Deze website maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie: lees ons cookie-beleid of verberg deze melding. ×

LOK schijf jaar­over­zicht 2012

1
1.

Skinny love (Birdy)

Uit Groot-Brittannië komt een hoop muzikaal talent. Denk maar aan Adele en Amy Winehouse. En Birdy is een zo'n waanzinnig goed en mooi talent. Nu denk je vast: Oh ja, dat meisje van Skinny Love! Inderdaad, dat meisje van Skinny Love, een cover van Bon Iver. Met haar mooie, fragiele stem en prachtige pianospel heeft ze al aardig wat hits gescoord. En dat op vijftienjarige leeftijd. 

Birdy speelt voornamelijk covers (van artiesten als The XX, Bon Iver en Ed Sheeran), maar weet daar een volledig eigen draai aan te geven. Ze wordt al vergeleken met Adele die op negentienjarige leeftijd de wereld veroverde. Stiekem hoop ik dat Birdy nog even niet wordt omarmd door het grote publiek. Zodat ze blijft zoals ze nu is: zo simpel, zo normaal, zo Birdy. Oohh, wat een mooie LOKSCHIJF!!!!!

 
2
2.

Starships (Nicki Minaj)

Haar vader zat aan de drugs, dronk voor 4 en probeerde haar moeder ooit te wurgen en hun huis in de hens te zetten... Je komt voor minder in de psychische bijstand terecht. Maar Nicki Minaj niet; die timmerde vakkundig een dikke carriere in de muziek in elkaar!
Ze maakte naam met gekke bekken; gekke outfitjes en gekke pruiken... Lady Gaga is nogal doorsnee vergeleken bij La Minaj, maar ondertussen stond ze over het jaar 2010 wel doodleuk met veertien tracks in de Billboard Hot 100. Da's 1 op de veertien-en-een-beetje... da's dan weer niet zo gek! 

Inmiddels hebben wereldsterren als David Guetta en Madonna haar ook in hun top 3 speeddial, maar featurings worden tot nader onder uitgesteld. Eerst volle bak die eigen track groot maken! En daar werken wij van LOK-RADIO graag aan mee, want Starships van Nicki Minaj is deze hele week LOKSCHIJF!

 
3
3.

Drive by (Train)

Train scoorde in 2010 een enorme hit met "Hey, Soul Sister". Het werd in 2010 zelfs uitgeroepen tot Hit van het jaar in de jaarlijst van de Nederlandse Top 40. Natuurlijk kenden we de band al eerder van "Drops Of Jupiter", waarmee de groep in 2001 furore maakte. Daarmee houdt het succes van Train qua singles wel op. Met "Shake Up Christmas" werd de top 10 nog gehaald, maar reguliere singles als "If It’s Love" scoorden niet. Ruim 11 jaar na zijn eerste Top 40-hit, komt de band alweer met het vijfde album in zijn bestaan. Als voorloper op die cd komt de groep met "Drive By".

Mocht je in een winterdip zitten, dan word je daar acuut uitgehaald door dit nummer. Opnieuw heeft de band een single met een catchy refrein gemaakt. De eenvoudige gitaar van Jimmy Stafford en de krachtige stem van zanger Patrick Monahan zitten opnieuw als gegoten. Mocht Train in Nederland weer voet aan wal krijgen, dan zal dit ongetwijfeld een grote radiohit worden. En zeker wanneer de schijf tot LOKSCHIJF is gebombardeerd.

 
4 5
5.

Whistle (Flo Rida)

Tramar Dillard (Opa-locka (Florida), 6 december 1979), beter bekend onder de artiestennaam Flo Rida, is een Amerikaanse rapper.
Flo Rida rapt al sinds zijn achtste. Zijn artiestennaam is afgeleid van de naam van de staat waarin hij is geboren, wat hij dus opgesplitst heeft in Flo Rida. Hij is onder meer bekend geworden dankzij zijn nummer-eenhit Low, afkomstig van de soundtrack van de film Step Up 2: The Streets. Dit is overigens ook de enige hit die de rapper heeft gehad.

Flo Rida bracht in 2008 zijn debuutalbum Mail on Sunday uit. Op dit album werkt hij samen met onder andere Sean Kingston, Lil' Wayne en Timbaland.

 
6
6.

Payphone (Maroon 5 ft Wiz Khalifa)

De Amerikaanse poprockband Maroon 5, komt 26 juni met het nieuwe album Overexsposed. De band scoorde meerdere grote hits waaronder " This Love", "Sunday Morning" en de recente hit "Moves Like Jagger". "Moves Like Jagger" kan zich met 8,5 miljoen downloads scharen tussen de best verkochte singles wereldwijd! Een nummer van het album Overexsposed is al gelekt en heet "Payphone". Op het album is Adam Levine te horen met Wiz Khalifa. Op het nummer hoor je een typisch Maroon 5 geluid.

Adam Levine wordt begeleid door piano, gitaar en drum. Het is een fijn opgewekt nummer die goed wordt aangevuld met de rap van Wiz Khalifa. Al met al is het een fantastisch radiovriendelijk nummer geworden en het kan niet anders dan dat het een enorme hit wordt. Het nummer is reeds een grote hit in Canada. Dus, het wordt de grootste tijd dat het hier ook gaat gebeuren. Daarom, LOKSCHIJF van deze week.

 
7
7.

Candy (Robbie Williams)

De nieuwe single van Robbie Williams genaamd 'Candy' is op maandag 10 september uitgekomen. Robbie schreef hem samen met zijn voormalige Take That-bandgenoot Gary Barlow. Het is het allereerste voorproefje van zijn nieuwe album "Take the Crown". Robbie over 'Candy': "It’s a summer song about a girl who thinks she’s great. And she might be, but she’s a bit nefarious with her ways. Some songs take an age to write and some songs just fall out of your mouth, completely formed, and you don’t have to think about it. I don’t know why that fell out of my mouth and out of my brain at that particular time. It just did."

 
8
8.

50 Ways to say goodbye (Train)

Volgens Marco Borsato bestaat afscheid nemen niet. Nou, daar denken de mannen van Train heel anders over. Maar wat als je helemaal geen afscheid wilt nemen van je vriendin (lees: als je keihard bent gedumpt). Wat vertel je dan aan je vrienden? Train heeft wel een aantal suggesties voor je in "50 Ways to say goodbye". Zo kan je zeggen dat ze is neegestort met ‘t vliegtuig, opgegeten is door een haai of verdronken is in een hot tub…

Anyway, "50 Ways to say goodbye" is gelukkig niet zo’n zielig nummer als Marco’s "Afscheid nemen bestaat niet". De track klinkt onwijs vrolijk en zorgt ervoor dat je nooit meer afscheid wilt nemen van de zomer! Daarom is "50 Ways to say goodbye" de terechte LOKSCHIJF bij LOK-Radio!

 
9
9.

Knocked out (Trijntje Oosterhuis)

Trijntje Oosterhuis is razend druk met The Voice of Holland maar tussendoor heeft de zangeres nog tijd gevonden om haar nieuwe single uit te brengen. Op een woensdagochtend liet Trijntje bij Giel! op 3FM haar nieuwe single "Knocked out" voor het eerst horen. Trijntje Oosterhuis kreeg daarbij hulp van een wel heel bekend achtergrondkoor. Onder meer X Factor winnares Lisa Lois en The Voice of Holland kandidate Leona Philiippo zongen mee met de Trijntje. Leona zullen we de komende weken nog vaker zien, aangezien zij zich in de eerste aflevering van The Voice of Holland overtuigend plaatste voor the battles. Spanning dus bij beide dames.

 
10
10.

Let her go (Passenger)

De Britse Mike Rosenberg loopt al een tijdje mee in de muziekbussiness, maar je kent hem misschien onder zijn artiestennaam Passenger. 

Het zou kunnen dat je Passenger al eens live hebt gezien, want hij stond 12 maart 2012 ook in het voorprogramma van Ed Sheeran in de Melkweg. 3FM prijswinnares Kelly schreef een verslag over de show en het Passenger was haar ook niet ontgaan! "Deze jongen moeten we goed in de gaten gaan houden, want jongens, jongens, wat een stem. Pure eargasm, kippenvel over je rug. Hij deed me denken aan Mumford & Sons, met zo’n rauw randje aan zijn stem en zijn Britse accent." 

Ed Sheeran staat 20 november 2013 in de Heineken Music Hall en Passenger verzorgt ook daar weer het voorprogramma. 
Maar dan nu de LOKSCHIJFvan deze week! Heb jij 'Let Her Go' van Passenger al gehoord? De Lokschijfcommissie is het er in ieder geval over eens: Dit nummer mag je niet laten gaan!

 
11
11.

Live while we were young (One Direction)

One Direction is een boyband uit het Verenigd Koninkrijk bestaande uit Louis Tomlinson, Niall Horan, Liam Payne, Zayn Malik en Harry Styles. Ze eindigden in 2010 als derde in het Britse talentenjachtprogramma X-Factor. 

One Direction heeft voor de tweede keer in een jaar tijd muziekgeschiedenis geschreven in de Verenigde Staten. "Live While We're Young", de nieuwste single van de Britse boyband, is de best verkopende single van een niet-Amerikaanse artiest. Van "Live While We're Young", dat in Nederland de eerste grote hit van One Direction zeker zal gaan worden, werden in ruim een week tijd 341 duizend exemplaren verkocht in de Verenigde Staten. 

"We zijn zo blij met ons succes in de Verenigde Staten", jubelt bandlid Niall Horan tegenover de BBC. "We kunnen niet wachten tot iedereen ons nieuwe album kan luisteren."

One Direction schreef eerder dit jaar een ander Amerikaans record op zijn naam. De boyband slaagde er als eerste Britse artiest in met een debuutalbum binnen te komen op de eerste plek van de Amerikaanse hitlijst.
Het tweede album van One Direction, Take Me Home, verschijnt volgende maand. Een meer dan terechte LOKSCHIJF dus.

 
12
12.

Meer kan het niet zijn (Blof en Sabrina Starke)

De LOKSCHIJF van deze week is: Meer kan het niet zijn - Blof ft Sabrina Starke. De mannen van BLØF hebben voor de nieuwe EP 'Radio Berlijn' gekozen voor een nieuwe aanpak met Sabrina Starke en producer Chew Fu. Beide tracks zijn gepost op het YouTube-kanaal van de groep uit Zeeland.

BLØF kwam in aanraking met Chew Fu tijdens een aflevering van DWDD. "Het klikte meteen en al snel was het idee geboren om eens samen te werken." De 'refix' van de producer die onder andere met Lady Gaga heeft gewerkt, is gemaakt voor het nummer 'Was Je Maar Hier'. Sabrina Starke maakt haar opwachting in het Nederlands op de track 'Meer Kan Het Niet Zijn'. 

 
13
13.

Oceaan (Racoon)

Racoon heeft speciaal voor de film “Alles is Familie” een nummer geschreven. Het nummer “Oceaan” is het eerste Nederlandstalige nummer dat de band ooit heeft geschreven. De film is vanaf 22 november in de bioscoop met in de hoofdrol Carice van Houten, Thijs Römer en Benja Bruijning.

