Deze website maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie: lees ons cookie-beleid of verberg deze melding. ×

LOK schijf jaar­over­zicht 2011

1 2
2.

Taking back my heart (Byentl)

Byentl. B-Yentl (Paramaribo, 5 november) is de artiestennaam van Marjorie Lammerts, een Nederlandse zangeres van Surinaamse afkomst. 

Lammerts werd geboren in het Surinaamse Paramaribo, maar kwam als baby al vroeg met haar ouders en oudere zus naar Nederland. Haar familie stak haar aan met het muziekvirus, waarna ze op 12-jarige leeftijd haar eerste stappen in de muziekwereld zette. Tijdens diverse talentenjachten behaalde Lammerts met gemak de finaleplaats. 

Haar echte carrière start op 15-jarige leeftijd. Lammerts zingt in de Belgische meidengroep Loving Angels die een wereldtour maakt. Daarnaast doet ze podiumervaring op door in de achtergrondkoren van onder meer Golden Earring, Lee Towers, Johnny Logan en René Froger te zingen. Na vier jaar gaat Lammerts een nieuwe uitdaging aan. Ze wordt leadzangeres van de groep Trendy House en wordt gevraagd om de achtergrondzang voor de theatertour van haar nicht Ruth Jacott te verzorgen. 

Met haar vriendin Berget Lewis zong Lammerts in de dertig man sterke succesgroep Gospel Train, waarna ze wordt benaderd door Trijntje Oosterhuis om in te vallen bij Total Touch. Vervolgens tourde Lammerts met onder meer Candy Dulfer, André Hazes en De Dijk. 
Eind 2003 wordt Lammerts gevraagd om het nieuwe gezicht te worden van de in de jaren '80 populaire discotrio Mai Tai. In 2004 probeerden ze zich te plaatsen voor het Eurovisiesongfestival, wat echter mislukte. Samen met Caroline de Windt en Jetty Weels scoorde het trio nog enkele hitsingles, maar het succes van twintig jaar eerder werd niet geëvenaard. In januari 2010 zetten de drie dames definitief een punt achter de groep. 

Samen met Mai Tai-manager en producent Jeff Borrenbergs duikt Lammerts in 2008 de studio in voor een soloproject. Onder de naam B-Yentl scoorde ze in hetzelfde jaar een tweetal hits met No One But You (#8 in de Single Top 100) en Thinking about you (#12). Begin 2009 verschijnt haar debuutalbum Memories, maar dat werd geen succes. Toch bereikten Nowhere To Run en Miracle wel de top 10 van de singleslijst. 

Ondanks dat het album flopte, werden de vier singles dus wel grote hits in de Single Top 100. In de Nederlandse Top 40 werd Lammerts niet opgepikt. Ook drong ze niet door tot de landelijke radiozenders. Toch bleken haar nummers over een lange adem te beschikken. Vooral haar debuutsingle No One But You houdt het lang vol. In februari 2010 verbeterde ze het record van Kabouter Plop als langst genoteerde plaat ooit in de Top 100 (67 weken). De single is dan al bekroond met een gouden, platina en dubbel platina plaat voor de verkoop van meer dan 40.000 exemplaren. Het Guinness book of world records plaatst de single in maart 2010 in het ereboek met de omschrijving: "The longest stay on the Dutch Top 100 Charts lasted 66 weeks, and was achieved by B-Yentl, a.k.a. Marjorie Lammerts (Netherlands) with her single 'No One But You' which entered the charts on 22 November 2008 and was still in position as of 27 February 2010". In juni 2010 wordt het record van de single verbeterd door the Black Eyed Peas met I gotta feeling. Byentl blijft wel de enigste Nederlandse Act die het langste in de top100 heeft gestaan aller tijden. 

Op 13 maart 2010 kwam haar tweede album PayDay in de Nederlandse Album top 100 binnen op plaats 56. Voor Nowhere To Run en 'Miracle' ontvangt Lammerts ook goud eremetaal. 

Eind 2010 verschijnd de eerste single "Give it a Chance" die geproduceerd werd door "Future Presidents" die eerder al werken men grote namen als Beyonce en Justin Timberlake. De samenwerking bevalt zo goed dat zij ook de productie van haar derde album "persistence" op zich nemen wat medio Juni 2011 op de markt zou moeten verschijnen, Als voorloper released BYentl op 22 Mei 2011 de single "Taking Back My Heart". En deze week dus het predicaat LOKSCHIJF.

 
3
3.

Hey Nah Ney Nah (Milk & Sugar)

Hey (nah neh nah) Milk & Sugar vs Vaya Con Dios. De Belgische popgroep Vaya Con Dios werd in 1986 opgericht. Hun eerste single What’s A Woman werd gelijk Alarmschijf en stond maarliefst drie weken op 1 in de Top 40. Nah Neh Nah werd in 1990 als tweede single uitgebracht en bleek ook een grote hit. Nu elf jaar later heeft het Duitse duo Milk & Sugar die plaat opgepikt en gemixt. Net zoals bij We No Speak Americano en 2 Motten is er een beat onder gezet zodat hij helemaal geschikt is voor 2011! Het lukte Milk & Sugar zelf ook al eerder om de Top 40 in te komen met de grote hit Let The Sun Shine. Gaat het nu weer lukken? Het begin is er in ieder geval, want deze week is Hey (Nah Neh Nah) van Milk & Sugar en Vaya Con Dios LOKSCHIJF.

 
4
4.

Midnight sun (Elena)

Midnight Sun - Elena Gheorghe. ElenaGHet begint er steeds meer op te lijken dat wij nog een jaar mogen gaan genieten van de Roemeense dance. Waar wij begin 2010 werden overstroomd met hits van onder meer Edward Maya, Inna en Ela Rose, lijkt het er nu op dat deze plaatsen dit jaar worden ingevuld door onder meer Alexandra Stan en deze Elena Gheorghe die deze week het predicaat LOKSCHIJF te pakken heeft met ''Midnight Sun''. Al sinds 2006 scoort deze Roemeense zangeres hits in eigen land, maar haar carrière begon pas echt te groeien toen zij in 2009 mee mocht doen met het Eurovision Songfestival waar ze in de finale 19de werd met het nummer "The Balkan Girls". In de zomer van 2010 scoorde ze een van de grootste zomerhits van Roemenië met het nummer ''Disco Romancing''.  Inmiddels heeft ze in eigen land al twee nummer één hits gescoord en is het nu de beurt aan de rest van Europa om voor de muziek van deze 26-jarige zangeres te vallen. 

 
5
5.

