Deze website maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie: lees ons cookie-beleid of verberg deze melding. ×

LOK-schijf

De LOK-schijf is de LOK tip van de week.

Commander in Chief (Demi Lovato)

De LOK schijf van 21 oktober 2020

Zangeres en actrice Demi Lovato wil haar stem voor meer gebruiken dan enkel maar zingen. In haar nieuwe single, "Commander in Chief", richt ze zich rechtstreeks tot de Amerikaanse president Donald Trump. Ze steekt haar kritiek op zijn aanpak van onder meer de coronacrisis en de rassenongelijkheid in de VS niet onder stoelen onder banken. "Commander in Chief, honestly, if I did the things you do, I couldn't sleep. Seriously, do you even know the truth? We're in a state of crisis, people are dying while you line your pockets deep", zingt ze in het refrein. "Commander in Chief, eerlijk, als ik de dingen deed die jij doet, zou ik niet kunnen slapen. Echt, ken je de waarheid wel? We zitten in een crisis, mensen sterven terwijl jij je zakken vult." Ter info: "Commander in chief" is een titel voor de Amerikaanse president, de opperbevelhebber van de strijdkrachten, de grote baas, zeg maar. En verder nog: "Were you ever taught when you were young, if you mess with things selfishly, they're bound to come undone? I'm not the only one that's been affected and resented every story you've spun. And I'm a lucky one", zingt ze ook. "Heb je nooit geleerd dat als je alles egoïstisch aanpakt, alles uit de hand loopt? Ik ben niet de enige die getroffen is, dat elk verhaal haat dat je verzonnen hebt. En ik heb dan nog geluk." Lovato bracht haar song gisteren een eerste keer op de Billboard Music Awards BillboardMA. Er is ook een opvallende videoclip gelanceerd, waarin gewone Amerikanen in alle maten, soorten en gewichten haar tekst zingen. Met een boze, verontwaardigde, verbeten uitdrukking op hun gezicht.

Lovato zegt dat ze geen verdeeldheid wil zaaien met de tekst. Ze hoopt dat ze haar fans kan aanmoedigen om betrokken te blijven bij de politiek en te gaan stemmen bij de presidentsverkiezingen over enkele weken. "We moeten naar het stemhokje gaan en onze stem uitbrengen omdat het zo belangrijk is dat onze stemmen gehoord worden.  En echt, of je nu Republikein of Democraat bent, ga gewoon stemmen." Lovato zegt dat ze geen verdeeldheid wil zaaien met de tekst. Ze hoopt dat ze haar fans kan aanmoedigen om betrokken te blijven bij de politiek en te gaan stemmen bij de presidentsverkiezingen over enkele weken. "We moeten naar het stemhokje gaan en onze stem uitbrengen omdat het zo belangrijk is dat onze stemmen gehoord worden.  En echt, of je nu Republikein of Democraat bent, ga gewoon stemmen." Een heel goed advies, goede tekst, kortom LOKSCHIJF!

 

De LOK schijf wordt iedere zaterdag bekend gemaakt in in Kijk op Krimpen rond 11:00 uur en is onder andere te horen in Happy Hour en Decennium Dick.

De laatste 10 LOK-schijven

Sword from the Stone (Passenger)

13 januari 2021

Anyone (Justin Bieber)

6 januari 2021

Flags (Coldplay)

31 december 2020

To love somebody (Tim Dawn)

23 december 2020

It's Christmas (Mell & Vintage Future)

16 december 2020

Als de eerste Sneeuw valt (Emma Heesters)

9 december 2020

Prisoner (Miley Cyrus & Dua Lipa)

2 december 2020

Minefields (Faouzia & John Legend)

25 november 2020

Golden (Harry Styles)

18 november 2020

Shame shame (Foo Fighters)

11 november 2020