Racoon liet zich overhalen door scenarioschrijfster Kim van Kooten. Ze heeft de band gevraagd om een Nederlandstalig nummer te maken voor de film “Alles is Familie”. Zanger Bart van der Weide vindt het maar niks om te zingen in het Nederlands. Je kan zoveel nuances meegeven in een nummer. Ook mocht het geen tekst worden met eindeloze metaforen. “Oceaan” is een mooi liedje geworden met een aardse tekst zoals Bart het zelf noemt. Een meer dan terechte LOKSCHIJF!

 
14
14.

Party shaker (R.I.O. ft Nicco)

Wat hebben de Vengaboys en R.I.O. (en Nicco) met elkaar te maken? Nou, eigenlijk niet zoveel. Maar R.I.O. besloot in de nieuwe plaat een oldie van de Vengaboys te coveren. De 90’s dance hit We Like To Party! (The Vengabus) was wereldwijd een hit. Dat kunnen wij ook, moeten de mannen van R.I.O. en Nicco gedacht hebben. Dus besloten ze de beat te gebruiken in hun nieuwste plaat: Party Shaker. En begin maar vast te shaken, want "Party Shaker"is extra vaak horen op LOK-Radio. De schijf is namelijk de hele week LOKSCHIJF.

 
15
15.

Hurricane (Ilse delange)

Grote artiesten zijn altijd bijzondere mensen: enorm getalenteerd, anders dan anderen, ambitieus, gezegend met een groot doorzettingsvermogen en een tikkeltje eigenzinnig. Maar alleen de echt allergrootste sterren zijn moedig, op het roekeloze af. Waar het gros van de musici voor de veiligheid van de reeds lang bewandelde paden kiest, durven zij radicaal nieuwe wegen in te slaan. Stilstand is achteruitgang, het talent is te groot om zich in een keurslijf te laten persen, de vleugels worden uitgeslagen.
Ilse DeLange is zo'n ster. Luister naar haar nieuwe album The Great Escape en je staat versteld van de enorme muzikale ontwikkeling die ze sinds haar vorige album Clean Up uit 2003 gemaakt heeft. Als nooit tevoren durft ze zich emotioneel te geven, zonder enige terughoudendheid, in dertien weergaloos mooie songs. Met haar stem kleurt ze ver buiten de lijntjes, vindt ze steeds weer de enige juiste manier om haar gevoelens tot uiting te brengen. In liedjes over haar leven, over de liefde, over de wereld om haar heen, zingt, fluistert, schreeuwt Ilse het desnoods uit om zo de luisteraar te bereiken - rechtstreeks vanuit haar hart.
Ilse DeLange heeft er altijd naar gestreefd het beste uit zichzelf te halen. Daarom nam ze haar debuutalbum World Of Hurt uit 1998 op in het verre Nashville. Ze huurde er de meest gerenommeerde muzikanten van de stad in. En ze liet de plaat produceren door Barry Beckett, een ware legende die eerder albums opnam met o.a. Dylan, Dire Straits en Paul Simon. Nederland viel massaal voor Ilse en World Of Hurt verkocht meer dan een half miljoen exemplaren.
Ook de opvolger Livin' On Love uit 2000 werd een internationale productie. Ilse reisde naar studio's in de VS, Canada en Nederland en verdiende er een platina plaat mee.
Clean Up uit 2003 werd opgenomen in de beroemde Capitol B Studio te Los Angeles. Ilse schreef alle nummers zelf, samen met haar producer Bruce Gaitsch en Blue Miller, en ook dit album raakte een gevoelige snaar bij honderdduizenden landgenoten.
Voor The Great Escape wilde Ilse DeLange graag samenwerken met haar favoriete producer Patrick Leonard. "Ik ben dol op Songs From The West Coast van Elton John, die door Patrick is geproduceerd. Een hele zestiger jaren klinkende plaat", zegt Ilse. "En ik vond Spirit van Jewel ook zo mooi, dat akoestische spreekt me erg aan."
Toetsenman, componist en songschrijver Leonard werkte samen met grootheden als Roger Waters, Rod Stewart en Madonna (o.a. La Isla Bonita, Who's That Girl, Like A Prayer en Frozen). "Ik vond de extremen in zijn werk met Madonna zo geweldig. Hij heeft dingen gedaan die heel organisch zijn, puur, akoestisch, klein intiem, maar ook Frozen - daar zit een behoorlijk contrast in. En dat boeide mij."
Patrick Leonard leek onbenaderbaar. Toch wist Ilse in Los Angeles een afspraak met hem op poten te zetten. "Ik was best wel nerveus, vooral ook omdat Patrick zoiets had van 'wat moet dat mens van me?' Maar we hadden gelijk een klik en diezelfde middag hebben we onze eerste gezamenlijke song geschreven, Carry Hope, die ook op de plaat terecht is gekomen."
Ilse DeLange en Patrick Leonard inspireerden elkaar enorm: "Elke dag dat we samen waren schreven we een liedje, dat ging heel snel. Hij is zo'n virtuoze muzikant, als hij achter de piano ging zitten of geluiden uit z'n effectenapparatuur toverde, inspireerde mij dat onmiddellijk tot het schrijven van melodieën en flarden tekst. Zo duurde het vaak maar een paar uur voor er alweer een liedje geboren was."
Ilse ontmoette Leonard begin 2004 en ze reisde daarna verschillende malen op en neer naar de States om songs te schrijven. Uiteindelijk kon er gekozen worden uit tientallen liedjes – naast een dertigtal songs die Ilse eerder al met haar vorige producer Bruce Gaitsch geschreven had. Keuze genoeg dus en dat had zijn weerslag op The Great Escape. "De plaat heeft een breed spectrum gekregen, gaat eigenlijk alle kanten op. Ik denk echter dat mijn stem zo'n duidelijk karakter heeft, dat het al die uiteenlopende songs toch met elkaar verbindt tot één samenhangend geheel. Dankzij Patrick gebruik ik mijn stem echter ook zoals ik hiervoor nooit eerder aangedurfd zou hebben. De liedjes vragen er ook om. Je past de manier van zingen aan de liedjes aan, en de manier waarop Patrick schrijft is zo uniek dat het mij uitnodigde om anders dan ik gewend was te zingen. Erg spannend, als zoiets dan lukt is het echt he-le-maal fantastisch!"
Samen liedjes schrijven is samen je ziel bloot leggen – het leidde af en toe tot emotionele taferelen. "We hebben een paar keer zitten janken, ja. Maar dan weet je ook dat je iets echts geraakt hebt. Het overkwam ons op When, het laatste liedje van de plaat, en ook bij Waterfall. Het was voor ons allebei ook een heel bijzondere tijd – zowel in zijn leven als in het mijne gebeurde er van alles. Ik heb toch best wel veel meegemaakt de afgelopen jaren. En je haalt daar iets uit voor jezelf, daar praatte ik dan over met Patrick en dat maakte dan zowel bij mij als bij hem heel veel los. Daarom zijn het allemaal liedjes die gebaseerd zijn op echte gevoelens en verhalen, maar wel op zo'n manier geschreven dat het niet helemaal is dichtgetimmnerd. Wij weten precies waar het over gaat, maar de luisteraar kan er zijn eigen interpretatie aan geven."

Toch liggen de songs haar zo na aan het hart, dat ze het niet kan laten er een paar uit te lichten: "Reach For The Light is een mooi begin van de plaat, want het gaat over het feit dat ik er nog steeds in geloof, dat ik het positieve blijf zien in alles, ook al loopt het niet altijd zoals jij het wilt. The Valley is een beetje Kate Bush-achtig. Het gaat over hoogte en dieptepunten die je meemaakt, hoe dat je helemaal kan breken, en hoe je in jezelf en bij anderen de kracht kunt vinden om er weer overheen te komen. Het klinkt erg serieus, maar dat ben ik ook best wel. Zeker als ik songs schrijf."

Miss Politician is één van de opvallendste liedjes. "Het is het meest poppy nummer dat er op staat, met gedubbelde zang en allerlei hippe geluidjes. Ik denk dat het heel veel mensen zal verrassen. Het is een verhaal met een knipoog; het gaat over hoe alles zo politiek is. Hoe mensen met elkaar omgaan, hoe je dat allemaal niet te serieus moet nemen, want dan word je alleen maar nodeloos gekwetst."
Natuurlijk gaat het ook vaak over de liefde: "Don't You Let Go Of Me, de titel zegt het al. Eigenlijk ben je die persoon al kwijt, je weet het alleen zelf nog niet. De teksten graven vaak diep, maar ik kan gewoon geen blabla zingen. Want daar kan ik echt helemaal niks mee."
En de titeltrack The Great Escape gaat over een onmogelijke liefde: "Je wilt allebei heel graag samen zijn, maar dat blijkt onmogelijk door hoe je in elkaar zit. En dat is natuurlijk heel tegenstrijdig. Maar iedereen heeft een eigen idee over dit liedje. Zo heeft de man die onze videoclip erbij gemaakt heeft er een eigen draai aan gegeven. En dat vind ik weer heel erg leuk; het is juist mooi als je er voor jezelf iets uit kunt halen dat voor jou heel belangrijk is."

The Great Escape, zo'n titel leent zich inderdaad voor allerlei verschillende interpretaties. Maar je hoeft niet te ontsnappen als je alle vrijheid hebt. En dat heeft Ilse DeLange, die op dit album bewijst dat ze niet in een hokje te stoppen is. Ze heeft onbekommerd haar enorme creativiteit de vrije loop gelaten. Moedig, op het roekeloze af. Zoals een groot artiest betaamt. En zo heeft ze de plaat van haar leven gemaakt. Kortom, Hurricane is een terechte LOKSCHIJF!

 
16
16.

When we stand together (Nickelback)

Nickelback. Een rockband die een grote aanhang in thuisland Canada heeft voordat in 2002 de single ‘How You Remind Me’ een wereldwijde hit wordt. "We just like writing good songs with good melodies that you'll sing at our shows and remember when you walk away," aldus Nickelback-gitarist Ryan Peake.

Eigen nummers. Nickelback is in eerste instantie een coverband, maar zanger Chad Kroeger wordt het al snel beu andermans liedjes te zingen en te spelen. Hij besluit zelf eens in de pen te kruipen. Zijn stiefvader leent hem 4.000 dollar en Chad vertrekt naar Vancouver om bij een vriend zijn liedjes op te nemen. De rest van de band volgt al snel en de e.p. Hesher verschijnt in 1996. Een volledige cd, Curb komt datzelfde jaar nog uit. Door een eigen opgezette promotiecampagne (alle vrienden van de bandleden bellen en faxen de Canadese radiostations plat), wordt de eerste single een radiohitje.

The State. Voor het volgende album investeert Nickelback $30.000. De band produceert The State (2000) zelf en zorgt zelf voor de promotie, de distributie en de optredens. De singles ‘Breathe’ en ‘Leader Of Men’ halen de Top 10 van de Mainstream Rock Charts. ‘Old Enough’ wordt de eerste echte hit voor de band in Canada. De single haalt de Top 20. Al snel slaat het succes over naar de Verenigde Staten speelt Nickelback zo’n 200 shows. Ryan Peake hierover: "It was fantastic. The snowball effect of the album was phenomenal. We started doing well in Canada and then the buzz in the States took over. It totally went off the hook and was a great kickstart for us!"