Skinny love (Birdy)

Skinny Love - Birdy. BirdySkinnyL Uit Groot-Brittannië komt een hoop muzikaal talent. Denk maar aan Adele en Amy Winehouse. En Birdy is een zo'n waanzinnig goed en mooi talent. Nu denk je vast: Oh ja, dat meisje vanSkinny Love! Inderdaad, dat meisje van Skinny Love, een cover van Bon Iver. Met haar mooie, fragiele stem en prachtige pianospel heeft ze al aardig wat hits gescoord. En dat op vijftienjarige leeftijd. 
Birdy speelt voornamelijk covers (van artiesten als The XX, Bon Iver en Ed Sheeran), maar weet daar een volledig eigen draai aan te geven. Ze wordt al vergeleken met Adele die op negentienjarige leeftijd de wereld veroverde. Stiekem hoop ik dat Birdy nog even niet wordt omarmd door het grote publiek. Zodat ze blijft zoals ze nu is: zo simpel, zo normaal, zo Birdy. Oohh, wat een mooie LOKSCHIJF!!!!!

 
6
6.

Maniac in love (Byentl & Tarif)

De ene single van B-Yentl is nog maar nauwelijks op zijn retour in de Single Top 100 of de volgende komt al weer binnen. Afgelopen weekend maakte Maniac in Love zijn debuut op 22 en dat belooft dus weer een nummer te worden dat de top 10 gaat halen. Temeer omdat de videoclip bij Maniac in Love op YouTube al bijna een kwart miljoen keer is bekeken in nog geen drie weken tijd. B-Yentl zingt dit keer een duet met Tarif, al jarenlang haar soulmate.

byentltarif

Bij het grote publiek is Tarif niet bekend, maar hij verzorgde in het verleden backing vocals bij artiesten als Gordon en Ruth Jacott, valt te lezen bij de YouTube-wiki. Maniac in Love is geproduceerd door Future Presidents.

Maniac in Love is het meest uptempo nummer dat we tot nu toe hoorden van B-Yentl. Het stoomt werkelijk voorbij. Of het ook echt een hit is?  De voortekenen zijn veelbelovend, zeker nu het tot  LOKSCHIJF is gebombardeerd.

 
7 8
8.

Kom maar op (Marco Borsato & Lange Frans)

Marco Roberto Borsato werd geboren op 21 december 1966 te Alkmaar. Zijn moeder, Mary de Graaf, had ruim een jaar eerder zijn vader Roberto Borsato leren kennen. Elf maanden na Marco kwam Armando ter wereld en Sylvana maakte het gezin compleet. Marco Borsato brak door als zanger nadat hij op 7 april 1990 de Soundmixshow won met zijn vertolking van het nummer At This Moment van Billy Vera. Vanaf 1990 bracht Borsato drie Italiaanstalige albums uit. In 1994 stapte hij over op Nederlandstalige nummers (waarvan vele vertaald zijn uit het Italiaans). Marco Borsato zong aanvankelijk in het Italiaans, maar brak pas echt door toen hij overschakelde naar het Nederlands in 1994. In 1994 stond zijn Nederlandstalige hit Dromen zijn bedrog twaalf weken op de eerste plaats in de Nederlandse hitparade. Hij kwam hiermee in het Guinness Book of Records, doordat hij als eerste met een single 12 weken achter elkaar op nummer 1 stond. In de Nederlandse Top 40 staat dit record nog steeds, in de Mega Top 50 wist Que si que no van Jody Bernal echter 15 weken op één te staan.

Sinds 1998 vervult Marco Borsato de rol van ambassadeur van de Stichting War Child, een organisatie die zich inzet om kinderen te helpen traumatische oorlogservaringen te verwerken. Ook trouwt hij dat jaar met Leontine Ruiters in Venetië. Samen krijgen ze drie kinderen: Luca (1998), Senna (2001) en Jada (2002).

Ook 'De Waarheid' die in januari 1997 verschijnt, doet het goed. Net als het duet Wereld Zonder Jou met Trijntje Oosterhuis. In 1997 gaat Marco ook voor het eerst op tournee. De afsluiter van deze tour bestond uit een heel rijtje Ahoy, met gasten als Trijntje Oosterhuis, Riccardo Cocciante en Paul de Leeuw.

Op 1 februari 2002 mocht Marco samen met Sita Vermeulen het Nationaal Huwelijkslied ten gehore brengen voor Prins Willem-Alexander en zijn Maxima Zorreguieta. Begin 2003 is het tijd voor Marco om een poosje gas terug te nemen. Ondertussen krijgt hij een Rembrandt voor Beste Zanger 2002 en de Edison Beste Zanger Nationaal 2003

Op 20 december 2003 belandde zijn nummer Afscheid nemen bestaat niet op nummer 1 en hield het daar acht weken vol. Hij was daarmee de eerste artiest in de geschiedenis die het lukte om met twee verschillende platen acht weken of langer boven aan de Nederlandse Top 40 te staan. Een paar weken later kwam ook het nummer Voorbij, een duet met zangeres Do, op de eerste plaats. Destijds schreven ze hier popgeschiedenis mee, want met deze single maakte de grootste sprong naar nummer 1 in de Nederlandse Top 40, namelijk van plaats 35 naar 1. In mei 2006 werd dit record verbroken door eveneens Borsato met zijn single Rood, die van plaats 36 naar nummer 1 steeg. In juni 2004 gaf Borsato zes uitverkochte concerten in De Kuip. Een van de artiesten die daar een gastoptreden verzorgden, was de rapper Ali B Samen zongen ze een bewerking van het lied Nooit meer een morgen. Op 25 september 2004 kwam deze live-versie vanuit het niets op nummer 1. De opbrengsten van deze single gaan naar War Child.

Op het DVD-album Zien (2004) is bij elk van de 13 liedjes een kort filmpje gemaakt. Op 29 april 2004 wordt Borsato benoemd tot Officier in de Orde van Oranje Nassau vanwege zijn muzikale bijdrage aan de Nederlandse muziekindustrie en inzet voor War Child Nederland.

Op 19 maart 2006 ontving Borsato de Radio 2-zendtijdprijs, diverse collega's waren aanwezig en zongen een liedje van hem en van zichzelf. Deze show was live te horen op radio 2 en een week later te zien op tv

Marco Borsato heeft voor het eerst in de Nederlandse pop geschiedenis in week 23 van 2006 vier nummer 1-hits in de Top 40 gehad die langer dan 5 weken op deze positie hebben gestaan. En in week 24 van het jaar 2006 volgt er een ander record namelijk vijftig weken lang op één in de Nederlandse top40 sinds 1994.In Oktober 2006 geeft Marco een record aantal van tien concerten in het Arnhemse Gelredome en de dvd hiervan staat een aantal weken op één in de dvd muziek charts..

Aan het begin van 2008 wordt er bekend gemaakt dat Marco een hoofdrol gaat krijgen voor een nieuwe speelfilm die wit licht gaat heten en de opname's zijn in het voorjaar van 2008 o.a in Zuid Afrika.

