Deze website maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie: lees ons cookie-beleid of verberg deze melding. ×

LOK-schijf

De LOK-schijf is de LOK tip van de week.

De Overkant (Suzan & Freek & Snelle)

De LOK schijf van 2 september 2020

In 2016 kreeg het koppel Suzan & Freek een shoutout van The Chainsmokers voor hun cover van “Don’t let me down” waarna een succesvolle carrière van start ging. Hun eerste zelfgeschreven nummer “Als het Avond is” uit 2018 werd zowel in België als Nederland grijsgedraaid, maar zette het duo wel op de kaart als een act waarvan je denkt: ‘ja, die kunnen wel wat.’ En dan heb je ook nog rapper Snelle Snelle_SuzFreek.

Wat Suzan & Freek en Snelle gemeen hebben, is dat ze alle drie afkomstig zijn uit Gelderland. Zij komen uit Achterhoek, hij is opgegroeid in Gorssel. Ook woonden ze alle drie niet in het stadscentrum, maar aan ‘de overkant’. ‘Den boerenbuite’, zoals ze het daar zo mooi verwoorden. “De Overkant” gaat net hierover: het gevoel van heimwee naar je jeugd en simpele tijden waarin niets te doen was in een dorp van één straat met een café en een kerktoren. Toch is het nummer vrolijk en zingt Suzan mee op de aanlokkelijke gitaar van Freek. Ze zingen over deuren en fietsen die niet op slot hoeven, hun geografische kennis over straten en pleinen, en de omliggende bossen. Het is een meeslepend, aardig deuntje waar je gemakkelijk in meegaat. En dan heb je ook nog rapper Snelle.

Kortom, LOKSCHIJF bij LOK-Radio! 

De LOK schijf wordt iedere zaterdag bekend gemaakt in in Kijk op Krimpen rond 11:00 uur en is onder andere te horen in Happy Hour en Decennium Dick.

De laatste 10 LOK-schijven

Commander in Chief (Demi Lovato)

21 oktober 2020

Door de Wind (Miss Montreal)

14 oktober 2020

Diamonds (Sam Smith)

7 oktober 2020

Een Man van de Wereld (Danny de Munk)

30 september 2020

Oostenwind (Nick & Simon)

23 september 2020

Letter to you (Bruce Springsteen & The E Street Band)

16 september 2020

Color (Di-Rect)

9 september 2020

De Overkant (Suzan & Freek & Snelle)

2 september 2020

Hallucinate (Dua Lipa)

29 juli 2020

My own World (Davina Michelle)

22 juli 2020