Silver Side Up. In Europa bereikt Nickelback het grote publiek met Silver Side Up (2001). Het door Rick Parashar (Pearl Jam en Temple Of The Dog) geproduceerde album bevat de grote hit ‘How You Remind Me’. Ook in de Verenigde Staten wordt de single een joekel van een hit. Eind 2001 staat 'How You Remind Me' op 1 in de Billboard Hot 100 en breekt een record. De single bereikt de grens van 120 miljoen luisteraars. (Het oude record stond op naam van Santana die met 'Smooth' 116 miljoen luisteraars wist te bereiken.)

The Long Road. Zanger Chad Kroeger brengt in 2002 ‘Hero’ uit, een muzikale bijdrage aan de soundtrack van Spiderman. Ook deze single wordt een enorme hit. Het album The Long Road verschijnt in 2003. Ook dit album doet het goed, er worden meer dan vijf miljoen exemplaren van verkocht.

Nieuwe drummer. De band kondigt in februari 2005 aan dat drummer Ryan Vikedal de band verlaat. De reden blijft onbekend totdat Vikedal later in een interview zich uitspreekt. Hij zou zich gedwongen hebben gevoeld de band te verlaten, omdat hij niet 'het soort drummer was' waar de band behoefte aan had. Een maand later wordt bekend dat 3 Doors Down drummer Daniel Adair de plek van Vikedal inneemt.

All the right reasons en Dark Horse. Met de nieuwe drummer nemen ze het album All The Right Reasons op dat in oktober 2005 uitkomt. Het album krijgt pas in 2008 een opvolger met Dark Horse en staat gepland voor november. Als eerste single kiezen ze in eerste instantie voor 'If Today Was Your Last Day', maar uiteindelijk wordt het toch 'Gotta Be Somebody'.

Here And Now. Drie jaar later verschijnt in november 2011 het album Here And Now waarop het geluid volgens de band teruggaat naar de organische sound van All The Right Reasons. Met de release van het album brengen de mannen twee singles uit, 'Bottoms Up' en 'When We Stand Together'. De band kondigt aan een tour te starten in 2012. Hoe mooi is het dan om deze week LOKSCHIJF te zijn.

 
17
17.

The rush of life (Van Velzen)

Roel van Velzen is een Nederlandse zanger, pianist en gitarist en is geboren in Delft. Momenteel is hij erg populair, hij heeft een aantal hits gemaakt (o.a. ‘Baby Get Higher’) en hij is jurylid geweest van het televisieprogramma ‘The voice of Holland’. Hij is sinds 2005 actief en hij zit in het genre rock en pop.

Jeugd. Roel van Velzen is geboren op 20 maart 1978 in Delft. Hij kwam al vroeg in aanmerking met muziek omdat zijn vader muzikant was. Op vijf jarige leeftijd gingen zijn ouders uit elkaar en mocht hij de studio van zijn vader overnemen, die in zijn moeders huis stond. Hier stond ook zijn eerste drumstel. Zijn middelbare schooljaren heeft hij doorgebracht op het Christelijk Lyceum Delft. Toen al zat hij in de schoolband en hij trad op in de jaarlijkse kerstmusical. Na zijn eindexamen VWO ging hij naar de Ichthus hoge school Rotterdam, waar hij Communicatie Creatief ging studeren. Samen met zijn studievrienden richtte hij een band op genaamd The Goldfish. In 1999 won hij de Heineken Student Music Award. Van Velzen had een drukke studententijd, want hij sloot zich ook nog aan bij de improvisatie theatergroep Op Sterk Water, waarmee hij twee keer heeft opgetreden in Lowlands. Tijdens zijn studie Communicatie sloot hij zich ook aan bij de groep ‘Crazy Pianos’. Bij zijn optreden in het GelreDome ontmoette hij zijn huidige manager, Ruud H.Vinke.

Groeistoornis. Roel van Velzen lijdt aan een groeistoornis. Hij is maar 1,52 meter lang en al uitgegroeid. In het televisieprogramma ‘Van Der Vorst zoekt sterren’ legt hij uit dat zijn botten niet zo groeien als bij andere mannen. Dit heeft hij al sinds zijn geboorte en het is niet erfelijk. Hij vertelt over zijn lengte: ‘Mensen willen altijd weten hoe het is om zo klein te zijn. Ik vind dit een lastige vraag, aangezien ik vroeger niet 1,80 meter ben geweest en met mijn groeistoornis heb leren leven: ik weet niet beter. Ik wil ook absoluut geen medelijden van andere mensen; mijn lengte is gewoon een genetische fout.’

Carrière...

2005 & 2006. In 2005 werd Roel van Velzen opgemerkt door de Nederlandse producers Holger Schwedt, Nando Eweg en John Ewbank. Ze besloten te gaan werken aan een album. De eerste single, het nummer Baby Get Higher werd in september 2006 meteen uitgeroepen tot 3FM Megahit en behaalde de Mega Top 100.

2007. In 2007 was Van Velzen te gast in het VARA-programma ‘De Wereld Draait Door’. Van Velzen werd daar vaste gast en hij improviseerde zijn liedjes ook ter plekke, aan de hand van wat er verteld werd in het programma. Roel van Velzen maakte in der loop van de tijd meerdere albums. In januari 2007 bracht hij zijn album ‘Burn’ op de markt die meteen in de top 10 van de hitlijsten belandde. In maart 2007 maakte hij weer een album: Unwind. Deze behaalde de eerste plaats in de Nederlandse Top 100. Een deel van de liederen werden door Van Velzen zelf geschreven, in samenwerking met John Ewbank en Andreas Johnson. Van Velzen werkte voor dit album onder meer met Cor Bakker, Bas Kennis van BLØF en de live-band van Anouk. Van Velzen had het goed te pakken, aangezien hij op 12 april 2007 voor zijn liedje ‘Baby Get Higher’ de prijs ‘Schaal van Rigter’ won, voor de meeste gedraaide plaat op 3FM. Tijdens deze uitreiking kreeg hij ook de award voor ‘Beste Nieuwkomer’. Later dit jaar won hij op de TMF Awards een prijs voor ‘Beste Album’. Er volgden nog twee singles van het debuutalbum. In mei verscheen het vrolijke Deep. Ook dit nummer werd populair. ‘Shine a little light’, het stevigste lied van het album, werd uitgebracht met een live-video opgenomen tijdens zijn optreden op het festival Beatstad.

2008. In dit jaar krijgt Van Velzen een award voor ‘Beste Live- Act’. Van Velzen bedankt hierbij zijn live team en zijn band voor de bijdrage. In het najaar van 2008 was Roel van Velzen ook te horen in Duitsland. Zijn hit ‘Baby Get Higher’ werd gebruikt voor een televisiereclame en hij behaalde de 30ste plaats in de Airplay Top 100. Van Velzen verzorgde het voorprogramma voor de Duitse band Reamonn, bij hun tour langs de grote stadions van Duitsland. Speciaal voor Duitsland werd een nieuwe videoclip opgenomen van ‘Baby Get Higher’.

2009. Van Velzen kondigde zijn nieuwe single aan: When summer ends. Dit nummer, dat Roel Van Velzen samen met John Ewbank schreef, is de titelsong voor de film ‘Zomerhitte’ en werd Van Velzen zijn grootste hit tot nu toe. Dit lied werd dan ook genomineerd voor een Edison. Roel van Velzen vertelt: ‘Deze hit is het snelst geschreven liedje dat ik ooit heb gemaakt, binnen twintig minuten was hij klaar’.

Op 16 januari 2009 kwam het nummer 'On My Way' uit, als voorloper van het tweede album. Dit dubbele album werd in twee losse delen uitgebracht. ‘Take Me In’ verscheen in mei en in september volgde het album ‘Hear Me Out’.In 2009 verzorgde Van Velzen een concertreeks voor uitzendbureau ‘Unique starring Van Velzen’. Als tweede single van het album volgde 'Love Song'. Dit lied werd één van de grote radiohits van die zomer.

In het najaar van 2009 bracht DJ Armin van Buuren Van Velzen zijn song 'Broken Tonight' wereldwijd uit. Van Velzen trad op bij de de shows van Armin Van Buuren (o.a. in Dance Valley en Vancouver). Samen hebben ze ook een liedje gemaakt: Next To Nothing.

2010. Ook in Vlaanderen werd Van Velzen populair. 'Baby Get Higer', 'Burn' en 'Love Song' waren al radiohits, maar Van Velzen trad er ook voor televisie op. Bovendien kreeg hij de kans om zijn muzikaliteit te laten horen: tijdens een Belgische ochtendshow was er iedere week een grote hit te horen van Roel van Velzen, gecoverd door een Belg. De liederen 'The Way To Your Heart' en 'Mad About You' kwamen onder andere voorbij.

Omdat er in het najaar een speciaal Belgisch album uitgebracht werd, bracht Van Velzen in België een nieuwe single uit. Het liedje 'Take Me In' was vooral erg populair.

Later werd Van Velzen één van de coaches in het televisieprogramma The Voice of Holland. Dit was een talentenjacht waaraan een eigen draai was gegeven. Van Velzen bedacht namelijk de ‘blinde audities’. In een gesprek met John de Mol, de producer van het programma, gaf Van Velzen aan dat hij bang was dat het weer om het uiterlijk van de talenten zou gaan en niet om de stem. Hij vond dat je de artiesten beter niet kon zien, zodat je je geheel kon focussen op de stem. John de Mol vond het een goed idee en stemde hiermee in. Het programma werd de televisiehit van 2010. Tijdens de auditie-uitzendingen keken gemiddeld 2,7 miljoen mensen naar The Voice Of Holland.
Op 26 december 2010 maakte de krant Delft Op Zondag bekend dat Van Velzen door de lezers is gekozen tot de Bekendste Delftenaar 2010. Hij won hiermee ‘de Bronzen Hugo 2010’.
Verder staat Roel van Velzen in contact met "Helden van Amstel Live", hij heeft de primeur van dit concert naar Delft laten komen, in 2010. Het is een concert dat in een paar steden wordt gehouden. Hier treden vele artiesten op, waaronder dus Roel van Velzen. Ook Miss Montreal en Nick & Simon traden op. Het concert speelt zich af in een grootte tent en van te voren worden de kaarten verkocht.

2011 Tussen november 2010 en februari 2011 deed Van Velzen een theatertour door Nederland. Samen met regisseur Bavo Galama maakt Van Velzen een liedjesprogramma waarbij de verhalen achter de liedjes en ook het publiek een grote rol speelde. De 'Hear Me Out' tour kwam onder andere langs het Luxor Theater in Rotterdam, het Chassé Theater in Breda en het Theater Carré in Amsterdam. Alle voorstellingen waren volledig uitverkocht.
Tijdens de jaarwisseling van 2010-2011 trouwden Roel en Marloes op het Landgoed Altembrouck in België. Bij het huwelijk waren alleen naaste familie en vrienden aanwezig. In december trouwden de twee al voor de wet. En een dezer dagen zal hun eerste kind geboren worden.
De nieuwe theatershow heet "The Rush of Life" net zoals zijn nieuwe album dat volgende maand zal uitkomen. En oh ja, de gelijknamige single is deze week LOKSCHIJF!

