Deze website maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie: lees ons cookie-beleid of verberg deze melding. ×

LOK-schijf

De LOK-schijf is de LOK tip van de week.

Last Train Home (John Mayer)

De LOK schijf van 9 juni 2021

Wanneer de eerste tonen van “Last Train Home” worden ingezet, komen we meteen tot het besef hoe hard we de regens in Afrika wel niet gemist hebben. De verwarring slaat dan ook toe als we niet David Paich, maar John Mayers zachte stem uit onze speaker horen komen. Dat Mayer zijn inspiratie de voorbije jaren al eerder in de seventies zocht, is geen verrassing meer. Op de in 2018 uitgebrachte single “New Light” horen we onder andere gelijkaardige invloeden terugkomen. De videoclip van “Last Train Home” matcht bovendien perfect met de sfeer van het nummer en ook het feit dat John duidelijk nog geen kappersafspraak heeft kunnen vastleggen om van zijn coronacoupe af te geraken, draagt bij aan het geheel.

Alle gekheid op een stokje. “Last Train Home” vormt een typisch John Mayer-nummer. Een aanstekelijk deuntje en refrein in combinatie met hier en daar een gitaarriffje. Niet veel speciaals, maar uiteindelijk wel een aangenaam lied. Op het einde van het nummer worden we ook nog even verrast dankzij Maren Morris marin morris die komt opdagen als backing vocal, om dan het lied “Africa”-gewijs te laten uitfaden. Sander Hoogendoorn van 3FM draait hem iedere dag, dus LOK-Radio kan niet achter blijven -> LOKSCHIJF!

De LOK schijf wordt iedere zaterdag bekend gemaakt in in Kijk op Krimpen rond 11:00 uur en is onder andere te horen in Happy Hour en Decennium Dick.

De laatste 10 LOK-schijven

Hold on (Armin van Buuren @ Davina Michelle)

15 september 2021

Cold Heart (Elton John & Dua Lipa)

8 september 2021

Don't shut me down (Abba)

2 september 2021

Run run (Melle)

25 augustus 2021

Remember (Becky Hill & David Guetta)

14 juli 2021

(Imagine Dragons)

7 juli 2021

Bad Habits (Ed Sheeran)

30 juni 2021

Finally (Alain Clark & Saint Ronil)

23 juni 2021

Sweet Dreams (Alan Walker & Imanbek)

16 juni 2021

Last Train Home (John Mayer)

9 juni 2021