Deze website maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie: lees ons cookie-beleid of verberg deze melding. ×

LOK-schijf

De LOK-schijf is de LOK tip van de week.

L'enfer (Stromae)

De LOK schijf van 20 januari 2022

Met ‘Santé’ nog steeds op repeat, krijgen we nu al een tweede voorproefje uit ‘Multitude' Stromae_Mult, het veelbelovende album van Stromae. Na 7 jaar radiostilte is hij volop bezig aan zijn comeback. En hoe. De verrassende lancering van 'L’enfer’ is voor Average Rob (Belgische radiopresentator) een typische Stromae-stunt: “Wat Stromae in het Franse journaal deed is super zot en het is iets dat ik niemand anders hem zie nadoen. Tegelijkertijd is het ook niet erg verrassend dat Stromae op deze manier zijn nieuwe nummer releaset." "Mensen onderschatten hem doordat ze hem enkel als zanger zien, maar hij is geniaal op zoveel vlakken. Hij is een marketinggenie, een getalenteerde lyricus, een geweldige producer en performer... Ik denk dat mensen dat niet goed beseffen. De VS heeft Kanye West, wij hebben Stromae. Voor mij is hij veruit de meest getalenteerde artiest van onze generatie. ” 
Met ‘L’enfer’ vertelt Stromae over de moeilijke momenten tijdens zijn muzikale pauze en zijn eigen ervaringen met donkere gedachten. Het is vooral die intieme bekentenis die voor velen een cruciale boodschap meegeeft, vindt de 21-jarige luisteraar Chelsea Nshuti: “Stromae zingt openlijk over een thema dat nog te vaak als taboe gezien wordt. Donkere gedachten zijn voor velen erg herkenbaar omdat ze door corona zo toegenomen zijn, helaas. Dat Stromae als bekende persoon zijn eigen donkere gedachten blootlegt, maakt de drempel om erover te praten lager voor anderen die met dezelfde gedachten zitten. Zulke thema’s bespreekbaar maken kan levens redden, want het cliché van ‘praten helpt’ klopt namelijk echt.” Kortom, een hele mooie en speciale LOKSCHIJF.

[LAST null COLUMNS]

 

 

De LOK schijf wordt iedere zaterdag bekend gemaakt in in Kijk op Krimpen rond 11:00 uur en is onder andere te horen in Happy Hour en Decennium Dick.

De laatste 10 LOK-schijven

Automatisch (FLEMMING)

11 mei 2022

2Step (Ed Sheeran ft. Antityla)

4 mei 2022

Fire (Floor Jansen)

27 april 2022

Need you tonight (Able Faces)

20 april 2022

Hey, hey, rise up (Pink Floyd & Andriy Khlyvnyuk)

13 april 2022

Love myself (RONDÉ)

6 april 2022

Bones (Imagine Dragons)

30 maart 2022

Terug naar de Baai (Musketiers)

23 maart 2022

Make it a Memory (Krezip & Danny Vera)

16 maart 2022

De Diepte (S10)

9 maart 2022