Veel luisterplezier!

 
18
18.

Don't wake me up (Chris Brown)

Chris Brown groeide thuis op met de platencollectie van zijn moeder, die veel oude soulnummers had staan. Zo leerde hij al snel teksten van Stevie Wonder en Anita Baker uit zijn hoofd. Omdat zijn macho klasgenoten niet van hiphop hielden, liet de zanger zijn zangtalenten alleen aan zijn moeder horen. Brown raakte door de muzikale voorkeur van zijn ouders al vroeg bekend met de muziek van Michael Jackson, Sam Cooke, Usher, Stevie Wonder en Anita Baker. Toch lagen zijn eigen aspiraties bij de rap, en hij werd op al zeer jonge leeftijd een rapper. Toen hij elf jaar oud was begon hij ook te zingen. Zijn vader werkte bij een tankstation waarbij een producer kwam die zei dat hij een jongen nodig had met talent. De vader van Chris Brown zei dat zijn zoon dat kon. Met hulp van de producer Scott Storch kwam in 2005 zijn eerste single Run It uit. Op televisie wordt deze single in een remix met Juelz Santana uitgezonden. Storch produceerde ook de meeste nummers op Browns debuutalbum, dat eind november 2005 uitkwam. De volgende single die Chris Brown heeft uitgebracht in Nederland is Yo (Excuse Me Miss). Zijn derde single was Gimme That, en voor de film Step Up heeft hij ook nog Say Goodbye als single uitgebracht. Ook was Brown te zien in het MTV programma "My Super Sweet 16″ waar toen Chris Brown, My Super Sweet 18 van werd gemaakt.

Op 8 februari 2009 gaf Chris Brown in het bijzijn van zijn manager, zichzelf aan aan de politie van Los Angeles nadat hij enkele dagen ervoor zijn toenmalige vriendin Rihanna had geslagen en verwondingen had toegebracht. Hij betaalde onmiddellijk de borg en kon nadien weer beschikken. Sindsdien is van het showbizzkoppel geen sprake meer. Op 25 augustus 2009 volgt het oordeel van de rechter. Brown moet 1400 uur (6 maanden) volmaken met activiteiten als auto’s wassen en graffiti verwijderen, besliste de rechter in Los Angeles. De rechter heeft de zanger ook voor de komende vijf jaar verboden contact te zoeken met zijn ex-vriendin. Tenslotte moet hij een jaar lang een cursus over huiselijk geweld volgen. Brown heeft een deal gesloten met justitie. In ruil voor zijn bekentenis liet het Openbaar Ministerie een tweede aanklacht, wegens bedreiging, vallen.

2010 werd het jaar van zijn comeback, met een #1 (‘Deuces’ featuring Tyga & Kevin Mccall)) in de Amerikaanse R&B Hitlijsten was Brown weer overal positief in het nieuws. Het nummer bleef 10 weken lang aan de top en was daarmee de grootste R&B track van het jaar in Amerika. Aan het einde van 2010 onthulde Brown zijn 1e pop single sinds Forever (2008) als lead-single voor zijn nieuwe album F.A.M.E genaamd Yeah 3x, in de Verenigde Staten bereikte de single als hoogste positie een 15e plaats in de Billboard Hot 100. Zijn nieuwe album "F.A.M.E." (22 maart) was een ook groot succes, het bereikte #1 op de billboard hot 200 en werd daarmee zijn eerste #1 album in Amerika. Chris gaf aan dat F.A.M.E. slechts deel 1 van het volledige plaatje is en dat er binnen zes maanden een tweede album zal worden uitgebracht onder de naam "Fortune". 

 
19
19.

Everything at once (Lenka)

Lenka Kripac werd geboren op 19 Maart 1978 in Australië, maar verhuisde na een acteer carrière in 2007 naar California USA. Vanaf dat moment opereert ze onder haar artiestennaam LENKA. Ze had in 2009 een klein hitje met "The Show" dit liedje blonk uit door zijn simpelheid. Mede daardoor zal een groot software bedrijf haar gevraagd hebben om de single EVERYTHING AT ONCE te gebruiken voor haar nieuwe besturingssoftware die onlangs werd gelanceerd. Omdat dit een wereldwijde campagne is zal het nu eindelijk wel gaan lukken...

 
20
20.

Turning Tables (Adele)

Adele is nog niet bezig met een opvolger van haar succesvolle album 21. De Britse zangeres, die wereldwijd bijna 13 miljoen platen verkocht, heeft nog niet eens nagedacht over haar derde cd. "Ik kijk ernaar uit om een tijdje niets te doen", vertelt Adele aan het Amerikaanse muziekblad Billboard. "Ik stel me voor dat ik 25 of 26 ben als mijn volgende plaat verschijnt", gaat de 23-jarige zangeres verder. "Ik verdwijn een tijdje en kom terug met een album als het goed genoeg is. Er verschijnt geen nieuwe muziek tot het goed genoeg is en ik er klaar voor ben." Adele werd vorige maand geopereerd aan haar stembanden omdat ze al maanden kampt met stemproblemen. De Britse denkt dat ze in februari weer helemaal de oude is. "De operatie had niet beter kunnen gaan. Omdat ik maanden met beschadigde stembanden heb gezongen en omdat ik lang stemrust heb gehouden, moet ik weer aan mijn stem werken. Dat zal een groot deel van januari in beslag nemen." Nu Adele onder het mes is gegaan, maakt ze zich geen zorgen meer over haar stem. "Zingen wordt een stuk makkelijker. En ik hoef me op het podium geen zorgen meer te maken, dat zal even wennen zijn." En om alvast te wennen is deze week "Turning Tables" LOKSCHIJF.

 
21
21.

Liverpool rain (Racoon)

Racoon bestaat sinds 1997 en bestaat uit 4 Zeeuwen. Het eerst album van Racoon heette "Till monkeys fly" en daarna volgde nog "Here we go, stereo", "another day", "Before you leave", "live at Chasse Theater" en dan nu "Liverpool Rain". Racoon heeft een specifieke sound maar het is moeilijk te omschrijven. Er is geen ‘labeltje’ aan te hangen. Het is een rauwe, jazzy, poppy sound. Tja, je moet het luisteren om het te kunnen begrijpen. De heren zijn bekend geworden met "Feel like flying" en "Love you more". "No mercy" is een nummer die iedereen wel mee kan zingen, denk ik, en goed blijft hangen. "Took a Hit" is een fijn nummer met een fijn geluid en een echt "Racoon nummer". "Liverpool Rain" is een prachtig nummer waarin de mannen laten horen wat ze kunnen: goede muziek maken. Dus, een meer dan terechte LOKSCHIJF!

 
22
22.

Naar huis (Pater Moeskroen)

De LOKSCHIJF van deze week is: Naar Huis - Pater Moeskroen. Het allereerste optreden van Pater Moeskroen vindt plaats op 26 januari 1986 in café van Zanten te Amersfoort. De aanstekelijke mix van vrolijke pop-folk deunen en humoristische teksten slaat meteen aan. Vanaf dat moment speelt de band steeds vaker in Nederland en België, hetgeen leidt tot grote hits als Roodkapje, Hela Hola en Laat maar waaien.

Behalve dat Pater Moeskroen een graag geziene gast is op festivals, gaat de groep ook de theaters in en is daarin wellicht nóg succesvoller. Op het theaterpodium komen de talenten van de zes multi-instrumentalisten nog beter naar voren en is er, naast kolderieke muzikale fratsen, ook plaats voor ontroering en diepgang. Inmiddels heeft de groep maar liefst negen theaterprogramma’s achter de rug en zijn er 18 albums en 4 dvd’s verschenen.

2010-Heden
In 2010 nemen de bandleden de tijd om, naast de gebruikelijke zomeroptredens, nieuw repertoire te schrijven voor het theaterprogramma 'Pater Moeskroen en de Kelten'. In het najaar spelen ze een eerste drie try-outs van deze show, die wordt geregisseerd door de jonge Michelle van Daalhoff, waarna ze in december de gelijknamige cd opnemen. Het jaar 2011 begint met een meer dan volle agenda. De tournee is van start gegaan en het album komt uit op de premieredag. Die premiere valt samen met het zilveren jubileum van Pater Moeskroen: de band is 25 jaren jong! 

 
23
23.

Princess of China (Coldplay ft Rihanna)

 Zangeres Rihanna doet ook mee op het nieuwe album van Coldplay, "Mylo Xyloto" en op 24 oktober 2011 is verschenen. In een interview met de Britse tabloid The Sun zegt zanger Chris Martin van de Britse band dat hij wel wat moest overwinnen om de zangeres te vragen. 'We moesten optreden in Las Vegas en daar durfde ik haar te vragen of we een kans maakten. Het was heel Hugh Grant-achtig allemaal, ik stond echt te stotteren.' Rihanna zingt het nummer "Princess of China" met Coldplay op het nieuwe album. Martin: 'Ze heeft zo'n fantastische stem, zo anders dan die van mij. Toen we de zangpartijen inzongen dacht ik: 'Wow, jij klinkt anders', maar ik denk dat dat komt omdat ze een ander nummer zong dan we van haar gewend zijn, een nummer dat geschreven is door een gast uit Devon.'

 
24
24.

Sing sing sing (Van Velzen)

Het nummer staat op zijn meest recente album "THE RUSH OF LIFE", dat inmiddels goed is geweest voor een top 10 notering in de Nederlandse Albumchart.

Op zijn nieuwe album heeft Roel in bijna alle nummers een hand als auteur. Hij heeft samengewerkt met o.a. Tjeerd Bomhof, Michiel Flamman, Christiaan Hof (die zelf ook net een nieu album en single uit heeft)en Niklas Olovson, die hits schreef voor Ilse de Lange, Esmée Denters en P!nk. "SING, sing, sing" is het openingsnummer van het album en het refereert aan The Beatles. De vader van Roel, Kor van Velzen is trouwens te horen in de nieuwe single! De vader van Roel was vroeger zelf ook een niet onverdienstelijke singer-songwriter!

Van Velzen zegt over zijn nieuwe single "Sing, sing, sing" en zijn vader: „Dat nummer gaat erover hoe we vroeger samen in de auto Beatles-liedjes zaten te zingen. Zo is het begonnen. Hij zei dan altijd: als je zowel de partij van John als van Paul kunt zingen, ben je een heel eind op weg. En dat lukt me tegenwoordig best aardig. Ik denk dat wat ik nu doe, dat dat wel stiekem zijn droom is geweest, ja. Hij is uiteindelijk de reclame in gegaan, met succes, al is hij wel altijd songs blijven schrijven. Er ging ook geen verjaardag in de familie voorbij of we schreven er wel weer samen een liedje voor. Maar hij heeft me nooit gepusht om artiest te worden, hij heeft hooguit iets in me losgemaakt.”

