arno_krabman. De plaat heeft een lekkere gitaarbas wat zorgt voor een fijne sfeer in het nummer. Opvallend is dat Acda & de Munnik terug zijn samen. In 2015 stopten zij als duo. De vier artiesten hebben afgelopen zaterdag opgetreden bij Vrienden van Amstel Live in Sportpaleis Ahoy. En nu deze week LOKSCHIJF bij LOK-Radio met dus: Als ik je weer zie.

 

 
8
8.

Wellerman (220Kid X Billen Ted Remix) (Nathan Evans )

Best een beetje gek, dat Shanty ineens weer populair is onder jongeren, want dit genre is vooral populair bij de doelgroep van oudere mannen.  ‘Wellerman’ is een heel oud zeemansliedje (Soon May The Wellerman Come) uit Nieuw-Zeeland.  De 26-jarige postbode, Nathan Evans (Schotse zanger,1994)Nathan-Evans, nam pal na de afgelopen Kerst een eigen versie op en maakte voor TikTok een filmpje waarop de kijker kon zien hoe hij laagje voor laagje het nummer bewerkte.  Al meer dan 60 miljoen mensen bekeken zijn filmpje en dat wekte de belangstelling van het platenlabel Universal Music. Daar sleepte hij onlangs een contract voor drie albums binnen. En nu ook nog de LOKSCHIJF bij LOK-Radio!

[LAST null COLUMNS]

 

 
9
9.

Remember (Becky Hill & David Guetta)

Muziek maken is soms net als koken. Breng de juiste ingrediënten bij elkaar, combineer verschillende smaken en stijlen en aan het eind geniet je samen van het eindresultaat. "Remember", het gerecht dat uit de keuken van de Britse zangeres Becky Hill en DJ en producer David Guetta is gekomen, kan je iedereen voorschotelen.  Over het uitbrengen van "Remember" met Guetta praat Hill dan ook vol trots. 
“My whole career has built up to this moment!” zegt Hill. “I have a sure-fire single with David Guetta, and an album I’ve spent my whole adult life making finally coming out. I’ve grafted and strived to reach this milestone for a few years now, and my patience has definitely been tested! But it’s definitely been worth the wait, as my creativity and vision for my debut album has now come to full fruition.” 
Voor Becky Hill betekent deze release weer een stap richting het uitbrengen van haar debuutalbum "Only Honest at the Weekend", dat op 20 augustus uitkomt. Een mijlpaal in haar toch al indrukwekkende carrière, die in 2012 begon met haar deelname aan The Voice UK. Deze week is "Remember" LOKSCHIJF!

 

 
10
10.

Cover me in Sunshine (P!nk & Willow)

Hoe blijf je vrolijk in deze coronatijd?  Zangeres P!nk haalt troost uit muziek en zingen. Samen met haar dochter Willow (9) nam ze het liedje "Cover me in Sunshine" op.

P!nk deelde het liedje vrijdag op haar social media. ‘We weten allemaal dat dit jaar… anders en uitdagend was’, begint de Amerikaanse zangeres haar video op Instagram. ‘Ik vind troost in muziek.’
‘Ik hou ervan om te zingen met mijn dochter’, vertelt ze verder. ‘We hebben thuis een liedje opgenomen, "Cover me in Sunshine", omdat het ons blij maakt. En we hopen dat het jullie ook blij maakt.’ ‘We wilden het uitbrengen rond Valentijnsdag als een goeie ouwe knuffel en kus van ons aan jullie allemaal’, sluit de zangeres af. P!nk vindt het trouwens ook leuk om met haar zoontje Jameson (4)Pink_Jameson te zingen, maar ‘die doet het wat anders… Hij zal wel bij een metalband gaan’, grapt de zangeres. Ik ben benieuwd, maar eerst met dochter het nummer "Cover me in Sunshine" deze week LOKSCHIJF. 

 
11
11.

Cold Heart (Elton John & Dua Lipa)

Elton John en Dua Lipa: de één heeft er al een fantastische carrière opzitten, de ander zit momenteel op het hoogste punt van haar succes met haar tweede album "Future Nostalgia" DuaLipa_Future en een hele reeks hits en samenwerkingen. De Britten zijn duidelijk fan van elkaar en steken hun waardering dan ook niet onder stoelen of banken. Zo nodigde Elton Dua al uit voor een duet op zijn AIDS Foundation Academy Award livestream en ook Elton verscheen (visueel) al kort tijdens Dua’s Studio 2054-livestreamconcert voor een muzikaal “Rocketman” intermezzo. Met “Cold Heart” is er dan ook eindelijk die officiële samenwerking. Echt origineel kan je die samenwerking niet noemen. Het nummer is namelijk eerder een soort mash-up van de twee klassieke Elton John-hits “Sacrifice” EltonJohnSacrifice en “Rocketman”, die bovendien nog eens in een remix worden gedraaid door het Australische trio PNAU. 
“Cold Heart” heeft het duidelijk op onze dansbenen gemunt, want het nummer start met een aanstekelijke disco-/housebeat en een opzwepend zwoele baslijn. Wie een beetje vertrouwd is met het repertoire van Elton herkent meteen de iconische beginwoorden van “Sacrifice”, een nummer uit 1989 dat met deze samenwerking een dansbare revival krijgt. Het geheel valt dan ook in de hele Studio 2054-sfeer, waar een nostalgisch nummer in een hipper, glitterjasje wordt gestoken. We zijn dan ook een beetje verbaasd als Dua binnenkomt met de tekst van “Rocketman”. Zo lijkt het nummer eerder een knip-en-plakcollage van Elton-nummers te worden, maar Dua geeft er wel een frisse draai aan met een paar luchtige hoge noten. De achtergrondsamples die PNAU er verder nog aan toevoegt, maken er een extra moderne versie van. 
Met slechts twee nieuwe zinnen, is “Cold Heart” meer een Future Nostalgia-herwerking van een Elton-klassieker dan een originele, nieuwe samenwerking. Wel een leuk en dansbaar extraatje, dat aansluit bij de stijl van beide artiesten. Dus, een leuke LOKSCHIJF!