Het is maart 2008 als Marco zelf bekend maakt dat er verschillende dingen staan te gebeuren waaronder dus een film maar ook komt er later het jaar een nieuwe cd uit met de zelfde titel als de film en ook gaat Marco terug naar het Gelredome waar hij uit eindelijk acht concerten gaat geven en ook deze tour draagt Wit licht als titel, uiteindelijk komt de nieuwe cd binnen op #1 in de album charts.

De film zelf komt uit op 11 December en de premiere was op 8 december en zowel prins Willem-alexander als princes Maxima waren daarbij te gast. Het is 23 Januari 2009 als Roberto Borsato onverwachts op 69 jarige leeftijd in Italie overlijd, Marco gaat direct naar Italie om daar de vriendin van zijn vader te helpen. Ondanks het verdriet om het overlijden van Roberto speelt Marco een reeks concerten in het sportpaleis te Antwerpen, deze tour starte op 13 Maart 2009 en op die zelfde dag kwam de DVD incl dubbel  CD uit, deze zijn opgenomen tijdens de tour in het Gelredome te Arnhem

Het is September 2009 als het het bedrijf waar Marco mede aandeelhouder van is failliet gaat, om de concerten die gepland staan in het Gelredome (Symphonica in Rosso) door te laten gaan geeft o.a Marco in Oktober twee concerten. 
Het is 19 November dat Marco's 13e CD is uitgekomen en één track van de CD is de titelsong van een nieuwe Nederlandse film die op 21 November in premiere is gegaan en vanaf 1 December in de bioscoop is te zien. Met dank aan www.marcoborsatofansite.nl

 
9
9.

When we stand together (Nickelback)

Rockband die een grote aanhang in thuisland Canada heeft voordat in 2002 de single ‘How You Remind Me’ een wereldwijde hit wordt. "We just like writing good songs with good melodies that you'll sing at our shows and remember when you walk away," aldus Nickelback-gitarist Ryan Peake.

Eigen nummers. Nickelback is in eerste instantie een coverband, maar zanger Chad Kroeger wordt het al snel beu andermans liedjes te zingen en te spelen. Hij besluit zelf eens in de pen te kruipen. Zijn stiefvader leent hem 4.000 dollar en Chad vertrekt naar Vancouver om bij een vriend zijn liedjes op te nemen. De rest van de band volgt al snel en de e.p. Hesher verschijnt in 1996. Een volledige cd, Curb komt datzelfde jaar nog uit. Door een eigen opgezette promotiecampagne (alle vrienden van de bandleden bellen en faxen de Canadese radiostations plat), wordt de eerste single een radiohitje.

The State.

Voor het volgende album investeert Nickelback $30.000. De band produceert The State (2000) zelf en zorgt zelf voor de promotie, de distributie en de optredens. De singles ‘Breathe’ en ‘Leader Of Men’ halen de Top 10 van de Mainstream Rock Charts. ‘Old Enough’ wordt de eerste echte hit voor de band in Canada. De single haalt de Top 20. Al snel slaat het succes over naar de Verenigde Staten speelt Nickelback zo’n 200 shows. Ryan Peake hierover: "It was fantastic. The snowball effect of the album was phenomenal. We started doing well in Canada and then the buzz in the States took over. It totally went off the hook and was a great kickstart for us!"

Silver Side Up. In Europa bereikt Nickelback het grote publiek met Silver Side Up (2001). Het door Rick Parashar (Pearl Jam en Temple Of The Dog) geproduceerde album bevat de grote hit ‘How You Remind Me’. Ook in de Verenigde Staten wordt de single een joekel van een hit. Eind 2001 staat 'How You Remind Me' op 1 in de Billboard Hot 100 en breekt een record. De single bereikt de grens van 120 miljoen luisteraars. (Het oude record stond op naam van Santana die met 'Smooth' 116 miljoen luisteraars wist te bereiken.)

The Long Road. Zanger Chad Kroeger brengt in 2002 ‘Hero’ uit, een muzikale bijdrage aan de soundtrack van Spiderman. Ook deze single wordt een enorme hit. Het album The Long Road verschijnt in 2003. Ook dit album doet het goed, er worden meer dan vijf miljoen exemplaren van verkocht.

Nieuwe drummer.

De band kondigt in februari 2005 aan dat drummer Ryan Vikedal de band verlaat. De reden blijft onbekend totdat Vikedal later in een interview zich uitspreekt. Hij zou zich gedwongen hebben gevoeld de band te verlaten, omdat hij niet 'het soort drummer was' waar de band behoefte aan had. Een maand later wordt bekend dat 3 Doors Down drummer Daniel Adair de plek van Vikedal inneemt.

All the right reasons en Dark Horse.

Met de nieuwe drummer nemen ze het album All The Right Reasons op dat in oktober 2005 uitkomt. Het album krijgt pas in 2008 een opvolger met Dark Horse en staat gepland voor november. Als eerste single kiezen ze in eerste instantie voor 'If Today Was Your Last Day', maar uiteindelijk wordt het toch 'Gotta Be Somebody'.

Here And Now.

Drie jaar later verschijnt in november 2011 het album Here And Now waarop het geluid volgens de band teruggaat naar de organische sound van All The Right Reasons. Met de release van het album brengen de mannen twee singles uit, 'Bottoms Up' en 'When We Stand Together'. De band kondigt aan een tour te starten in 2012. Hoe mooi is het dan om deze week LOKSCHIJF te zijn.

Veel luisterplezier!

 
10
10.

You and me (in my pocket) (Milow)

You and me (in my Pocket) - Milow. Toen singer-songwriter Milow begin 2006 met zijn mooie langspeeldebuut The Bigger Picture op de proppen kwam, was hij voor velen nog een nobele onbekende. Twee jaar eerder had hij weliswaar de finale van Humo’s Rock Rally gehaald, maar het verhaal van de artiest moest toen nog grotendeels geschreven worden.

Vandaag is Milow, in het dagelijkse leven de 26-jarige Jonathan Vandenbroeck, dankzij You Don’t Know in Nederland en Vlaanderen een begrip. De hitsingle haalde goud, stond op 1 in de Eindafrekening 2007 van Stubru, en bereikte de 3de plaats in de Ultratop. Voor het album The Bigger Picture is een gouden status ook niet veraf. De zanger kreeg eind 2007 de TMF-award voor ‘Best New Artist’ en ook Radio 2 lauwerde hem met de ‘Prijs van de Doorbraak’. Geen wonder dat de volgende fase in zijn prille carrière met groeiend ongeduld tegemoet wordt gezien.

Een ding stond voor Milow meteen vast: zijn 2de album Coming of Age, dat net zoals zijn debuut op zijn eigen label Homerun Records verschijnt, mocht in geen geval een herhalingsoefening worden. “Terwijl The Bigger Picture nog een hoog slaapkamergehalte had, mocht de muziek deze keer best wat energieker en potiger klinken. Het voorbije anderhalf jaar heb ik veel met band gespeeld en dat bracht me op het idee de extremen in mijn muziek–van ingetogen en akoestisch tot uptempo en stevig–wat duidelijker in de verf te zetten.”