"Sing, sing, sing" is een geweldige nieuwe single geworden en daarom een logische LOKSCHIJF!

 
25
25.

Same heart (Laura Jansen ft Tom Chaplin)

Op verzoek van 3FM-zendermanager Wilbert Mutsaers schreef Laura Jansen het nummer 'Same Heart'. Het themanummer voor 3FM Serious Request is niet klein en verdrietig, integendeel! "Ik wilde dat het optimistisch en luid werd en de aandacht trok naar het thema waarvoor het geschreven is," aldus Laura Jansen. Ook dit jaar gaan alle opbrengsten van de downloads en streams van 'Same Heart' naar 3FM Serious Request. Vanaf 4 december (2012) kun je het nummer overal downloaden en streamen.

Laura Jansen schreef ‘Same Heart’ uitdrukkelijk als duet en koesterde een wens dat Tom Chaplin, de zanger van Keane, de mannelijke stem op zich zou nemen. Nadat Tom Chaplin het lied had gehoord zegde hij direct toe. "Het is de eerste keer in mijn carrière als zanger dat ik heb toegezegd een duet aan te gaan onder mijn eigen naam. De song raakte me persoonlijk, het is geweldig om een liedje te horen met zoveel soul. Het nummer klonk zo geïnspireerd en ik kon direct begrijpen wat de connectie was met het thema," aldus Tom Chaplin. Luisteraars, dit is echt een juweeltje van een LOKSCHIJF!

 
26
26.

I can't make you love me (Iris Kroes)

I can't make you love me - Iris Kroes. Iris Kroes uit het team van Marco Borsato, is uniek vanwege haar talent voor zang in combinatie met het bespelen van haar harp. 

Coach Marco Borsato roemde Iris om het feit dat ze een groot vertellend vermogen heeft en zich een liedje helemaal eigen kan maken. Op haar achtste maakte ze kennis met de harp en nu wil ze laten zien dat het instrument net zo goed pop kan zijn als klassiek. De geboren en getogen Friesin uit Drachten studeert op dit moment HBO Communicatie in Groningen maar haar passie ligt bij de muziek. 
Ze is de winnaar van The Voice of Holland 2012 en nu dus ook LOKSCHIJF!!!

 
27 28
28.

Happiness (Trijntje Oosterhuis)

Op 14 augustus 1996 verzorgt Trijntje Oosterhuis (geboren als Judith Katrijntje Oosterhuis) van Total Touch, een solo-optreden ter gelegenheid van de Amsterdam ArenA. Dat is met de ballad 'De Zee', wat haar een eigen hit en zeer veel aandacht oplevert in media. 
Trijntje zingt in 1998 tijdens 'De Vrienden Van Amstel LIVE' een duet met Herman Brood en neemt later met hem de nummers 'Saturday Night' en 'Fire & Rain' op. Eind november komt de jeugdfilm 'Abeltje' in de Nederlandse bioscopen. Tjeerd Oosterhuis, broer van Trijntje en de componist van Total Touch, schrijft voor die film het liedje 'Vlieg Met Me Mee' dat onder de naam van Trijntje Oosterhuis op single verschijnt. 

Ondanks diverse dure videoclips wil een internationale doorbraak maar van Total Touch niet lukken. De frustratie daarover leidt tot een tijdelijke breuk tussen Trijntje en Tjeerd in het voorjaar van 1999. Na een korte bezinningsperiode wordt de vrede weer getekend. 
Terwijl Tjeerd gaat werken aan nieuw materiaal, doet Trijntje een aantal solo-projecten. Ze zingt aan de zijde van jazzpianist Herbie Hancock op het 24ste North Sea Jazz Festival. In september doet ze een Marlboro Flashback-tour waarbij ze zich stort op het oeuvre van Stevie Wonder. Hiervan verschijnt een live-registratie op cd. Het solo album van Trijntje met nummers van Stevie Wonder wordt goud. 
Trijntje heeft een voorkeur voor jazz en nadat ze tekent met jazzlabel Blue Note, brengt ze een cd uit met Billie Holiday en george Gershwin covers uit. Dit album, genaamd 'Strange Fruit', levert haar nu ook eindelijk aandacht vanuit het buitenland op. Op haar tweede jazz-cd neemt ze in samenwerking met Burt Bacharach een aantal covers van zijn nummers op.

Trijntje Oosterhuis heeft met ‘Happiness’ haar eerste 3FM megahit te pakken. Met haar groep Total Touch scoorde ze al wel eerder (1998) met I’ll say goodbye een megahit. Op de nieuwe single werkt de zangeres samen met Anouk. Happiness is de eerste single van het nieuwe album ‘Wrecks We Adore’ dat over twee weken in de winkels ligt. En nu is "Happiness" ook nog LOKSCHIJF! Wat wil Trijntje nog meer?

 
29
29.

Zwarte pieten stijl (Party Piet Pablo)

Nadat de Zui!d-Koreaanse zanger Psy een enorme klapper scoorde met het nummer 'Gangnam Style' heeft Party Piet Pablo nu een eigen hit met Zwate Pieten Stijl. En nu Sint weer in het land is een meer dan geoorloofde LOKSCHIJF

 
30
30.

Silenced by the night (Keane)

Keane is ontstaan in 1997 op de Hastings Secondary School. In 2002, na enkele jaren geëxperimenteerd te hebben en een eigen geluid te hebben ontwikkeld, besloot Keane dat het tijd was om live op te gaan treden. Ze kregen twee akoestische optredens, één in de 12 Bar Club en een ander in de Betsey Trotwood. Simon Williams, van het label Fierce Panda, was bij het optreden in de Betsey Trotwood en vroeg Keane om een single uit te brengen op zijn label.

Ze kozen 'Everybody's Changing', een meeslepend nummer over het gevoel om de weg helemaal kwijt te zijn als iedereen om je heen precies weet wat er gaande is. De single werd kosteloos opgenomen. ""De opnamesessie was erg basic - het lied werd opgenomen in een kamer in iemand's huis,"" lacht Tom. ""En we moesten naar een ander huis om het te mixen, omdat de speakers kapot gingen."" 'Everybody's Changing' klonk als een nummer 1 hit al voordat je bij het refrein was aangekomen en kreeg meteen veel aandacht. Steve Lamacq vond het één van de beste singles uit de gehele geschiedenis van Fierce Panda. Niet slecht, voor een label met eerdere releases van Coldplay, Idlewild en Supergrass. Hij zegt dat Keane ""ergens tussen Coldplay en Beautiful South ligt"". Hij heeft de single grijs gedraaid en de band uitgenodigd voor een sessie in zijn programma BBC 6Music.

Het Britse radiostation Xfm concentreerde zich ook op Keane en nodigde de band uit voor een optreden en intussen beschreef de Sunday Times de band als ""drie en een halve minuut van pure pop schoonheid"". En bovendien schreef NME dat 'Everybody's Changing' ""onbetwistbaar groots"" is. Wat al deze mensen opviel - en wat de rest van de wereld spoedig met eigen ogen zal zien - is dat ondanks de associaties met andere bands, Keane's verleidelijk mooie muziek compleet anders is dan alles wat er op het moment uit is. ""Onze liedjes hebben universele thema's en zijn emotioneel,"" knikt Tim. ""Mensen willen emotie. Maar dat lijkt een zeldzaam iets vandaag de dag. Ik denk niet dat er op het moment veel bands zijn die muziek maken die echt iets betekent. Er is niets om je mee te identificeren."" Alles begon eindelijk te vlotten.

Keane's eerste tour door Groot-Brittannië bracht Tom, Richard en Tim naar venues door het hele land met beschouwers van 5 tot 300 mensen. Ze zagen er niet uit als de meeste bands - er was geen gitarist, een factor die sommige puristen misschien schreeuwend weg zal jagen maar, zegt Richard, dat was geen bewuste beslissing. In de lente van 2003, toen de jongens weer aan het touren waren, legden de labels hun aanbiedingen op tafel. ""Het enige dat wij wilden, was de kans om het juiste album te maken met de juiste mensen,"" zegt Tom. En dat is waar Island kwam kijken. ""We wilden nooit een kleine cultband zijn,"" voegt Tom toe. ""Wij willen dat onze muziek gehoord wordt door zoveel mogelijk mensen, omdat dat de reden is dat we het maken.""

Daar bovenop kwam een schitterend optreden in de New Bands Tent op het Reading and Leeds Carling Weekend, wat zorgde voor nog meer toejuichingen voor de tweede single van de band, 'This Is The Last Time'. En wederom klonk het als alle bands die ooit iets hebben betekend, maar tegelijkertijd klonk het alleen als Keane. ""Mensen zeggen vaak dat ze wilden dat ze in de zestigerjaren geleefd hadden,"" zegt Tom. ""Maar wij zijn blij waar we zijn. We zijn dol op de back catalogus van rock, en nu hebben wij een kans om eraan bij te dragen. Liedjes gaan tenslotte nooit uit de mode. En de LOKSCHIJF ook niet. 

 
31
31.

Settle down (No doubt)

We hebben er 11 jaar op moeten wachten, maar het is zover: No Doubt maakt z’n langverwachte comeback! Na Gwen Stefani’s solo-avontuur ging afgelopen maandag de nieuwe single van de band in wereldpremière bij onze Amerikaanse Top 40 collega, Ryan Seacrest. De track "Settle down" is de eerste officiële single van het nieuwe album"Push and Shove",. Of ze met dit nieuwe album het succes van Tragic Kingdom uit 1996 gaan overtreffen, maakt de band verder totaal niet uit. Gwen: ‘De enige reden om weer op toer te gaan is om plezier te hebben, al onze favoriete liedjes weer te spelen en om inspiratie op te doen voor nieuwe nummers.’ Ook wij van de LOKSCHIJFcommissie zijn blij dat ze er weer zijn. Zet je radio hard en settle down voor de nieuwe LOKSCHIJF!

 
32
32.

Op hoes op an veur Kesmis (ENorm)

De fonkelnieuwe Twentse kerstcd 'Op hoes op an veur Kesmis' is prima ontvangen. Vandaag werd de cd van de band ENorm gepresenteerd. De opbrengst is voor Serious Request. Diverse bedrijven als MediaMarkt en Bolk transport hebben het initiatieMetadataf al omarmd en hebben elk tweeduizend stuks afgenomen. Bij het nummer, een eigentijdse vertaling van Chris Rea's Driving home for Christmas, is een clip gemaakt waaraan zo'n veertig bekende Tukkers deelnemen.

Hieronder Tom Egbers, de FC Twente-voetballers Sander Boschker, Peter Wisgerhof en Wout Brama, Heracles-voorzitter en -directeur Jan Smit en Nico Jan Hoogma, Leonie ter Braak, Hennie Kuiper en Johanna ter Steege. De cd is voor 2 euro te koop en wordt tijdens de 'Kerst met Ballen'-concerten van Enorm verkocht voor twee consumpties. Het nummer is op Itunes te downloaden voor 1 euro. Kortom, downloaden dus!!!!!!! Een meer dan terechte LOKSCHIJF!

 
33
33.

