Deze website maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie: lees ons cookie-beleid of verberg deze melding. ×

LOK-schijf

De LOK-schijf is de LOK tip van de week.

2Step (Ed Sheeran ft. Antityla)

De LOK schijf van 4 mei 2022

De Britse artiest Ed Sheeran en de Oekraïense band Antytila hebben samen een nummer uitgebracht: '2step'. De videoclip is gedeeltelijk opgenomen in Oekraïne en toont  de muzikanten in militaire outfit, gebouwen die verwoest zijn door bombardementen en een moeder die vlucht met haar dochter. 
Antytila is een van de grootste bands van Oekraïne, maar toen de oorlog begon, zijn de leden gestopt om het leger te vervoegen en te vechten tegen Rusland. Antityla ging eerder dit jaar viraal nadat ze online hadden aangeboden om via een livestreamverbinding op te treden tijdens een benefiet voor Oekraïne in Birmingham. De organisatie van het event ging daar vanwege hun link met het leger niet op in. Het team van Ed Sheeran stelde toen wel voor om samen te werken. Zanger Taras Topolya vertelde aan BBC News dat hij de tekst voor '2step' geschreven heeft aan het front in Borodjanka, ten westen van de hoofdstad Kiev, waar hij werkt als dokter. De stad werd verwoest door de Russen. 
De clip begint met een jongetje dat danst in een theaterzaal. Enkele seconden daarna zien we hem opnieuw dansen door een gebouw dat volledig in puin ligt als gevolg van bombardementen. Een deel van de videoclip, waarin de muzikanten te zien zijn in militaire outfit, werd gefilmd in de omgeving van Charkov. "We zijn gewoon ergens in het midden van de weg gestopt en zijn daar beginnen te zingen." "De clip vergroot het bewustzijn rond de situatie in Oekraïne", zei Topolya Topolia nog aan BBC News. "Ik ben heel blij dat grote artiesten ons steunen. Ed Sheeran en zijn team weten dat we hulp en steun nodig hebben om te overleven en te winnen. En ik ben daar heel dankbaar voor." 
De opbrengsten van het nummer gaan naar de slachtoffers van de oorlog. De videoclip is na twee dagen al meer dan 1,6 miljoen keer bekeken op YouTube. En nu LOKSCHIJF!

 

De LOK schijf wordt iedere zaterdag bekend gemaakt in in Kijk op Krimpen rond 11:00 uur en is onder andere te horen in Happy Hour en Decennium Dick.

De laatste 10 LOK-schijven

Don't you worry (Black Eyed Peas & Shakira & David Guetta)

22 juni 2022

Wake up! (Purple Disco Machine & Bosq feat. Kaleta)

15 juni 2022

Adem (Miss Montreal)

8 juni 2022

Space Man (Sam Ryder)

1 juni 2022

Through the Echoes (Paolo Nutini)

25 mei 2022

In the Stars (Benson Boone)

18 mei 2022

Automatisch (FLEMMING)

11 mei 2022

2Step (Ed Sheeran ft. Antityla)

4 mei 2022

Fire (Floor Jansen)

27 april 2022

Need you tonight (Able Faces)

20 april 2022