Enkele nieuwe songs liggen duidelijk nog in het verlengde van The Bigger Picture, maar in Canada en de gespierde 1ste single Dreamers and Renegades geeft Milow blijk van een luchtigheid die velen zal verrassen. “Mijn debuut-cd klonk nogal serieus, dus kan het geen kwaad dat er nu eens een relativerende noot in sluipt”, lacht hij. “Maar tegelijkertijd had ik er behoefte aan nog dieper te graven dan de vorige keer, nog langer aan mijn songs te sleutelen en het potentieel van mijn stem verder af te tasten. Ik heb nog nooit zo hoog en zo laag gezongen als op deze plaat.” Opvallend is de vocale aanwezigheid van Nina Babet, een Britse inwijkelinge die eerder al te horen was op Ozark Henry’s The Sailor Not the Sea en met wie Milow een pakkend duet zingt in Darkness Ahead and Behind. De opnamen van The Bigger Picture werden destijds in goede banen geleid door producer Nigel Powell van de Engelse formatie The Unbelievable Truth, maar voor Coming of Age besloot Milow scheep te gaan met producer Jo Francken. “We hadden al samengewerkt voor de singleversie van ‘You Don’t Know’ en het klikte meteen”, vertelt de zanger. “Jo is een meester in klank en opnametechniek. Ik stuurde hem regelmatig akoestische demo’s toe die ik op mijn zolderkamer opnam, hij becommentarieerde ze en dat leidde tot een fantastische wisselwerking. We waren geen van beide snel tevreden: we hebben voor onszelf de lat zo hoog mogelijk gelegd.”

Milow en Francken besloten alles tot in de puntjes voor te bereiden en de periode in de studio zo kort en intens mogelijk te houden. Uiteindelijk werd het album in drie dagen op analoge tape ingeblikt. Bijna alle tracks op Coming of Age zijn live-performances met een minimum aan overdubs.

Meer nog dan op zijn debuut heeft Milow deze keer aandacht besteed aan het niveau van zijn songteksten. “Ik wilde songs schrijven met epische proporties en thema’s aankaarten die in een popsong niet altijd vanzelfsprekend zijn. Ik wilde verhalen vertellen die, zeker in onze regio, nog niet eerder aan bod zijn gekomen. Doorgaans zijn ze fictief, maar er staat geen enkel nummer op de cd dat niet op een of andere manier wortelt in de werkelijkheid. Het is altijd mijn ambitie geweest over waarachtige, tastbare onderwerpen te schrijven. Ik gruw van teksten die al te vrijblijvend zijn. Coming of Age moest in alle opzichten een ‘Belgisch’ werkstuk worden, dat aansluit bij mijn eigen ervaringswereld. Een plaat over het hier en nu, zeg maar.” Het hoeft dan ook niet te verbazen dat de Belgische geschiedenis (recent en minder recent) tot diep in de nummers is doorgedrongen. Het aan de E Street Band verwante Stephanie is een ode aan een tienermeisje dat in augustus 2004 door haar stiefmoeder en -broer werd omgebracht. Een andere documentaire song in de grote Amerikaanse folktraditie is Herald of Free Enterprise’, geïnspireerd door de scheepsramp die twintig jaar geleden plaats vond voor de kust van Zeebrugge. The Priest, “over de keuzes die je maakt als je jong bent, maar vaak bepalend zijn voor de rest van je leven”,is het nummer waar Milow misschien wel het meest trots op is. Elders heeft de singer-songwriter het over problematische familiebanden (zie: het in Carnivale-sferen verpakte House by the Creek), de moeizame weg naar ‘volwassenheid’ (de cd heet niet toevallig Coming of Age) en over jeugddromen die almaar vaker moeten wijken voor het compromis. Toch benadrukt hij dat je zijn verhalen nooit mag loskoppelen van de muziek. “Niet zelden tracht ik een donkere, melancholische tekst te relativeren met een opgewekte melodie. Het plaatje is dus pas volledig als je alle onderdelen samen legt.” Milow wordt zich steeds nadrukkelijker bewust van de kracht van zijn muziek. “Het is een wonderlijke uitlaatklep. Ik besef maar al te goed hoezeer ik bof dat ik de dingen die mijn gemoed bezwaren op het podium van me af kan zingen.”

Blijft de vraag of hij wel voldoende van zijn succes geniet. “Ik ben dankbaar voor iedere verwezenlijking”, zegt hij peinzend. “Maar na iedere horde die ik heb genomen, zit ik alweer met de volgende in mijn hoofd. Ik kan het niet helpen, vrees ik: het is gewoon de aard van het beestje.” Okee, dus de LOKSCHIJF van deze week!

 
11
11.

Six feet under (Shary-An)

De achtbaan waar Shary-An Nivillac (22-5-1992) door The Voice of Holland in belandde, gaat nog even door. Als ze niet studeert, maakt ze kilometers om haar rijbewijs te halen. En tussendoor heeft ze haar eerste solo-single 'Six Feet Under' gemaakt. "En hij is echt dope geworden", aldus Shary-An. Shary-an Nivillac is bekend van het populaire televisieprogramma The Voice of Holland. Met het nummer Empire State of Mind maakte ze veel indruk op haar coach Angela Groothuizen. Op dertienjarige leeftijd deed Shary-an mee aan een kerkelijk songfestival, waar ze liet horen dat ze echt wel wat in huis had. Ze staat voor een mix van soul, r&b en jazz. Momenteel volgt Shary-an een muziekopleiding.

Wie naar The Voice of Holland heeft gekeken, heeft Shary-An niet over het hoofd kunnen zien. De jongste kandidaat van de talentenjacht viel op door haar dreads, stoere bril, comfy outfits én unieke stemgeluid. Op een haartje na miste ze de finale, maar haar uitvoering van 'Ain’t Got No' stond wekenlang in de hoogste regionen van de single top 100. Nu haar eerste eigen solo-single - geproduceerd door de jazz band Sven Hammond Soul - in de schappen ligt, zijn de verwachtingen van de achttienjarige zangeres hoog gespannen.

De single 'Six Feet Under' laat een eigen sound horen, een beetje rauw, een beetje funk, helemaal Shary-An. En dat is exact waar ze naar streeft. "Wat ik nu laat horen, is wat je in de toekomst nog meer van mij kunt verwachten."

"Ik gooi overal mijn eigen sausje overheen. Niks is standaard, ik zoek continu naar variatie. Dat vind ik echt belangrijk. Ik heb, hoe jong ik ook ben, al mijn eigen stijl ontwikkeld. Dat is gewoon nature. Ik weet precies wat ik wil." Wel, de LOKSCHIJF-Commissie weet ook wat het wil; de single van Shary-An tot LOKSCHIJF bombarderen!