Still got the keys to my first cadillac (Golden Earring)

Golden Earring is de meeste succesvolle rockband van Nederland, die inmiddels al vijf decennia actief is. In de jaren '60 ontpopt het zich tot de meest succesvolle vertegenwoordiger van de Haagse beatscene. Waar de meeste collega's struikelen over de drempel naar de jaren '70, breekt voor Golden Earring juist een bloeiperiode aan. In tegenstelling tot veel andere groepen houdt de band de vinger aan de pols van de tijdgeest en weet zich bovendien omringd door goede adviseurs, zoals ontdekker, producer en platenbaas van Polydor Fred Haayen.

Golden Earring ontwikkelt een eigen, energieke rocksound die het zowel in eigen land, als bij vlagen elders (Amerika, Duitsland) goed doet, al zijn er diverse momenten dat de band het bijltje er bij neer wil gooien. Golden Earring lanceert in de jaren '90 met een akoestisch album één van haar best verkopende titels, maar houdt zich intussen bewust verre van nostalgische evenementen als back-to-the-60 festivals. De verdiensten van Barry, George, Rinus en Cesar zijn niet alleen op de eigen platen terug te horen. Met name Barry Hay en George Kooymans zetten zich regelmatig in voor jong talent, van Bojoura en Earth & Fire tot Anouk. Daarom een meer dan terechte LOKSCHIJF!

 
34
34.

I Like it like that (Hot Chelle Rae)

De LOKSCHIJF van deze week is: I like it like that - Hot Chelle Rae ft. the New Boyz.  De single 'Tonight, Tonight' zorgde in één klap voor het wereldsucces van de Amerikaanse band Hot Chelle Rae. De opvolger is 'I Like It Like That', de tweede singlerelease van het album 'Tonight, Tonight' dat later dit jaar uitkomt. Hot Chelle Rae bestaat uit vier jongens uit Nashville, Tennessee: Ryan Follese (zang en gitaar), Nash Overstreet (gitaar), Ian Keaggy (bas guitaar), en Jamie Follese (drums).

De naam Hot Chelle Rae is gebaseerd op een fan én stalker, Chelle Rae, die in de beginjaren op MySpace (onder een valse naam) een grote fan-base voor de band wist te creeren. Op 'I Like It Like That' hoor je ook de New Boyz - dat zijn de twee jonge rappers Ben J en Legacy uit California. Lekkere zomerse klanken, dus LOKSCHIJF!

 
35
35.

Celebrate (Mika ft Pharrel Williams)

~~Michael Holbrook Penniman (Beiroet, 18 augustus 1983), beter bekend als Mika (uitgesproken als: 'mi·ka; 'Mie-kaa'), is een Libanees-Britse zanger. In 2007 brak hij wereldwijd door met hits van zijn album Life In Cartoon Motion. In Nederland scoorde hij met Relax, Take It Easy een nummer 1-hit. Hij noemt Marc Bolan en David Bowie als zijn grote inspiratiebronnen.

Zijn moeder is Libanees, zijn vader Amerikaans. Hij komt uit een gezin met vijf kinderen. Hij heeft één broer (Fortuné) en drie zussen (Paloma, Yasmine en Zuleika Allegra). Mika is de middelste van de vijf. Hij verliet Libanon toen hij nog erg jong was en woonde een tijd in Parijs. Toen hij negen jaar oud was verhuisde Mika naar Londen. Hier ging hij naar school op het Lycée Français Charles de Gaulle, Westminster School en de Royal College of Music, waarmee hij stopte om zijn debuutalbum op te nemen. Zijn zussen Yasmine en Paloma waren samen met zijn moeder, Joannie Penniman, Mika's stylistes. Ook heeft Yasmine, onder de naam "DaWack", Mika geholpen met het tekenen van het album- en singlecovers. Ook doen zijn broer en zussen achtergrondstemmen op het album. Paloma doet dit voor Big Girls, You Are Beautiful, Zuleika voor Lollipop en Fortuné.

Als eerste single van Mika's debuutalbum Life In Cartoon Motion werd Relax, Take It Easy uitgebracht. Dit nummer behaalde in eerste instantie geen succes. Opvolger Grace Kelly werd de doorbraak van de zanger, in de Britse UK Singles Chart kwam het nummer op nummer 1. In vijf andere landen scoorde Mika ook een nummer 1-hit, in Nederland en elf andere landen kwam het nummer in de top 10. Hij schreef het nummer als "wraakactie" op alle platenlabels die in Mika geen toekomst zagen. Hij noemt dit nummer zijn "fuck you-song". Door het grote succes van Grace Kelly werd in verschillende landen, waaronder Nederland, Relax, Take It Easy opnieuw uitgebracht. Hiermee scoorde hij een nummer 1-hit in onder meer Nederland, België en Frankrijk. In de week dat Relax, Take It Easy op de eerste plaats belandde in Nederland was zijn album het best verkochte van Nederland.

Naast deze twee grote hits bracht Mika ook de singles Big Girl (You Are Beautiful), Happy Ending, Lollipop en Love Today uit.
Op 11 november 2007 gaf hij een concert in de Heineken Music Hall te Amsterdam. Het concert, waarbij hij alle nummers zong van zijn debuutalbum Life In Cartoon Motion, was volledig uitverkocht. Ook zijn concert in België, in Vorst Nationaal, was uitverkocht. Op 8 juli 2008 stond Mika weer in Amsterdam voor een concert, maar deze keer in de Westergasfabriek, in het Westerpark. Mika speelde op 3 juli 2008 ook op Rock Werchter in België, nadat hij het jaar voordien onverwacht had afgezegd.
Tijdens Lowlands 2007 kreeg Mika zijn eerste gouden plaat uitgereikt voor het album Life In Cartoon Motion. Mika verkocht meer dan 35.000 exemplaren van het album in Nederland. In België heeft het album de platina status, hij verkocht inmiddels meer dan 60.000 exemplaren van het album.

Bij de Brit Awards 2008 won Mika de award "British breakthrough" (Britse doorbraak). Ook op de Britse Capital Awards viel Mika twee keer in de prijzen. Hij werd "Best UK male" en zijn album Life in Cartoon Motion werd "Best UK album". In mei 2008 werd Mika bekroond op de Ivor Novello Awards als "Songwriter of the year". Op de Belgische TMF Awards in 2008 won hij "Best Pop".
Op 1 juni 2009 begon Mika aan de akoestische tour en stond op 2 juni 2009 in het uitverkochte Concertgebouw die hoorde bij de gelimiteerde release van zijn ep Songs for Sorrow. Tijdens deze tour zong hij niet alleen nummers van deze ep, maar ook van Life in Cartoon Motion, en nummers waarvan hij heeft bevestigd dat ze op het nieuwe album komen. Deze nummers zijn Blame It On The Girls, Rain en Good Gone Girl. Ook komen er twee nummers van de ep op het nieuwe album, namelijk Toy Boy en Blue Eyes. Op 30 juli kwam de eerste single, We Are Golden, van het nieuwe album uit. Mika's vervolg op Life in Cartoon Motion werd op 21 september 2009 uitgebracht en heet The Boy Who Knew Too Much. Dit album bevat 12 tracks.

Op vrijdag 8 juni 2012 publiceerde Mika zelf via zijn Twitter-kanaal een kortfilm van Canadese vrienden van hem. "Make You Happy", een nieuw nummer van hem, vormde de soundtrack. Een week later stelt hij op de Franse radio de allereerste single uit ""The Origin of Love" voor, "Celebrate", een samenwerking met Pharrell Williams. Op vrijdag 27 juli 2012, juist voor Mika op het podium gaat voor een concert in de Londense club "Heaven", draait Jo Whiley na een kort interview de titeltrack van de nieuwe plaat The Origin of Love. Enkele dagen later werd er een korte promotietour aangekondigd die zowel België als Nederland zal passeren.
In het voorjaar van 2012 raakte bekend op de Twitterkanalen van bandleden dat Mika een totaal nieuwe richting uit wil en dat hij daarop (voorlopig) de samenwerking stopzette met zijn bandleden en een nieuwe band zou zoeken.

Voormalige bandleden:
 Martin Waugh (gitaar, achtergrondzang),
 Jimmy Sims (bas, achtergrondzang),
 Cherisse Ofosu-Osei (drums, achtergrondzang; voormalig lid van The Faders. Ook bekend als Bang-Bang)
 Dave Whitmey (keyboards, gitaar, achtergrondzang).
 iMMa (achtergrondzang)
 Ida Falk Winland (achtergrondzang)
Mika brengt zijn volgende album in september 2012 uit. De exacte datum is nog niet bekend. Het album zal een Franstalige bonus-cd bevatten, zoals hij zelf vertelde bij de release van "Elle Me Dit".

 
36
36.

Our day will come (Amy Winehouse)

Amy Jade Winehouse is een Britse jazz- en soulzangeres die grotendeels haar eigen nummers schrijft. Ze is afkomstig uit Noord-Londen. Haar debuutalbum Frank (uitgebracht in 2003) was genomineerd voor een Mercury muziekprijs en zij won een Ivor Novello Award voor haar debuutsingle Stronger than Me. In 2006 bracht ze haar tweede album uit, Back to Black. Op 14 februari 2007 kreeg ze een Brit Award voor beste Britse vrouwelijke artiest. In Nederland kreeg ze begin 2007 bekendheid met haar hit Rehab. Het nummer You know I'm no good is haar tweede single in Nederland. Deze is afkomstig van hetzelfde album. De derde single is 'Back to Black' en de vierde single heet 'Tears Dry on Their Own'. Op 13 juli 2007 verschijnt het album 'Back to Black Live from Amsterdam'. Op dit album zijn zes live nummers toegevoegd, afkomstig van het concert dat zij in februari 2007 gaf in Paradiso. Sinds mei 2007 is ze getrouwd met Blake Fielder-Civil. De twee komen regelmatig in het nieuws vanwege hun roerige relatie met veel drank- en drugsmisbruik. In 2008 scoort ze samen met Mark Ronson een grote hit met het nummer Valerie. Dat jaar scoort ze vijf Grammy Awards, onder andere voor beste nieuwe artiest.

Ook wordt in 2008 bekend dat Amy Winehouse aan longemfyseem lijdt.

Eind 2008 vertrekt Winehouse voor een vakantie naar het Caribische eiland St. Lucia. De witte stranden en de blauwe zee bevallen haar zo goed dat ze het er vijf maanden blijft. Begin maart 2009 keert Wino terug naar Londen.

Amy Winehouse sterft op zaterdag 23 juli 2011 in haar huis in Londen op 27-jarige leeftijd.

 
37
37.

Up (James Morrison ft Jessie J)

James Morrisson ft. Jessie J. Deze twee Britse artiesten hebben de laatste jaren internationaal grote naam gemaakt. James Morrison begon door te breken in 2006 en heeft inmiddels zijn derde studioalbum afgeleverd. Een artiest waar we nog veel van zullen horen. Jessie J heeft voor ze debuteerde in 2010 als songwriter gewerkt voor grote namen als: Miley Cyrus en Justin Timberlake. Ook kan je haar kennen van haar hit "Pricetag". Ze staat ook in het voorprogramma van niemand minder dan Katy Perry. Kortom een doorzettertje ook. De track "Up" is te vinden op James zijn nieuwste album "The Awakening" en klinkt weer veelbelovend. Kortom, een LOKSCHIJF waardig!

