Deze website maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie: lees ons cookie-beleid of verberg deze melding. ×

LOK-schijf

De LOK-schijf is de LOK tip van de week.

Cold Heart (Elton John & Dua Lipa)

De LOK schijf van 8 september 2021

Elton John en Dua Lipa: de één heeft er al een fantastische carrière opzitten, de ander zit momenteel op het hoogste punt van haar succes met haar tweede album "Future Nostalgia" DuaLipa_Future en een hele reeks hits en samenwerkingen. De Britten zijn duidelijk fan van elkaar en steken hun waardering dan ook niet onder stoelen of banken. Zo nodigde Elton Dua al uit voor een duet op zijn AIDS Foundation Academy Award livestream en ook Elton verscheen (visueel) al kort tijdens Dua’s Studio 2054-livestreamconcert voor een muzikaal “Rocketman” intermezzo. Met “Cold Heart” is er dan ook eindelijk die officiële samenwerking. Echt origineel kan je die samenwerking niet noemen. Het nummer is namelijk eerder een soort mash-up van de twee klassieke Elton John-hits “Sacrifice” EltonJohnSacrifice en “Rocketman”, die bovendien nog eens in een remix worden gedraaid door het Australische trio PNAU. 
“Cold Heart” heeft het duidelijk op onze dansbenen gemunt, want het nummer start met een aanstekelijke disco-/housebeat en een opzwepend zwoele baslijn. Wie een beetje vertrouwd is met het repertoire van Elton herkent meteen de iconische beginwoorden van “Sacrifice”, een nummer uit 1989 dat met deze samenwerking een dansbare revival krijgt. Het geheel valt dan ook in de hele Studio 2054-sfeer, waar een nostalgisch nummer in een hipper, glitterjasje wordt gestoken. We zijn dan ook een beetje verbaasd als Dua binnenkomt met de tekst van “Rocketman”. Zo lijkt het nummer eerder een knip-en-plakcollage van Elton-nummers te worden, maar Dua geeft er wel een frisse draai aan met een paar luchtige hoge noten. De achtergrondsamples die PNAU er verder nog aan toevoegt, maken er een extra moderne versie van. 
Met slechts twee nieuwe zinnen, is “Cold Heart” meer een Future Nostalgia-herwerking van een Elton-klassieker dan een originele, nieuwe samenwerking. Wel een leuk en dansbaar extraatje, dat aansluit bij de stijl van beide artiesten. Dus, een leuke LOKSCHIJF!

 

De LOK schijf wordt iedere zaterdag bekend gemaakt in in Kijk op Krimpen rond 11:00 uur en is onder andere te horen in Happy Hour en Decennium Dick.

De laatste 10 LOK-schijven

The Tipping Point (Tears for Fears)

13 oktober 2021

Anywhere with you (Afrojack, Lucas & Steve, Dubvision)

6 oktober 2021

Better Days (Dermot Kennedy)

1 oktober 2021

World on Fire (The New Shining)

22 september 2021

Hold on (Armin van Buuren @ Davina Michelle)

15 september 2021

Cold Heart (Elton John & Dua Lipa)

8 september 2021

Don't shut me down (Abba)

2 september 2021

Run run (Melle)

25 augustus 2021

Remember (Becky Hill & David Guetta)

14 juli 2021

(Imagine Dragons)

7 juli 2021