 
12
12.

Took a hit (Racoon)

Took a Hit - Racoon. Nederlandse viermans formatie, die al enige jaren naar hun grote doorbraak toewerken. Een aantal lentes geleden laten de mannen voor het eerst van zich horen met de single ‘Feel Like Flying’. Er volgen twee albums en ontelbare optredens. In april 2005 komt Another Day uit. Het nummer 'Love You More' wordt een monsterhit in de zomer van 2005.  Racoon start in 1997 oorspronkelijk als duo, Bart van der Weide (zang) en Dennis Huige (gitaar). Ze stappen uit de (hardcore) band Vict’em en besluiten zich op een totaal andere muziekstroming te richten. Als nieuw geboren band brengen zij, voor het eerst onder de naam Racoon, drie liedjes uit op de verzamel-cd van het Nederlands Pop Instituut; Characters. Binnen een paar maanden vullen Stefan de Kroon (bas) en Paul Bukkens (drums) op en vormt de band zijn huidige bezetting.  Na een optreden op het Noorderslagfestival in 1999, komen de aanbiedingen van platenmaatschappijen binnen en de mannen van Racoon sluiten zich aan bij het S.M.A.R.T label van Sony. Deze samenwerking leidt in januari van 2001 tot de release van het debuutalbum, Till Monkeys Fly, geproduceerd door Michel Schoots (Urban Dance Squad). Binnen een paar maanden is de eerste single ‘Feel Like Flying’ 3FM megahit en speelt Racoon op Parkpop en Lowlands. Ook de tweede single ‘Blue Days’, geschreven naar aanleiding van het verlaten van de band Vict’em, wordt een 3FM megahit.  Tijdens de zomer van 2001 is Racoon druk in de weer met het opnemen van het tweede album Here We Go Stereo. In de recordtijd van een paar weken wordt het album opgenomen. Naast bassist ontpopt Stefan zich op het album tot toetsenist en neemt hij zelfs bij het nummer ‘Luka’s Song’ (geschreven voor zijn dochtertje) de zang op zich. Voorafgaand aan dat album wordt de single ‘Eric’s Bar’ uitgebracht, een ode aan het café dat wordt gerund door een goede vriend van de band. Ook deze single wordt goed ontvangen, de video wordt dan ook veel gedraaid op de muziekzenders. De Nederlandse muziekpers is lovend, Racoon staat definitief op de kaart (er wordt zelfs een sample van het nummer ‘Reach’ gebruikt in een aantal reclamespotjes voor pindakaas).  Na de landelijke promotie tour van Here We Go Stereo wordt Racoon gevraagd om nummers van hun muzikale helden te vertolken in de Flashback Tour. Na wat heen en weer gepraat wordt er uiteindelijk gekozen voor Faith No More. Racoon wordt tijdelijk versterkt door een extra toetsenist en voor de gelegenheid worden er pakken uit de kast getrokken. Geheel in stijl worden nummers als ‘We Care A Lot’ en ‘King For A Day’ vol overtuiging ten gehore gebracht in venues als de Stairway to Heaven en de Melkweg.  Met deze successen op zak is in 2003 de tijd rijp om op Pinkpop te gaan spelen. Toch is dit niet voldoende reden voor Sony om de band te behouden en de samenwerking wordt in augustus van dat jaar beëindigd. Dan wordt het voor de pers en het grote publiek ineens erg stil rond Racoon. Daarom wordt er op initiatief van 3FM tijdens een van de uitzendingen een nieuw platencontact ondertekend. Racoon heeft nieuw onderdak gevonden bij platenmaatschappij PIAS. Ruim twee jaar wordt er aan een nieuw album gewerkt en in 2005 verschijnt Another Day. Ook wordt er een gelijknamige korte film bij drie singles gemaakt. De wat meer akkoestische nummers worden enthousiast ontvangen. 'Love You More'. In november wordt het nummer opgevolgd door 'Laugh About It'.  In december 2005 staat Racoon voor het eerst in het buitenland. Ze treden op in Antwerpen. Vanaf 2006 wil de band zich meer een meer gaan richten op het buitenland. Voor 2006 staan België en Duitsland op het programma.  2006 is een succesvol jaar voor Racoon. Another Day platina, een Edison. En natuurlijk niet te vergeten:  Racoon is de grote winnaar tijdens de 3FM Awards. Daar winnen ze twee awards (Beste artiest pop en Beste single) en ook nog eens de Schaal van Rigter. De vierde single  van het album Another Day, 'Brother', komt ook nog eens in maart op de playlist van 3FM.'Close Your Eyes'Als dank aan hun fans biedt Racoon begin 2007 twee nog niet eerder uitgebrachte tracks gratis aan. Eén van de singles is 'Close Your Eyes'. De band besluit om het nummer als single uit te brengen. 'Close Your Eyes' is ook te horen tijdens de aftitleling van de Nederlandse film Kicks.  Na het succesvolle Another Day uit 2005 komt er eind februari (2008) een nieuw album uit, Before You Leave. 'Lucky All My Life' is de eerste single die verschijnt. Het is een luisternummer in de stijl van de hit 'Love You More'. Ook de nummers 'Clean Again' en 'My Town' zijn singles.  In juni 2011 komt het langverwachte album Liverpool Rain uit, dat deels in de legendarische Abbey Road Studios is opgenomen. Voorafgaand aan dat album is de eerste single 'No Mercy' gereleased. Groots opgezet, begeleid door het London Chamber Orchestra. En dan deze week is de nieuwe single "Took a Hit" de LOKSCHIJF!

Veel luisterplezier!

 
13
13.

Woorden van een ander (Acda en de Munnik)

Woorden van een ander - Acda en de Munnik. Het succesverhaal van Acda & De Munnik begint op de auditie-zaterdag van de Amsterdamse Kleinkunstacademie. Na deze ontmoeting hebben ze elkaar een jaar lang gepasseerd in de gang, aangezien Thomas de keuze maakte naar de toneelschool te gaan, terwijl Paul aan de Kleinkunstacademie begon. Af en toe komen ze elkaar in de kelder van de school tegen, bij de vleugel die daar opgesteld staat. Soms zat Paul daar en dan moest Thomas zingen. Of dansen. Als hij maar niet op de piano wilde spelen. Die was van Paul.