 
38
38.

Youtopia (Armin van Buuren ft Adam Young)

Armin is begonnen met mixen toen hij een jaar of 10 was. Zijn moeder had een computer gewonnen en Armin begon met experimenteren. 
Tijdens zijn studie rechten kreeg hij het druk. Hij was steeds vaker in clubs te vinden waar hij kon draaien. Hij heeft er daarom ook 3 jaar over gedaan om zijn studie rechten af te ronden. Hij vond het echter wel belangrijk om zijn studie af te ronden voor het geval zijn carrière als DJ niets werd.

Tegenwoordig produceert hij het wekelijkse A State of Trance op Slam!FM. Hij heeft veel singles op zijn naam staan en trekt ook geregeld volle zalen.

In 2007 kwam hij op 1 in de top 100 's werelds beste DJ's. Hij nam de plaats over van de Duitse DJ Paul van Dyk.
Op 12 januari 2008 werd bekend dat hij de Popprijs 2007 had gewonnen. Hij kon de prijs helaas niet zelf in ontvangst nemen, omdat hij aan het touren was door Latijns-Amerika. De afgelopen jaren was hij 's werelds beste dj. Dit jaar eindigde hij op plek twee. Kortom, een lekkere swingLOKSCHIJF!

 
39
39.

Heart skips a beat (Olly Murs ft Rizzle Kicks)

Olly Murs was de runnerup in X Factor UK 2009. Inmiddels is zijn debuutalbum uit en doet het beter dan de winnaar Joe McElderry. Olly heeft met Please Don't Let Me Go en Thinking Of Me hoge posities gehaald in de Top 40 en het is zeer jammer dat deze artiest nog niet naar Nederland is gekomen met singles, PR of wat dan ook. Hij heeft een hele eigen sound die heerlijk wegluistert, maar ook een heel eigen image. Vrolijk, bubbly, inspirerend, entertainend en hij voegt daadwerkelijk iets toe aan de huidige muziekindustrie.

Het album is een heerlijke balans tussen ballads en wat vrolijkere nummers die je lekker pakken en niet snel uit je hoofd gaan. Verwacht geen diepgaande tragische muziek maar vooral muziek die over liefde en lol gaat met goede teksten die helemaal kloppen in het totaalplaatje. Jammer dat het 4 tot 6 weken duurt, heb zelf ook zo lang moeten wachten maar het is het zo waard. Inmiddels is hij het welbekende 'grijsgedraaid'. Het zou meer dan terecht zijn als hij de kans krijgt zijn muziek buiten de UK uit te brengen. En daarom is de single" Heart skipps a Beat" een meer dan terechte LOKSCHIJF.

 
40
40.

Freedom (Racoon)

Wanneer je een vijfde single kan uitbrengen van één album en ze stuk voor stuk de hitlijsten in hebt zien schieten, dan mag je van een succesalbum spreken. Liverpool Rain is het album, en 'Freedom' is die vijfde single, waarmee Racoon na de titeltrack van het album het tempo weer ietsje omhoog gooit. Kortom, een meer dan terechte LOKSCHIJF!

Veel luisterplezier!

 
41
41.

Mary (Bertolf)

Mary - Bertolf.  Bertolf, voluit Bertolf Lentink, ziet op 2 juli 1980 het levenslicht in Dronten. Zijn vader leert de jonge Bertolf al op zesjarige leeftijd de evergreen ‘All I Have To Do Is Dream’ van The Everly Brothers. Daarna volgt aandacht voor diens uitgesproken voorliefde voor 'Americana' van ondermeer The Byrds, The Flying Burrito Brothers maar ook echte bluegrass. "Ik ben opgegroeid tussen de banjo's en mandolines, die kleur en geluiden van roots-instrumenten hebben zich al op jonge leeftijd in mijn genen genesteld." Daarna volgen muzieklessen op de middelbare school in Kampen. "Ik leerde op die plek het Beatles-album Rubber Soul kennen. Het opende een nieuwe wereld."

Hoe klein de scene in Kampen dan ook is, Bertolf duikt er middenin. Speelt in diverse coverbandjes en belandt uiteindelijk op het conservatorium van Zwolle. Daar richt Bertolf het bandje The Junes op en wint diverse prijzen met dit gezelschap. Gelijktijdig wordt Bertolf gevraagd om in de band van Ilse de Lange te komen spelen, wat ook gebeurt. Uiteindelijk kiest hij voor een eigen carrière en tekent in het najaar van 2008 een contract bij 8ball Music. Dit resulteert in een succesvol debuutalbum dat de titel For Life meekrijgt. Bertolf neemt dit album op samen met producer Guido Aalbers (mixer van ondermeer Coldplay, Live en Muse) in de befaamde ICP-studio's in Brussel. Als multi-instrumentalist neemt Bertolf bijna alle partijen voor zijn eigen rekening. In december 2008 verschijnt als voorloper van dit album de single Another Day. Na een optreden in De Wereld Draait Door, wordt de single in januari verkozen tot de eerste megahit van 2009 bij 3FM. Ook besluit het station om Bertolf uit te roepen tot Serious Talent.

Snel daarna draaien de radiostations Q-Music, Radio538, en Radio2 de single ook. De bijbehorende videoclip is veelvuldig te zien op de clipzenders TMF en MTV. Twee weken later verzorgt Bertolf een succesvol optreden op het Groningse Noorderslag Festival. Hier speelt de band zich volop in de kijker van de programmeurs van de Nederlandse popzalen en festivals. Inmiddels komt Bertolf's debuutalbum in de album top-100 binnen, en krijgt lovende recensies in de media. De tweede single "For Life" van zijn gelijknamige album verschijnt in maart 2009. "Another Day" staat inmiddels 11 weken in de Nederlandse Single Top-100 en reikt zelfs tot nummer 2 in de Megatop 50.

Voor de single "For Life" wordt een prachtige videoclip geschoten door Oscar Verpoort. De song en het script van de video zijn dermate interessant, dat het clipfonds besluit om een subsidie beschikbaar te stellen om de clip te kunnen draaien. Het resultaat is dan ook wonderschoon. Bertolf speelt inmiddels met zijn band op de eerste lente-festivals van Nederland waaronder drie bevrijdingsfestivals op 5 mei: Den Bosch, Wageningen en Zwolle. De single staat 10 weken in de Single Top-100 en is te horen op 3FM, Radio 2 en Radio538.

Intussen is het festivalseizoen in alle hevigheid losgebarsten en Bertolf doet niet de kleinste aan. Op Concert at Sea blijft hij als relatief onbekende tussen grote namen als VanVelzen, Ilse DeLange en Blof prima overeind. Een ander hoogtepunt is het optreden op Lowlands 2009. Bertolf scoort zijn grootste hit tot nu toe in de zomer van 2009 met het prachtige "Mr. Light". Wederom wordt besloten om een vooruitstrevende videoclip te schieten bij dit nummer en wel in The Big Apple: New York. In deze derde single is duidelijk de invloed van The Beatles te horen. Dit blijft niet onopgemerkt door de redactie van Pauw en Witteman. Op het hoogtepunt van deze hitsingle besluiten Jeroen Pauw en Paul Witteman dat ze een speciaal optreden van Bertolf willen om aandacht te vestigen op de release van de geremasterde Beatles-boxen.

Op 09-09-09 speelt Bertolf met band het rooftop-concert van de Beatles na. Dit keer in Amsterdam, op het dak van Studio Plantage. De regisseur van Pauw & Witteman (Bert van de Veer) brengt deze show op prachtige wijze in beeld. Hierop besluit de programmadirectie van Nederland 1 om het volledige concert van Bertolf aansluitend aan de live-uitzending van Pauw en Witteman op televisie uit te zenden. Eind september begint de clubtour van Bertolf. Met volledige band tourt Bertolf langs de bekende clubzalen van Nederland. In de setlist is ook de succesvolle cover "Beggin'" opgenomen, die Bertolf en band in de ochtendshow van Giel Beelen spelen. De vele goede reacties op deze versie leidden ertoe dat deze cover zelfs aan de playlist van 3FM werd toegevoegd. Ook speelt men een tweetal liedjes rond één condensatormicrofoon, waarbij de meerstemmige kwaliteiten van Bertolf en band eens te meer aan het licht komen. Radio 3FM is mediapartner van deze clubtour en een sponsor wordt gevonden in de vorm van het merk Logitech.

Iedere bezoeker van een clubshow krijgt gratis een CD aangeboden met daarop de grootste hits van Bertolf. Op 3 maart 2010 wint Bertolf een Zilveren Harp. Deze prestigieuze aanmoedigingsprijs wordt hem toegekend "[...] vanwege de kwaliteit van zijn liedjes. De jury ziet in Bertolf een componist en tekstschrijver met een grote toekomst." De LOKSCHIJF "Mary" is een schitterende ode aan zijn overleden schoonmoeder. Kortom, een meer dan terechte LOKSCHIJF!

 
42
42.

Christmas (Xander de Buisonje)

Ook zanger Xander de Buisonjé komt in actie voor de allerkleinsten. Hij heeft speciaal voor 3FM Serious Request een kerstnummer geschreven en uitgebracht. De single is nu tegen betaling via de bekende online kanalen te downloaden. De opbrengst van 'Christmas' gaat in zijn geheel naar 3FM Serious Request.

Xander over zijn 3FM Serious Request kerstnummer:Xander: “Ik heb al eens vaker gedacht om een kerstnummer te schrijven, maar kon nooit de juiste mix vinden. 'Christmas' is gewoon een lekker positief en vrolijk nummer voor de kerst, waarmee tegelijkertijd 3FM Serious Request wordt gesteund door de mensen die hem downloaden!! Mijn kerst kan niet meer stuk!” Zeker niet, want dit nummer is ook nog LOKSCHIJF!

 
43
43.

Timebomb (Kylie Minogue)

Na haar wat mindere album X en haar strijd tegen borstkanker sloeg Kylie Minogue in 2010 terug met Aphrodite, waarmee ze opnieuw door het publiek werd omarmd. Inmiddels is de Australische zangeres klaar voor een greatest hits album en brengt daarvoor deze nieuwe Timebomb uit. Eén ding is hierbij duidelijk: ze is nog lang niet van plan haar sexy imago aan de wilgen te hangen. Met een groot rode hart op haar jacket paradeert Kylie dwars door de stad in de videoclip. Ze wordt van alle kanten gefotografeerd en geniet van de aandacht. Ondertussen sjanst ze er stevig op los, bezoekt ze een club en strandt ze met een motorrijder in een verlaten parkeergarage. Zo energiek als het klinkt is het ook en Kylie heeft er duidelijk plezier in. Vooral als het refrein erin knalt op 0:57 en miss Minogue begint te dansen alsof haar leven ervan afhangt!