 

 
12
12.

Positions (Ariana Grande)

 

“Positions” is een nummer van de Amerikaanse zangeres en actrice Ariana Grande (Ariana Grande-Butera (Boca RatonFlorida26 juni 1993), dat op vorige week verschenen is via Republic Records. Het nummer is uitgebracht als de eerste single en het titelnummer van haar aanstaande zesde studioalbum, dat deze week gepland staat. 

 
13
13.

Anyone (Justin Bieber)

Justin Bieber luidde het nieuwe jaar in met een heus livestreamconcert en een gloednieuw nummer. 2021 Wordt dan ook het jaar waarin de Canadese wereldster zijn langverwachte zesde studioplaat zal uitbrengen en daarmee een nieuw hoofdstuk in zijn carrière zal schrijven. Met meer dan twintig miljoen verkochte platen, een schouw met honderden prijzen en miljarden streams behoort Justin Bieber tot een van de succesvolste soloartiesten van deze eeuw en ook met zijn 26 jaar is hij nog lang niet uitgezongen. Het voorbije jaar bracht Bieber een handvol nummers uit waaruit al bleek dat de zanger ook muzikaal aan volwassenheid heeft gewonnen. Justin Bieber heeft met “Anyone” op de eerste dag van het jaar zijn nieuw tijdperk nog wat meer glans gegeven.
De tijd dat Justin Bieber platte en commerciële popmuziek maakt, is voorgoed voorbij. Op “Anyone” kiest Justin Bieber namelijk voor een authentieke en originele sound waarin al zijn sterktes slim worden uitgespeeld. “Anyone” is een zeer persoonlijke ballade waarin hij in heel wat woorden zijn liefde voor zijn echtgenote Hailey Baldwin bieberbaldwin bezingt en dat zonder in clichés te vervallen. De instrumentatie werd op zijn nieuwe single heel sober en beperkt gehouden, maar tijdens het laatste refrein breekt het nummer toch nog op een sterke wijze open. Justin Bieber heeft zich in 2020 eindelijk (muzikaal) gevonden en daarom nu eindelijk LOKSCHIJF bij LOK-Radio.

[LAST null COLUMNS]

 

 
14
14.

Leave the Door open (Silk Sonic)

Afgelopen week is er goed nieuws naar buiten gekomen! Niemand minder dan Bruno Mars én Anderson .Paak Silk-Sonic brengen samen onder de naam Silk Sonic een album uit!
In de eerste release van deze superband hebben .Paak en Mars hun krachten perfect gebundeld. Het heeft de elementen van 24K Magic funk en Anderson .Paaks bekende vintage soul-geluid gemixt. Tegelijkertijd is het een gelikte jaren '80 ballade maar heeft het toch een heel authentiek gevoel. Terwijl het nummer een vintage sound heeft, hebben Bruno Mars en Anderson .Paak het toch voor elkaar gekregen om een verfrissende track op te nemen.
Het is na het 2016 album 24K Magic stil geweest vanuit Bruno Mars. Daarom komt dit nieuws ook als een (positieve) donderslag op heldere hemel. De datum waarop het volledige album uit moet komen is nog niet bekend, maar meer info volgt hopelijk snel. Wat wel al zeker is, is dat legendarische funk-bassist Bootsy Collins ook op het album te horen is! 
Maar nu eerst de single "Leave the Door open" LOKSCHIJF!

 

 
15
15.

Leave before you love me ( Marshmello x Jonas Brothers)

De solo-projecten waar de Jonas Brothers de afgelopen tijd druk mee zijn geweest maken plaats voor een nieuwe release van de broers samen. En niet alleen de broers Kevin, Joe en Nick hebben zich hiermee bezig gehouden. Ook EDM-fenomeen Marshmello heeft zijn immer onder een masker verborgen hoofd gebogen over de muziek voor "Leave before you love me". Deze week LOKSCHIJF!

 

 
16
16.

