Deze website maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie: lees ons cookie-beleid of verberg deze melding. ×

LOK-schijf

De LOK-schijf is de LOK tip van de week.

The Tipping Point (Tears for Fears)

De LOK schijf van 13 oktober 2021

Maar liefst zeventien jaar hebben de fans van Tears For Fears moeten wachten op een nieuw album, maar volgend jaar is het eindelijk zo ver. De band, die met nummers als “Everybody wants to rule the World“, “Mad World” en “Shout” toch wel de iconenstatus heeft bereikt, werkte zeven jaar aan "The Tipping Point" dat in februari 2022 het levenslicht zal zien. Dat het zo lang duurde om de plaat te maken, heeft verschillende redenen: onenigheden binnen de band, een wissel van management en songwriters… Tears For Fears voelde dat het niet meer zichzelf kon zijn. Toen alles uiteindelijk op zijn plek viel, schreef het album zich haast vanzelf en groeiden Roland Orzabal en Curt Smith nog dichter naar elkaar toe TearsForFears2021. Om dat alles te vieren, loste de band afgelopen week de titeltrack van zijn splinternieuwe album, geschreven door Orzabal, die een geliefde ten onder zag gaan aan de gevolgen van ziekte. 
Dat Tears For Fears met “The Tipping Point” dus de gevoelige snaar probeert te raken, blijkt slechts schijn te zijn. De track komt heel dromerig en rustig op gang, maar bloeit geleidelijk aan iets grootser en elektronischer open. Op die manier ziet het er naar uit dat de twee hun eigenheid nog niet zijn verloren en de sound uit de jaren 80 een hedendaagse toets weten te geven. Een wereldhit zal de nieuwste creatie van de band weliswaar niet worden, maar in de refreinen weten de twee wel een vorm van herkenbaarheid op tafel te leggen. De Britten brengen een liefdevolle single met een donker randje, die er in zijn geheel zeker mag zijn. Het eerste nieuwe streepje muziek van Tears For Fears sinds 2017 zal met andere woorden zeker niet naar de achtergrond verdwijnen. Zeker niet! LOKSCHIJF!

 

De LOK schijf wordt iedere zaterdag bekend gemaakt in in Kijk op Krimpen rond 11:00 uur en is onder andere te horen in Happy Hour en Decennium Dick.

De laatste 10 LOK-schijven

Island (Kensington)

24 november 2021

Better Days (Neiked X Mae Muller X Polo G)

17 november 2021

Your Song saved my Life (U2)

10 november 2021

Ghost Town (Benson Boone)

4 november 2021

Santé (Stromae)

29 oktober 2021

Santé (Stromae)

27 oktober 2021

Easy on me (Adele)

22 oktober 2021

The Tipping Point (Tears for Fears)

13 oktober 2021

Anywhere with you (Afrojack, Lucas & Steve, Dubvision)

6 oktober 2021

Better Days (Dermot Kennedy)

1 oktober 2021