Deze website maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie: lees ons cookie-beleid of verberg deze melding. ×

LOK-schijf

De LOK-schijf is de LOK tip van de week.

Why didn't you listen (Amber)

De LOK schijf van 5 juli 2023

De radiostudio van de Lokale Omroep Krimpen veranderde donderdagavond 22 juni in een opnamestudio. Amber woont in Krimpen aan den IJssel en is een leerling van de theater HAVO/VWO in Rotterdam. Al 4 jaar volgt ze gitaarles bij de muziekschool van Krimpen aan den IJssel, haar docent is Radomir. Maar ook daarvoor kwam ze al vaak in aanraking met muziek, want ook haar moeder is graag muzikaal bezig.

Het idee om een eigen nummer te gaan schrijven ontstond door een schoolopdracht. Amber schreef zelf de tekst en haar gitaardocent hielp mee om er een melodie bij te maken. En zo ontstond 'Why didn't you listen'.

'Ik vind het gewoon belangrijk dat Mensen naar elkaar luisteren.' 

Amber vertelde in Decennium Dick waar het nummer over gaat: "Het gaat er eigenlijk over dat het zo moeilijk is om dingen waar je last van hebt aan te geven bij mensen. En als je dat dan wel doet dat het soms voelt of niemand echt alsof er niet echt iemand naar je luistert en of ze doen alsof je aanstelt en als ze je wel helpen, dan zeggen ze vaak, van ja, 'Ik ben er voor je', maar soms is dat uiteindelijk helemaal niet het geval. En eigenlijk is de boodschap achter het nummer dat je gewoon naar elkaar moet luisteren en er voor elkaar moet zijn."

Samen met de gitaardocent nam ze de basis van het nummer op. Waarbij Radomir de leadgitaar, sologitaar en de baspartij voor zijn rekening nam. Voor de drumpartij bespeelde hij ook nog een Cajón. De zangpartijen werden meerdere keren ingezongen en voor de tweede stem kwam zangdocent Sanne nog even de studio in. 

Afgelopen maandag werd er ook nog een videoclip opgenomen in de Heemtuin van Krimpen aan den IJssel en ging in de uitzending van Decennium Dick het nummer 'Why didn't you listen' van Amber in première. Het nummer zal de komende tijd regelmatig bij de LOK voorbij komen. 

Een mooie samenwerking tussen de Muziekschool en de Lokale Omroep Krimpen. En Amber is heel blij met het eindresultaat. En deze week dus LOKSCHIJF!

[YOUTUBE VIDEO https://youtu.be/TtLHoEdz0js]

 

De LOK schijf wordt iedere zaterdag bekend gemaakt in in Kijk op Krimpen rond 11:00 uur en is onder andere te horen in Happy Hour en Decennium Dick.

De laatste 10 LOK-schijven

Rock 'n' Roll in Nederland (Snelle & Thomas Acda)

29 november 2023

One Day at a Time (Anouk)

23 november 2023

Houdini (Dua Lipa)

15 november 2023

Now and then (The Beatles)

8 november 2023

Stoel in de Hemel (Acda en De Munnik)

1 november 2023

Realize (Nick Schilder)

26 oktober 2023

Is it Love (Loreen)

18 oktober 2023

Diamonds in my Chest (Dotan)

11 oktober 2023

Black Friday (Tom Odell)

5 oktober 2023

On my Love (Zara Larsson & David Guetta)

28 september 2023