Deze website maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie: lees ons cookie-beleid of verberg deze melding. ×

LOK-schijf

De LOK-schijf is de LOK tip van de week.

Easy on me (Adele)

De LOK schijf van 22 oktober 2021

Het is zover: de nieuwe single van Adele is uit. De videoclip van het nummer, ‘Easy on me’, werd op YouTube binnen de kortste keer 10 miljoen keer beluisterd. 
Op 15 oktober om middernacht, Britse tijd, lanceerde Adele de videoclip van haar nieuwe nummer ‘Easy on me’. Die werd net zoals haar vorige comebacksingle ‘Hello’ geregisseerd door de Canadese Xavier Dolan, bekend van onder meer ‘Les amours imaginaires' en ‘Mommy’. De videoclip begint in typische Adele-stijl: zwart-wit, dramatisch. Er is te zien hoe de glamoureuze zangeres (in glanzende trenchcoat) haar koffer pakt en in een volgepakte auto naar een nieuwe toekomst rijdt. 
Het lijkt te refereren aan haar stukgelopen huwelijk met Simon Konecki in 2019. Eerder gaf Adele al aan dat haar nieuwe album, ‘30', over één specifiek thema zou gaan: “Scheiding, baby. Scheiding." ‘Easy On Me' lijkt daar een perfect voorbeeld van. In het nummer lijkt ze aan haar zoon Angelo en ex-man te willen uitleggen waaróm ze wegging: “Ik veranderde wie ik was om jullie allebei op de eerste plaats te zetten", zingt ze. “Maar nu geef ik het op." En verder klinkt het: “Ik had goede bedoelingen / en heel veel hoop / Maar ik weet dat het op dit moment / Waarschijnlijk niet echt duidelijk is." 
Halverwege het nummer verandert de videoclip trouwens ingrijpend: dan zijn er plots weer kleuren te zien. Alsof ze daarmee wil aangeven dat ze tevreden is met haar beslissing. 
‘30', het nieuwe album van Adele adele30, komt op 19 november uit. Maar nu eerst de single ‘Easy on me’ LOKSCHIJF.

 

De LOK schijf wordt iedere zaterdag bekend gemaakt in in Kijk op Krimpen rond 11:00 uur en is onder andere te horen in Happy Hour en Decennium Dick.

De laatste 10 LOK-schijven

L'enfer (Stromae)

20 januari 2022

L'Enfer (Stromae)

19 januari 2022

Stap maar in bij mij (MEAU & Paul de Munnik)

12 januari 2022

Fingers crossed (Lauren Spencer Smith)

5 januari 2022

Crossfire (Rag 'n'Bone Man)

29 december 2021

Follow me (Sam Feldt & Rita Ora)

22 december 2021

X-mas Time (Wulf)

15 december 2021

Merry Christmas (Ed Sheeran & Elton John)

8 december 2021

ABCDEFU (GAYLE)

1 december 2021

Island (Kensington)

28 november 2021