Prisoner (Miley Cyrus & Dua Lipa)

De langverwachte samenwerking tussen Miley Cyrus en Dua Lipa is verschenen. "Prisoner" is onderdeel van Mileys nieuwe album "Plastic Hearts" miley-cyrus-plastic-hearts dat op 27 november is uitgekomen. Voor de plaat sloeg de zangeres de handen ineen met Billy Idol, Joan Jett en Dua Lipa. Op 5 augustus deelde Miley een Instagramfoto waarop Dua, Miley en producer Andrew Watt te zien zijn. In de caption is te lezen: "Dua heeft gehoord wat jullie niet hebben gehoord...", een geheimzinnige teaser naar wat uiteindelijk tot "Prisoner" zou leiden. 
In de videoclip zijn Cyrus en Lipa feestend in hun tourbus te zien. Bedekt onder het bloed maken ze zich comfortabel bij elkaar, onder het genot van wat kersen (en spinnen). De twee hebben daarbij nog een belangrijke boodschap voor hun exen. Zo is op het einde van de video in flikkerende neonletters te lezen: "In loving memory of all my exes. Eat Sh**."  Nou, daar kunnen de exen het mee doen. Kortom, "Prisoner" is LOKSCHIJF!

 

 
17
17.

We are the People (Martin Garrix ft. Bono & the Edge)

Martin Garrix produceert het officiële EK 2021 lied 'We are the people'. De Nederlandse DJ en producer is door de UEFA aangewezen om de song voor EURO 2021 EK2021 te maken. Hij doet dit samen met niemand minder dan Bono en The Edge van U2.
"We are the People" is de officiële song voor EURO 2021 die een maand voor de aftrap gereleased is. De song is geschreven om de festiviteiten en het voetbal te vieren. Het gaat over de problemen waar men in de wereld mee kampt en over een gezamenhlijke oplossing voor die problemen.
De EK song hoopt positiviteit, hoop en vastberadenheid uit te stralen, zodat elk team kan slagen op het toernooi. Ook moet het lied een gevoel van saamhorigheid creëren.
De visie van Garrix kwam tot leven op het moment dat Bono en The Edge van de legendarische band U2 overeenstemming over deelname aan het lied. Bono heeft de songteksten geschreven en melodieën gemaakt, terwijl The Edge gitaarrifs toevoegde.
Het lied dat door deze grote wereldartiesten gecomponeerd is, is bedoeld om voetbalfans in de stemming te brengen richting en tijdens het Europees Kampioenschap. En nu dus deze week LOKSCHIJF! 

 

 
18
18.

Hypnotized (Purple Disco Machine, Sophie and the Giants)

De Duitse dj, producer and remixer Tino Piontek (Tino Schmidt,is een Duitse dj en muziekproducent, gericht op house- en discomuziek. Hij werd in 1980 geboren in Dresden) tino_pontiek, ook wel bekend als Purple Disco Machine, is wereldwijd goed voor 250 streams en een hele rits remixes voor sterren als Dua Lipa, Mark Ronson en Elton John. En nu is hij terug met nieuwe muziek. Met zijn nieuwe single ‘Hypnotized’, featuring de Britse band Sophie and the Giants, brengt Purple Disco Machine de jaren tachtig weer tot leven en is LOKSCHIJF!

 

 
19
19.

Easy on me (Adele)

Het is zover: de nieuwe single van Adele is uit. De videoclip van het nummer, ‘Easy on me’, werd op YouTube binnen de kortste keer 10 miljoen keer beluisterd. 
Op 15 oktober om middernacht, Britse tijd, lanceerde Adele de videoclip van haar nieuwe nummer ‘Easy on me’. Die werd net zoals haar vorige comebacksingle ‘Hello’ geregisseerd door de Canadese Xavier Dolan, bekend van onder meer ‘Les amours imaginaires' en ‘Mommy’. De videoclip begint in typische Adele-stijl: zwart-wit, dramatisch. Er is te zien hoe de glamoureuze zangeres (in glanzende trenchcoat) haar koffer pakt en in een volgepakte auto naar een nieuwe toekomst rijdt. 
Het lijkt te refereren aan haar stukgelopen huwelijk met Simon Konecki in 2019. Eerder gaf Adele al aan dat haar nieuwe album, ‘30', over één specifiek thema zou gaan: “Scheiding, baby. Scheiding." ‘Easy On Me' lijkt daar een perfect voorbeeld van. In het nummer lijkt ze aan haar zoon Angelo en ex-man te willen uitleggen waaróm ze wegging: “Ik veranderde wie ik was om jullie allebei op de eerste plaats te zetten", zingt ze. “Maar nu geef ik het op." En verder klinkt het: “Ik had goede bedoelingen / en heel veel hoop / Maar ik weet dat het op dit moment / Waarschijnlijk niet echt duidelijk is." 
Halverwege het nummer verandert de videoclip trouwens ingrijpend: dan zijn er plots weer kleuren te zien. Alsof ze daarmee wil aangeven dat ze tevreden is met haar beslissing. 
‘30', het nieuwe album van Adele adele30, komt op 19 november uit. Maar nu eerst de single ‘Easy on me’ LOKSCHIJF.

 

 
20
20.