Toen Thomas de overstap maakte van Toneelschool naar de Kleinskunstacademie kwam hij bij Paul in de klas en begonnen ze samen programmaatjes te maken.
In 1993 krijgen Paul en Thomas de Pisuisse-prijs toegewezen voor hun aandeel in de afstudeervoorstelling Spectacle Coupe. Deze prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan een student van de Kleinstkunstacademie vanwege zijn of haar prestaties of vanwege het bewijs dat hij/zij over een opmerkelijke theaterpersoonlijkheid beschikt.
Het duurt tot 1995 eer Paul en Thomas opnieuw samen in een kleinkunstprogramma staan. Niet helemaal samen, aangezien ze muzikale hulp krijgen van 'de man in het donker', snarenwonder David Middelhoff. Met zijn drieën maken zij Zwerf'On, het eerste van drie programma's over de dichter en de pianist. De directeur van de Kleinkunstacademie, Ruut Weissman, neemt het op zich om Acda & De Munnik te regisseren. De liedjes die in Zwerf'On zitten maken indruk op het publiek. Dat valt platenmaatschappij Sony Music ook op. Zij nodigen Acda & De Munnik uit om een demo te sturen. Bij gebrek aan een demo, beslissen zij zelf naar het kantoor van Sony te gaan om daar te laten horen wat ze kunnen. Dat korte optreden maakt indruk en de heren mogen een plaat opnemen.
Op 10 februari 1997 komt het titelloze debuutalbum uit. Aanvankelijk onopgemerkt voor pers en publiek.
Als in mei 1998 de single 'Niet Of Nooit Geweest' uitkomt, blijkt dat aanleiding te zijn voor een ware hype. In no time is de single te vinden op de eerste plaats van de Cyber Top 50 van Radio 3. Overige hitlijsten volgden spoedig.
Ondertussen gaat ook het tweede theaterprogramma 'Life Is What Happens To You While You're Busy Making Other Plans' -John Lennon in première. Mede door het muzikale succes van Acda & De Munnik stromen de theaters vol en is elke voorstelling in een mum van tijd uitverkocht.
De zomer van '98 mag zonder meer "de zomer van Niet Of Nooit Geweest" genoemd worden. Acda & De Munnik hebben een ware zomerhit te pakken... De debuut-cd Acda & De Munnik bereikt de top van de albumlijsten, wat toch opmerkelijk genoemd mag worden, aangezien Niet Of Nooit Geweest er niet eens op staat. Hitlijstkenners merken op dat Acda & De Munnik een record te pakken hebben. Niet eerder heeft een plaat zolang in de hitlijst gestaan voor het de eerste plaats bereikte. Dat je het maar even weet!De single en de eerste cd bereiken allebei de gouden en platina status. Het mag duidelijk zijn dat Nederland in ban is van de muzikale theatermakers. Als wordt aangekondigd dat de tweede cd in aantocht is, kijken steeds meer mensen vol verwachting uit naar dat album.Op 9 september 1998 komt dit tweede album, 'Naar Huis', dan ook daadwerkelijk uit. De successtory herhaalt zich. Nog voor het album in de winkel ligt, zijn er al 60.000 van verkocht (!). Goed voor een gouden plaat. Ter gelegenheid van het tweede album besluiten Thomas en Paul een korte concerttour te doen. Door de theaters, uiteraard. Tijdens deze tour, die Op Voorraad wordt genoemd, worden ze begeleid door de muzikanten die ook meespelen op de cd's: David Middelhoff, Diederik van Vleuten en Kasper van Kooten.

Hierna gaat de hype wat liggen en gaan de heren verder waar ze gebleven waren: met het spelen van hun tweede programma in de theaters. Vanzelfsprekend zijn de optredens zonder uitzondering uitverkocht en is de aanhang groot.

In 1999 komt de succesvolle cd 'Op Voorraad Live' uit, een registratie van de concerttour. Bij deze cd zit een bonusalbum (In De Orangerie) waar enkele nieuwe liedjes worden afgewisseld met bestaande liedjes in een nieuw jasje. Mondharpgoeroe Jean 'Toots' Thielemans.

Na dit avontuur maakt het duo toch weer een theatershow, ditmaal een onvervalste rockopera, genaamd Ren Lenny ren. Tevens brengen ze een nieuw album uit, Liedjes van Lenny. Het album is een stukje harder dan hun eerdere werken, en moet hierom een hoop kritiek verduren.

In 2005 wordt een verzamelalbum uitgebracht: Adem. Acda en De Munnik toeren nog een tijdje, maar gaan in 2006 tijdelijk uit elkaar. Paul de Munnik brengt nog een album Op weg naar huis uit met Kees Prins en JP den Tex en trekt met hun liedjesprogramma langs de Nederlandse theaters.

Na de tijdelijke pauze hebben Acda en De Munnik in 2007 een contract getekend bij Universal Music. Op 9 november 2007 verscheen de single 'Dan Leef Ik Toch Nog Een Keer'. Dit is een nieuw lied met een ouderwetse 'Acda en De Munnik'-sound.
Op 23 november verscheen het nieuwe album van Thomas Acda en Paul de Munnik, getiteld 'Nachtmuziek'. Ook op dit album worden Thomas Acda en Paul de Munnik begeleid door hun vaste band bestaande uit David Middelhoff, Dave van Beek en JB Meijers. 'Nachtmuziek' is, vergeleken met voorgaand werk, anders qua stemming. Persoonlijke problemen van met name Thomas Acda lijken de plaat te hebben beïnvloed. De heren kondigden zelf al aan dat het een 'donker' en persoonlijk album zou zijn, maar de 'hoop zou domineren'. In 2007 startten ze ook een nieuwe theatertour onder de titel 'Acda en De Munnik spelen', met liedjes van 'Nachtmuziek'. In deze voorstelling wordt niet alleen muziek gespeeld, maar ook wat cabaret. Het duo werd bij deze voorstelling wederom begeleid door David Middelhoff, op gitaar en basgitaar.

In 2009 komen Acda en De Munnik weer met nieuw werk. Er verschijnt een single, genaamd 'Ik Blijf Jouw Leven Lang Bij Mij', in september van dat jaar. Een maand later zal het nieuwe album 'Jouw Leven Lang Bij Mij' in de winkels liggen. De heren beloven dat de somberheid van 'Nachtmuziek' definitief voorbij is en dat de vertrouwde sound zo goed als terug zal komen. De eerste single van het album, 'Ik Blijf Jouw Leven Lang Bij Mij', klinkt in ieder geval een beetje anders dat gebruikelijk, aangezien Ken Stringfellow deze gemixt heeft. In januari 2010 zijn de heren begonnen met hun theatertour 'ODE'.

 
14
14.