Ook de muziek is wilder dan we van Kylie gewend zijn dus geen constant gehijg. Vanaf de eerste seconde knalt er een pulserende beat in, die Kylie’s zoete stem goed ondersteunt. Fris nummer dat het zeker bij de fans goed zal doen en daarom een lekkere LOKSCHIJF!

 
44
44.

Waiting for a sign (30Eurolive)

Het is weinig Nederlandse bands gegeven om met muziek in hun levensonderhoud te voorzien. De drie mannen van 30EUROLIVE lukt het. De formule? Ze doen waar ze zelf zin in hebben en geven ieder optreden de volle 100 procent. Dat betaalt zich uit in, letterlijk, klinkende munt en een grote fanbase. Hun repertoire bestaat uit covers en eigen liedjes.

Eigen werk maken begon toch wel te kriebelen. David: "De single ‘Waiting for a Sign’ wordt goed opgepikt. We werken door aan nieuw materiaal." Geef de drie de tijd en er kan wel eens een heel 30EUROLIVE album komen. 

De bandnaam klinkt leuk, "en daarom hebben we ‘m erin gehouden," zegt drummer Michiel. "Gelukkig verdienen we meer dan 30 euro per optreden. We kunnen er echt van leven. We spelen op heel veel feesten en er staan al boekingen voor 2013, 2014 en zelfs 2015 en dat in de crisis," zegt Peter. Ze hopen ook in het festivalcircuit mee te gaan draaien.

De mannen speelden twee keer in Afghanistan voor het Nederlandse leger. "Via via kwamen we daar terecht. Je landt op een militaire basis, krijgt een helm op en een scherfvest aan. Per helikopter vlieg je van de ene basis naar de andere. Heel dankbaar om daar te spelen voor mensen van de landmacht," vertelt Michiel. Ze voelden zich er geen moment onveilig. David: "Je bent met je muziek bezig, je hebt geen tijd om je ongerust te voelen." Logisch, want deze week is hun single LOKSCHIJF!

 
45
45.

One life to the next (Rigby)

In 2008 begint het muzikale avontuur voor Christon Kloosterboer als hij met vijf vrienden de band Rigby vormt. In de zomer van dat jaar wordt de band 3FM Serious Talent en vanaf dat moment gaat het snel met de heren.

Christon Kloosterboer wil pop-/rockliedjes maken en vindt in 2008 vijf handlangers. Bart Janssen (gitaar, zang), Clemens Blacquiere (gitaar, zang), Lars van Starrenburg (bas, zang), Jimmy van den Nieuwenhuizen (drums) en Bob Fridzema (toetsen, zang) vormen samen met Christon Rigby. De bandnaam is uiteraard een verwijzing naar 'Eleanor Rigby' van The Beatles.

Serious Talent

Datzelfde jaar wordt de band met hun in eigen beheer uitgebrachte single 'Pass You By' nog verkozen tot 3FM Serious Talent en scoort hiermee airplay op de zender en mag regelmatig langskomen bij verschillende 3FM-programma's.

Debuutalbum

Producer Erwin Musper is zó enthousiast over de band dat hij zijn hulp aanbiedt bij de opnames van het debuut-album. Het album wordt opgenomen in de VS en in Amsterdam wordt de laatste hand gelegd aan Everything Must Go. De release van dit album in juni 2009 bij Universal wordt voorafgegaan door een gelijknamige single.

Huisband DWDD

In de zomer van 2009 wordt bekend dat Rigby de huisband van De Wereld Draait Door van het komende seizoen is. Dat betekent dat ze elke maand mogen optreden in het populaire tv-programma.

Wisseling van de wacht

In dezelfde zomer stappen Bart Janssen, Clemens Blacquière en Jimmy van den Nieuwenhuizen uit de band, omdat ze het niet eens zijn met de koers die de band volgt. Binnen enkele dagen zijn er al vervangers gevonden (Bart Meeldijk, Fredo Wagner en Eelke Mastebroek) en treedt Rigby gewoon weer op.

'One Song'

In het najaar van 2009 brengt het nieuwe Rigby 'One Song' uit. Later komt naar buiten dat dit nummer de officiële song van 3FM Serious Request 2009 is. Dit betekent dat het te horen is onder alle campagne-uitingen en vaak gedraaid wordt tijdens Serious Request.

Noorderslag

De verversing in de gelederen zorgt allerminst voor rustig vaarwater. Eind 2009 is Rigby de supportband van Moke en begin 2010 staat Rigby nog op Noorderslag.

'Fire'

In november 2010 komt 'Fire' uit, de eerste single van het album Solid Ground dat in februari 2011 het licht ziet. 'Fire' is vanaf 2011 ook te horen in een commercial van een groot Nederlands biermerk, waarin de band zelf ook een grote rol speelt.

Derde album

Begin 2012 brengt Rigby de single 'One Life to the Next' uit, die een nieuw geluid laat horen. Het nummer vormt de opmaat voor een nieuw album dat in het voorjaar van 2012 moet verschijnen. En daarom is de single LOKSCHIJF bij LOK-Radio.

 
46
46.

Awkward (San Cisco)

San Cisco is een indie-pop band uit Australië. De band is bij elkaar sinds 2009 en hebben inmiddels twee EP's uitgebracht. De tweede EP bevat de LOKSCHIJF en de 3FM Megahit: 'Awkward'. De band beschrijft hun geluid als "rough low-fi garage pop with energy & bright catchy hooks."

Veel luisterplezier!

 
47
47.

What a life (Rochelle)

Rochelle heeft haar eerste single na het X factor nummer 'No Air' gelanceerd. Het nummer 'What a Life' is afkomstig van haar nog te verschijnen debuutalbum. Afgelopen week twitterde Rochelle een videofragment van het nummer vanuit de studio. Hierin is te zien dat alle songs live met haar complete band zijn opgenomen.   Naar verwachting zal haar debuutalbum, dat ze heeft opgenomen met producer Eric van Tijn, eind maart uitkomen. Het album is mede gemixed door Engelse Mike Cave die eerder heeft samengewerkt met artiesten als Bob Dylan, Elvis Costello en The Noisettes. De tracks zijn geschreven door o.a. Robert Pronk (Sabrina Starke) en Emeli Sande (die het afgelopen jaar een hit scoorde met de single ‘Heaven’).

X Factor

 De 19-jarige Rochelle vergaarde landelijke bekendheid na het winnen van het populaire televisie programma X Factor in juni 2011. Direct na haar overwinning kwam haar single ‘No Air’ binnen op nummer 1 in de single charts.

Rochelle legt momenteel de laatste hand aan haar debuutalbum wat naar verwachting eind maart uitkomt. Hiernaast volgt ze een studie op het Rock City Institute in Eindhoven.

 
48
48.

This girl (Sam Gray)

Sam Gray is onbekend, maar ook pas een paar jaar bezig. Hij komt uit Groot-Brittannië en komt met "This Girl". Het is een plaat die je vaker moet horen om er een oordeel over te vellen. Maar dan ben je helemaal verkocht! Dus, LOKSCHIJF!!!

Veel luisterplezier!

 
49
49.

Eye candy (Irma Dee)

Irma Dee heeft de volgende single uitgebracht van het nieuwe materiaal waarmee ze bezig is: Eye Candy. Irma Dee heeft het nummer net als haar andere werk gebaseerd op haar eigen ervaringen. De single bevat naast de gewone versie, een extended version en een instrumental. Met haar eind 2010 verschenen single "Soul Survivor" kwam Irma Dee voor het eerst naar buiten met haar nieuwe stijl en sound. Daarvoor is een lange periode geweest van zoeken naar de juiste sound en feel en het uitwerken daarvan. In 2011 volgde haar tweede single "You are the One", een vrolijk en zomers nummer.

De start was een vriendin die Irma Dee vertelde dat ze goed kon zingen. Daarmee is het eigenlijk allemaal begonnen; aanbiedingen voor musicals, boekingen voor live-optredens, bandjes en een eerste album. Irma Dee heeft bij verschillende bands gezongen als leadvocal, opgetreden op veel podia, en divers materiaal uitgebracht. Na een moeilijke periode met veel tegenslagen op persoonlijk vlak is ze echter helemaal opnieuw begonnen. Een nieuwe stijl, nieuwe nummers en een nieuw gezicht (figuurlijk). De nummers zijn een schreeuw uit haar eigen beleving met moeilijke, grappige en gevoelige momenten, die door het open karakter een breed publiek aanspreken. Met haar vaste live band zet ze daar een geweldige show omheen neer. De aftrap met deze nummers gaf ze recent op een groot benefietfestival voor KiKa, en de reacties waren lovend. Irma Dee schrijft, arrangeert en is bij alle overige stappen zo betrokken, dat ze haar heel eigen sound aan de nummers kan meegeven. Daarnaast denkt ze mee met het ontwikkelen van styling, website ed om het geheel een duidelijk eigen gezicht te geven. Naast de eerste singles werkt Irma samen met mensen uit Nederland, Engeland, Zweden en de VS aan de rest van de nummers.

De nieuwe stijl is helemaal Irma Dee, en valt het beste te omschrijven als pop/rock met electro invloeden. Irma Dee ontdekt elke dag meer van haar talent. Door de singles kan het publiek daar voor het eerst kennis mee maken. Een fantastisch team mensen is bezig aan het verder uitwerken van alles wat hierbij hoort. Op promotioneel vlak speelde ze zich met haar eerste single in de kijker bij het reclame/productiebedrijf Lukkien. Zij zijn nauw betrokken bij haar nieuwe single en het maken van de bijbehorende clip en dergelijke. Irma Dee probeert zo haar eigen "ding" onder de aandacht te brengen. En er komt nog veel meer! Daarom, een meer dan terechte LOKSCHIJF!

Veel luisterplezier! 

 
50
50.

The freedom song (Jason Mraz)

Jason Mraz is in Mechanicsville, Viginia, in 1977 geboren. Een klein dorpje dat in 1800 vernoemd is naar de ijzersmeden die daar veelvuldig wonen. Misschien is het ver gezocht maar Jason Mraz lijkt het smeedwerk geërfd te hebben. In plaats van ijzer gebruikt Jason hiervoor zijn muziek en zijn grote verbeelding om elke keer weer een virtuoos optreden neer te zetten.

Mraz is een Slavische achternaam, wat vorst (bevriezing) betekent. Na een korte opleiding muzikaal theater op American Musical and Dramatic Academy, besluit hij om zelf muziek te gaan maken. Met percussionist Toca Rivera en zijn broer heeft hij wekelijks een optreden in een lokale kroeg waar ook zangeres Jewel bekend is geworden. Na een aantal zelf uitgebrachte nummers gaat Mraz professioneel opnemen. Zijn debuutalbum uit 2002 heet 'Waiting For My Rocket To Come' en bereikt binnen no-time de platina status. 
De derde single van "Love Is A Four Letter Word" (2012) is "The Freedom Song". Het is een cover van Luc & The Lovingtons, die het nummer schrijven in 2005 na de orkaanramp Katrina. Jason Mraz speelt het nummer vaak live voordat hij besluit de cover op te nemen voor zijn album.. Kortom, een lekkere LOKSCHIJF!

Veel luisterplezier!