Deze website maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie: lees ons cookie-beleid of verberg deze melding. ×

LOK-schijf

De LOK-schijf is de LOK tip van de week.

Through the Echoes (Paolo Nutini)

De LOK schijf van 25 mei 2022

Het ziet ernaar uit dat het einde van de coronapandemie nu officieel in zicht is en daardoor lijkt 2022 meer dan ooit het jaar van de grootse comebacks te worden. Paolo Nutini (Paisley, 9 januari 1987 is een Schots singer-songwriter) steekt nu voor het eerst sinds 'Caustic Love' uit 2014 zijn neus nog eens aan het venster en dat doet hij met grote trom. De Schot heeft namelijk een nieuwe plaat af die komende zomer het levenslicht ziet. 'Last Night in the Bittersweet' zal zestien nummers en naar eigen zeggen Paolo’s diepste album tot nu toe worden. Of dat ook effectief zo is, zal de toekomst moeten uitwijzen. De eerste twee voorsmaakjes 'Through the Echoes' en 'Lose it' bewijzen echter alvast dat we mogen hopen op een topplaatje.
De twee nummers verschillen in elk geval een stukje van elkaar. Zo is 'Through the Echoes' bijvoorbeeld de Paolo Nutini zoals we ons hem herinnerden. Een akoestische gitaar, een gezellig sfeertje en enkele vocale uithalen die je binnen de paar seconden kippenvel kunnen geven. Ook hangt er hier een soort americana vibe doorheen de track dankzij de dromerige synths, maar het is vooral de Schot zelf die de aandacht naar zich toe weet te trekken met zijn stem. Eentje die je weet mee te slepen in het verhaal dus, met hier en daar een knipoogje naar Bon Iver. Het feit dat 'Through the Echoes' makkelijk blijft hangen, doet ons ook vermoeden dat dit de leadsingle lijkt te worden. In ieder geval is het deze week de LOKSCHIJF!

 

De LOK schijf wordt iedere zaterdag bekend gemaakt in in Kijk op Krimpen rond 11:00 uur en is onder andere te horen in Happy Hour en Decennium Dick.

De laatste 10 LOK-schijven

Vas-y (ga maar) (Suzan & Freek & Claude)

20 september 2023

Angry (Rolling Stones)

13 september 2023

Dive (Lost Frequencies & Tom Gregory)

6 september 2023

Why didn't you listen (Amber)

5 juli 2023

This World is our Home (Douwe Bob)

29 juni 2023

Break my Heart (RONDÉ)

21 juni 2023

Lost inside my Head (Goldkimono)

14 juni 2023

22 (MEAU)

7 juni 2023

Overcome (Nothing But Thieves)

31 mei 2023

Naar het licht (Froukje)

24 mei 2023