Deze website maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie: lees ons cookie-beleid of verberg deze melding. ×

LOK-schijf

De LOK-schijf is de LOK tip van de week.

Door de Wind (Miss Montreal)

De LOK schijf van 14 oktober 2020

Het is je vast niet ontgaan: Miss Montreals versie van Door de Wind". Sanne (22 september 1984, Dedemsvaart) coverde het nummer van Stef Bos (12 juli 1961, Veenendaal) tijdens "Beste Zangers" en dat bleef niet onopgemerkt. Ze zingt de laatste noten met een brok in haar keel, maar ook Stef Bos is diep onder de indruk. Hij schrijft "Door de Wind" oorspronkelijk voor zijn ex-vriendin die het nummer ten gehore brengt tijdens het Eurovisie Songfestival in 1989. Ze eindigt op de negentiende plek. 
Toch is het nummer voor Stef Bos zelf juist heel persoonlijk . Het gaat namelijk over het overlijden van zijn moeder. Hij vertelt: "Mijn moeder werd ziek, dat was zo klote, ze had zoveel levenslust. Zelfs vlak voor ze stierf zei ze nog dat alles goed kwam." Naar eigen zeggen is hij daarna nooit meer bang geweest voor de dood. "Dat zat erachter toen ik het schreef, maar dat ga je niet zeggen als je vriendin het op het Songfestival wil zingen. Het nummer ligt heel dichtbij me."
Sanne besluit het nummer van Stef Bos StefBos eigen te maken, omdat het haar zelf enorm ontroert. Vlak voor ze het podium betreedt, zegt ze: "Ik zag Stef Bos het eens live alleen op piano doen. Toen brak ik en moest ik huilen." Ze belooft daarna het nummer voor altijd te blijven spelen als het zou lukken om haar eigen versie te maken. Dat is gelukt en daarom is deze prachtige schijf LOKSCHIJF!

 

De LOK schijf wordt iedere zaterdag bekend gemaakt in in Kijk op Krimpen rond 11:00 uur en is onder andere te horen in Happy Hour en Decennium Dick.

De laatste 10 LOK-schijven

Sword from the Stone (Passenger)

13 januari 2021

Anyone (Justin Bieber)

6 januari 2021

Flags (Coldplay)

31 december 2020

To love somebody (Tim Dawn)

23 december 2020

It's Christmas (Mell & Vintage Future)

16 december 2020

Als de eerste Sneeuw valt (Emma Heesters)

9 december 2020

Prisoner (Miley Cyrus & Dua Lipa)

2 december 2020

Minefields (Faouzia & John Legend)

25 november 2020

Golden (Harry Styles)

18 november 2020

Shame shame (Foo Fighters)

11 november 2020