Cherubino's Aria (Adya & Geisha)

Cherubino's Aria - Adya & Geisha. ADYA scoorde in Belgie reeds 2 nummer 1 albums op rij die telkens platinum verkochten met tot nu een totale oplage van 96 000 cd's. ADYA hield daarmee 9 weken o.a. Red Hot Chilly Peppers, Linkin Park, White Stripes, Police en Chistina Aguilera van de nummer 1. Ondertussen is of komt ADYA uit in ruim 60 landen.
ADYA, een samenstelling van ADRIAAN Van Landschoot (orkestleider) en YASMIN (zijn dochter en grootste kritikaster) alsook een anagram op het AIDA van Verdi, staat voor de combinatie van de grootste klassieke werken van meesters zoals Mozart, Bach, Beethoven, Rossini, Tchaikovsky, Vivaldi, Bizet, Brahms, met alle mogelijke hedendaagse muziekstijlen. De klassieke thema's blijven met groot klassiek orkest en dito koor (Fine Fleur van Night of the Proms) uitgevoerd maar invloeden van Pop, Rock, Jazz, Marriachi, Keltisch, Disco, vormen de toegevoegde waarde.
Cherubinoâs Aria (Mozart) is trekker van het komende ADYA & Friends album waarop nu geen instrumentale klassieke werken zullen staan maar waarbij gastzangers en zangeressen een klassiek thema zingen.
Met Cherubinoâs Aria ging zowat alles fout : Geen enkele co producer wilde of kon er aan meewerken (Phil Wilde, Sir G â Serge Ramaekers, Phil Sterman), zodat Adriaan het maar alleen moest doen en als klap op de vuurpijl bleek bij total recall in de studio plots zowat alles van de opnames verloren te zijn zodat moest teruggevallen worden op de voorlopig afgewerkte versie die gelukkig apart opgeslagen was.
En wat bleek? Iedereen vindt juist deze versie een ongelooflijke aparte sfeer hebben en zelfs uit Mexico tot in Australie toe vinden ze dit een knaller van een hit.

 
15 16
16.

Good girl (Alexis Jordan)

~~Good Girl - Alexis Jordan. De carrière van Alexis Jordan maakte een veelbelovende start toen haar debuutsingle Happiness de eerste plek bereikte in Noorwegen en Nederland. "Als ik ouder ben is het cool om te zeggen dat ik mijn eerste nummer 1-hit had op mijn achttiende", schept ze op tegen NU.nl.
 Maar een nummer 1-hit is natuurlijk ook wel iets om trots op te zijn. Bovendien staat het leven van het tienermeisje volledig op zijn kop. "Het is zo cool", zegt ze opgewekt. "Ik reis de hele wereld over en mijn muziek wordt gedraaid op plaatsen waar ik nog nooit geweest ben." Het is inderdaad een tienerdroom die in vervulling gaat. Zelfs als je moeder meegaat als manager. Ik wil de muziekwereld veranderen", vertelt ze ambitieus. "Ik word een beetje moe van meisjes die met hun kont staan te draaien in de clubs. Mijn teksten zijn dieper dan dat."

Die vermeende diepgang blijft beperkt tot op haar album, want Alexis Jordan vermijdt in het gesprek echt inhoudelijke vragen. Ook houdt ze haar lippen stijf op elkaar over bepaalde onderwerpen. "Ik hou graag dingen geheim", onthult ze dan weer wel. De zangeres laat zich verder ontvallen dat ze al werkt aan een tweede album ("Het is veilig om te zeggen dat het geweldig wordt.") en dat ze samenwerkt met een bekende artiest ("Ik mag niet zeggen wie het is.") En ze zou "dolgraag werken met Kanye West". Dat laatste is niet zo hoog gegrepen als je weet dat Alexis Jordan is getekend op het label van Jay-Z. Zij ontmoette hem in een studio in New York. "Toen hij binnenkwam was er zoveel commotie. Het eerste wat hij tegen me zei was: 'Hey, hoe gaat het?'" Alexis Jordan blijft er vrij nuchter over. Ze lijkt de druk goed aan te kunnen. Immers, welke zangeres zou zo moeiteloos kunnen auditeren in het bijzijn van één van de meest succesvolle rappers ooit, die ook nog eens is getrouwd met stervocaliste Beyoncé Knowels. Haar grootste overwinning is dat ze op eigen kracht zover gekomen is, door filmpjes op YouTube te posten. Het hielp natuurlijk wel aanzienlijk dat ze de finale van America's Got Talent bereikte. Ze won echter niet. "Niemand weet meer wie er won", lacht ze. Ze denkt dat je als kandidaat van een dergelijke talentenjacht desondanks succesvol kan blijven. "Als je blijft wie je bent, dan heb je een langdurige carrière", meent ze. "Als je verandert, dan gaat het bergafwaarts." En zo is het maar net!

 
17
17.

Beter (Blof)

De LOKSCHIJF van deze week is: Beter - BLØF. BLØF wordt in 1992 in Zeeland opgericht door de door The Scene geïnspireerde bassist Peter Slager. Samen met zanger en gitarist Paskal Jacobsen, toetsenist Bas Kennis en drummer Henk Tjoonk brengt hij 3 jaar later het BLØF-debuut uit: Naakt Onder De Hemel. De cd wordt in eerste instantie in eigen beheer uitgebracht, maar later onder de pet van EMI.

Aanmoedigingsprijs
3FM is enthousiast en draait de eerste single, 'Verkeerd Gedeeld', regelmatig. 'Aan De Kust', de 2e single, groeit uit tot een soort van algeheel Zeeuws volkslied, en BLØF wordt door de provincie Zeeland onderscheiden met de aanmoedigingsprijs voor jong talent. Het geldbedrag dat hiermee gepaard gaat, besteedt BLØF midden '97 aan het opnemen van een tweede plaat met de titel Helder

Liefs uit Londen
Na een tweetal mislukte pogingen een succesnummer uit te brengen komt BLØF met het door NOB-producer en 3FM-technicus Hans Bunt geproduceerde liedje 'Liefs Uit Londen' op de proppen. Dit blijkt een waarzinnig succes te zijn. 3FM heeft dit vanaf het begin door en draait het liedje helemaal grijs. 'Liefs Uit Londen' wordt de eerste echte grote hit van de band, en de naam BLØF is hiermee definitief gevestigd. 
Platina
Drummer Henk Tjoonk wordt later uit de band gezet en Chris Götte neemt zijn plek in. Hierna komen nog de live-singles 'Aan De Kust' en 'Wat Zou Je Doen' uit. De singles 'Harder Dan Ik Hebben Kan', 'Niets Dan Dit' en 'Zaterdag' komen van het album Boven (1999). 'Dansen Aan Zee', 'Hier' en 'Ze Is Er Niet' van Watermakers (2000). Deze plaat haalt al in de eerste week van de release de platina-status. De voorgangers Boven en Helder behalen dubbel-platina. 

Gouden Notenkraker
De band ontvangt in 2000 de 'Gouden Notenkraker' van de Nederlandse Toonkunstenaarsbond en een Edison voor Beste Nederlandse Groep. Op Bevrijdingsdag bezoeken de mannen per helikopter diverse festivals. De band treedt in september op voor de Nederlandse sporters en supporters op de Olympische Spelen in Sydney. Het komt door BLØF(die in het kader van de Marlboro Flashbacks {l}Doe Maar{/l} coveren) dat Doe Maar in 2000 voor één album en een reeks live-concerten weer bij elkaar komt. 

