Deze website maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie: lees ons cookie-beleid of verberg deze melding. ×

LOK-schijf

De LOK-schijf is de LOK tip van de week.

Blinding Lights (The Weeknd)

De LOK schijf van 7 december 2019

Als wereldster een jaar van de planeet verdwijnen en dan in drie dagen tijd twee nieuwe singles uitbrengen… het is er weinigen gegeven, maar The Weeknd komt ermee weg. Langzaam aan werd Abel Makkonen Tesfaye (16 februari 1990, Toronto, Canada) een icoon in de pop/r&b-wereld. Met hits als “Cant’t feel my Face” en “Starboy” werd hij grijs gedraaid op de radio. The Weeknd weet dus een steeds groter publiek aan te spreken en dat begrijpen wij maar al te goed. Vorige week woensdag blies de man z’n carrière nog nieuw leven in met het donkere “Heartless“, maar deze week is hij al terug met het vernieuwende “Blinding Lights”. 

theweeknd-blinding-lights-heartless
Het ‘brainmelting psychotic chapter’ van The Weeknd is duidelijk van start gegaan. In tegenstelling tot “Hearthless” is het gangstergehaalte op “Blinding Lights” serieus gaan liggen. Een uptempo beat zorgt meteen voor een leuke sfeer en de donkere bassen op de achtergrond worden afgewisseld met lichte synths. Als Abel dan nog eens de hoogte ingaat met z’n stem, blijkt dat hij een geweldig popnummer gemaakt heeft. Er hangt een soort 80’s-sfeer door het nummer, maar dan met een zwarte leren jasje erom heen. Als The Weeknd met dit nummer geen dikke hit te pakken heeft, weet de LOKSCHIJF-commissie het ook niet meer.

De LOK schijf wordt iedere zaterdag bekend gemaakt in in Kijk op Krimpen rond 11:00 uur en is onder andere te horen in Happy Hour en Decennium Dick.

De laatste 10 LOK-schijven

Remember (Becky Hill & David Guetta)

14 juli 2021

(Imagine Dragons)

7 juli 2021

Bad Habits (Ed Sheeran)

30 juni 2021

Finally (Alain Clark & Saint Ronil)

23 juni 2021

Sweet Dreams (Alan Walker & Imanbek)

16 juni 2021

Last Train Home (John Mayer)

9 juni 2021

Leave before you love me ( Marshmello x Jonas Brothers)

2 juni 2021

Voila (Barbara Pravi)

26 mei 2021

We are the People (Martin Garrix ft. Bono & the Edge)

20 mei 2021

High Power (Coldplay)

12 mei 2021