You (Regard & Troye Sivan, Tate McRae)

Regard is er alweer met een gloednieuwe single. De 28-jarige dj uit Kosovo had succes met de nummers “Ride it”, “Secrets” (in samenwerking met RAYE) en “Say My Name” (met Dimitri Vegas & Like Mike). Voor zijn nieuwste single “You” werkte de dj samen met niemand minder dan Troye Sivan en opkomend, jong talent Tate McRae Regard.
Het nummer gaat over het proberen vergeten van iemand zonder te weten waarom het misliep. Het begindeuntje geeft onmiddellijk een Regard-vibe. Eentje zoals in het begin van zijn andere liedjes en waarvan het hoofd ook spontaan op mee beweegt. Qua stem zijn Sivan en McRae een duidelijke ‘match made in heaven’. De zachtheid en rust van beide stemmen passen als de beste op de beats van Regard. Regard zat even stil, maar met deze single is hij weer terug. Deze week "You" LOKSCHIJF!

 

 
21
21.

Last Train Home (John Mayer)

Wanneer de eerste tonen van “Last Train Home” worden ingezet, komen we meteen tot het besef hoe hard we de regens in Afrika wel niet gemist hebben. De verwarring slaat dan ook toe als we niet David Paich, maar John Mayers zachte stem uit onze speaker horen komen. Dat Mayer zijn inspiratie de voorbije jaren al eerder in de seventies zocht, is geen verrassing meer. Op de in 2018 uitgebrachte single “New Light” horen we onder andere gelijkaardige invloeden terugkomen. De videoclip van “Last Train Home” matcht bovendien perfect met de sfeer van het nummer en ook het feit dat John duidelijk nog geen kappersafspraak heeft kunnen vastleggen om van zijn coronacoupe af te geraken, draagt bij aan het geheel.

Alle gekheid op een stokje. “Last Train Home” vormt een typisch John Mayer-nummer. Een aanstekelijk deuntje en refrein in combinatie met hier en daar een gitaarriffje. Niet veel speciaals, maar uiteindelijk wel een aangenaam lied. Op het einde van het nummer worden we ook nog even verrast dankzij Maren Morris marin morris die komt opdagen als backing vocal, om dan het lied “Africa”-gewijs te laten uitfaden. Sander Hoogendoorn van 3FM draait hem iedere dag, dus LOK-Radio kan niet achter blijven -> LOKSCHIJF!

 
22
22.

Get out my Head (Shane Codd)

Shane Codd (1997)shaneCodd is geboren in Dublin maar groeide op in het veel kleinere Ierse plaatsje Cavan. De dance- en trancemuziek uit de jaren 90 en de jaren 00 vormen zijn belangrijkste inspiratiebronnen. Avicii, maar ook de Ierse producer RobbieG en Conor McGregor, lieten hem zien dat je altijd je droom moet najagen –> Shane moest en zou dj worden. "Get out my Head", zijn track uit 2020, begon met de vocalen en daaromheen bouwde hij de track met synths en piano. Het nummer is vooral bedoeld om de moeilijke periode met COVID-19 even uit je gedachten te krijgen. Dromen heeft Codd ook nog steeds… in de zomer van 2021 hoopt hij op Ibiza te kunnen spelen. Laten we hopen dat dit kan! Maar de eerste prijs heeft Shane al te pakken: zijn single is LOKSCHIJF!

 

 
23
23.

High Power (Coldplay)

Coldplay heeft vorige week hun gloednieuwe single "Higher Power" uitgebracht.  Het is de eerste single sinds de release van het laatste album "Everyday Life" Coldplay_everydaylife uit 2019.  De buitenaards fijne track is op een bijzondere manier in première gegaan, met dank aan de Franse astronaut Thomas Pesquet. Hij deelde het nummer voor het eerst vanuit het ruimtestation ISS. Over de track zegt Coldplay: “Higher Power is a song that arrived on a little keyboard and a bathroom sink at the start of 2020.  It was produced by Max Martin who is a true wonder of the universe”. De single is afgelopen week uitgeroepen tot Megahit (3FM), Top Song (Radio 2) en deze week dus LOKSCHIJF!

 

 

 
24
24.

Hold on (Armin van Buuren @ Davina Michelle)

Armin van Buuren en Davina Michelle werkten een paar jaar terug al zeer succesvol samen. Met Marco Borsato brachten ze toen het nummer "Hoe het danst" uit. Het nummer "Hold on" brachten ze al samen naar het publiek tijdens de Dutch Grand Prix armin-van-buurendavina-michelle-hold-on, waarvoor Michelle ook de titelsong schreef. De zangeres is in haar nopjes met deze samenwerking: ‘Het blijft bijzonder om met zo’n muzikaal genie als Armin de studio in te duiken en eruit te komen met een krachtige song waarin we ons allebei goed kunnen vinden.’

 

 

 
25
25.