Tragische dood 
Het kwartet wint in 2001 voor de tweede keer de Edison voor Beste Nederlandse Groep. Ook slepen ze de TMF Award Beste Popgroep Nationaal in de wacht en worden ze uitgeroepen tot meest gedraaide band op de Nederlandse radio. Echter het jaar 2001 wordt gedomineerd door de tragische dood van Chris Götte. Op zaterdag 17 maart komt de drummer bij een motorongeluk om het leven. Hij is 38. 

Verlies van Chris
BLØFcancelt alle optredens om het verlies van hun collega en goede vriend te verwerken. Ter nagedachtenis aan Chris komt in 2001 het live-album Oog in oog - Live in Ahoy uit. Ondanks het enorme verlies beslist de band door te gaan en laten eind 2001 weten een nieuwe drummer gevonden te hebben in Norman Bonink (ex-drummer {l}Frank Boeijen{/l}). De eerste single die wordt uitgebracht heet 'Dichterbij Dan Ooit'.

Blauwe Ruis
Blauwe Ruis verschijnt begin 2002. De gelijknamige single en 'Mooie Dag' worden hits. De plaat bevat vooral nummers waarmee de band het verlies van Chris zo goed mogelijk plaats probeert te geven. Dat jaar schrijft de band het nummer 'Onderhuids' voor de politieserie 'Luifel en Luifel'. Blauwe Ruis krijgt een dubbelplatina-award en eindigt bovendien op de tweede plaats van de Top 100 beste albums uit de Nederlandse popgeschiedenis. Nog datzelfde jaar krijgt gitarist Paskal een Sena Gitaar Award, voor beste gitarist.

Prijzenregen
IDe prijzenregen gaat in 2003 onvermoeibaar door. BLØF wordt met de prestigieuze oeuvreprijs De Gouden Harp onderscheiden, ze winnen twee Edisons voor Beste Album (Blauwe Ruis) en - voor de derde keer in vier jaar - Beste Groep Nationaal. Daarnaast wint Paskal een Duiveltje als Beste Zanger van Nederland, uitgereikt door het Nationaal Pop Instituut en gekozen door collega-muzikanten. 

Omarm
Omarm, het 6e studioalbum van de Zeeuwen komt uit in 2003. De cd komt binnen op 1 in de Mega Album Top 100. Hier staat ook de gelijknamige single 'Omarm' op. De plaat behaalt hetzelfde jaar nog goud, evenals de DVD Tussen Nacht En Morgen.

Noorderslag Popprijs
Een goed begin van 2004 is de Popprijs 2003 die BLØF tijdens het Noorderslagfestival wint. De jury noemt BLØF"een voorbeeld voor de popwereld." De Edison gaat in maart alweer naar de Zeeuwen. 

12,5 jaar
Vanwege het 12,5-jarige bestaan van BLØF, geven ze 2 shows in de Rotterdamse Ahoy. Deze weten ze beide data helemaal te vullen. Een opmerkelijke prestatie, die wordt vastgelegd op de cd//dvd BLØF Live 2004

Counting Crows
Ze zijn eerder dat jaar al te zien in Ahoy in het voorprogramma van de Amerikaanse band {l}Counting Crows{/l}. De samenwerking tussen de twee bands verloopt uitstekend. Hierdoor besluiten ze samen een remake van het nummer 'Holiday In Spain' te maken. Het wordt een dikke nummer 1 hit. 

Greatest Hits
Later verschijnt een Greatest Hits album (november 2004) van BLØF, met daarop ook een nieuw nummer: 'Opstand'. 

Umoja
Umoja is hier de opvolger van (2 UMOJA betekent in het Swahili eenheid, saamhorigheid en eenwording). Op deze plaat maakt BLØF een soort wereldreis. Op elk van de 13 nummers van het album zingt of speelt een gastmuzikant uit een ander land mee. 

Aanzoek Zonder Ringen
Ook is er weer een nummer opgenomen met de Counting Crows, getiteld 'Wennen Aan September'. De eerste single van het album heet 'Aanzoek Zonder Ringen'. Op dit nummer is de Japanse percussiegroep Kodo te horen. De single wordt opgevolgd door 'Hemingway', 'Mens' en 'Een Manier Om Thuis Te Komen'. 

Alle bekende nummers van BLØF komen samen op de cd Platinum. Deze wordt in april (2007) uitgebracht. 

Donker Hart
De single 'Donker Hart' verschijnt in de zomer van 2007. De track is afkomstig uit de film Een Manier Om Thuis Te Komen - UMOJA Live. Deze film over BLØF is de openingsfilm van het filmfestival Film by the Sea. Hiervan verschijnt ook een soundtrack-album. 

Alles Is Liefde
De volgende single is de hit 'Alles Is Liefde' (september 2007). Het nummer is tevens de titelsong van de gelijknamige Nederlandse film, geschreven door actrice Kim van Kooten. 

Kodo
Samen met Kodo geeft BLØF in maart 2008 drie shows in de Heineken Music Hall. De Kodo-drummers van het Japanse eiland Sado, bespelen de spectaculaire staande taiko-drums in formaten van enkele tientallen centimeters tot enkele meters groot. 

O-daiko
Voor deze concerten bestaat de afvaardiging van KODO uit 15 muzikanten en nemen ze de beroemde grote O-daiko drum mee. In een 2 uur durende spectaculaire show spelen BLØF en KODO samen, maar ook afzonderlijk hun beste nummers. 

Oktober
Op het album Oktober keren de Zeeuwen weer terug naar de wortels van het bestaan: zeeuwse nederpop. De ingetogen liedjes zijn onder andere opgenomen in de Pickering House, een studio even buiten Dublin.

April
Een jaar na Oktober, in 2009, is het tijd voor het album April. Volgens de band is het een plaat vol hoop, liefde en geloof. Ze presenteren dit album in het Nieuwe Luxor Theater in Rotterdam. 

De Storm
Na een kort avontuur in Japan komen de mannen in de nazomer van 2009 met de soundtrack voor de Nederlandse film De Storm. Het kan ook bijna niet anders dat bij een film over de watersnoodramp een soundtrack van de Zeeuwen moet komen.

Concert At Sea
Begin 2010 wordt Pascal vader van zoon Sem. Dit neemt niet weg dat de band ook dat jaar weer op Concert at Sea staat. 

3FM Serious Request 2010 song
BlØf maakt speciaal voor 3FM Serious Request 2010 het nummer 'Wijd Open'. Het liedje wordt het themanummer van 3FM Serious Request 2010. 

Alles Blijft Anders
In maart 2011 verschijnt het studioalbum Alles Blijft Anders, hiervan verschijnen de singles 'Wijd Open' en 'Beter'.

 
18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40