Deze website maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie: lees ons cookie-beleid of verberg deze melding. ×

LOK-schijf

De LOK-schijf is de LOK tip van de week.

Een Man van de Wereld (Danny de Munk)

De LOK schijf van 30 september 2020

Sinds Corona staat het leven in de entertainment industrie zo goed als stil. Terwijl de ene artiest nog wel her een der een kleinschalig optreden heeft, is er voor de andere maar weinig te doen. Voor Danny de Munk (19-02-1970) een goede reden om een nieuwe single, inclusief videoclip op te nemen: Een Man van de Wereld.

De Munk is, na zijn uitstapje in de Neder-dance, weer terug bij zijn roots, het levenslied. “Een Man van de Wereld” is volgens hem een echte powerballad, met hoge en lange uithalen. De tekst is geschreven door Henny Thijssen hennythijssen, die onlangs nog The Voice senior won, en al eerder teksten schreef voor onder meer André Hazes sr, Frans Bauer, Gerard Joling en Tino Martin. De tekst krijgt voor vele in deze Corona tijd een extra betekenis vertelt Danny, het is echt van deze tijd voor vele toepasbaar.

De Coronaperiode is voor heel veel mensen heel erg moeilijk. De entertainmentindustrie, de theaters die niet vol zitten, mensen blijven weg. Maar ook de horeca. Mensen die hun levenswerk zien verdwijnen, die ineens geen werk meer hebben en alleen nog maar op de bank zitten te Netflixen. “Ik ben een sociaal dier en verdiep me in anderen. Het leven is betrekkelijk. Dat is ook wat de tekst inhoudt. Het leven is toch ook een soort van roulette… En om het plaatje compleet te maken, heb ik er videoclip bij gemaakt, aldus Danny de Munk. Deze week LOKSCHIJF! 

De LOK schijf wordt iedere zaterdag bekend gemaakt in in Kijk op Krimpen rond 11:00 uur en is onder andere te horen in Happy Hour en Decennium Dick.

De laatste 10 LOK-schijven

Sword from the Stone (Passenger)

13 januari 2021

Anyone (Justin Bieber)

6 januari 2021

Flags (Coldplay)

31 december 2020

To love somebody (Tim Dawn)

23 december 2020

It's Christmas (Mell & Vintage Future)

16 december 2020

Als de eerste Sneeuw valt (Emma Heesters)

9 december 2020

Prisoner (Miley Cyrus & Dua Lipa)

2 december 2020

Minefields (Faouzia & John Legend)

25 november 2020

Golden (Harry Styles)

18 november 2020

Shame shame (Foo Fighters)

11 november 2020