No Diggity (Lucas & Steve ft. Blackstreet)

Toen de wereldhit "No Diggity" uitkwam, liepen Lucas & Steve No-Diggity-Blackstreet-Lucas-Steve nog in de luiers, maar de Nederlandse dj’s draaien hun hand niet om voor een remake. Dat doen ze niet alleen, maar met Blackstreet, de originele artiesten achter het nummer. “Soms vinden mensen het jammer dat we aan een klassieker gaan zitten, maar meestal zijn de reacties uitzinnig”, vertelt Lucas de Wert aan het ANP. “Dit wordt misschien wel onze allergrootste hit ooit.”   
Het Maastrichtse dj-duo wil elk jaar een bestaande hit onder handen nemen. Het idee van het nummer kwam zo’n anderhalf jaar geleden tot stand, toen de mannen op een hotelkamer in Portugal zaten. “We hadden een leuk begin gemaakt en ons label was gelijk enthousiast”, vertelt Lucas. Toen kwamen de twee echter bij het lastigste deel aan: om toestemming vragen bij de vele schrijvers van het nummer. Dat was best een opgave. “Dat nummer is al zo’n 25 jaar oud, dus veel artiesten waren al van publisher gewisseld”, vertelt Lucas over de zoektocht. “En als één van die mensen niet zou willen of niet gevonden kon worden, ging het feest niet door.” Dat leek in het begin even het geval. “Sommige schrijvers waren eerst sceptisch. Je gaat natuurlijk ook met een iconische plaat aan de slag. Maar toen ze ons beginnetje hoorden, waren ze gelijk om.” 
En toen gebeurde er waar Lucas en Steve op hoopten. Blackstreet vroeg of ze mee mochten werken aan de remake. De vocalen werden opnieuw opgenomen, het heeft een modern sausje gekregen. “Het blijft het originele nummer, maar dan met een Lucas & Steve-jasje aan. We wilden wel echt die originele sound bewaren, bijvoorbeeld door de authentieke talkbox, die overigens wel opnieuw is opgenomen, erin te laten.” 
De nieuwe versie kan in ieder geval rekenen op goedkeuring van een van de geestelijk vaders zelf. “Het heeft echt de potentie om een Grammy te winnen”, vertelt de inmiddels 52-jarige Chauncey Black van Blackstreet in gesprek met het ANP. “Toen ik met Lucas & Steve had gesproken over hun idee en hun proefversie hoorde dacht ik echt ‘dit kan een heel grote kans zijn voor de plaat’. Ik vond het een geweldig idee, die jongens zijn geweldig.” 
Chauncey vindt dan ook dat de nieuwe versie “een verfrissende start en een nieuw hoofdstuk” betekent voor het nummer. Hij denkt dan ook dat de remake “net zo lang” herinnerd zal worden als het origineel. “No Diggity klinkt nog steeds fris en nieuw. Het heeft elementen van het origineel, dezelfde vibe en de uptempo beat. I love it!” LOKSCHIJF!

 

 
26
26.

To love somebody (Tim Dawn)

De Nederlandse zanger Tim Dawn timdawnkreeg de eer om de kerstcommercial van het supermarktketen PLUS in te zingen. Met ‘To Love Somebody’ hoor je hem de komende weken vaak voorbijkomen in jouw huiskamer. Het nummer ken je natuurlijk van de Bee Gees, die er in 1967 een hit mee scoorden. Barry en Robin Gibb schreven ‘To love somebody’ beegees_tolove. Dit werd niet eens zo`n grote hit, want het bleef hangen op nummer 13 in de Veronica Top Veertig. Het nummer doorstond echter de tand des tijds en heeft al heel wat jaren een notering behaald in de TOP 2000. ‘To love somebody’ is niet alleen door Tim Dawn gecoverd, maar o.a. ook Lulu, Eric Burdon & Animals, Roberta Flack en Michael Bublé  namen het onder handen. Nu is Tim Dawn met deze vertolking van 'To love somebody' LOKSCHIJF!

 

 

 
27
27.

ABCDEFU (GAYLE)

Met abcdefu steekt de 17-jarige GAYLE GAYLE-PRESS een dikke middelvinger op naar haar ex-vriendje. Ze wilde eigenlijk vrienden blijven na de breakup, maar haar ex besloot haar achter haar rug om zwart te maken: de poppen waren aan het dansen. 
In de track maakt GAYLE duidelijk dat ze voor zichzelf opkomt en dat ze niet met zich laat sollen. Een ieder die iets te maken heeft met haar ex wordt gespaard. De enige die GAYLE spaart, is zijn hond! 
Een uitdagende LOKSCHIJF!

 

 
28
28.

Wrecked (Imagine Dragons)

Vorige maand is de gloednieuwe single van Imagine Dragons verschenen. Het nummer heet ‘Wrecked’ en wordt de opvolger van "Follow you", dat nog niet zo lang terug in de top tien  van de hitparades stond. Beide tracks staan op het aankomende vijfde album, dat later dit jaar uitkomt. "Wrecked" is geschreven door de bandleden Wayne Sermon, Dan Reynolds, Daniel Platzman & Ben McKee. De Amerikaanse rockband uit Las Vegas Imagine_Dragons brak door in 2013 met de single "On top of the World" en het album "Nightvisions". Afgelopen week was "Wrecked" bij 3FM de Megahit en deze week bij LOK-Radio LOKSCHIJF!

 

 
29
29.

