Deze website maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie: lees ons cookie-beleid of verberg deze melding. ×

LOK-schijf

De LOK-schijf is de LOK tip van de week.

Better Days (Dermot Kennedy)

De LOK schijf van 1 oktober 2021

Hoe zou het nog zijn met Dermot Kennedy? De Ierse singer-songwriter schoot als een speer uit de startblokken en ontgroeide op een dik jaar tijd de kleinere clubs om de grotere arena’s te trakteren op zijn melancholische popliedjes. Sinds de coronacrisis uitbrak is de jongeman weliswaar een beetje op de achtergrond geraakt en ook zijn hits passeren steeds minder op de radio. Dat blijkt allemaal een reden te hebben, want Dermot is druk bezig met het maken van een nieuwe plaat. Alle details rond dat album worden ons vooralsnog onthouden, maar we krijgen wel al een eerste voorsmaakje te horen in de vorm van “Better Days”. Een extra speciale release, want de single is de allerlaatste ‘Hottest Record’ die de afzwaaiende Annie Mac ooit in première zal laten gaan op BBC Radio 1. Voor de een het begin van een nieuw hoofdstuk, voor de ander het einde van een verhaal. 
‘Ik wil gewoon dat mijn fans vrolijk worden, zeker in deze tijden’, sprak Dermot net voor het nummer de wereld in werd gestuurd. Dat de jonge zanger mikt op het aanmaken van serotonine, wordt al snel duidelijk. Zonder zijn eigenheid te verraden, horen we opvallend meer pop-invloeden op “Better Days”. Dat vertaalt zich vooral in synths, beats en heel wat vrolijke achtergrondstemmetjes. Kortom, de nieuwste creatie van de Ier zal ongetwijfeld een hitje worden op de radio. Daarnaast lijkt de single een groeier te worden, want bij elke luisterbeurt blijft het net wat meer plakken. Dat is dan ook de bedoeling die hij had met het nummer, aangezien hij zijn ‘kleinschalige’ ideologie ontgroeid is en nu mikt op grotere massa’s. Dermot Kennedy is dus niet meer de jongen met zijn gitaar en dat wordt op “Better Days” bijzonder duidelijk. LOKSCHIJF dus!

 

De LOK schijf wordt iedere zaterdag bekend gemaakt in in Kijk op Krimpen rond 11:00 uur en is onder andere te horen in Happy Hour en Decennium Dick.

De laatste 10 LOK-schijven

Island (Kensington)

24 november 2021

Better Days (Neiked X Mae Muller X Polo G)

17 november 2021

Your Song saved my Life (U2)

10 november 2021

Ghost Town (Benson Boone)

4 november 2021

Santé (Stromae)

29 oktober 2021

Santé (Stromae)

27 oktober 2021

Easy on me (Adele)

22 oktober 2021

The Tipping Point (Tears for Fears)

13 oktober 2021

Anywhere with you (Afrojack, Lucas & Steve, Dubvision)

6 oktober 2021

Better Days (Dermot Kennedy)

1 oktober 2021