Deze website maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie: lees ons cookie-beleid of verberg deze melding. ×

LOK-schijf

De LOK-schijf is de LOK tip van de week.

Been here before (Krezip)

De LOK schijf van 5 februari 2020

In 1997 ontstaat Krezip als samenwerking tussen zangeres Jacqueline Govaert, gitarist Anne Govaert, bassist Joost van Haaren, toetsenist Annelies Kuijsters en drummer Thijs Romeijn. De band vond de naam grappig klinken en deed dat niet omdat het toevallig ook een anagram was van het woord perzik. Na een aantal releases in eigen beheer brengen ze in het voorjaar van 2000 hun debuutalbum “Nothing Less” uit bij Warner Music nothingless_krezip. Niet veel later weten ze via het festival Pinkpop in 2000 ook een groot publiek te bereiken en groeit “I would stay” niet alleen uit tot hun eerste hit maar werd het meteen ook een nummer 1-hit. 
In het najaar van 2002 verschijnt er met “Days like this” een tweede album. Op dat album debuteert Thomas Holthuis als zesde bandlid. In 2004 worden door platenmaatschappij Warner verschillende Nederlandse bands op straat gezet waarna Krezip in 2005 een contract sluit met Sony BMG (eerst via het RCA-label) waar in het voorjaar het volgende album, “What are you waiting for”, verschijnt. Thijs Romeijn heeft zijn drumsticks op dat moment overgegeven aan Bram van den Berg waar gitarist Thijs Romeijn is vervangen door Jan Peter Hoekstra. Krezip heeft zich inmiddels ontwikkeld tot een groot succes. In 2007 wordt een optreden van de groep door de gemeente afgelast omdat de openbare veiligheid vanwege de grote belangstelling niet kan worden gewaarborgd.
Op 2 oktober 2008 maakt de band bekend dat de groep gaat stoppen. Een maand later verschijnt er nog een verzamelalbum, “Best of Krezip”, met daarop drie nieuwe nummers. “Sweet Goodbye”, wordt dan hun officiële afscheidssingle. Op 27 juni 2009 staat de band voor het laatst op het podium tijdens het laatste van twee afscheidsconcerten in de Amsterdamse Heineken Music Hall. In 2019 keert de groep terug voor een optreden in de Ziggo Dome en tijdens Pinkpop.
Jacqueline Govaert is in 2009 en 2010 ook solo succesvol. Zo maakt ze met Armin van Buuren de track “Never say never” en komen “Overrated” en “Big World”, beide van haar album “Good Life”, in de Nederlandse hitparades terecht.
Begin 2019 wordt duidelijk dat ze twee concerten gaan geven. Zo keren ze terug naar de plek waar het succes begon, Pinkpop, en geven ze een show in de Amsterdamse Ziggo Dome. Ook verschijnen er met “Lost without you”, “How would you feel”, “Come back with me now” en “Been here before” weer nieuwe singles van de groep. En deze laatste is deze week bij de Lokale Omroep Krimpen uitgeroepen tot …… LOKSCHIJF!

 

 

De LOK schijf wordt iedere zaterdag bekend gemaakt in in Kijk op Krimpen rond 11:00 uur en is onder andere te horen in Happy Hour en Decennium Dick.

De laatste 10 LOK-schijven

Lay your Head on me (Major Lazer & Marcus Mumford )

1 april 2020

17 Miljoen Mensen (Davina Michelle & Snelle)

25 maart 2020

Alaska (Sophia Kruithof )

18 maart 2020

Alaska (Sophia Kruithof )

18 maart 2020

Champion of the World (Coldplay)

11 maart 2020

Stupid Love (Lady Gaga)

4 maart 2020

Hier (Miss Montreal)

26 februari 2020

No Time to die (Billie Eilish)

19 februari 2020

No Judgement (Niall Horan )

12 februari 2020

Been here before (Krezip)

5 februari 2020