Nobody is perfect (Davina Michelle)

De nieuwste single van Davina Michelle heet "Nobody is perfect". Hoewel de zangeres ( Michelle Davina Hoogendoorn, Rotterdam, 12 november 1995, bekend onder haar artiestennaam Davina Michelle, is een Nederlands zangeres en youtuber) vorig jaar haar debuutalbum uitbracht, is deze track daar niet op te vinden. ‘De nieuwe single is eigenlijk pas net geschreven’, zegt ze. ‘Omdat ik dit jaar één van de Ambassadeurs van de Vrijheid ben, heb ik veel van mensen mogen horen wat vrijheid voor het betekent. Dat vond ik zó inspirerend en daarom heb ik dat dus in een liedje verwerkt. Ik wil hiermee laten horen dat iedereen imperfecties heeft, dat niemand perfect is en dat dat oké is. We moeten dat van elkaar accepteren. Laten we tolerant zijn naar elkaar’. De zangeres zal op 4 en 5 mei niet per helikopter van festival naar festival vliegen zoals gebruikelijk, maar doet samen met AmbassadeursVrijheid21 Jonna Fraser en Tino Martin online optredens om op die manier toch een verbindende rol spelen.

LOKSCHIJF: "Nobody is perfect".

 

 
30
30.

Ghost Town (Benson Boone)

Met zijn single ‘Ghost Town’ weet singer-songwriter Benson Boone zich razendsnel wereldwijd op de kaart te zetten. De 19-jarige singer-songwriter is afkomstig uit Amerika en beschikt over een bijzonder muzikaal talent, waarbij hij zichzelf ook het drummen en spelen van piano heeft aangeleerd. Hij deed mee aan de laatste editie van American Idol bensonboon, waar de jury, o.a. bestaande uit niemand minder dan Katy Perry, de stem van het natuurtalent een waar geschenk noemde. Na zijn deelname explodeerde hij op TikTok en inmiddels heeft het jonge talent ruim 1.9 miljoen volgers op het platform. Zijn single ‘Ghost Town’ staat momenteel in de Top100 van de NL Spotify Charts en gaat ook door het dak op TikTok, dus een duidelijke LOKSCHIJF!

 

 
31
31.

Voila (Barbara Pravi)

In 2019 en 2020 schreef Barbara de Franse inzending voor het Junior Eurovisiesongfestival, in 2020 won Valentina met die inzending.

Barbara is een vrouw met een uitgesproken mening. Zo bracht ze in 2014 het lied Chair uit dat duidelijk maakte dat ze een versoepeling in de Franse abortuswet steunde. Al haar liedjes gaan over een zekere kwetsbaarheid, zoals ook “Voilà”, waarin ze vraagt dat iemand naar haar zou luisteren.

Meer dan eens wordt ze vergeleken met Edith Piaf, de wereldberoemde Franse zangeres. Ze is tweede geworden bij het Eurovisie Songfestival met 499 punten uitslag Eurovisie21. Deze week LOKSCHIJF.

 
32
32.

Santé (Stromae)

Naast Adele maakt ook Stromae zijn comeback. Op 15 oktober bracht de Belgische superster onaangekondigd zijn nieuwe single "Santé" uit. Eerder in de week kondigde hij al wel zijn terugkeer naar het podium aan. "Santé" is de eerste nieuwe muziek van Stromae sinds zijn bijdrage aan "Arabesque", het hoogtepunt van de laatste Coldplay, "Everyday Life" (2019). De afgelopen jaren liet hij de muziek links liggen en werkte hij met zijn vrouw aan het modelabel Moseart moseart
Stromae werd een kleine tien jaar geleden in korte tijd heel groot dankzij hits als "Alors on danse"  en "Papaoutai". Zijn zegetocht op Nederlandse bodem begon in 2013 in de Melkweg, een jaar later gaf hij twee indrukwekkende shows in Ziggo Dome. 
Met drie bevestigingen voor festivals staat ook zijn podiumcomeback op de agenda, met allereerst een show op Werchter Boutique (19 juni). Over Nederlandse speeldata is nog niets bekend.
Maar nu eerst de single "Santé" LOKSCHIJF! 

 

 
33
33.

Better Days (Dermot Kennedy)

Hoe zou het nog zijn met Dermot Kennedy? De Ierse singer-songwriter schoot als een speer uit de startblokken en ontgroeide op een dik jaar tijd de kleinere clubs om de grotere arena’s te trakteren op zijn melancholische popliedjes. Sinds de coronacrisis uitbrak is de jongeman weliswaar een beetje op de achtergrond geraakt en ook zijn hits passeren steeds minder op de radio. Dat blijkt allemaal een reden te hebben, want Dermot is druk bezig met het maken van een nieuwe plaat. Alle details rond dat album worden ons vooralsnog onthouden, maar we krijgen wel al een eerste voorsmaakje te horen in de vorm van “Better Days”. Een extra speciale release, want de single is de allerlaatste ‘Hottest Record’ die de afzwaaiende Annie Mac ooit in première zal laten gaan op BBC Radio 1. Voor de een het begin van een nieuw hoofdstuk, voor de ander het einde van een verhaal. 
‘Ik wil gewoon dat mijn fans vrolijk worden, zeker in deze tijden’, sprak Dermot net voor het nummer de wereld in werd gestuurd. Dat de jonge zanger mikt op het aanmaken van serotonine, wordt al snel duidelijk. Zonder zijn eigenheid te verraden, horen we opvallend meer pop-invloeden op “Better Days”. Dat vertaalt zich vooral in synths, beats en heel wat vrolijke achtergrondstemmetjes. Kortom, de nieuwste creatie van de Ier zal ongetwijfeld een hitje worden op de radio. Daarnaast lijkt de single een groeier te worden, want bij elke luisterbeurt blijft het net wat meer plakken. Dat is dan ook de bedoeling die hij had met het nummer, aangezien hij zijn ‘kleinschalige’ ideologie ontgroeid is en nu mikt op grotere massa’s. Dermot Kennedy is dus niet meer de jongen met zijn gitaar en dat wordt op “Better Days” bijzonder duidelijk. LOKSCHIJF dus!

 

 
34
34.

Better Days (Neiked X Mae Muller X Polo G)

De Zweedse producer Victor Radström victor_radstrom had in 2016 de hit "Sexual" onder de naam NEIKED. NEIKED is een project waarin Radström Zweedse artiesten de kans geeft in de muziekindustrie. Op het eerder genoemde "Sexual" deed Dyo mee, daarna nog ene MIMI op "Call me" en zo zijn er nog vele andere redelijk onbekende zangers en zangeressen die op zijn producties verschenen. Nu is het de beurt aan Mae Muller en Polo G op het vrolijke "Better Days", dat klinkt alsof het een nummer is van Doja Cat. Het is dus een heerlijke nazomerse track -> LOKSCHIJF!

 

 
35
35.

Merry Christmas (Ed Sheeran & Elton John)


Ed Sheeran (30) en Elton John (74) Ed Sh en Elton Jo scoren met hun kerstnummer ‘Merry Christmas’. Het vrolijke nummer werd in minder dan 48 uur zo’n 10 miljoen keer bekeken. Maar het had ook anders kunnen aflopen, want Ed geeft toe dat hij Elton bijna per ongeluk om het leven bracht. “Die bel vloog maar nipt naast zijn hoofd.”
De videoclip van ‘Merry Christmas’ werd opgenomen in een echte kerstsfeer, met pakjes, lichtjes, kerstbomen en kerstversiering, wat zorgde voor een mooi plaatje. Maar het had er ook helemaal anders kunnen uitzien. “In het filmpje ben ik verkleed als een sexy kerstman en op een gegeven moment schop ik tegen een cadeautje. Alleen wist ik niet dat er bovenop het cadeau een zware metalen bel lag. De bel vloog vlak langs het hoofd van John. O man, dat was even schrikken”, vertelt de zanger in ‎The Zane Lowe Show op Apple Music.
Elton bleef gelukkig ongedeerd, een pak van Eds hart. “Je wil niet weten hoe ik me voelde toen ik die bel de lucht in zag vliegen, vreselijk. Ik heb Elton de beelden in slow motion getoond op de dag dat de clip uitkwam. Het was echt wel op het nippertje naast zijn hoofd. Die metalen bel zou hem ernstig verwond hebben. Gelukkig was dat niet het geval.” 
De twee, nog steeds goede vrienden, zijn erg tevreden over de videoclip. “Het is écht wild”, zegt Sheeran, die eraan toevoegt dat ze de winst van hun kerstsingle mooi zullen verdelen en van plan zijn te doneren aan goede doelen. En dat is heel mooi. Deze week 'Merry Christmas' LOKSCHIJF.

 

 
36
36.

Don't shut me down (Abba)

Wat nooit meer leek te gebeuren is toch werkelijkheid geworden: ABBA is terug! De Zweedse popgroep kondigde vorige week via social media het begin van een comeback aan met de woorden ABBA Voyage. Via een livestream hebben groepsleden Agnetha Faltskog (71), Benny Andersson (74), Björn Ulvaeus (76) en Anni-Frid Lyngstad Abba2021 de details rondom hun comeback verder toegelicht. “Voyage” is de naam van een gloednieuw album dat op 5 november zal verschijnen. Daarnaast is het de titel van een hologram-concertreeks die vanaf 27 mei 2022 in Londen te zien is. Speciaal voor deze optredens wordt er een nieuwe arena gebouwd in het Queen Elizabeth Olympic Park in de Britse hoofdstad. Als eerste voorproefjes van het nieuwe album verschijnen de liedjes “I still have Faith in you en “Don’t shut me down”. Deze zouden in oorspronkelijk in 2018 uitkomen, maar tot een daadwerkelijke release kwam het nog niet. ABBA bracht 39 jaar geleden voor het laatst muziek uit. Dus …. “Don’t shut me down” -> LOKSCHIJF! 

 

 
37
37.

Anywhere with you (Afrojack, Lucas & Steve, Dubvision)

De nieuwe single van Afrojack is uit. Samen met DubVision en Lucas & Steve is de DJ terug met ‘Anywhere With You’ Anywhere_Afrojack. De nieuwe track nodigt uit om op te staan ​​en te dansen, te reizen of plezier te maken met je vrienden en geliefden. Na het beluisteren van de demo, met alleen de stem van Tonino Speciale, ook wel bekend als Taranteeno, en pianomuziek, voelde Afrojack meteen het ‘Tomorrowland-gevoel’. Hij nodigde DubVision uit om hun kenmerkende epische geluid toe te voegen, en Lucas & Steve voor de zoete gitaren en een frisse laag organische glans. Dit feelgood-lied viert dat de wereld opengaat en wordt vandaag uitgebracht op Afrojack’s eigen Wall Recordings. Afrojack en DubVision werkten al eerder samen aan de tracks ‘Back to Life’ en ‘New Memories’, die beide een groot succes waren. ‘Anywhere with you’ is de eerste samenwerking tussen Afrojack en Lucas & Steve en is voorbestemd om een ​​ware festivalhit te worden als deze vijf geweldige talenten hun muzikale krachten bundelen. Ideaal voor evenementen zoals Tomorrowland, zowel qua melodie als qua omvang, de nieuwe single draait helemaal om dansen en plezier maken met je vrienden en geliefden, waar je ook bent: ‘Anywhere with you’. “Toen ik de demo hoorde, wist ik ‘dit wordt het’ en met Lucas & Steve en DubVision hebben we dit nummer episch gemaakt. Het is een eer voor mij om met deze artiesten samen te werken aan dit vrolijke en positieve nummer en ik kan niet wachten om de reacties van de fans te zien”, zegt Afrojack. DubVision voegt er aan toe: “Toen we de demo van Nick kregen, wisten we meteen wat we met het arrangement moesten doen. We houden van het opzwepende zomergevoel en met de touch van Lucas en Steve werd de plaat een next level feel good banger! We kunnen niet wachten om deze live te spelen en de reactie van het publiek te zien!” 
Afrojack heeft op dit moment weinig introductie nodig. In de afgelopen jaren is Afrojack opgeklommen tot de Forbes ’30 Under 30′, terwijl hij is uitgeroepen tot een van de 50 Most Important People in EDM. Hij heeft met David Guetta gewerkt, wat een enorm succes was. Tegenwoordig is hij nog steeds gefocust op zijn muziek en blijft hij alles geven en muziek in gedurfde nieuwe richtingen te duwen. Tegelijkertijd steekt hij veel energie in zijn label Wall Recordings. Daarmee probeert hij om opkomende artiesten een kans te geven om ook groot te worden. Geloven in nieuw talent is waar hij voor staat en laten zien dat de muziekindustrie altijd binnen handbereik is als je er hart voor hebt. 
Het Nederlandse powerhouse duo Lucas & Steve is de afgelopen jaren enorm beroemd geworden met hun zomerhits. Ze ontvingen meerdere platina en gouden platen, een eindeloze reeks internationale optredens en onderscheidingen. Het paar staat bekend om hun opbeurende producties en emotionele teksten, en scoorde enorm hits met ‘Summer On You’, ‘Up Till Dawn’, ‘Where Have You Gone’, ‘Perfect’ en natuurlijk ‘Letters’. Toen de wereld in 2020 tot stilstand kwam, bleven ze hun schrijf- en opnameproces naar nieuwe hoogten brengen en overstegen ze de 1 miljard streams, uit alle uithoeken van de wereld. Nu hebben Lucas & Steve een ongelooflijke reeks samenwerkingen en solo-releases opgezet, die de weg vrijmaken voor wat hun belangrijkste jaar tot nu toe zal worden.
De Nederlandse broers Victor en Stephan Leicher werkten als DubVision met wereldberoemde DJ’s als Hardwell, David Guetta en Tiësto. Met zeventien Beatport Overall Chart Top 10’s, vijf Beatport Progressive House Chart #1’s en een Beatport Electro Chart #1 op hun naam en meer dan 50 miljoen YouTube-, SoundCloud- en Spotify-plays, hebben ze zichzelf ontplooid als een serieuze kracht in EDM. Met meer dan 200.000 dagelijkse plays en meer dan 3,2 miljoen maandelijkse luisteraars over de hele wereld op Spotify alleen al, kun je zeggen dat hun muziek van hoog niveau is en wereldwijd geliefd is. Daarbij hebben ze met hun sterke sociale media-game fans over de hele wereld gekregen. 

 

 
38
38.

Run run (Melle)

De nieuwste track van Melle Boddaert heet "Run run". De Leidenaar timmert al enkele jaren stevig aan de weg en het wachten is op zijn landelijke doorbraak. In Leiden won hij in 2019 al de Nobel Award voor muziek bij Gebr. de Nobel. De zanger en multi-instrumentalist won in juni ook de finale van ‘Mooie Noten 2021’ in de Vondelkerk in Amsterdam. Dat is de Amsterdamse popsongcompetitie voor singer-songwriters. Melle MelleBoddaert is niet alleen de voornaam van de 21-jarige singer-songwriter, maar ook de naam van zijn band. Daarin spelen verder drummer Ties Voskamp, bassist Jari Stoppelenburg en Max Warmerdam op gitaar. Op "Run run" speelt ook Niels Jacobs mee op trombone. Deze week is de single "Run run" LOKSCHIJF!